icon

Vyšli mi obidva pozitívne výsledky na DS

baska2809
25. feb 2022

Ahojte , vyšli mi obidva pozitívne výs. na DS. Teraz som v 17.tt je , mali ste 4D ult ci odber vody?

monikafox2018
26. feb 2022

@baska2809 moj brat mal mat DS, je úplne zdravý…

fev
26. feb 2022

@baska2809 Preto som ich pri treťom dieťatku úplne odmietla. Pri prvom synovi som ich mala pozitívne, bola som v takom strese, že to u mňa spustilo reťazovú reakciu a začali sa mi nabaľovať neskutočné problémy a to len vďaka tomu, že som mala negatívne myšlienky. Preležala som celé tehotenstvo v nemocnici,syn sa narodil predčasne a nakoniec zistili, že som mala zle vypočítaný termín. Zbytočne som sa trápila a všetko dopadlo našťastie dobre. Pri ďalších tehotenstvách som bola v pohode a užila som si to. Držím Vám palce,tešte sa na dieťatko a všetko dobre dopadne.

e3v3a3
26. feb 2022

@baska2809 ja som bola tiež na amniocenteze

dian32
26. feb 2022

@baska2809 mne starsi skuseny dotor na kramaroch povedal ze toto nie je žiaden dôveryhodný test je to iba skrining priprovnal to k antigenovym testom ...velmi casto je falosne pozitivny a taktiež často falosne negativny.... nemam osobnu skúsenosť ale v blizsom okoli som zachytila uz par žien s podozrením deti sa narodili zdravé, dokonca si jedna dieťatko dala zobrať a nakoniec by bolo aj to zdravé.. 😪 urcite to treba konzultovať

tehula2016
26. feb 2022

Ja som mala pri synovi vysoke NT, zly ultrazvuk srdca, zle vysledky krvi - 1:6 na DS, velmi nizku hodnotu PAPP, ktora poukazuje na mozne geneticke vady..a mam zdraveho syna..

janka987
26. feb 2022

@baska2809 pri prvom ( mala.som 30r.) mi tiez vyslo..nesla som a amnio..len na 3d..verila.som drobcovi, ze bude zdravy a bol..pri druhom ( 38r.) som tento test rovno odmietla..a navstivila som v Martine MUDr. Gruchalu.. vsetko bolo oki.

janka987
26. feb 2022

oprava * nesla som ani raz na amnio

btus
26. feb 2022

bola som na amnio, pretože vek, Nie je to nič hrozné. Robia z toho zbytočné bububu. Ak dodržíš, že po odbere 3 dni ležaať a nič nerobiť, nemá sa ti čo stať a ani dieťatku,

lyci
26. feb 2022

@baska2809 statisticky na niekoho to chore dieta vyjst musi. ak to chces s istotou vediet tak jedine amnio alebo nifty, trisomy a pod testy. tam to pozeraju priamo v genoch.
pri amnio uz nie su take rizika ako ked sa to napr. robilo naslepo bez sledovania na ultrazvuku

rommie
26. feb 2022

Amnio, riziko minimálne, výsledok istý

nika_16
26. feb 2022

Ja som tieto vyšetrenia odmietla, nechcela som stresovať seba a dieťa. Veľakrát sú výsledky chybné, dieťa sa narodí zdravé. A keď nie je zdravé, čo je to za logiku, že len zdravý jedinec má právo žiť?! Mám mentálne postihnutého brata, už má skoro 30 rokov. Pre našu rodinu je veľkým obohatením. Dieťa je vždy dar 🙂

kulumulu123
26. feb 2022

@baska2809 ved tie testy si kkudne mohla odmietnut alebo su povinne?? Ak si rozhodnuta si dieta nechat aj napriek ds tak by som sa na vsrtky ostatne testy na zistenie ds vykaslala... Mne vyslo 1:15 a syn sa narodil sice bez ds ale s vyvojovou chybou ❤️ po operacii je ako ktorekolvek ine zdrave dieta. Preto si myslim ze niekedy ten vysledok moze skreslit aj iny skryty problem. Bola som na morfolog utz u vychyteneho gyn v ba ds takmer vylucil ale tu chybu na ❤️ nenasiel ani on zistila sa po porode....

baskaj
27. feb 2022

Na amniocentezu by som nikdy nešla. Bratrancova manželka po nej potratila zdravé dievčatko. Na sono by som šla, aby som sa vedela psychicky pripraviť, lebo ja osobne nemám rada prekvapenia.
Ale hlavu hore, neboj sa! Všetko sa deje tak, ako má! 🙂

adazdca
27. feb 2022

Ja som absolvovala amniocentezu a psychicky mi to pomohlo. To vyšetrenie nie je nič strašné a v hlave som si nastavila, že nič sa nestane a proste chcem vedieť ako to s bábätkom bude. Čakať v neistote bolo pre mňa nepredstaviteľné . Držím palce nech je bábo v poriadku..♥️🍀

zuzanockamt
27. feb 2022

@baska2809 Určite by som riešila AMC, jediná ti dá 100% výsledok, žiadny iný test ani UZV nie je tak presný. Absolvovala som AMC kvôli veku, žiadny problém ani ťažkosti, dieťa zdravé a v termíne. Počas celého zákroku je dieťa pod sonom, čiže zásah ihlou nehrozí, sú tam dvaja lekári a sestra.

megguska17
27. feb 2022

@baska2809 najlepšie výsledky a NAJPRESNEJSIE sú cez Nifty Pro. Stojí to síce viac, ale máte 99,9% istotu.
Držím palce

sarah1988
27. feb 2022

@baska2809 ja som tiez mala nervy ,lebo 1:150
A geneticka mi rozpravala takym stylom ako keby by vedela ze dcerka ma DS

Mala je uplne zdrava 💗

megan777
27. feb 2022

@baska2809 mna poslali vzhľadom na moj vek vtedy 41rokov aby som isla na odber plodovej vody koli veku a vysledky som mala na DS dobre ,ale ja som odmietla a isla som len v Martine dr Grochal na normalne 4Dsono a verila som mu a dietatko mam zdrave akurat sa predcasne narodil ale to dr Grochal aj napisal datum porodu skor.

dankuk
27. feb 2022

@baska2809 nemusite sa bat amniocentezy. Robi sa pri utrazvuku a babatku neublizi. Pohovor na genetike je len o tom, ze lekar zistuje geneticke poruchy v rodine. Znama mala tiez vysledky z krvi poukazujuce na DM, lekar ju neposlal na amnio a narodilo sa jej dieta - dcera s DM. Matka sa psychicky zrutila, dcera putovala do ustavu a teraz si ju bravaju domov len na vikendy. Nie kazdy ma psychicku silu a materialne zazemie na vychovu postihnuteho dietata. Lebo ano, mama sa bude musiet vzdat prace, obetovat sa a vychovavat.

stachovalenka8
27. feb 2022

@baska2809 nechoďte na odber plodovej vody, určite nie. Máme s manželom 3 deti a pri prvom a treťom nám tiež hovorili že budú mať DS. Prvé som rodila v 26.r a tretie v 39.r. Prvá dcéra sa narodila zdravá,je veľmi inteligentná, chodí po olympiádach,na konci minulého školského roka jej celá škola 4x tlieskala za úspechy v ročníku, dostala niekoľko ocenení. Dalsí syn čo mal mať DS je tiež zdravý, má 2 mesiace . Nikdy by som svojim deťom neurobila to,že by som išla na odber plodovej vody a riskovala tak že o nej prídem. Doktorom nemôžete všetko veriť. Aj keby sa nám národí dieťa s DS tak by sme si ho nechali a boli by sme naň rovnako pyšní za všetky jeho úspechy.Kamarátka išla na ten odber v 5mesiaci a potratila z toho.

stachovalenka8
27. feb 2022

@stachovalenka8 výsledky sme inak mali 1:300, poznám aj ženy čo mali vyššie riziko na DS a porodili zdravé deti.

stachovalenka8
27. feb 2022

@stachovalenka8 pri oboch deťoch s týmto podozrením som mala zelenú plodovú vodu/kakli si a cikli do vody 🙂. Takže doktorom ukazuje zvýšené riziko na DS aj keď máte zdravé dieťa, akurát tá znečistená plodová voda to tam celé mätie pri výsledkoch

lilu2008
27. feb 2022

@baska2809 ak sono, tak u dr. GROCHALA. Neskutočne dobrý doktor a odborník.

megan777
27. feb 2022

@lilu2008 presne tak❤️

sonia2010
27. feb 2022

Tiež mi pri dcére vyšlo zvýšené riziko na DS. Ono sa tuším nejak berie do úvahy pri tom aj vek a váha, čo teda čím vyšší vek aj váha, tým väčšie riziko. Na genetike ma upozornila, že pri amnio je tam nejaké malé riziko potratu. Zaplatili sme si teda trisomy testy. Ukázalo sa že dieťa je zdravé a je to dievčatko. Ak ti nerobí problém si to zaplatiť, určite ti odporúčam radšej trisomy. Držím palce a prajem iba dobré správy🙂

lorin29
27. feb 2022

@sonia2010 presne tak berie sa do úvahy vek pretože je to v podstate "štatistika" kamarátka toto vyšetrenie odmietla vraj je to úplne zbytočné a len to ženy stresuje.... Čiže čím vyšší vek tým vyjde väčšie riziko a hlavne po 30tke 🙂

sonia2010
27. feb 2022

@lorin29 hej, ja som mala 34rokov a vahu vtedy nejak cez 80kg, cize k dobrym vysledkom mi ani jedno nepridalo

s_mt
27. feb 2022

@baska2809 ja som mala pri obidvoch detoch zle vysledky, riziko 1:5 a 1:19, pri synovi som isla na amnio a dodnes lutujem, zbytocny stres. Obe deti su zdrave, tie vysledky mozu byt zle koli veku..
Ale je to na vas..

evulka1234
27. feb 2022

@baska2809 Ak sa bojíš a nechceš sa zbytočne stresovať choď na amnio ja som bola aj moja švagriná na Kramaroch všetko prebehlo rýchlo a profesionálne. Všetko dobre dopadlo a našim dcérkam sa nič nestalo neboj sa.

veronikavasakova
27. feb 2022

Ja som pred 15 rokmi mala výsledok 1:140. Neriešila som žiadne iné vyšetrenia lebo som vedela ze dieťa porodim aj keď nebude úplne zdravé. Aj deti s DS si zaslúžia žiť. Je to určite ťažké ale sú to tiež krásne detičky. Ťažkosti z nás robia silných ľudí. Drzim palce nech je malicke v poriadku.