Zlý stav chrupu a tehotenstvo

trnka123
1. dec 2020

Prosim Vas mate niektorá skúsenosť so zlým stavom chrupu a tehotenstvom? Skúsenosti s tým, že ste celé tehotenstvo neriešili zlý stav chrupu (zapalene ďasná, hnis zo zubu atď. ... )a tehotenstvo dopadlo dobre/zle?

s_a
1. dec 2020

A prečo to neriešis? Po pôrode už vôbec čas nebudeš mať

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
1. dec 2020

@trnka123 a to preco neriesis teraz? Nevadi ti zly chrup? Ved to skaredo vyzera. Na zene aj na chlapovi

trnka123
autor
1. dec 2020

@s_a Praveze uz riešim... (prekonávam strach.. hrozne sa bojím zubárov od detstva) len som zvedavá na skusenosti iných .... že, aký to má dopad na dieťa .... či som mu tým doteraz nemohla ublížiť

trnka123
autor
1. dec 2020

@veronikaszabova nemám až také hrozné zuby, starám sa ale tehotenstvom prišli aj nejaké problémy s chrupom .. tak len preto sa pytam

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
1. dec 2020

@trnka123 dietatu neubliži ani ked pojdes k zubarovi ani ked si to zanedbas na teho sa nevyhovaraj 😁sebe škodiš. Chces mat infekciu a brat atb? Daj si to do poriadku co najskor .

miadi
1. dec 2020

Neviem co sa bojis zubara Ved to je pohoda relax Ja tam vzdy zaspavam 😄tvoj strach je horsi ako realita.

marcellka32
1. dec 2020

Dáš si injekciu, mne dal aj 2, a porobi zuby

s_a
1. dec 2020

Ja mám tiež strach zo zubára z detstva ale teraz som si našla super zubárku, ktorá mi ho pomaly pomáha prekonávať, s injekciou sa všetko dá v pohode zvládnuť a tu v tehotenstve môžeš

ivka21
1. dec 2020

Akútny zápal treba riešiť, ale zapal môžeš mať aj taky co vídno na rotengene a ten som mala pár rokov nevedela som o tom a v pohode. Žiaľ so zubami v tehotenstve moc nenarobis. Ja som napriek tomu ze som si opravila zuby pred porodom, skoro dostala infarkt keď mi naša 4 kazy a 4 zápaly. A to jeden zub mi opravovala v 8 mesiaci a ze mam tam hlboký kaz ani nie po roku. A to sa o zuby príkladne starám! Žiaľ u mňa asi zla genetika.

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
1. dec 2020

Okamzite riesit, mozes velmi predcasne porodit ak to spusti zapal v tele. Zapaly zu noc vraj stoja za velmi vela predcasnymi porodmi, len sa o tom moc nehovori. Citala som v tehu nie kolko clankov a 3x som bola v tehu u zubara.

kiki68
1. dec 2020

@november1111 preto treba brat v tehu a pri kojeni vapnik. Ono ten femibion je prave na toto dobry

whatever1
1. dec 2020

@trnka123 Hladáš tu utechu ak by si na ošetrenie nešla? No nenájdeš ju tu ani nikde inde, lebo nikto normálny ti nepovie ze to nevadí. Máš zapálené ďasná, v tehotenstve sa takýto stav ešte zhoršuje, potrebuješ nielen ošetrenie ale aj dentalnu hygienu sa objednaj. Tým sa hlavne zlepší stav tvojich ďasien.
A hnis, no už včera bolo neskoro. Cim dlhšie budeš čakať, tým to bude horšie. Keď máš strach zo zubára, tak ho zmeň. Kedysi boli "mäsiari", teraz je to už o niečom inom. V dnešnej dobe ošetrenie zuba neboli. Lokálna anestézia je samozrejmosťou. Aj v tehotenstve sa môže, vacsinou teda dávajú setrejsiu, takú pre kardiakov. Smutne koľko ľudí má traumu z detstva kvôli zubarom. Ja mam tiež, ale s injekciou je to uplna pohoda, žiadna bolesť, inak nedovolím ani sa dotknut😆.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre