icon

Vykonávajú ešte niekde potraty?

sonulka777
20. nov 2022

Môžem sa spýtať potrat sa už nikde nerobí? Je to zakázané aj keď žena nemôže si nechať to dieťa?

Strana
z5
pribinak
20. nov 2022

@sonulka777 robí, ale keď si dieťa nemôžeš nechať, môžeš ho dať na adopciu či do hniezda zachrány

zuzanockamt
20. nov 2022

@sonulka777 Samozrejme, že sa robí. Buď si nájdeš súkromnú kliniku,kde ti urobia aj všetky vyšetrenia, alebo kontaktuješ gynekológa a on ťa nasmeruje na konkrétnu nemocnicu. Nie všetky to totiž robia.

viestta
20. nov 2022

Potraty u nás nie sú zakázané. Gynekológ ti vysvetli postup.

motogirl699
20. nov 2022

Ak máš Voyo, pozri si dokument interrupcie

simsalabim
20. nov 2022

Este sa da ist cestou tabletkoveho potratu v CR alebo Rakusku - rychlejsia a setrnejsia metoda, ako chirurgicka cesta s celkovou anestezou.

sonulka777
autor
20. nov 2022

@viestta kamarátka mi napísala ze mi nikto potrat neurobí ze zo zákona je to zakázané

zuzanockamt
20. nov 2022

@sonulka777 Je to hlúposť. Kamoška klame, asi nechce aby si ho absolvovala. Navštív svojho gynekológa/gynekologičku. Alebo si pogoogli súkromné kliniky.

denden77
20. nov 2022

kamaratka je asi kus mimo 🤔

viestta
20. nov 2022

@sonulka777 kamarátka žije v Poľsku?

h2o2
20. nov 2022

A ty kde žiješ v jaskyni?

sonulka777
autor
20. nov 2022

@viestta nie na Slovensku v Seredi.

sonulka777
autor
20. nov 2022

Takže sa to dá. Zajtra idem svojmu gynekológovi dúfam ze mi povie takú správu ako vy tu že sa to dá a ze mi to urobí.

mimka1402
20. nov 2022

@sonulka777 Očividne ťa chcela oklamať, záleží do akého týždňa ale do 12tyzdna je potrat dovolený, ale samozrejme musíš si ho zaplatiť.
A ako tak čítam... Je to asi dobré rozhodnutie.. Držím palce.

loginexistuje
20. nov 2022

UPT sa u nas vykonavaju ale su plne hradene zenou (priprav si cca 500 eur) je mozne ze v seredi ich nevykonavaju lebo si uplatnuju vyhradu svedomia ale kde ich robia ti poradi tvoj gynekolog
tvoj gynekolog ti to neurobi robi sa na to klinikach

viestta
20. nov 2022

@sonulka777 tak nepočúva kamarátku. Zajtra chod ku gynekológovi a začni to riešiť. Ihned

mikadooo
20. nov 2022

@sonulka777 ahoj, žiješ na Slovenku? Potraty nie sú zakázané. Normálne choď k svojej gynekologičke a povedz jej, že chceš ísť na potrat. Čakajú ťa nejaké vybavovačky, vyšetrenia (kvôli operácii) a čakacie lehoty a potom normálne nástup do konkrétnej nemocnice, kde ťa hospitalizujú a spravia umelé prerušenie tehotenstva. To, ktorá nemocnica robí potraty, ti tiež bude vedieť poradiť tvoja gynekologička.

bolarazjedna
20. nov 2022

@sonulka777 potraty nie sú zakázané. Jedine, s čím sa môže stretnúť, je výhrada vo svedomí. Lekár môže odmietnuť vykonať potrat, resp zúčastniť sa výkonu (napr anestéziológ môže to uplatniť a nemusí uspať pacientku - to samozrejme neznamená, že ju nespia, len ju uspí iný lekár). Sú pracoviska, kde všetci lekári na oddelení si uplatnia výhradu vo svedomí a tým pádom to pracovisko potraty bez zdravotnej indikácie neurobí. No aj v tom prípade gynekológ vie usmerniť pacientku, v ktorej najbližšej nemocnici vykonajú potrat.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
h2o2
20. nov 2022

@zoro9836 S jej IQ to asi nepochopí.

simsalabim
20. nov 2022

@zoro9836 nie, nie je. Je to ukoncenie nezelaneho tehotenstva.

lenkadenisa
20. nov 2022

@sonulka777 podľa toho v akom týždni tehotenstva si. a platíš si to sama.

rude_baby
20. nov 2022

Inak v AT robia interrupcie do 14 tt, u nás len do 12.

h2o2
20. nov 2022

@simsalabim Je to vražda a v tomto pripade len preto že matka je úplne blbá...

h2o2
20. nov 2022

A silne pochybujem že ma na to tych 500e

sonulka777
autor
20. nov 2022

@lenkadenisa áno to viem ze si to platím sama. Ďakujem baby zajtra ráno idem doktorovi

sonulka777
autor
20. nov 2022

@h2o2 nekomentuj

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sonulka777
autor
20. nov 2022

@zoro9836 mam 4 deti

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
20. nov 2022

@h2o2 pozri, dohodnime sa, ze ty sa na to pozeras inak ako ja. Ja v rannom stadiu vidim pucik, ktory ma potencial stat sa clovekom. Tak, ako pucik nie je zrelou broskynou, plod v rannom stadiu tehotenstva clovekom nie je. Ty to vidis inak - ok. Akceptujem to. No ja osobne budem vzdy hajit pravo zeny tehotenstvo ukoncit - ako poslednu moznost. Zakaz nikdy nic nevyriesil, zufala zena si najde sposob, ako sa nezelaneho tehotenstva zbavit. A ak sa jej neda - na svete je kopec nechcenych a zanedbanych deti. Svoj sucit venuj im.

Strana
z5