Vývojová chyba dieťaťa
Ahojte, minule som tu pridávala fotku ultrazvuku jak bolo skrčene dieťa a nechcelo sa ukázať💔dnes sme boli na ďalšom ultrazvuku kde nám nepovedali dobre spraví.zistilo sa že dieťa mame postihnuté😢s podozrením na anomáliu body stalk(závažná vývojová chýba)😢zdá sa že ma skoliózu ktorá spôsobuje fixovanú skrčenú polohu. Kde sa nedám ani kvôli tomu pomerat😢podľa obvodu hlavičky namerali 14tt, fixčná flekčná deformita všetkých 4 končatín kde ruky a nohy sa nezdajú byt schopné vystretia, jednokomorové srdce, žalúdok je viac uložený dozadu a ma malo plodovej vody, bud to je chromozomovou alebo genetickou poruchou😢 8.1 sme objednaný na odber plodovej vody keď to bude možné, keďže mám malo vody a urobí sa genetické vyšetrenie, placentu mám veľmi vzadu tak nemôžu teraz zobrať vzorku, dajú mi potom tabletky na vyvolanie asi potratu alebo pôrodu neviem presne a urobí sa ešte s toho vzorka na genetiku😢
Nemáte prosím s tým niekto skúsenosť? Keď áno tak kľudne napíšte, som mladá takže vekom to nemôže byt ani z rodiny nikto nemál take poruchy tak neviem či to je genetické😭
@aneta50 Ahoj drzim Ti palce, prezila som skoro to iste s diagn.Down syndrom.v roku 2019. Vtedy odpoved bola, ze sa to stane aj ked matka je zdrava. Vtedy mi vyvolali porod. Odvtedy mam uz dcerku a zas cakame na januara dalsiu dcerku. Clovek na to nikdy nezabudne, ale uvidis, ze dalsie tehotenstvo , uz bude Ok, neboj sa vsetko bude v poriadku 🥰😍
@aneta50 Ahoj drzim Ti palce, prezila som skoro to iste s diagn.Down syndrom.v roku 2019. Vtedy odpoved bola, ze sa to stane aj ked matka je zdrava. Vtedy mi vyvolali porod. Odvtedy mam uz dcerku a zas cakame na januara dalsiu dcerku. Clovek na to nikdy nezabudne, ale uvidis, ze dalsie tehotenstvo , uz bude Ok, neboj sa vsetko bude v poriadku 🥰😍
@netti87 ďakujem, nech vám robia detičky radosť ❤️
Ja som mala spontánny potrat v 13tt v januari 2021. Povedali mi, že najčastejšia príčina sú genetické alebo vývojové poruchy. Odvtedy som mala 2 tehotenstvá a 2 zdravé deti. Držím palce.
@svetlonos ďakujem 😢
@aneta50 prajem vela sil, moze to byt genetika (dedi sa 6 generacii spatne), alebo nemusi a je to iba zhoda akychsi nahod.... Kym neboli ultrazvuky zeny taketo deticky potratili bez toho ze by o nejakej poruche vobec vedeli.. Nikto nepatral po pricine proste sa tak stalo a zivot isiel dalej...
Posielam objatie drz sa 🩵

@aneta50 ahoj. Veľmi ma mrzí tvoja situácia. Som genetička, preto ti píšem.
Ak ide naozaj o body stalk, tak ten nie je dedičný. Karyotyp s chromozomami je úplne v poriadku. Vzniká náhodne, nemá žiadnu rodinnú súvislosť. Ide o závažné vrodené vývojové ochorenie, kedy súhrou nešťastných okolností dôjde k poškodeniu ešte embrya. Z genetického hľadiska ide o poruchu regulácie vývoja, nie o chybu DNA. Šanca, žeby sa to opakovalo v ďalšom tehotenstve je takmer nulová.
Prajem Ti veľa síl na prekonanie tohto traumatizujúceho obdobia a skoré dúhové bábätko 💚
@martinakb85 ďakujem vám❤️dúfam že to aj tak bude,samozrejme ešte pôjdeme na genetiku,včera večer som začala krvácať nie veľmi, dnes sme boli na ultrazvuku dieťa ešte žije ale srdce mu fejs bije pomalí,piatok idem naspäť tak dúfam že už zoberú vzorku a dajú na genetiku