icon

V 9. týždni + 1 deň nebije srdiečko. Je tam ešte šanca?

12. mar 2022

Ahojte,..ani neviem ako zacat. Včera som bola na prvom vysetreni v tehotenstve kde mi robili prvy krat sono. Zial ukazalo sa ze plod je o cca 2 tyzdne mensi ako by mal byt a nevideli ani akciu srdiečka.
Vôbec..ale vôbec som takuto situaciu necakala, aj ked ano viem stava sa to...ale ja som si to nechcela pripustit..a stale tomu nemôzem uverit...akokeby cely vcerajsi den je zly sen z ktoreho som sa dnes zobudila.
Malo to byt nase prve, vysnívané dieťatko. Podarilo sa nam hned na prvy krat, preto mi je velmi divné preco sa toto stalo. Nemam vôbec ziadne bolesti, ziadne krvacanie, spinenie..nic...
Od zaciatku tehotentstva som nebola chora, neuzila ani jeden liek, davala som si naozaj na vstetko pozor..a predsa sa nieco pokazilo 😢😢
Dr. mi odporucila ist na kyret v stredu, to je po 5.dnoch od tohto zistenia , nieje to skoro?
Co myslite, je tam este nejaka sanca?
citala som tu rôzne pribehy zien kde akcia srdiecka neskôr predsa nabehla..aj ked je to asi velmi malo pravdepodobne ale nadej umiera posledna😢
ja neviem co mam robit :( dala by som vsetko za to aby sa to srdiecko predsa ukazalo.

Strana
z8
evuska135
21. mar 2022

@selena_luna
Podla mna kazdy ako sa citi. Ja som precitala mnozstvo nazorov doktorov, neni to jednotne. Jedni sa priklanaju hned ini nie. Ja som priklad toho, ze sa to podarilo hned, bez ziadnych problemov. Moj dr mi nato nepovedal nic, ze som ostala tehu, povedal ze odporuca 3m ale je to na mne.

autor
26. máj 2022

ahojte 🙂, po dvoch mesiacoch uz je to so mnou lepsie..aj ked stale obcas smutim ale uz s priatelom planujeme snazenie o dalsie babo asi o mesiac by sme vyskusali 1x co bude presne 3 mesiace po zakroku. Ale ten srach ze sa to znova nepodari je velky..ako sa ho zbavit? :( Myslite ze uplne postacuje pockat tie 3 mesiace ked niekto stale odporuca aj 6?

minnie7
26. máj 2022

Podľa mňa áno stačí 3m...ja som 12.10. 21 potratila a od NR sa snažíme a nejak nevychádza ale tak už mám 3 deti takže nejak netlacim...strach bude vždy,treba dúfať a verit- držím palce 🍀😉✊️

autor
26. máj 2022

@minnie7 dakujem ❤

nika_val
26. máj 2022

Jasné 3 mesiace stačí, mne dokonca dr povedala že hneď po 1 ms môžeme sa snažiť..
Ale mne bolo potom dodatkovými odbermi zistená ureaplazma (čo bol aj možný dôvod potratu) a tak sa liečime teraz takže snaženie išlo do uzadia 🙂
Ten smútok je normalny.. ja som mala MA vo februari a teraz sme sa sťahovali a našla som v skrini malé bodyčká čo som v návale radosti kúpila a tak som si poplakala ..
Strach je tiež prirodzený.. treba ale myslieť pozitívne a nie hneď na to najhoršie 🙂 držte sa a nech sa zadarí 😊

autor
26. máj 2022

@nika_val v podstate by sme sa mohli uz aj tento cyklus (mam po druhej MS) ale este sa bojim,..inak to nechapem co gynekolog to iny nazor jeden odporuca pockat do prvej MS dalsi aspon 2 mesiace , dalsi 3-6 mesiacov🙈🙈 a teraz vyber si... A chapem ta uplne, ja pri upratovani tiez narazim na vecicky ktore boli pre toto babatko aj ked ich mam schovate ale obcas na ne narazim a ten smutok☹ ale ano musime mysliet pozitivne a pozerat sa dopredu a verit ze ten anjelik ktory odisiel nas bude pri dalsom tehotenstvo strazit 😇 Aj tebe prajem nech sa cim skôr ako to bude mozne dockate vytuzeneho bábätka👶🙏❤

Strana
z8