V 9. týždni + 1 deň nebije srdiečko. Je tam ešte šanca?
Ahojte,..ani neviem ako zacat. Včera som bola na prvom vysetreni v tehotenstve kde mi robili prvy krat sono. Zial ukazalo sa ze plod je o cca 2 tyzdne mensi ako by mal byt a nevideli ani akciu srdiečka.
Vôbec..ale vôbec som takuto situaciu necakala, aj ked ano viem stava sa to...ale ja som si to nechcela pripustit..a stale tomu nemôzem uverit...akokeby cely vcerajsi den je zly sen z ktoreho som sa dnes zobudila.
Malo to byt nase prve, vysnívané dieťatko. Podarilo sa nam hned na prvy krat, preto mi je velmi divné preco sa toto stalo. Nemam vôbec ziadne bolesti, ziadne krvacanie, spinenie..nic...
Od zaciatku tehotentstva som nebola chora, neuzila ani jeden liek, davala som si naozaj na vstetko pozor..a predsa sa nieco pokazilo 😢😢
Dr. mi odporucila ist na kyret v stredu, to je po 5.dnoch od tohto zistenia , nieje to skoro?
Co myslite, je tam este nejaka sanca?
citala som tu rôzne pribehy zien kde akcia srdiecka neskôr predsa nabehla..aj ked je to asi velmi malo pravdepodobne ale nadej umiera posledna😢
ja neviem co mam robit :( dala by som vsetko za to aby sa to srdiecko predsa ukazalo.
Prešla som si niečím podobným, v den keď mi povedal lekár ze nebije srdce som ešte z vracala, a rovnako ni bolo zle ešte par dni potom.. len s tým ze ja som na kyret nešla, zvolila som vyčkáva u metódu plus tabletky.
@barus26 9tt+2 je ukončený 9tt nie 10tt nie ? A ja som bola až 10tt + plus niečo a vtedy až bilo srdiečko…ale vsak ja teraz netvrdím že to bude u nej prípad len že ja som to tak mala a áno potom píšem že jej to asi vychádza na 14DC kedze test už bol pozitívny 5 dni pred ms…ja by som určite názor iného lekára respektíve vyšetrenie a sono u iného gynekológa
@zojeva cize tebe v 9tt + este nepotvrdili akciu srdiecka? az od 10tt+? a cim to bolo u teba takto posunute? ovulaciou?
@zojeva a myslis ze ked budem ziadat vysetrenie u ineho gyn. mam mu povedat aky mam problem? ze moj gyn. ma hned posiela po prvom sone v 9tt+ na kyretaz? alebo len ze idem na potvrdenie tehotenstva?
ja by som povedala presne o čo ide, podľa mna ta tak skôr niekto zoberie ako len na potvrdenie tehu
Povedz pravdu ..vysvetli o co ide 🙂
Úprimne už si to nepamätám do detailu ako to bolo presne jednoducho mne akciu srdca potvrdili 10tt … určite povedz o čo konkrétne ide 😊
ano, je to lepsí napad...poviem.. urcite
ale myslite ze aspon nejaka malicka sanca tam vôbec je?
V 9 +2 uz akcia musi byt. poziadaj este o jedno sono pred tym.planovanym kyretom ale nevkladaj do toho nadeje sance su zial mizive. Je to strasne ale az 40 % tehotenstiev konci takto skoro. Aj mne sa to stalo v 10 tt ( tiez prve tiez na prvy sup... taky zazrak to bol pre mna a zrazu....) bola to najhorsia nocna mora. Ale vsetko raz prejde a teraz uz cakam dalsie babo, dcerku, uz som v 3.trimestri. tak drzim palce nevzdavaj sa. Aj ked si myslis ze dalej snad uz ani dychat nebudes, tak o par dni, tyzdnov, mesiacov bude vsetko inak ❤ posielam lasku a chapajuce objatie
@selena_luna dakujem 🙏
@selena_luna je to teda nocna mora...toto som necakala ani v tom najhorsom sne...este sme si s priatelom robili "srandu" ze vsak co ak mi tam najde dr. dvojicky co potom...fakt bola som pripravena na hocico...ale nie na to ze mi povie ze nebiji srdiecko. Priatel to znasal este horsie ako ja ked som mu to oznamila...na mna to dolahlo az neskôr. Bola som v soku z toho celeho. Akokeby som bola len v zlom sne...
Uplne viem co citis 💔 ak ti mozem odporucit ja som sla na kyret a nezvolila som samocistenie - proste som to uzavrela a mohla sa hned hojit a planovat dalsie skusanie o babo. Samocistenie by mi vzalo cas ktory som uz chcela dat mysleniu na buducnost a nakoniec aj tak vzdy moze skoncit kyretom. podarilo sa nam 4 mesiace po a na druhy sup ( 3 mesiace sme mali pauzu) tak dufam ze ma s priatelom tromfnete!😊
Ja som tuto vec zistila den pred mojimo meninami.. no čo ti poviem krasny darček, na druhy deň mi všetci volali a písali všetko najlepšie a doma v slzách..
Ale najviac to na mňa prišlo až po zákroku keď som bola.. keď som sa vrátila domov a upratovala som kupene body čo som neodolala v obchode, fotky s ultrazvuku a pozit test čo som si nechala.. vtedy som tak nariekala cely deň že som myslela že to nedám.. a držala ma tá depka ešte niekolko dní potom..
Myslela som si že kyretom spravim hrubu čiaru za tym a ideme ďalej ale take gulove.. včera som bola v obchode a ked som cakala v rade predo mnou pani s kočíkom a tade len take velke okale na mňa pozerali a zase slzy v očiach.. cestou domov som plakala lebo myšlienky že teraz by sme už vedeli aj pohlavie a ake by som mala bruško a ake velke by bolo už bábo..
Nie je to tak stále ja normalne fungujem ale pride to človeka sem tam stale taketo myšlienky a asi to už vždy tak bude..
Treba len veriť a dúfať že ďalšie tehu bude už dobré..
Ale ja na tvojom mieste by som počkala ešte aspoň týždeň alebo aspoň určite si žiadaj aj sono pred zákrokom ak sa rozhodneš tam ist tu stredu...
Ja som na druhej strane aj rada že som išla do nemocnice lebo keby sa mi to deje doma stale by som si to pripomínala keby som išla doma do kupelne a videla to 😥😥
Držim palce nech si v poriadku a možno budeš ešte aj milo prekvapená nikdy nehovor nikdy 😊
@nika_val dakujem za podporu🙏 ved presne toto ze clovek ma doma tie pozitivne testy z ktorych sa tesil...uz nejake to body pre malicke (ja nastastie len jedno) a mini ponozticky ktore som kupila ked som oznamovala priatelovi tehotenstvo...aj som si to cele natocila na video to oznamenie take to bolo krasne, velmi sme sa tesili...a teraz toto... slzy sa mi tlacia do oci co len teraz pisem😢
Keď ťa budú robit vždy predtým urobia kontrolný ultrazvuk na overenie a neboj sa všetko bude ok ak by si teraz prišla o bábätko neboj sa ďalšie môžeš mať opäť ja som potratila dvakrát po sebe a potom sa mi narodili ešte ďalšie deti
a najhorsie je ze obvinujem seba ci som nieco nespravila nesprávne, zle..co zapricinilo zastavenie srdiecka...stale rozmyslam co vsetko som robila cim som mu mohla ublizit
Tiež som zo začiatku bola taká že som vyslovene hladala dôvody čim som to mohla spôsobiť..
Ale ked som prišla do nemocnice mala som dost mileho doktora a ten vravel že to nie je moja vina že bohužial ale je to velmi časté a nemohla som nic urobiť pre to.. mne pekne a jasne vysvetlil aj vyhody aj nevyhody zákroku vs prirodzeneho vyčistenia a nechal ma nech sa rozhodnem.. povedal si svoj nazor ale netlačil ma do toho..
Ten pocit viny a smutku je tu stále... aj ked viem že sa nemam prečo obvinovat ale je to tam
Jedine čo si môžeš povedať je čo nabuduce spraviš lepšie a nie čo si teraz urobila zle..pretože si určite neurobila nič zlé
Neboj sa, bude dobre časom určite ano a keď pride druhé babo možno aj ten pocit smutku opadne 🙂 teda ja v to dufam
Nic zle si neurobila, zial je to dnes uz taka doba velmi vela prvých tehotenstiev konci takto a druhe prebehne hladko. 😊 Stale si natom lepsie ked vies ze prirodzene otehotnejes. Kludne sa nechaj este skontrolovať, ked ukončí tuto kapitolu a sustred sa na novu. 😊 Ja som na dcérku cakala 12 rokov. 😊 Vela stastia
Išla by som asi,ešte inému doktorovi
Nic si nespravila..jednoducho by bolo velmi chore tak to priroda zariadila takto. Uvidis ze ani nebudes vediet kedy a budes znova tehotna. Vela zien sa pozit testu ani nedocka a ty mas to stastie ze vies otehotniet ❤
Na tvojom mieste by som išla do Viedne, zaplatíš tak 100-150 eur, ale tam nemajú vo zvyku strašiť ako na Slovensku, skôr profesionálny prístup je tam bežný, často aj lepšie prístroje -utz. Tak máš potom na výber 2 možnosti, ak by to nedopadlo dobre, tu potratovu tabletku alebo kyretaz. Každá metóda má svoje výhody, kyretaz je všetko rýchlo vybavené, asi ľahšie na psychiku, tá tabletkova forma je šetrnejšia k telu a väčšinou si ženy volia tu. Ak by si chcela nejaký kontakt, rada posuniem.
A držím palce.
inak este som zabudla dodat, podla merania mal plod 2cm... a ze aj tak je o 2tt mensi
Určite sa neobvinuj, ja som prvý krát potratila tiež som si vyčítala a tiež mi doktorka povedala, že som to nemala ako ovplyvniť jednoducho plod bol poškodený, druhý krát som otehotnela veru tak že som ani nečakala bola som chorá brala ant v ten mesiac dokonca na oslave som bola a pila aj alkohol striekala do nosa aj sprej na nádchu a keď mi meškali ms som myslela že omdliem a hneď bežala doktorke a povedala všetko. Všetko dobre dopadlo takze tým chvem povesť nie je to tvoja vina !!! Neobvinuj sa hlavne ❤️
@bluka2 o tych tabletkach viem, ale citala som o nich ze Ich užitie je možné do 63 dní od prvého dňa poslednej menštruácie pod dohľadom lekára....ja uz mam viac ako 63 dni
To každá z nás tak mala,čo sme si tým prešli😔

@zojeva ale ona píše, že máva 28 dňový cyklus a test jej ukázal 5 dni pred ms.. Takze u nej to cca funguje ako hodinky a tým padom ovulacia nebola posunutá a teda v 10 týždni by srdiečko bit malo.