icon

Zlé výsledky - zvýšené riziko Downovho syndrómu

1safirka1
2. máj 2012

Ahojte baby, som veľmi smutná pretože mi vyšiel pozitívny skrining DS a pritom mam 24.r a v rodine ani u partnera nie je žiadne postihnute dieta, moj gynekolog ma poslal na prematalnu diagnostiku a realizaciu AMC, čo ma vsetko caka??? bojim sa velmi

aylin86
10. dec 2014

Babule ukludnim vás. .pred 5 týždňami som absolvovala amniocentezu. .mala som pozitívne testy na downou 1:15.po amniocenteze nám prišli výsledky že čakáme zdravé dievčatko. .mimochodom aj nt som mala zvýšené 2,5mm.

evakliestikova
10. dec 2014

ja som to mala teraz zvysene pri synovi, ten stres neprajem nikomu, amc sme odmietli, vdaka Bohu sa nam narodil zdravy syncek 🙂

katusik19
10. dec 2014

@rencici27 a kedy ides na to morfologicke sono???tam ta urcite doktor ukludni...ja som na zaciatku teh. aj krvacala 2x a mne aj to mohlo ovplyvnit tie vysledky z tych testov ale ja mam kopec znamych co tiez mali zle vysledky tuto v mojom okoli a maju zdrave deticky...neboj netrap sa ja viem mne sa to teraz hovori ale zasa viem o com hovorim prezila som to...ty musis verit ze babenko je zdrave a musis to citit...vsetko dobre dopadne a ty uz o chvilku budes svoj bonbonik krasny vonavi drzat a toto zostane len zla spomienka...

nanervy_2
10. dec 2014

presne preto chcem len morfo ultrazvuk a nie ie klasicke vysledky z krvi, je priliz vela pripadov kedy strasia nejakymi pomermy a zbytocne vystrasia matky.. a mojho valibuka si aj tak nedam vziat, ci bude down alebo nie

rencici27
10. dec 2014

@katusik19 no dnes idem k dr Slezakovi co mi robil prvi trimestr scrining...tam ma poslala dr ze je dobri...dnes mu idem odniest vysledky s krvi.......a minule vravel ze ak budu zle kv vysledky tak mi odporuca odber chlor klkov ale moc sa mi do toho nechce radsej to morfo sono dnes sa snim o tom porozpravam a uvidime ze co...a od kolkeho tt mozem ist na morfo sono?a aj ja som 2 krat krvacala pocas tehu...,

katusik19
10. dec 2014

@rencici27 tak to mozes mat aj z toho skreslene vysledky z toho krvacania aspon mne to povedal moj gynekolog...myslim ze v 20tt sa robi to morfo

rencici27
10. dec 2014

@katusik19 sak to mi povedala aj moja dr ze aj s toho a aj to ze na lavom vajecniku mam cisticky a xe to s krvi vychadza kazdej druhej zle no som zvedava co mi ze hodku povie Dr Slezak vraj je odbornik no uvidim...A mozem ist aj v 18; ale naj je ist v 20v tedi uz je vsetko vidno vraj najlepsie....

krasneleto
10. dec 2014

@rencici27 zlatko aj mne vysiel pozitivny prvy skrining... nt aj nb bolo v poriadku. test je pozitivny s poznamkou s ohladom na vek pacientky... doktor povedal ze si to nemam vsimat.. buduci utorok mi berie tripple testy... neboj sa... morfologicky to vsestko vyvrati...

krasneleto
10. dec 2014

@rencici27 ano mozes ist v urgentnom pripade aj skor... neboj , hlavne nerev a neopustaj sa... bude to dobre... neboj sa, ver tomu...

katusik19
10. dec 2014

@rencici27 sto pro bude babo zdrave🙂 neboj🙂

rencici27
10. dec 2014

@krasneleto jaj ty opica no tak vyslo mi 1:77 dr chcel znova zmerat Nt ale vies nasa mala potvorka nam ukazala ritku...dr sa smial ze to je ak naschval nechcela sa otocit tak sme to nechali tak a v utorok idem na odber chloriovich klkov do dunajskej stredi.....Uz nerevem pred vcerom bolo zle ale uz viem ze vsetko bude ok aj moja dr mi vravela ze tie krv testi su uplna blbost......a aj dr ze to ze 1; 77 neznamena este ze budem ta 1....uz som kludnejsia horsie to bude v utorok potom cakat 48 hod na vysledky....ale viem ze moja princezna bude je zdrava (budeme mat dievcatko normalne to citim a este aj kamoski dve mi to povedali 🙂)

ynett
10. dec 2014

@rencici27 mne tiež kvôli krvácaniu vyšiel výsledok na downa 1:9. ešte aj lekár bol v šoku. momentálne mi v spálni spí zdravý chlapček🙂

rencici27
10. dec 2014

@ynett coze ? Boze strasia tim babi.....Gratulujem ja si ta pamatam tehulkuy baculky forum ze ?

rencici27
10. dec 2014

@katusik19 verim tomu ze bude nasa princezna zdrava....🙂)

ynett
10. dec 2014

@rencici27 viem že je to ťažké hlavne nestresuj. bábo to cíti. určite bude všetko oka.
ano ano chodila som tam, len ked to hodili na českú stránku tak som prestala🙂

dada7701
10. dec 2014

ja napíšem len v skratke...tiež som mala 1:30, čiže dosť veľké riziko,mám 37 rokov, takže možnosť tam bola väčšia....bola som na amnio....výsledky ok, dnes máme krásne zdravé dievčatko - čertíka....tie triple testy sú na ......vystrašia mnoho žien ( tak ako aj mňa) ....neboj všetko bude ok....to či podstúpiš amnio je len a len na tebe, kežde aj tam je riziko potratu... prajem všetko dobré a hlavne zdravé dieťatko 🙂 (viem ako sa cítiš)

rencici27
10. dec 2014

@dada7701 ahoj ja nejdem na amnio ale na odber chloriovich klkov to je novinka teraz ....A vysledky do 48h....A gratulujem k zdavemu dievcatku....A presne kamoska mi akurat volala ze aj jej vysli zle tie testi s krvi a ze dr jej vravi dnes ste 15 co ma zle tie testi....A to bolo v poradni 18 bab ....

rencici27
10. dec 2014

@dada7701 Dakujem za podporu ;))

rencici27
10. dec 2014

@ynett sak uz ani ja ked to dali na ces stranku:( a dakujem za podporu 🙂) snaxim sa nestresovat a byt v klude nastastie aj doma aj tu na Mk mam super podporu dakujem...🙂)

ynett
10. dec 2014

@rencici27 nie je zač, tie testy by som všetky zrušila. len zbytočne stresujú🙂 držte sa🙂

adelakk
10. dec 2014

@rencici27 ja som mala 1:27 a mam zdrave dievcatko. Tie krvne testy su naozaj o nicom. Morfologicke akor ukazu ak nieco s vyvojom dietatka nie je vporiadku. Netreba sa stresovat, ale vychutnavat si kazdy den tehotenstva. Mna len zbytocne nastrasili, robili aj opakovane krvne testy, vsetky vychadzali tak isto, ale morfo bolo vporiadku. Tak sa drzte, ty aj babo a nestresujte sa popredu.

rencici27
10. dec 2014

@adelakk
@ynett este raz dakujem za podporu a prajem veeeeela zdravicka vasim detickam a aj vaaam🙂Snazim sa nestresovat .....uz som pokojnejsia🙂)

krasneleto
10. dec 2014

@rencici27 odber choriovych klkov je prste alebo uhod ako amnio. Riziko rovnaké ale bude to dobre. Ešte že som si dala ten prenascan spraviť už len počkať na sumár ako vidu tripple A toto

rencici27
10. dec 2014

@krasneleto dakujem bude dobre.....presne aj u teba aj u mna

khatushka93
30. dec 2014

Ja som mala tiež pozitívny skríning, najprv som nevedela čo to je, doktorka mi povedala, že to nieje moja vec. Mala som 1:2. Bola som v KOCh centre v BA a tam mi povedali, že malé ma ražštep brušnej steny. Takže bohužial na mna padol čierny peter. Tým Vás nechcem vystrašiť, len sa spýtať či nepoznáte niekoho kto sa s tým už stretol. Ďakujem

curious_george
31. dec 2014

@khatushka93 ako vám mohla dr. povedať, že to nie je vaša vec??? ☹ ...vymeniť...

khatushka93
1. jan 2015

@curious_george dlhšie som zvažovala či ju vymením no po tomto som jej v momente dala do ruky žiadanku o svoju kartu, ktorú som už dlhšie nosila so sebou a teraz som už u Dr. Milly .

krasneleto
12. jan 2015

ahojte pridam moju skusenost... davala som si robit prenascan- preventivne- vysiel negativny... prvy skrining vysiel 1:720 riziko ds, upravene vzhladom na vek 1:270, tripple testy 1:30. napriek tomu, ze prenascan negativny, isla som na genetiku, kde mi odporucili aj tak amnio, pretoze prenascan je takisto len skrining a niektore anomalie- rarity nemusis zachytit. bola som na amnio a vsetko je v poriadku. papp test- prvy skrining iste ovplyvnilo to, ze som 6 tt kvoli hematomu krvacala... ten nasledne bol upraveny vzhladom na vek z negativneho na pozitivny a nasledne kedze jeho hodnota je sucastou tripple testu, riziko este zvysil... mozno sa pytate, preco som amnio podstupila, ked prenascan za nemale peniaze bol negativny- pretoze mi to dvaja genetici- jeden z toho spoluziacka z gympla odporucili. navyse kamoska minuly rok po vsetkych negativnych testoch porodila maleho s ds.... tak obava, vek, vytuzene dieta, genetik a vsetko dokopy ma prijmelo k rozhodnutiu ze amnio bude spravna volba. citala som tu na fore, ze zial aj po skvelom morfo sa narodilo chore dieta. riziko potratu pri amnio- najma ak cakate zdrave babo je 1:200, predsa len riziko ds som mala niekolko nasobne horsie... cely cas som verila, ze mala je zdrava a preto bude amnio len maly zakrok, ktory to vsetko potvrdi. o tyzden idem este na poslednu etapu a to morfo k dr.holanovi a sna uz to budeme mat zo vsetkych stran potvrdene ze je vsetko v poriadku

kkatusik77
10. mar 2015

ahojte maminky ... len v krátkosti pridávam aj moju skúsenosť.... tiež som mala riziko na Downov syndrom 1:40 a chvalabohu sa nám narodila krásna zdravá dcérka.... Kvôli pokoju v duši som podstúpila odber plodovej vody, z ktorého vyšlo, že bábo bude zdravé a chvalabohu aj je krásne a zdravé 🙂 🙂 Takže všetkým maminkám držím veľmi veľmi palce a hlavne sa počas čakania na výsledky snažte byť čo najkľudnejšie a veriť, že všetko dobre dopadne (viem, že je to hrozne ťažké, ale tie testy sú také všelijaké).

galib
30. jan 2016

Ahojte mamicky. podobne vysiel mi zly vysledok. 1 ku 55. Odber plodovej vody som zamietla. A dobre som urobila lebo som RH negativ a zbytocne by som riskovala lebo babatko je pozitiv. Odporucam Harmony test ktory ponukaju na sukromnych klinikach. Sice stoji okolo 500 eur ale ide o podrobnejsi rozbor krvy. Vysledok som mala 1 ku 10 000. Posielam link na prestudovanie. http://www.ariosa.cz/. Prajem vela stastia vsetkym mamickam!!!! 🙂