icon

Zvýšený tlak v tehotenstve: Je káva bezpečná?

simonaluk
31. mar 2026

Som v 35 tt a už taký týždeň mám zvýšený tlak kde som mala na poradni 145-100 a vyššie mam naordinované dopegyt ráno večer, vraj ak je potrebné tak si viem dať aj 3 x ráno poobede Večer , od vtedy sa ustálil a mám stále pod hranicou 140-90 Max 135- do 85-90 kedy ako

napr ráno po zobudení 118-70 po obede sa tak trochu najvyšší ale nie viac ako tých vyššie spominanich hodnotach už týždeň som si nedala kávu a rada by som aspoň jednu ráno slabú z mliekom no neviem či to risknúť alebo radšej nie , baby pili ste niektorá kávu pri takom tlaku a liekoch dopegyt ? A tiež či vám dopegyt zaberal 2x denne alebo bolo potrebné navýšiť dávku opätovnou poradňou ?

anonym_0d0a66
31. mar 2026

Moja mama mala problém s tlakom. Kávu nepila, ani neodporúčali lekári

anonym_323b38
31. mar 2026

@simonaluk nie, nepila by som kávu, zbytočne zhoršuje zdravotný stav tebe aj dieťaťu.

anonym_1b2948
31. mar 2026

Kavu ti nijaky lekar nezakaze. Mozes 1-2 slabsie. To ti vyrazne tlak neovplyvni.

anonym_24e12d
31. mar 2026

@simonaluk beriem cele tehotenstvo 3x denne, 2x bolo malo, on ten ucinok trva tych 6-7 hodin, davaj si 3x denne.
Mne kava tlak nejako neovplyvnuje, ja si davam, aj rano, aj poobede, espresso s mliekom, niekedy len rano, poobede mi oatane casto tazko na zaludok.
Som z neho malatna, smutna, ospala, z toho Dopegytu, ale musim to brat, mala som uz pred tehotenstvom lieky na tlak a zmenili mi ich na Dopegyt. Ucinkuju oproti Concoru velmi slabo.
Musis si skusit. Ale podla mna, nastav sa na tie 3 tablety denne a uvidis, aky budes mat tlak a ak ok, tak skus slabu kavu alebo ak nepotrebujes prebrat, tak bezkofeinovu. Ak len kvoli chuti.
Poobede a vecer aj ja mavam vyssi, skusam si merat aj tak, ze daco robim, sasnem a hned meriam, tak je vyssi, ale potom sa zrovna, ked sedim. Relevantne je to meranie v klude.

anonym_24e12d
31. mar 2026

A este, ako dlho beries ten Dopegyt? Ono chvilku trva, mozno aj tyzden/dva, kym mi naplno zabral. Ale tiez som brala v predchadzajucom tehotenstve koncom, okolo 36 tyzdna. Nechali ma do 39 tyzdna a sla som rodit, lebo velmi neklesal ten tlak a v dalsom tehotenstve len do 38 tyzdna som vydrzala. Tak uvidime, ako teraz. Aj Tebe drzim palce...Hlavne donosit, ten 37 tyzden je uz uplne ok.

iwesska
31. mar 2026

Je problem si uvarit kavu bez kofeinu??

blondiee83
31. mar 2026

Tiez som mala vyssi tlak v tehotenstve, aj som brala dopegyt. Pila som kavu cele tehotenstvo, s vynimkou 1.trimestra, vtedy mi smrdela 😁
Bez kavy ma bolela hlava, takze to nebola len chut, ale aj nutnost. Konzultovala som to aj s gynekologickou, odobrila mi ju.
Priblizne 2 tyzdne pred terminom porodu mi vyskocil tlak, takxe som skoncila v nemocnici, kde si ma nechali az do porodu. Tam mi nosil kavu manzel z domu, ked prisiel na navstevu 🙂 v tej dobe, pred 13r boli kavy z automatu hnusne a ja som mala doma skvely kavovar.. Aj v tomto pripade o tom sestricky boli informovane, smiali sa, aky ochotny manzel a nikto s tym problem nemal. Kava mne osobne tlak nezvysila. No zvysuje ho aktivita. Takze treba vela oddychovat, ozaj sa setrit. My zeny stale nieco robime, v nemocnici sme vsetky krasne lezkali a vsetky mali tlak dobry. Takze ozaj s vysokym tlakom je oddych nutnost. Drzim palce.

krasneleto
31. mar 2026

@simonaluk daj si bezkofeinovu a vybavene...

simonaluk
autor
31. mar 2026
@anonym_24e12d

A este, ako dlho beries ten Dopegyt? Ono chvilku trva, mozno aj tyzden/dva, kym mi naplno zabral. Ale tiez som brala v predchadzajucom tehotenstve koncom, okolo 36 tyzdna. Nechali ma do 39 tyzdna a sla som rodit, lebo velmi neklesal ten tlak a v dalsom tehotenstve len do 38 tyzdna som vydrzala. Tak uvidime, ako teraz. Aj Tebe drzim palce...Hlavne donosit, ten 37 tyzden je uz uplne ok.

@anonym_24e12d ahoj , ďakujem 🍀 ... Dopegyt beriem ešte len 2 deň , kávu skôr nie z chuti ale toho že má bolí hlava a cítim sa taká unavena , a keď si zmeriam tlak tak ho mám mám v pohode 128-75 teraz ,tak viem že telu už chýba tá káva ..... A mala si spontanny pôrod alebo cisarsky , mňa hneď strašili pri prvej cisárskym kvôli tlaku ale to som mala oveľa vyšší tlak, ale porodila som spontánne v 38 tt tiež