icon

V 9. týždni + 1 deň nebije srdiečko. Je tam ešte šanca?

12. mar 2022

Ahojte,..ani neviem ako zacat. Včera som bola na prvom vysetreni v tehotenstve kde mi robili prvy krat sono. Zial ukazalo sa ze plod je o cca 2 tyzdne mensi ako by mal byt a nevideli ani akciu srdiečka.
Vôbec..ale vôbec som takuto situaciu necakala, aj ked ano viem stava sa to...ale ja som si to nechcela pripustit..a stale tomu nemôzem uverit...akokeby cely vcerajsi den je zly sen z ktoreho som sa dnes zobudila.
Malo to byt nase prve, vysnívané dieťatko. Podarilo sa nam hned na prvy krat, preto mi je velmi divné preco sa toto stalo. Nemam vôbec ziadne bolesti, ziadne krvacanie, spinenie..nic...
Od zaciatku tehotentstva som nebola chora, neuzila ani jeden liek, davala som si naozaj na vstetko pozor..a predsa sa nieco pokazilo 😢😢
Dr. mi odporucila ist na kyret v stredu, to je po 5.dnoch od tohto zistenia , nieje to skoro?
Co myslite, je tam este nejaka sanca?
citala som tu rôzne pribehy zien kde akcia srdiecka neskôr predsa nabehla..aj ked je to asi velmi malo pravdepodobne ale nadej umiera posledna😢
ja neviem co mam robit :( dala by som vsetko za to aby sa to srdiecko predsa ukazalo.

netti87
12. mar 2022

Ahoj, nechcem lekarov ohovarat ,lebo su aj vynimky. Ja som v auguste mala MA, od zaciatku tehotenstva som mala vytok,potom krv. Moj gynekolog hovoril, ze vsetko je OK . Na niekolko den na to zacala som mat bolesti hned som vedela,ze nieco nie je v poriatku. Sla som na pohotovost, tam ma lekar vysetril,ze pocut srdce , mam iba zapal. Presne tyzden na to som zacala velmi krvacat, hned pohotovost a po vysetreni mlady lekar zistil,ze tam plod vobec nie je prazdny gestacny vak. Hned ma poslali na kyret. Takze je rozdiel medzi lekarov. Kym nemas bolesti a nekrvacas ,pockaj ☺️

autor
12. mar 2022

@e1i ano, ulozene bolo správne

e1i
12. mar 2022

Ja som mala missed abort v 2018,kedy 7+nieco srdiečko nebolo, kontrolu dali o týždeň a zas nic tak vysadit lieky a spustilo sa to samé. Potom ešte kontrola ci neostalo nic a neni treba docistit. Našťastie to treba nebolo.

livuska124
12. mar 2022

Ahoj, moje prvé tehotenstvo dopadlo zamlčanym potratom (missed abbort) - ja som bola v 9tt na kontrole a všetko ok, aj srdiečko bilo. Približne v 10tt mi úplne odišli tehotenské "príznaky" (prestali ma bolieť prsia, prestala som byť unavená, atď....). Všetci ma ukľudňovali, vraj je to normálne, nech som rada, že mi už nie je zle... No keď som prišla na kontrolu v 12tt už nebola vidieť akcia srdca a plod bol o 2 týždne menší. Dr.mi odporúčal okamžitú kyretáz, nakoľko potrat sa sám nespustil a mŕtvy plod som nosila už vyše dvoch týždňov (presne kvôli riziku sepsy). Samozrejme, predtým má ešte poslal na výkonnejšie sono, kde konštatovali to isté. Takže rýchlo som si obehala predoperačné a na ďalší deň som išla na zákrok (predtým mi znovu urobili sono - pre istotu).... Kyretáž ako zákrok bol jednodňový, ráno som prišla, poobede ma pustili. Všetko bolo ok. Potom mi odporúčali niekoľko mesiacov počkať pred ďalším snažením. Druhýkrát som otehotnela o necelý rok, síce som mala problémové tehotenstvo, ale nakoniec dopre dopadlo. Držím ti palce, akokoľvek sa rozhodneš - ja som určite za kyret, ak sa ti doteraz nespustil potrat samovoľne, neriskovala by som otravu krvi... Samozrejme určite ešte predtým choď na jedno sono ku nejakému skúsenému dr.... Viem, že je to celé bolestivé, ale stáva sa to častejšie, je si myslime.... je som sa o zdôverila v práci, mnoho kolegýň mi povedalo svoju podobnú skúsenosť. Tak ti želám najmä veľa zdravia a onedlho bábätko v náručí ❤️

e1i
12. mar 2022

@netti87 mne dr v októbri nevidel mimomaternicové ked som isla na pohotovosť. Operovali ma 2 dni potom hned po kontrole v car, rovno odtial do nemocnice na stôl som isla.

autor
12. mar 2022

@livuska124 dakujem 🙏

dada0902
12. mar 2022

Určite počkaj keď niečo není v poriadku náznakom je ze začneš krvácať pokiaľ nekrvacas tak ešte je šanca ja keď sme tiež prišli o drobatko bola som nejak 12t Co som začala mať bolesti a keď sa mi krv spustila kyret som odmietla

netti87
12. mar 2022

@e1i Pre Boha, ved to nebola ziadna sranda...och....😟

livuska124
12. mar 2022

@netti87 nuž, nie je to celkom tak, že kým nemá bolesti a nekrvaca, nech čaká....ani ja som nemala bolesti, ani kvapku krvi a mŕtvy plod som nosila vyše dvoch týždňov a potrat sa nespustil... sepsa nie je sranda,...ja som verila lekárom a keď povedali, že to je už pridlho a riziko sepsy je veľké, neodkladala som to.

autor
12. mar 2022

@livuska124 ved presne toto... :( ten strach aj o seba je velky

e1i
12. mar 2022

@netti87 nuz, a to som tam sla s tym ze chcem vylucit mmt. Hcg hodinu pred op som mala skoro 10 000. Kamos dr mi vravel ze vtedy sa robi laparka bez ohladu ci nieco vidi v maternici alebo nie. Ale sobota vecer by asi narusila kludnu sluzbu dr

netti87
12. mar 2022

@e1i V roku 2019 v 24tt som mala indikovany potrat down syndrom. Moj skvely, vystudovany " biznis man" gynekolog aj vtedy tvrdil, ze vsetko je Ok, a ma 3D sono . V 20 tt. v nemocnici ,ked som mala velke sono tam vsimol primar,poslal ma na amnio . Horko tazko po vyse roka som znova otehotnela, a zas smola,ako som pisala. Je mi velmi luto ,co si aj ty aj ine zienky prezili 😟

domka222
12. mar 2022

Tiež som zažila 2x. Vždy som podstúpila kyretáž. Po prvé, psychicky to bolo ťažké samo o sebe . Po druhé, bála som sa nech sa aj mne niečo nestane, ak budem čakať, kým sa začnem sama čistiť. Poviem ti, veľmi mi "odľahlo", keď som mala už po zákroku,aj keď srdce bolelo

autor
12. mar 2022

@domka222 ak sa mozem spytat, kolko si cakala na kyretaz? po zisteni ? ja mam cakat len 5 dni

autor
12. mar 2022

@domka222 teda v piatok,vcera zistili a uz stredu by som mala ist na zakrok

mer12
12. mar 2022

Nechcem tu písať jeden z tých extra negatívnych komentov, ale musím, ja som mala v 2019 ma, prvá kontrola bola v 6tt, nebolo vidno nič, dr vraví nech ešte počkáme, ďalšia kontrola o 2 týždne, nič tam nebolo len plodovy vak, príznaky som stále mala, poslala ma do nemocnice na kyret a nech ma vyšetria, vyšetrili, dr zhodnotil,že podľa neho to ešte na kyret nie je lebo plodovy vak je malý, on bol, ale preto lebo sa už zmenšoval, znova som čakala týždeň, na ďalšej kontrole samozrejme tiež nič nebolo, rozhodla som sa čakať či sa to spustí samé, po 4 dňoch som začala špiniť, neskôr krvácať, ale nevyčíslila som sa vôbec, musela som na kyret...čiže celý tento proces hľadania a čakania trval u mňa 4 týždne počas ktorých som nemala bolesti ani som nekrvacala, do 8tt som mala aj príznaky, ktoré postupne mizli, vtedy som si to neuvedomovala aké to je nebezpečné takto vyčkávať lebo každá kontrola kde mi dr nedal finálny ortiel mi dodávala nádej,že možno sa to ešte nejako zmení, tiež to bolo moje prvé tehu...je to extrémne nebezpečné dlho vyčkávať, kľudne choď ešte k inému dr na kontrolu, ale keď si mala pozitívny test 5 dní pred ms a máš pravidelne cykly, čiže ovulácia mohla byť okolo 14-15dc nemyslím si,že to dopadne dobre, držím ti palce

lubka261
Autor odpoveď zmazal
domka222
12. mar 2022

Prvý krát som išla rovno do nemocnice. Mala som byť už 12tt a na sone to bolo veľkosťou ani nie 7tt. A druhý krát do týždňa, neviem či tiež nie 4-5 dní

autor
12. mar 2022

@lubka261 dakujem🙏 ano ved to nadej umiera posledna a ja este stale do dalsieho ultrazvuku troska dufam ze nieco by sa mohlo zmenit😢

diamond007
12. mar 2022

@e1i 9+2 je deviaty týždeň! Treba si dať na to pozor, je to ukončený 9ty týždeň. Lekárov nezaujíma prebiehajúci týždeň, ale ukončený. Na toto ma vždy vedel gynekológ opraviť.
A ako píšem vyššie, mne nebolo srdiečko 8+ týždeň a ukázalo sa potom až 10+ a rodila som 3dni potermine. Aj Termín pôrodu je 2tyzdne pohyblivý dopredu aj dozadu, takže vôbec nie je samozrejme že ak by bola teraz aj 7+1 že musí byť srdiečko.
Veď nevie kedy otehotnela, prosím nehadzme všetkých do tabuliek, každý je jedinečný. Preto píšem, ja by som týždeň tomu dala určite, keďže aj plodik je menší. Prežila som si toto isté a čakala dva týždne a dočkala sa srdiečka 😉

barus26
12. mar 2022

to, ze máš tehu priznaky a aj pozitívny test je normálne ak by aj bábätko naozaj nežilo.. HCG len tak zo dňa na deň neklesne.. Je mi to ľúto, určite skús iného lekára. Možno v Kochu by ti mohli urobiť sono za poplatok, majú tam aj pohotovost.. Vyskúšaj a uvidis čo ti povedia.. Podľa mna už to dobre nebude, ale bodaj by som sa mýlila

autor
12. mar 2022

@barus26 praveze do Kochu chodim..tam mam svoju Dr.

autor
12. mar 2022

ale ak poznate niektora nejakeho este ineho sukromneho gynekologa, ktory za poplatok mi spravi sono v pondelok/utorok som ochotna tam hned ist 😢 aby som mala nazor aj ineho Dr.

barus26
12. mar 2022

ak chceš môžem ti dať kontakt na moju bývalú dr… Skús jej v pondelok zvolať alebo napísať mail, že či by nebola ochotná ta pozrieť

autor
12. mar 2022

@barus26 poprosim ta 🙏 za to nic nedam ze jej skusim napisat..som ochotna spravit vsetko co mozem....napisem ti spravu?

barus26
12. mar 2022

áno nápis, pošlem ti kontakt

kulumulu123
12. mar 2022

Ak si z ba daj si urobit hcg test sukromne v labaku alphamedical napr robi v zeleznicnej poliklinike na trnavskom myte vedla trznice stoji to do 10eur vysledok mas na 2 den. Pockaj 4-5dni a test zopskuj ak hcg nestupa jecto zial jasne. Velmi to ✊✊✊✊✊

zojeva
12. mar 2022

@bambulienka25 áno pardon nevšimla som si

zojeva
12. mar 2022

@zojeva ja by som určite ešte pockala pred tým išla za iným gynekológom nech máš aj iný názor, 9 týždni ešte srdiečko bit nemusí u mna začalo v 10tt ďalšia z veci je, že sa to počíta od ms takze sa predpokladá že bola ovulacia 14DC pri 28 daňovom cykle ale to je len teória !!!ja mám ovulaciu 21DC niekedy aj neskôr ale všimla som si že test ti vyšiel pozitívne 10DPO ? To je dosť skoro zas takze…ale zas každej žene stúpa HCG inak.
Určite kľud a viem že je to nie šťastná vec ja som mala spontánny potrat a tiež prvé babo to bolo a bola som na nervy lenže všetko toto sa deje pre niečo a treba to brat z druhej stránky keď sa niečo takéto udeje nie je niečo v poriadku a väčšinou sú to poškodenia takze treba ísť ďalej ❤️ Ale určite ešte počkaj

viky_21
12. mar 2022

Ja ti len chcem povedat, ze viem ako ti je pretoze som si to prezila pred rokom ja som na kyret isla a aj tam sa zial potvrdilo, ze plod sa nevyvija a je nutne ho odstranit :( tiez som sa strasne bala, ze uz nikdy sa mi nepodari otehotniet kvoli tomu. A podarilo hned po 1 cykluse. A moj maly poklad ma uz 4 mesiace. Takze ak by aj nahodou tak nevesaj hlavu vsetko sa podari ! Viem, ze je to tazke vela dni som preplakala ale ak to tak ma byt tak zial to nezmenis :( mne to pani doktorka na kyrete velmi pekne a citlivo vysvetlila. Priroda vie co robi a preco to robi aj ked pre nas to je zial velmi tazke