icon

Ako sa vyrovna s interupciou?

holly30
22. apr 2013

Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?

warholette
23. apr 2013

nechapem. na jednej strane sa nadava v teme, ako sa skrtaju socialne prispevky, pretoze mlade rodiny nemaju z coho zit, na druhej sa tvrdi ze sa da uskromnit a usetrit a rodina nie je o peniazoch... hlupost! prezitie zavisi od penazi, nabozenstvo ani moralka ani laska ani svedomie deti nenakrmia, neoblecu, nekupia im knihu alebo loptu.
ak na to rodina nema, preco by mala privadzat na svet dalsie dve deti, o ktore sa nedokaze postarat? preco je vacsim dobrom zachovanie zivota, ako tu niektore nabozne zeny tvrdia, oproti zachovaniu kvality zivota?

stardust
23. apr 2013

@warholette nechapem, preco sa tie moralistky neponuknu, posielat kazda zakladatelke temy tak 10 eur mesacne, ked si dvojicky necha.

vejula
23. apr 2013

@warholette kebyže ti umrel mnažel ty by si prišla o pracu a so synom by ste sa museli maximalne uskromnovať, zabila by si ho kvôli tomu, lebo by nemohol mať tak podla teba kvalitný život ako by si si predstavovala? - pod tvojim heslom že nieje väčšie dobro zachovanie života ako zachovanie kvality života predpokladam že asi ano

matafen
23. apr 2013

@stardust Trefa! Prave ma napadla taka ista myslienka 😉 Ked sa jedna mamicka ponukla, ze jej da zadarmo kocik pre dvojicky, tak dalsie by sa mohli skladat na stravu, oblecenie, robit dobrovolne opatrovatelky, vypomahat v domacnosti...

dana_l
23. apr 2013

poznam niekoho kto isiel na interupciu po prvom dietati lebo "bolo priskoro" pocate. potom mala este tri deti. uz je to veeeeeeela rokov dozadu ale doteraz ma vycitky svedomia ze to urobila. a podla mna preto uz nikdy neisla na interupciu i ked mala dalsie deticky (tiez skoro za sebou, a ku koncu dokonca 4 co je ozaj dost)

ked sa rozhodnes ist na prerusenie tehotenstva - teda vlastne si rozhodnuta - tak do konca zivota budes mysliet na to "co keby".... nezabudnes, mozno sa zmieris s tym co sa urobilo ale nezabudnes

momentalna financna situacia je taka aka je ale nikdy nevies co bude o par rokov, ci nebudete mat prebytok.

tortelinka
23. apr 2013

@warholette to je sice pekne, treba zvazovat pocet deti, ale tieto deti tu uz su, to je pre mna mna podstatny rozdiel

warholette
23. apr 2013

@tortelinka ake deti? Myslis ten zhluk buniek? To predsa nie je dieta!

matafen
23. apr 2013

Ach jo, ale sa to tu zvrhlo uplne zlym smerom, mimo ciela diskusie, absolutne suhlasim s awamys! Zeny, ked mate neodolatelnu vnutornu potrebu vyjadrit svoj odpor k tym hnusnym vrahyniam, je tu x inych diskusii o interupcii, alebo si zalozte novu. Myslim, ze holly30 jasne sformulovala otazky, tak to tu nespamujte!

zrka
23. apr 2013

neviem, ci este citas tieto vsakovake prispevky, tak ja ti napisem svoj. Prva dcerka nemala ani 3 roky, ked sme sa s manzelom rozvadzali. Tristvrte roka sme zili v jednej domacnosti, bolo to priserne. Ja v cudzom meste, rodicov som mala o 100km dalej. Nasla som si znamost, skor to bolo len o tuzbe niekoho milovat a byt milovana, na chvilu si oddychnut, na chvilu byt stastna. Zostala som tehotna, dotycny sa vyparil...Bolo to najtazsie obdobie v mojom zivote. Ja, co som vzdy hovorila, nikdy, ale nikdy by som nesla na potrat, som zrazu pod vsetkymi tymi okolnostami zacala nad tym uvazovat. Bolo to strasne trapenie, nebudem to rozpisovat. Na druhy den som stretla priatelku, a ta sa ma hned opytala, ci som tehotna, neviem ako to vedela. Povedala som jej, ze uvazujem nad potratom. Ona na to: je to tvojje rozhodnutie, ale ak sa ta raz Boh opyta, kde mas dieta, co mu povies? Nad touto otazkou som myslela neustale, stale som sa trapila, co urobit, ako to bude..Ked som volala s mamou, ta mi povedala, tak vychovame aj to....ako mne sa ulavilo, zrazu som bola stastna a na dietatko som sa strasne tesila, aj ked som nemala kde byvat, bez penazi, bez prace, bez rodiny, bez manzela....Lenze zivot vzdy vsetko zariadi tak, aby sa dal prezit, ak naozaj chces. Dnes mam druheho manzela, mame spolocne dietatko, lubi a vychovava moje deti...Takze nie, zivot nie je cierno-biely, su naozaj tazke chvile, ktore niekto ani este nepozna, lebo ich nezazil. Mozem ti len povedat, ze rozhodnut sa pre zivot je spravne a o ostatne sa zivot postara sam...a ci sa s tym vyrovnas a ako, keby si sla na potrat, tak to vies asi len ty najlepsie sama. Ja som si doteraz neodpustila, ze syna, ktoreho milujem, som chcela dat prec....ked si na to spomeniem, naskakuje mi husacia koza. ale ty si mozno ina. drzim ti palce, rozhodni sa spravne.

matafen
23. apr 2013

No fakt nechapem. Stale nove a nove prispevky od zien, ktore sa rozhodli nepodstupit interupciu.... Halooo, oslovene boli zeny, ktore ju podstupili!!! Taketo odbocovanie od temy by mal admin zarazit, v tomto su neocenitelne moderovane diskusne fora!

tortelinka
23. apr 2013

@warholette kazdy tie deti nazyva inak..ale uz nereagujem, je to mimo temy

nibocka
23. apr 2013

Necitala som celu diskusiu ale je mi velmi luto toho co som citala. Ja mam dvojmesacne babo- rozostavany dom a uvery na krku, od rodicov 130km a svokrovcom 300km ale viem ze keby sa nam nieco take stalo tak na to ani len nepomyslim. A keby aj tak prave muz by bol ten co by mi to z hlavy vytkol. Viem ze by robil vsetko pre to aby nas dokazal zabezpecit.
A to viac mi je luto to co chcete urobit, ze mam kamosku co bola 3x na umelom oplodneni a bez uspechu. Ziadna sanca mat vlastne deti. Podali si ziadost o adopciu a teraz musia tri roky cakat na svoje vysnivane babo. A prijali by aj sdvojicky. A dalsie tri pary v mojom okoli chodia po lekaroch vysetreniach a zatial stale bez uspechu...
A mam kamosku co bola vo velmi velmi podobnej situacii ako si ty s tym rozdielom ze jej muz povedal ze ked si to sda zobrat tak v ten den berie starsiu dceru od nej prec a podava o rozvod. Nesla na zakrok. Nakoniec jedno babo zomrelo v brusku a z druheho je krasna ziva mala jezibabka a robi im veliku radost. Zvladli to.

digysa
23. apr 2013

@matafen Ona sice sformulovala otazku dobre, ale na nespravnom fore. Je kopec inych diskusnych for, kde sa jej dostane pomoci od zien, ktore urobili, alebo sa chystaju urobit to iste, ako ona........ Tieto matky sa snazia o pravy opak.

Tu sa pomoci nedocka.....z logickeho hladiska. 🤐

olejka
23. apr 2013

@katrin21 Ja som tiez dlho nerozlisovala co je ezoterika a co prave duchovno...dusa si nevybera matku... Pan Boh nam vybral rodicov... 😉

prepac, ale nechcem sa s Tebou hadat, ok?.

Pozrite si..... 😉 aj toto je jeden film o nechcenych dvojickach...jedno z nich prezilo 😉
http://gloria.tv/?media=362301&connection=corpo...

billam
23. apr 2013

@cecil36 Ty myslis rodinne prídavky, áno tie sú cca 64eur na 3 deti...ale musis priratat aj rodičovský príspevok 199eur....a nevieme akú má materskú.

katrin21
23. apr 2013

@olejka duchovno je to o com pisem.. nepisem o ezoterike.... Ano, Boh je nad tym vsetkym.... Boh nam vybera ine veci, podla nasich skutkov.. ale jedine matku si mozeme vybrat sami a s nou scasti aj nas dalsi osud ( lebo zavisi, koho matka stretne, kde zije, v akej rodine, state a pod.... to je na dlhu debatu)-.. a samozrejme vsetky dalsie kroky vedie vyssia moc 🙂
Tiez sa nehadam, len proste som toho vela uz o tomto citala 🙂

billam
23. apr 2013

@digysa má pravdu...na toto fórum sa to nehodí.

billam
23. apr 2013

@stardust nie som moralistka, ale vážim si kazdy zivot...opytam sa ta na rovinu - išla by si ty na interupciu?

cecil36
23. apr 2013

@billam ty si napisala, ze dostane rodinne pridavky na tri deti a nakupi z toho plienky aj mlieko, nie ja. Ja som ti len napisala, ze z rodinnych to nebude. Nehovoriac o tom, ze ak je teraz na RD urcite pri dvojickach nedostane matersku. A za posledne bude poberat nieco cez dvesto eur na tri deti, ak jej muz zaraba 500 eciek mozu akurat tak skocit z mosta. Lebo ty nevies kolko jej muz zaraba a aka je situacia v rodine, ci platia podnajom, maju hypo alebo su vo svojom a platia "len" inkaso.

olejka
23. apr 2013

@katrin21 citala si Uzdravenie rodokmena od Kenneth Mc All?
Aj tato kniha je scasti odmietana cirkvou ako ezoterika...ale napisal ju anglikansky psychiater zo svojich skusenosti... 😉

kinna
Odpoveď bola odstránená
cecil36
23. apr 2013

@digysa dovolim si oponovat, na toto forum tato tema patri rovnako ako akakolvek ina tema, ktora sa tyka matky a rodiny. A ona matka je, ma dieta, ma rodinu. To by tu nemohli byt ani temy o svokrach ani temy o tom, ze hladam lekara a podobne.

billam
23. apr 2013

@cecil36 ale je predsa jasne, ked som napisala prídavky o co ide...že je to príspevok a prídavok..dokopy cca 260eur - to je čisto len mlieko /ak by kojila tak nie/ a plienky...z toho pre dvojičky vyjde...staršie sa musi odplienkovat...ak je vola, je aj cesta....a po kojeni tak male deti vela nezjedia..pri jedním sa najedia aj tri.

katrin21
23. apr 2013

@kinna co by sa nevyrovnala.. zazila si? poznam x zien, co na nej boli, od prvej chvilky s nou boli stotožnene a mali na nu dovody ( socialne a pod..) a vobec si to nevycitaju.. nie kazda si to vycita.. Preto som jej aj pisala, ze ak je s tym ona vyrovnana a nic ine ju ani raz nenapadlo, len to , tak potom si vycitat nic nebude, je to len na nej .....
Vycitaju si to len zeny, ktore isli na interupciu, lebo to niekto od nich chcel a nie oni same.... pod tarchou okolia, muza a pod....
Rozhodnutie je len a len na nej....

kinna
Odpoveď bola odstránená
bianca
23. apr 2013

@holly30 si predstav ze by si i pri prvom sla pod vysavac,Dokazala by si zabit dceru?

kinna
Odpoveď bola odstránená
stardust
23. apr 2013

@billam preco sa teda nepricinis o zachranu dvoch zivotov napr. ponuknutim financnej pomoci zakladatelke temy? 😉 😎

billam
23. apr 2013

@stardust keby si čítala lepšie, vedela by si, že som jej napisala, že s oblecenim nebude problem...ale ja som sa tá pytala, či by si ty išla na interupciu - ked tak vehementne hladas príčiny ako si nenechat tie deticky.

awamys
23. apr 2013

@kinna Kolko interupcii si zazila, ked tak doverne poznas tie pocity? 😉

stardust
23. apr 2013

@billam Handier sa chces akurat tak zbavit, ponukni jej nieco ine 😉 Co ma spolocne moj postoj ku interupciam s touto temou 😀 😀