Aké priezvisko bude mať dieťa, keď je matka rozvedena a čaká na právoplatnosť rozsudku o rozvod?
Ahojte maminky prosim Vás ako to funguje som rozvedena ale este cakam pravoplatnost rozsudku o rozvedeni ale som tehotna.Babo sa asi bude musiet volat este menom manzela alebo da sa to nejako vybavit pred narodenim aby sa malé nevolalo menom manžela ale priatela? to znamena ci sa mozem vydat a ci mi tak rychlo an matricnom urade vyhoveju ked som v 25 tyzdny tehotenstva.
kazdy to inak riesi ja som sa len chcela opitat ktora ma stym skusenosti nech mi poradi
@anezka88 ved presne a to ja som nechcela ze dieta sa bude volat inak a matka inak to je aj ked idete po uradoch nieco vybavovat tak musite vysvetlovat ze ako to je
@janinamojka povedz priateľovi, že sa treba nad to povzniest, sú to len formality, aj keď dosť nepríjemné. Ale to že je v skutočnosti otcom, nie je len o rodnom liste, ale najmä o jeho vzťahu k dieťaťu, ako sa k nemu bude mať, ako ti bude pomáhať. Môj je skvelý už od začiatku, ako sme zistili že čakáme bábo, v mnohých situáciách ma veľmi podržal, miluje naše dievčatko a stará sa o ňu skvele. Keď po ôsmich mesiacoch od jej narodenia dostal do rúk rodný list, kde už bol uvedený ako otec, bol to preňho zážitok. Pre iných je to samozrejmosť. Aj takéto nepríjemnosti preveria jeho vzťah k vám. Ak sa lubite, zvládnete to.
@11mirka22 lenze @sebastian2009 pise, ze exmanzel moze robit aj prieky ... moze otalat so zapretim otcovstva, moze zdrziavat, vymyslat - a pokial on otcovstvo nezaprie, bude sa to zdrziavat ... v tomto pripade - ked sa aj tak chceli vziat - vidim ako najlepsie riesenie rychly sobas na urade. termin nech daju prvy volny, co maju, pytaj si aj piatok, aj to je sobasiaci den vo vacsine miest a byva volnejsi. a s prstom v nose aervou s prehladom a rezstihnete vsetky papierovacky do porodu. nemusis riesit ani obrucky, ani oslavu, to vsetko sa da poriesit ex-post, ked budes mat viac casu. drzim palce, nech sa vsetko podari k spokojnosti.
@janinamojka a ešte ti poradím, podaj žiadosť o zapretie otcovstva ty, hneď ako sa dieťa narodí, nečakaj že to spraví bývalý, nie sú s tým spojené žiadne poplatky, jeho iba predvolaju aby vypovedal.
dakujem pekne uz mam aj obrucky a ja si nepotrpim na oslave len tak doma v kruhu rodiny svadba nieje otom ci sa najem dobre a vypije sa ale o spolocnom zivote ked sa dvaja ludia miluju ake boli velke svadby a potom sa rozviedli tak asi tak potom dam vediet ako to dopadlo drz palce
@11mirka22 inac on je z ineho mesta a nebude chodit nakolko ze nema cas
😉
@11mirka22 Ved tiez si myslim ze dolezita je.laska rodicov k dietatu..ale chlapi su v tomto svojsky,vies,chlapske ego😝navyse mojho ex ma dost v zuboch,tak toto ho urcite vytoci..Aj svadbu chce,ale ja uz na svadbu nie som po skusenostiach..mozno za rok zmenim nazor,ktovie..ale len kvoli babatku sa ja do svadby uz hrnut nejdem..🙂
@11mirka22 a to musi ist aj ex osobne??no to bude zazitok..Ved uz teraz som vsetko len nie clovek,bude sa citit dolezity na koni kedze od neho to bude zavisiet..sa tam pozabijaju ti chlapi☹
@11mirka22 inak toto je riadna blbost..ved od jari spolu nezijeme ,viem to aj papierovo potvrdit tak ako moze byt automaticky otcom mojho dietata??Ved ked si to vypocitaju tak kazdy vie ze dve a dve su ....Ja nemozem za to ze nase sudnictvo je nemozne a natahuju nas od januara s rozvodom!!!
@janinamojka, nuz, ved exovi vysvetli, ze nemusi chodit, ale dostane platit vyzivne a spotrebovane vyzivne sa nevracia, mozete to riesit aj tak. Uvidis, bude na sude este pred tym, nez sa vratis z porodnice 😂😂😂
@vroni ...ja len ked si ten jeho dolezity ksicht pri tom predstavim..😒
A neda sa poziadat o zapretie otcovstva uz pred narodenim alebo tesne pred narodenim maleho?
@janinamojka pred narodením sa nedá. Ak chceš pošlem ti aj vzor. U nás to bolo asi dosť podobné,čo sa týka bývalého, jeho sprosté poznámky a citové vylevy v negatívnom zmysle si nepdpustil ani pred súdom. Prežila som. Už nešlo o nás dvoch ale o dieťa. Našťastie sa mi podarilo dohodnúť so sudkynou, že môjho súčasného partnera vypočula ako svedka v inom termíne, lebo keby sa tam tí dvaja stretli, aj hanba by bola. My sme sa aj preto hneď nesobasili, lebo tak krátko po rozvode, keď ešte emócie človekom lomcujú, nedoriešené vzťahy, moje deti jeho deti a naše spoločné na ceste, nechcela som nič unahlit.
@11mirka22 tak to si viem predstavit zivo,to akoby som o sebe citala..Nas rozvod sa taha od januara a iba v piatok mame KONECNE sud..na zaplakanie.cely cas ako som z domu odisla som bola vsetko mozne..samozrejme ze to ze cele roky manzelstvo nefungovalo a chceli sme sa uz davno rozviezt,to nebola uz pravda..jedine co je pravda ze som k...a detom som znicila rodinu kedze som si nasla ineho chlapa..To ze tie deti su od zaciatku ako sme odisli od neho uplne v pohode,maju fajn vztah aj k mojmu priatelovi,tak to som im iba ja nahucala do hlavy vraj..To ze cakam babatko to deti vedia a velmi sa tesia no pred nim to tajime zatial lebo by vyskakoval teraz pri rozvode na sude a zas by to pouzival ako zbran proti mne..Som na rizikovom,takze tych stresov uz bolo viac nez vela vdaka nemu a uz chcem klud..no ked sa prevali moje tehotenstvo to zas iba bude...takze si vies predstavit co to bude ked pride k tomu popreniu otcovstva. Moj priatel mu isto aj po papuli da zopar..tak len dufat ze sa nestretnu...
@janinamojka to je tak, naše zákony. Potom že sú súdy zavalene spormi, keď takéto kraviny riešia. Chapala by som to keby sa k dieťaťu nikto nehlásil... Ale aby traja dospelí ľudia nejakému sudcovi vykladali kto s kým kedy spal, hmm.
@janinamojka ako cez kopirak my takto pred rokom. Ale o tehotenstve už vedel krátko pred rozvodom to zistil, ale aj tak dobre, aspoň bol vďaka tomu rýchli rozvod, nakoľko som už v podstate založila novú rodinu, nenutili nás do poradne a tak. A bývali až vtedy vlastne pochopil že je koniec, keď vedel že čakáme bábo. Sú divni tí chlapi, pochopila som čo je to za chudáka vďaka tomu ako sa ku mne choval a aj chová keď som ho opustila, ako by ani nič dobré medzi nami nikdy nebolo... A to sme boli spolu 20 rokov.
@11mirka22 my sme boli spolu 11rokov..Stale daco bolo a ja som sa snazila to riesit,rozpravat sa snim,viem ze nikto nie je dokonaly a na vztahu treba pracovat ak ma fungovat..no jemu sa preto nechcelo robit nic..bavili sme sa o rozvode uz vela krat ale najprv boli deti male,potom bola hypoteka,a stale nieco..A ked som si zacala novy vztah,tak nemal ani snahu o mna zabojovat..vtedy som zacala chapat ako to je..a to co uz dorobil zloby odkedy som s detmi odisla od neho,to mi uz bohate stacilo..Az teraz som zistila ze som ho vobec nepoznala co je zac..
@11mirka22 mozno uz aj moj tusi o tehotenstve lebo ze minule svokra vyzvedala od mojho syna ze ci mama necaka dieta??!!Ale syn ju vysmial,ze niiieeeee 🙂...
@janinamojka neboj, dobre to dopadne, rozvedu vás v piatok a potom pomaličky postupne zabudneš na všetko zlé. Bábo ti prinesie nové starosti ale aj kopec radosti. Držím palce.
@11mirka22 no uz nas rozviezt musia..si tam sadnem a poviem sudcovi ze sa odtial ani nepohnem uz 😉..len musim mojho sucasneho partnera nejako pripravit na to co nas este caka ked sa malicke narodi...😒
@janinamojka A to fakt musí podpísať ešte RL podľa zákona manžel aby mi ho vidali??? Joooj tak to bude zábava... U nás tiež prieky budú...😤😢
Prepáčte vydali.... Normálne sa za tú hrúbku hanbím....
@babs2017 no ja som podávala žiadosť v januári, a keď som pozerala na nete, tiež som našla že je tam poplatok 66€, ale šla som priamo na podateľnu súdu a tam som sa pýtala, že aký poplatok mám uhradiť, tak mi to pani len zobrala, pozrela, a že nemám platiť nič, že ak bude treba súd ma výzve. A nič. Ani na pojednávaní nič nepýtali. Tak neviem. Ale bola som rada, príde mi to nezmyselné platiť za takéto zbytočné pojednávania.

@anezka88 preco chces dat dietatu priatelove priezvisko? Priezvisko a uznanie otcovstva su 2 rozne veci. K otcovstvu nech sa kludne prihlasi, ale priezvisko moze mat predsa dieta po tebe.