Vracanie počas tretieho trimestra
Ahojte žienky, som momentálne v 35tt+2 dni a do cca 32tt som mala bezproblémové tehotenstvo. Teraz však každý večer zvraciam zo žalúdočnej kyseliny. Skúšala som Gasterin gél, Gaviskon, Rennie, mandle, mliečne výrobky, jem menšie porcie ľahkých jedál (úprimne, ani mi moc nechutí), no už nič nezaberá.
Viete poradiť niečo, čo zabralo Vám? Vopred vďaka.
Ja som skúšala všetko a nezaberalo nič. Zvracala som ešte aj deň pred pôrodom. Držím palce !
Nepoteším ťa, pomohol až pôrod
@janie7 mne doktorka akurat včera povedala že na zahu si kľudne môžem dať helicid.. môže sa aj v tehotenstve.. tieto pastilky typu rennie a pod vôbec nepomáhajú a helicid mam osvedčený aj pred tehotenstvom..
Tiež mi je zle a citim ako mi pri kazdom grgnuti vybehne až pena do hrdla
Mne nic. Mne bolo zo vsetkeho zle. A cele tehotenstvo. Hlavne posledne. Den noc. Este aj rano pred porodom som zvracala...
Mne pomáha jedine sóda bikarbóna, neviem si bez toho predstaviť tehotenstvo, denne si musím robiť aj 5-6 sód a pred spaním pravidelne. Ale teda aj na záhu.. ja nemôžem skoro ani dýchať dám sódu a mám kľud
Pomohol až porod, zvracala som aj zo spanku, to bolo asi najhoršie. A druhé tehu to iste
@janie7 skúsim pozrieť večer. Brala som posledný mesiac pri jednom tehotenstve taký biely gél, jedine ten zaberal, v štvorcových sackoch. A teda + to nejedenie. Vtedy som pribrala viac než pri iných tehotenstvach a toto mi to myslím aj spôsobovalo.
@janie7 skús toto, to mi pomohlo. 🙂
@lenkakravcova Dik moc, Anacid mi poradil aj môj gynekológ, no je dlhodobo nedostupný😕 Ale už mám iba 2 týždne do sekcie, tak to nieako zvládnem🙏🏻
@janie7 ja mám doma balíček ale sú asi tri roky po záruke 😅 to mi ani nenapadlo, že taký pomerne bežný liek môže byť nedostupný. 🫡 Tak sa drž a nech všetko dobre dopadne. 🙂
@lenkakravcova Tiež som bola nemilo prekvapená, ani v ČR nie je dostupný a zrovna keď ho človek potrebuje.
Ďakujem krásne, si zlatá a aj tebe želám všetko dobré.☺️
@janie7 ahoj, ako si nakoniec dopadla? Všetko v poriadku? Ja mám presne ten istý problém, čokoľvek zjem hneď ma páli záha aj keď vypijem iba trošku vody a v noci vždy cca v rovnakom čase zvraciam. Aj keď si ľahnem do 22:00 hod., tak sa okolo polnoci prebudím na pálenie záhy, začnem sa dusiť kašľom a vždy sa vyvraciam. Som v 8. mesiaci a je to už neznesiteľné, taktiež som do konca 2. trimestra mala bezproblémové tehotenstvo. Potom mi zistila gynekologička pri odberoch, že som anemická, začala som brať železo a odvtedy mám tieto problémy. Je úplne jedno, čo zjem, všetko ide v noci von.

@janie7 mne zaberá sóda bikarbona 😅 ale teda ja to.nemam ani náhodou v takomto rozsahu