V 9. týždni + 1 deň nebije srdiečko. Je tam ešte šanca?
Ahojte,..ani neviem ako zacat. Včera som bola na prvom vysetreni v tehotenstve kde mi robili prvy krat sono. Zial ukazalo sa ze plod je o cca 2 tyzdne mensi ako by mal byt a nevideli ani akciu srdiečka.
Vôbec..ale vôbec som takuto situaciu necakala, aj ked ano viem stava sa to...ale ja som si to nechcela pripustit..a stale tomu nemôzem uverit...akokeby cely vcerajsi den je zly sen z ktoreho som sa dnes zobudila.
Malo to byt nase prve, vysnívané dieťatko. Podarilo sa nam hned na prvy krat, preto mi je velmi divné preco sa toto stalo. Nemam vôbec ziadne bolesti, ziadne krvacanie, spinenie..nic...
Od zaciatku tehotentstva som nebola chora, neuzila ani jeden liek, davala som si naozaj na vstetko pozor..a predsa sa nieco pokazilo 😢😢
Dr. mi odporucila ist na kyret v stredu, to je po 5.dnoch od tohto zistenia , nieje to skoro?
Co myslite, je tam este nejaka sanca?
citala som tu rôzne pribehy zien kde akcia srdiecka neskôr predsa nabehla..aj ked je to asi velmi malo pravdepodobne ale nadej umiera posledna😢
ja neviem co mam robit :( dala by som vsetko za to aby sa to srdiecko predsa ukazalo.
To by sa nemalo stavať..je mi to ľúto..našťastie ja som bola v nemocnici(poliklinike)jednodňovej kde sú neni novorodenci..daj si čas,plač,hnevaj sa nedrž v sebe emócie..máš na ne právo..držím palce nech sa čím skorej z toho dostaneš či fyzicky tak aj psychicky ❤️
@pracujucazienka no ja som bola na novorodenecom oddeleni v pôrodnici a nastastie som ziadneho novorodenca nevidela..iba toho jedneho pocula...aj to mi islo srdce puknut...pretoze do tejto porodnice sa malo narodit o niekolko mesiacov moje babo tiez a namiesto toho mi ho dnes navzdy zobrali...
Dúfam,že sa aj ty raz dočkať vytúženého bábätka v náruči..akože pozitívum je že otehotnieť ti nerobí problém..vieš ono jedna pravda že je lepšie ked sa to stane takto skoro ako by sa malo narodiť chorej mohlo by aj zomrieť(ťažko sa to počúva ja viem sama som si tým prešla)príroda sa s tým vyrovnala sama..síce pre nás kruto ale s tým už nič nespravíme..kludne sa niekedy ozvi ked sa budeš potrebovať vyrozprávať..pochopí to jedine žena čo podobným prešla ❤️
Moc ti držím palce, nech si cim skor fit a podari sa vam mat maličké....🍀🍀🍀🤗🤗🤗❤❤❤
Viem, je to veľmi slabá útecha, ale si mlada, zdravá, môžete sa snažiť opätovne.
@lienka.7 urcite budeme, ale chceme si dat pauzu min. tie 3 mesiace❤ inak po fyzickej stránke som uz dnes ok, ani neviem ze mi nieco robili...horsie je ta psychicka..ze stale rozmyslam co bol dôvod preco sa to stalo..ale viem ze to mi uz nikto nepovie
@pracujucazienka ❤🙏
Moja znama potratila v 15tt...mala kyret..po necelom mesiaci si raz bedali pozor 🙈 a uz ma babatko 🙂 otehotnela veeelmi rychlo..co predtym skusali skoro rok a pol. Ja by som asi 3 mesiace necakala...sanozrejme ak sa na to budes citit 🙂)) držim silno palce!❤
@miskamicha nielen ako sa bude citit ale aj ako bude zahojena. Ze si niektore koleduju o zapal a ma to stastny koniec neznamena ze to je cesta. 🙄 a ak nie je napriklad dostatocne silna stielka naco sa frustrovat nevydarenym biochemickym.... radsej neradit ako dat zlu radu prosim.
@selena_luna ja som pisala akoby som robila ja..ak je kyret urobeny dobre pod USG kontrolou nie je dovod na zly priebeh...pricom nie vsade sa to robi pod USG 🙂 a niekedy po kyrete sa zadari lepsie ako cakat velmi dlho /tot nie vsetci lekari radia cakat 3 mes a viac.dokonca niektori nevolaju ani na kontrolu po zakroku pokial zena nema ziadne problemy takze tak 🙂 to je len moja skusenost z okolia. Neradim jej aby to tak spravila. Pisala som ze JA osobne by som necakala 3 mes ak by som zamozrejme nemala ziaden problem😊 v cAR sa bezne vykonava abrazia sliznice /jasne ze to jie je kyretaz/ maternice pre lepsie uhniezdenie.
@miskamicha stale mi unika ci ty osobne mas skusenost s kyretom alebo su to len skusenosti z okolia. Lebo jedna vec je radit ako si my osobne pamatame z nemocnice a druha radit podla pocitu. Nepisem to kvoli autorke lebo viem ako je rozhodnuta ale pisem to do buducnosti ked bude tuto temu citat zena ktora bude hladat pomoc. Ps: lekar ktory nekontroluje po zakroku je sarlatan, to nie je bezna ani odporucana prax. Aj ked sa zena citi fit nieco tam ostat mohlo.
@selena_luna prave preto pisem ze ak robis kyret pod USG tak vidis co odstranujes a temer nulova sanca ze tam cosi ostane 🙂Nie kazdy to tak robi.
@miskamicha tvoj osobny gynekolog netusi ako ti robili kyret v nemocnici, ci s usg alebo bez...takze ak nekontroluje je sarlatan. a neodpovedala si 🤷♀️ teda sa asi nerozpravame o priamej skusenosti.
@selena_luna aj osobna 😉 a niekedy je moj gynekolog zaroven aj operater..a tuši pretoze sa to pise /malo by sa v epikríze.
no co sa tyka mna, tak mne bol kyret robeny pod USG, a tak ze obsah maternice bol odsaty, a nasledne robeny aj kontrolny USG. Zákrok ukonceny bez komplikacii...toto som mala napisane v prepustacej sprave 🙂 a o tyzden od zakroku mam prist na kontrolu aj ked nebudem mat ziadne tazkosti (zatial ziadne nemam🙏 )
@miskamicha v epikrize mam priebeh zakroku bez komplikacii. A to su kramare. dr ma objednala na kontrolu skor ako mala prepustaciu spravu vobec v rukach. Kazdopadne spat k veci: radit, alebo nacrtavat moznosti ze po kyrete ani nie mesiac sup na vec nie je velmi rozumne.
Mrzi ma tvoja strata poznam ju z vlastnej skusenosti v decembri nam doktorka oznamila ze sice sme podla menstruacie v 12+5 ale podla velkosti plodu sme len v 9tt takze srdiecko uz nebilo vraj dlhsiu dobu napriek tomu ze na prvej kontrole bolo vsetko v poriadku a babo malo aj akciu srdiecka drzim silno palce nam kazali pockat 3 cykli cca po prvej menstruacii mi kazala prist na kontrolu ci je vsetko ok to sme nestihli nakolko sme dostali covid tak som sla az po 2. a uz povedala ze sa mozeme kludne zacat snazit opat drzim teda palce aby sa ti zadarilo cim skor a mohla si drzat vytuzeny uzlicek
@13riska13 ❤
Odporucam co najskor otehotniet. Mne sa to po kyrete podarilo hned po prvej ms, moje najlepsie rozhodnutie.
Hlavne sa netrap tym preco sa to stalo,nezistis pricinu, stava sa to. Ja som mala prve babo hned a druhe sa mi stalo to co tebe, stalo sa to aj kamoskam. Niekedy sa to proste neda ovplyvnit, ja som si hovorila ze asi to tak malo byt a s pozitivnym myslenim a odhodlanim sa nam narodila vytuzena dcerka 🙂 drzim palce a hlavne pozitivne mysliet 🥰
@evuska135 ❤
@selena_luna nikde som neradila necakat ani mesiac 🙂 a neradila som...pisala som to ako by som robila Ja ked bolo vsetko ok pretoze poznam viac zien ktore cakali aj viac ako 3 mes..a nepodarilo sa im..a take ktore pockali 1 cyklus a podarilo sa 😉 po biochemku sa nemusi vraj cakat..ale mam kamosku gyn a tak doporucuje pockat... sama som mala aj 3 biochemicke po sebe / pricina je na 99,9% geneticka/ aj v jednej poradni lekar radi po kyrete pockat tak jeden cyklus ak je vsetko ok ... a necakat prilis dlho lebo po zalroku je maternica ako "urodna poda" a ak aj bude biochemicke suvisi to so zlou gebetikou embrya a nie s endometriom.ktore sa takmer okamzite obnovi 🙂 ale nehadam sa..NERADIM ..precitaj si este raz moju odpoved...Pisem ako by som PoSTUPOvALA JA! Ja! A JA!... autotka nemusi.. vidis odpoved vyssie..
@selena_luna no dost zalezi kto vypisal spravu a ako si dal zalezat 🙂
@miskamicha ja ta chapem ako to myslis 🙂 cize ak dobre rozumiem tak je vacsia sanca na otehotnenie napr. po 2-3 mesiacov od kyretu (ak bude samozrejme vsetko OK) ako napr. keby sme cakali 5-6 od kyretu? 🙂
@miskamicha *5-6 mesiacov
Hovorí sa že žena by mala počkať toľko koľko bola tehotná
@miskamicha miesat biochemicke a kyrety je trochu neporovnatelne, nie? ja pisem, ze vacsina zien pisala AKO POSTUPOVALI naozaj, a ty len TEORETICKY AKOBY SI TY. lebo znamej sa podarilo... takyto prispevok je ostatnym zenam naco? aj kamaratka gynekologicka odporuca pockat, ale co tam po radach a praxi doktorov, hlavna vec, ze ty mas nejaku neidetifikovatelnu statistiku z okolia.
cakanie ma vzdy vyznam - organ sa musi spamatat, aj psychika zeny. mne osobne sa podarilo otehotniet na 4 mesiac, teda asi sa prve mesiace po operacii v celkovej anesteze z mojej maternice nestala zazracna urodna poda - evidetne si potrebovala oddychnut. sestonedelie nie je vymysel a treba dodrzat aspon to.
Moze to tak byt ale nemusi.. ako pisem ja neradim ako to mas spravit lebo moja znama a tak.... a tu kocka keby si po sebe lepsie citala tak by videla ze nemiesam biochemko a missed s kyretom.. dezim ti palce 😻 urcite za zariad tak ako ti povie gynekolog.

ahojte, uz mam po kyrete.. uz doma oddychujem...vsetko bolo OK.. myslela som ze uz tam idem taka vyrovnana s tym co sa stalo..ale ako som pocula na chodbe plakat novorodenca..slzam som sa neubranila..