Vychádzky počas PN v tehotenstve. Ako ste to mali?
Ahojte dievčence.CHcem sa vas spytať,čo ste alebo ste boli na PN počas tehotenstva,ako ste to mali s vychadzkami?ja ich mam obmedzene od 10-12 hod a od 14-16hod a zda sa mi to malo,ved teraz ked ide jar,to mam byť doma zavreta?nedaju sa dať neobmedzene?počula som,že niektore dievčata to tak maju.
Ahojte. Súhlasím s bambulkou101,
ja som na PN od 5. mesiaca. Pracujem ako učiteľka. Ak niekto robí v školstve, tak asi vie, ako to tam chodí. PNku mám kvôli chrbtici, pretože už predtým som mala problémy. To znamená, akonáhle som otehotnela, ortopéd odporučil PNku. V škole je človek permanentne pod stresom, a navyše som učiteľka, ktorá nesedí za katedrou, ale aktívne behá pomedzi svojich žiačikov. Inak sa to ani nedá, ak chceme učiť aktívne a zážitkovo. No, je to pre mňa veľmi obmedzujúce byť doma celý deň. Rada by som napríklad zašla do divadla alebo tak, ale musím dodržiavať vychádzky. V tomto je to veľká nevýhoda. Radšej by som bola v práci so svojimi žiakmi, ale bohužiaľ, nedá sa ☹ Takže mi ostáva len čakať na vychádzky, aby som aspoň na chvíľu mohla vybehnúť von.
Ahojte,ja som na pn od zaciatku ako som sa dozvedela že som tehu. je to katastrofa,cakat na vychadzky aj tak je to malo. ☹ no neviem ako to vydzim dokonca 😒
@monr Lenže PN nie sú všetky ženy preto že sú na rizikovom a človeku to dosť lezie na mozog byť stále zavretý doma čo si myslím že pre bábo nie je moc ok. Okrem toho ja som bola na PN aj preto že zamestnávateľ mi robil problémy v práci, robil mi desné psychické tlaky a chodil ma vytáčať niekedy aj domov(akože kontrola a protom to bola len zámienka ako ma naštvať rečičkami) kým som mu netresla dverami pred nosom, chcela aby som dala výpoveď a hľadal všetky možné spôsoby ako ma donútiť, proste kretén, tak som sa rozčuľovala až hrozilo že sa niečo stane malému. A verím že to nie som jediná čo to takto má. Takže PN nemusíš byť vždy "chorá". Súhlasím so ženami že by mohli byť tie vychádzky dlhšie.
no dievčatá ked ste na PN len kvôli tomu,že ste mali špinenie ,alebo,že sa dá vybaviť v dnešnej dobe PN len tak,aby ste sa nemuseli naťahovať v práci,tak vám verím,že sa nudíte doma:Keby ste boli tak na rizikovom,že sa otvárate,atd.horzí predčasný pôrod,tak by ste veru hlavu nad tým nelámali,že von chodiť.Nič v zlom,ale vtedy jedine šetriť sa,vyložiť nohy hore a tešiť sa z každého nového dna že ste ešte 2v1.Voľakedy na PN-ku nás nechali najviac 2-3 týždne,a ked niečo tam nesedelo,tak šup do nemocnice.Uznám,aj buduca mamina potrebuje čerstvý vzduch,ale ked veľa chodiť niekto nemôže tak veru ani netreba dlhšie vychádzky.Zas ked niekto má taku prácu,že to neprispeje dieťatku,tak jedine PN.Možno,keby aj ja sa dám viac vypísať,nezačala by som sa tak skoro otvárať,takto som ležala a dosť,ale vydržali sme a veľmi veľmi som sa tešila,že sa mi deti narodili zdravé ,neboli predčasne narodené. 🙂
Tiez som bola PN, krute leto, teploty nad 30 C. doma 3 rocny synator musel pri mne poslusne sediet pred ventilatorom a ozeliet akekolvek formy chodenia von a aj kupalisko, ktore mame 5 minut od bytu :(. Neskor mi lekar predpisal vychadzky - dve hodiny doobeda a dve poobede. Len co som vzala veci malemu do piesku, dosuchtala sa na lavicku do tiena a tam odkvacla na hodinku.... ze plany, ako pojdem nakupovat vybavicku pre malu, ponavstevovat vsetky kamosky? Zabudni :( /Za to sa stal zo mna internetovy nakupca 😀 ) Uz aj jedna zastavka MHDckou po bratislavskych cestach mi sposobovala krce v bruchu, takze som neriskovala. Myslim, ze kazda mamina musi podla vlastneho vedomia a svedomia uzivat vychadzky v ramci PNky, ona sama citi, kde su jej hranice a co jej moze a nemoze uskodit.
tiez som bola PN pocas tehotnosti, od druheho mesiaca , kvoli krvacaniu v prvom mesiaci a potratu este rok predtym. a tiez kvoli zamestnaniu, 12 - 14 hodin na nohach, mala som vychadzky 2 hodiny doobedu a 2 hodiny poobede, ale viem ze niektori dr davaju bez obmedzenia..zalezi len a len na dr. no ale ja som tie vychadzky nedodrziavala. neviem ale mam pocit ze v takychto pripadoch nechodia kontroly..ved tehotnost nieje choroba
no važne 🙂 a hned na zaciatku 😀 a riskovat to moc nechcem.kamaratka ta riskovala ale mala stastie,ze jej kontrola prisla ale nastastie bola doma 🙂
ahojte, ja som na PN na moje poziadanie lekara a sam mi navrhol vychadzky neobmedzene. Povedal ze si to bude vediet objahit pred socialkou ci kym...a nie je to moj znamy. Prividala som sa do cudzieho mesta a lekara zmenila ked som bola v tretom mesiaci...tiez mi povedal, ze kontroly sa bat nemusim, tak ja neviem ako to funguje...PN som 2 mesiace pred materskou.
ja vobec nie som zastanca ze by si doma mala byt.. ale musis doma byt pretoze to tak zakon prikazuje.. proste je to tak. ked si pn, si praceneschopna, cize dostavas nahradu za mzdu... aj ked mizernu co je fakt. ale z nejakeho dovodu ta pre. dsa len vypisali, tak mas to dodrziavat. nehovorim ze je to moj nazor, tiez ma nebavi byt vonku dve hodky denne, ale tak lepsie ako keby mi mali vziat aj to prd co mi stat dava.proste stat to takto berie. pausalne, niekazdy je vtehu na pn z rovnakych dovodov a niektore su naoazj take zanedbatelne, ze by zeny kludne mohli byt cele dni vonku. ale... takto to je postavene... tak asi to treba dodrziavat
Caute baby, mali ste počas PN na rizikovom tehotenstve kontrolu???
Ak ano kedy v akom case???
Ja som na PN už od augusta a kontrolu som ešte nemala. Ale aj napriek tomu sa snažím dodržiavať vychádzky. Nedávno tu jedna tehuľka písala, že jej prišla kontrola 4 dni pred nástupom na materskú, niektoré maminky kontrolu nemali celé mesiace, čo boli na PN.
@katrenka111 ja som PN uz dva mesiace...aj ked nie kvoli tehu, ale kvoli problémom s kolenom...kontrola zatial nebola 🙂
ahojte ja som bola pocas prveho tehu hned od zaciatku na pn az do nastupu na matersku.a to som sa pocas pn este aj vydavala.ale to som bola pocas svadby vypisana a v pondelok som opet sla na pn.ja som potratila a mala som aj vysoky tlak bola som aj v nemocnici kvoli tomu a aj som spinila.tiez som zamestnana ako predavacka v lidli v cechach kde tie baby musia robit uplne vsetko a zdvihat cele prepravky s pivom.sice som mala vychadzky pocas dna ja som chodila aj mimo nich.a nikdy mi neprisla kontrola.
No baby mali ste teda stastie....
@emilia25 @katrenka111 mne známa zo sociálky povedala, že tehotným kontroly nechodia. Ja som tiež teraz na PN a vychádzky mám od 8 do 10 a od 15 do 18 to je celkom fajn...ked je ohrozene malicke treba sa radsej setriť a tie 4 hodiny denne na tie prechádzky stačia... no nie?
@zuzanqa123 ja som v pohode aj baby do prace prisla pozriet na pn a veduca v pohode dokonca som aj menila doktora bo asi v polke tehu sme sa z ciech stahovali na slovensko a aj druhy lekar ma nechal na pn.a nikdy mi neprisla ziadna kontrola.
@zuzanqa123 No ja tiež viem tak že tehotné nekontroluju....ale asi ako kde.....
@zuzanqa123 a vychádzky ti dal gynekolog hned???
@zuzanqa123 a ž budes PN až do nastupu na MD???v kolkatom si tt???
@katrenka111 hej hned mi dal doktor vychádzky...neviem ci ma necha uplne....uvidim 15-teho čo mi povie....vies...hovoril, že do 12tt je vsetko mozne, musime pockať ako sa to bude vyvíjať. 🙂
@zuzanqa123 No hej netreba riskovat...pokial ide o babo...ved už aj ja by som sa mala začat toho držať...no ja som taký poctivec....
ahoj ja som na PN 11 den cize uz dnes mi moze prist kontrola som na PN koli praci aj koli tomu ze mi byva dost zle hlavne doobeda cize neda sa mi fungovat do obeda lekar- zensky mi dal vychadzky 3 hodky doobeda a 3 hodky poobede ale idu sviatky a dodrzat vychadzky je tazke neda sa to zmenit aspon aspon do konca decembra alebo jednoducho zmenit na neobmedzene vychadzky 😲 , Ako je to vlastne s tou neobmedzenou vychadzkou kto ma na nu narok ja mam navyse aj epilepsiu a nerobi mi dobre ked som zavreta vo vnutri. DAKUJEM MOC
Ahojte, aj ja som akurat PN, doktor mi dal vychadzky neobmedzene. Povedal mi, ze za celu jeho karieru mu k tehotnej kontrola neprisla.
@kikuska_nr stačí že máš neprajnú kolegyňu či kolegu a šup, nahlási ťa .. nestraším, len treba myslieť aj na také možnosti, prípadne moc o tom nehovoriť susedom, snažiť sa chodiť von v rovnakom čase, mnohé staršie susedky sa radi sťažujú

ahojte. chapem soniku1901. rozumiem nazoru, ze byt na PN ma nejaky dovod, ale su zamestnania, ktore su rizikove. ja napr. pracujem v skole a ked budem tehotna bez problemov, budem si musiet vybrat 1. byt v skole s detmi, ktore su kazdu chvilu chore a bohuzial nie vsetci svoje deti ich naucia napr. kaslat s rukou na ustach, alebo sa dam vypisat na PN a budem zavreta doma, co mi tiez nepomoze a v oboch pripadoch ohrozim svoje zdravie a zdravie babatka.