Žiadna akcia srdiečka v 8. týždni

11. nov 2021

Dobrý deň. Práve idem od mojej gynekologicky, úplne vystrašená. Pred týždňom som bola pri nej a srdiečko bilo. Dnes som prišla a povedala, že to vôbec nevyzerá na 8tt ale len na šiesty a akcia srdiečka tam nie je. Hneď ma poslala na čistenie. Vôbec neviem čo mám robiť. Čo keď sa o pár dni srdiečko ukáže? Stalo sa to niektorej z vás? Ako to celé prebieha? 😭 som zúfalá

anjelicek26
11. nov 2021

Ono je rozdiel, ked srdiecko uz bolo a zrazu nie je, ako ked na neho cakas prvy krat. Velmi ma to mrzi, na cistenie ist hned nemusis - pokial nemas bolesti, horucku - mozes pockat este par dni, ci sa to nespusti same. Ale za mna na psychiku je lepsie, ked to krvacanie a krce nemusis zvladnut sama, doma. Takto to oni vycistia, ty budes mat len par dni spinenie po zakroku. Oni tam kontrolne (detailne) sono pred zakrokom este urobia. Ja som tiez v osmom tyzdni, minuly tyzden krasne bilo srdiecko, ked to citam ma to vzdy vydesi. Clovek nejako nerata s tym, ze sa nieco pokazi.

jaskolka
11. nov 2021

Tak áno, tiež som prekonala MA.
Stáva sa, že ešte ❤️nevidno v skorom týždni, ale keď píšeš, že už minule bilo, a teraz nie a zároveň embryo vôbec nenarastlo, tak už to pravdepodobne znamená, že bohužiaľ, prestalo sa vyvíjať. Ono situácia, že bola akcia a potom nie a zase naskočila, je prakticky nulová. Je mi to ľúto, aj to chápem, že je sok, tiež som zažila MA, ale príroda si robí"očistu".Keď je zárodok veľmi poškodený, zariadi, aby sa nevyvijal.
Co sa týka čistenia, ja by som šla. Môžeš počkať, možno sa rozkrvacas a vyčistís sa sama, ale každopádne nečakaj pridlho, lebo hrozí infekcia.
Pred zákrokom vždy ešte urobia sono. Jednoducho zaspis,vyčistía ta, po zobudeni si pár hodín pod dozorom a ideš preč.
Ďalšie tehotenstvo môže byť úplne bez problémov, ja som o pol roka otehotnela a mam zdravého syna.
Držím palce

luci_ba
11. nov 2021

ak už bolo vidieť srdiečko a teraz už nieje, tak to nieje dobre 😔 môžes samozrejme počkať ze sa vyčistis sama, je ale otazka ako dlho to bude trvať, či možno na psychiku nebude lepšie čistenie. Zvazila by som pre a proti a pocuvala aj lekarov. Pred cistenim sa robi detailne sono, kde sa uistia že srdienko naozaj nebije. Je mi to ľúto 🙏😪😪

barbora0308
11. nov 2021

Mrzi ma to, no pokial uz srdiecko nebije a pravdepodobne sa plod nevyvija, tak sa uz neda nic robit. Urcite chod co najskor na cistenie, neudporucam cakat. Viem, ze to nie je jednoduche no ako to povedal aj moj gynekolog "zial sa udrzi iba plod, ktory je dostatocne silny, ak nie je, tak sa s tym nic neda robit, priroda to tak zariadila". Prajem vela sil.

autor
11. nov 2021

@anjelicek26 bojím sa ísť na čistenie :(

autor
11. nov 2021

@jaskolka :( Dakujem no je to ťažké

autor
11. nov 2021

@luci_ba Dakujem :( a Dakujem aj za radu

anjelicek26
11. nov 2021

Chapem ta, ale doma krvacat na wc a cakat, kym malinke "vypadne" je za mna rovnako hrozne. Cele je to hrozne, nemalo by sa to stavat.

jaskolka
11. nov 2021

Nemáš sa čoho báť. Viem, že to znie hrozne, ale vždy lepšie, ako trpnut doma a risknut infekciu. Aj na psychiku je to lepšie, ako denne žiť s vedomím, že mám "vnútri mŕtvy zárodok". A predstava, ako s krvou ho potom možno uvidís.. To je oveľa horšie, ako keď zaspís a doktor ta vyčistí
Tiež som čakala vyše dva týždne, nič sa nedialo a po kyrerazi som sa zotavila rýchlo.

autor
11. nov 2021

@anjelicek26 išla by si radšej na čistenie?

autor
11. nov 2021

@jaskolka a čo si si brala do nemocnice zo sebou? Komu si povedala, že ideš na zakrok? Ako dlho si potom mala bolesti?

dada0902
11. nov 2021

Ja som prišla v 12tt tiež mi povedala ze sa prestalo vyvyjat ja som išla na kontrolu lebo som začala krvácať v nemocnici mi potvrdili že sa prestalo vyvyjat je to na nič do 12tt sa bar co môže stať ja som nešla na čistenie pretrpela som si to doma ale kŕče nehorázne mrzí ma to veľa síl

katka1389
11. nov 2021

To iste som.mala mna este raz skontroloval druhy doktor a ten potvrdil ze bohuzial....

katka1389
11. nov 2021

@katka1389 bola som na cisteni nala som ziadne bolesti nic .

martina1201
11. nov 2021

Ahoj švagriná mala tak že jeden týždeň srdiečko bilo na druhý nebilo. Objednal ju na krv na hcg a potom o pár dní znovu že uvidia či bude hcg rásť. Narastlo urobili znovu ultrazvuk a srdiečko bilo. Dnes má malý už 2,5 roka.

emalka
11. nov 2021

Autorka, cistenie alebo aj kyretaz je zo vsetkych zakrokov ktore mozu nastat z tejto situacie tym jednoduchsim. Rychlo sa z neho zotavis, komplikacie su velmi zriedkave. Ak by si sa rozhodla ze to zvladnes doma, moze sa stat ze krvacanim neodide uplne vsetko a to ti moze sposobit zapal a dalsie problemy :(
Pred zakrokom ti minimalne 1-2x budu robit sono, takze ak by sa ukazalo ze sa stala chyba v diagnoze, tak sa na to pride zavcas, neboj sa.

V nemocnici si maximalne 1 den, ak vidia ze to znasas dobre, tak ta pustia uz v den zakroku. Bolesti mozes mat zopar dni po, najcastejsie byvaju velmi mierne, ako take jemne menstruacne bolesti. Par dni mozes trosku spinit.

Povedz to tomu od koho mozes ocakavat podporu. Budes potrebovat doprovod pri odchode po zakroku, po anesteze nemozes soferovat a ani mhd sa neodporuca.

Pred zakrokom musis mat predoperacne vysetrenia kvoli anesteze. Do nemocnice si vezmi papuce, nocnu koselu, flasu s vodou, toaletny papier a nieco pod zub. Zvysok ti povedia na oddeleni kde to bude prebiehat.

Velmi ma to mrzi, posielam vela energie na zotavenie 🌹

vandica
11. nov 2021

Ahoj, veľmi ma to mrzí, zažila som to dvakrát tento rok. Prvýkrát v 13tt a zodpovedalo 9tt, a druhýkrát presne ako ty, v 8tt a zodpovedalo 6tt. Vtedy som išla doktorovi s tým že špinim, a v ten deň to všetko zo mňa aj vyšlo doma. Pri prvom potrate som bola objednaná na kyret až o týždeň, no dovtedy sa mi to tiež doma spustilo.
Je to na tebe ako sa rozhodneš, či to chces mať za sebou hneď, alebo počkáš. No samovoľny potrat je vraj šetrnejší pre telo, a môžeš sa skôr začať snažiť o bábo. Na psychiku je to trochu horšie, keď si uvedomuješ že čo vlastne z teba vychádza 😔 A samozrejme že to aj boli, ale teraz s odstupom času som rada že som nemusela podstúpiť kyret. Držím palce ✊🙏❤️

wonder13
11. nov 2021

Mrzí ma to, viem ako sa cítite. Moje prvé tehu skončilo v 9.tt, začala som krvácať, nechali ma na pozorovanie v nemocnici ale primár mi zdôraznil že proti prírode sa ísť nedá. Nasledujúci deň znova krvácanie a už akcia srdiečka žiadna. .. Na druhý deň mi spravili kyretaz, uspali ma a po prebudení som mala mierne bolesti ako pri menzese, o pár hodín už som bola v pohode fyzicky. Ešte som si v nemocke poplakala a slnsom domov. Nebojte postarajú sa o vás. O 9 mesiacov som otehotnela a všetko prebehlo v poriadku.... Hlavu hore, dáte sa dokopy a ďalšie už vyjde 🙂 držím palce

autor
11. nov 2021

@dada0902 😥 Dakujem
@katka1389 :(
@martina1201 Dakujem veľmi pekne
@emalka Dakujem veľmi pekne :( 😘
@vandica prečo si rada, že si nemusela podstúpiť čistenie? Dakujem za odpoved

autor
11. nov 2021

@wonder13 Dakujem veľmi za podporu ❤️

jaskolka
11. nov 2021

Nič, len som tam prišla, chcela, som si dohodnúť termín. Keď som im dala výmenný lístok od gynekológa, prijali ma a hneď som tam ostala. Ze v takých prípadoch oni zbytočne neobjednával a hneď berú pacientky. Muž mi doniesol nočnú košeľu, uterák, papuče, kúpil bagetu a vodu. Okolo štvrtej ma pustili a sla som s manželom domov.
Ja som opačne rada, že som absolvovala hneď kyretaz, v zmysle ze som nemusela riskovať infekciu a následne čistenie aj tak.
Bolesti akurát tesne po zákroku, dali mi infúziu, ale potom už vôbec nič. Krvácanie asi 3 dni. Aj to skôr špinenie bolo. Inak absolútne nič.

autor
11. nov 2021

@jaskolka Dakujem za radu. Môžem sa opýtať úplne blbu otázku? Holila si sa pred čistením? Či? Ja som taká zúfalá že neviem čo mám a čo nemám robiť

jaskolka
11. nov 2021

Nie, neholila, keďže vôbec som nepočítala že hneď v ten deň má vezmú. Myslím, že to vôbec nevadilo

autor
11. nov 2021

@jaskolka Dakujem veľmi za pomoc 🙏

anjelicek26
11. nov 2021

Riziko infekcie a zapalu maternice je bohuzial velke, takze ja som za zakrok. Krvacanie bude kratsie, rychlejsie to budes mat psychicky za sebou (takto mozes cakat na prirodzene spustenie tyzden-dva). Ak planujete dalsie babatko, je dobre to poriadne vycistit.

vandica
11. nov 2021

Čítala som potom, že niektoré baby mali po tom problém otehotnieť, lebo im tam niečo poškodili. Nastuduj si rizika aj kyretaze aj samovoľneho potratu, lebo všade sú rizika, to je jasné. Rozhodnutie je na Tebe, nechcem ťa prehovárať.

autor
11. nov 2021

@anjelicek26 Dakujem za radu. Sestricka mi ešte vzala krv na hcg a výsledky pridu zajtra. Myslíš, že mám ísť do nemocnice dnes alebo až zajtra sa opýtať???

anjelicek26
11. nov 2021

Zalezi, ci si dnes vies vsetko doma zariadit, v praci PN-ku, starsie dieta na strazenie a take veci. Kedze muz ta bude vozit a bude pri tebe predpokladam. Ten den hore-dole uz skutocne nezavazi.

jaskolka
11. nov 2021

Ja zase skôr viem, že paradoxne po kyrerazi je ľahšie otehotnieť, že maternica je pripravená na to. Ak co poznám veľa žien, všetky otehotneli do roka po takomto type čistenia a bez nejakých problémov. Aj do nosili zdravé dieťa.
Zase sa nedá porovnávať kyretaz pri mŕtvom embryu a napríklad interrupcia, hoci v oboch sa robí kyretaz.

minnie7
11. nov 2021

Tak ja som dá sa povedať, že čerstvo po potrate....12.10 som išla do nemocnice keďže ma môj OG poslal s tým ze nebilo srdiečko...urobili kontrolné sono a teda potvrdili...v ten deň som už aj dosť začala sama krvácať takže dr mi odporučila injekcie/ 3- každý týždeň jedna/....a ak by som sa zle po nich vyčistili tak potom kyretaz...teraz som už aj normálne menzes dostala, takže potom idem na kontrolu k svojmu OG ci je teda všetko ok...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre