Ako sa vyrovna s interupciou?
Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?
takže dve detičky pôjdu rovno do neba bez toho,aby spoznali mamkinu náruč 😒 včera som na jeden šup prečítala krásnu knižku Nebo nie je výmysel a viem,že tie detičky tam na mamu budú čakať./či sa jej dočkajú je vec druhá/....a nemajú ani meno 😒 otázka znie-ako sa vyrovnať s interupciou? ..toto sa predsa nedá,nedá sa vyrovnať s niečím tak hrozným 😒 ..............Bože,prečo si neposlal na svet človeka,ktorý by našiel liek proti rakovine?...Poslal som ho už dávno,ale ľudia mu nedovolili narodiť sa. 😒
@monika15 Nechcem na nikoho utocit,ani odcudzovat,ci prehovarat...ale v prvom rade je chranit sa pred otehotnenim...Ja len opisujem svoje pocity,ze ja by som s tym nedokazala zit.
@danussskah kazda sme ine.... zial ked sa inak neda.... everything is happening for a reason.... tak to malob yt tak to je sudene..... 🙂)
prepacte mozno otazka mimo temy... ale mnohe pisete ze otehotnela som neplanovane... to je ako? lebo bud dieta este chcem a nechranim sa a pride.. alebo nechcem a chranim sa... potom vyjadrene otehotnela som neplanovane, celkom nerozumiem...
naposledy reagujem. chranili sme sa. aka antikoncepcia je fakt spolahliva??? nesexovat. ale to nerobi ziadna z nas, vsakze?
a tymto uz fakt koncim
@holly31 mne sa zda ze toto nie je tvoje rozhodnutie, ale tvojho manzela... a to je jedine co mi je luto. myslim ze ty si sa takto totiz nerozhodla ale zo strachu z nesuhlasu si sa podvolila, kedze tvoj manzel si vydychol...
ako som ti uz pisala z interrupcie dobry pocit nebudes mat nikdy... prajem ti len ked si sa takto rozhodla, respektive tvoj manzel aj za teba, prajem ti aby ta nikdy nedobehli vycitky svedomia / teraz uprimne.. nemam pravo ta sudit... je to na tvojom svedomi... sama sa priklanam zial k nazoru ze dieta by som vynosit nevedela s tym ze sa ho vzdam. priznavam ze by som ho potom radsej zabila... ale kedze vychadzam z toho ze ak dieta nechcem, beriem hak a neotehotniem, moje domnienky su vlastne mimo... neviem co je vasia rana na dusu ci dieta zabit alebo ho niekomu dat.. v kazdom pripade druha moznost je uslachtilejsia... ale kedze som sama presvedcena ze by som nedokazala 9 mesiacov deticky nosit a potom ich v podstate darovat ako cokoladu niekomu inemu... nedovolim si ta sudit.. myslim si len ze tvoj manzel sa zachoval ako chrapun, namiesto konstruktivneho planu ako zarobit peniaze na 3 deti, si vydychol a taky clovek pre mna nema hodnotu.. tie deti ti totiz spravil on
@holly31 je vysoko nepravdepodobne pri pravidelnom uzivani Hak otehotniet... o tom ma nikto nepresvedci, bud si zabudla na tabletky alebo neviem...
@krasneleto Praveze to velmi s tym suvisi...My sme prve planovali,stalo sa..druhe sme sa nechranili a stalo sa...Vychovavame,sme stastni,ale stacilo.Tak beriem tabletky.Mnohe to odcudzuju a ani mne nerobia vemi dobre,ale je to jedine co ako tak na 99,9 eperc funguje...potom este nemat sex...ale to by asi moj muz nesuhlasil 🙂...a sterilizacia,ale to je uz len hrozne slovo...nieze to absolvovat.
A vzdy je to na zene,pretoze pocuvat kecy, ze ..dam si pozor,, HAHA...lenze potom zena bude 2 roky nevyspata,vynervacena,pribrata 30kil atd...Ja som sa nevyspala uz asi 3 roky.Ale co uz,na potrat by som nesla,aj ked kazdy den nadavam,som nervozna,ale aj stastna a spokojna.A o tom je zivot...
@krasneleto lahkovaznost ? hlupost ? nevedomost ? naivita ? vyber si... ked mi moj gynek hovoril ako mu sa mu pacientky vyjadrili, ze si mysleli, ze LEN pocas menzesu mozu otehotniet... som mala dost 🙂 hold narod realita
@holly31 Ahoj, necitala som vsetky tvoje prispevky, ale rada by som ti nieco povedala: si rozhodnuta pre interupciu, v podstate sa nepytas ci ano ,ale len to ci niekto tym presiel. Ja sa pytam, co chces vlastne zistit? Jedna vec je ze interupcia je dovolena, relativne bezpecna, druha vec je ze su tu veci, o ktoryh ti nikto nepovie. Ja osobne poznam zenu, ktora bola na inter. lebo si myslela, ze to nezvladne, netaji sa tym a brani sa, ze to bolo v poriadku, no napriek tomu som si raz citala jej tajne zapisky nedopatrenim a nebolo to vobec v poriadku, zeny trpia aj depresiami, stava sa, ze v den priblizneho narodenia ich mrtvych deti si spominaju: co keby? kolko by teraz mali? Zda sa to malickost, ale ver mi ze nie je. Sama pises ze si citliva- toto ta polozi, mozno nie hned ale casom to bude velmi boliet a hlavne vzdy ked sa pozries na dvojcatka. Ale od kecov ku rade, keby predsa, treba si preverit kazdu moznost aj tu ci sa to fakt neda aj inak: http://www.alexisporadna.sk/
@danussskah
@danim no coraz castejsie citam v diskusiach ze otehotnela som neplanovane... nerozumiem ja osobne tomuto vyrazu...lebo bud chcem a plodim alebo nechcem a neplodim
@monika15 bezcitna zena to je s bezcitnym chlapom... Milujem mojho manzela a este viac ho milujem zato aky ma postoj k potratom, ze by mi nepovolil zabit dieta
@ewellina ked ich vedela ta autorka spravit nech sa stara... a mimochodom mas moj obdiv ze mas 4 deturence🙂 ja mam 1 a jedno v brusku a asi zato, ze mam najkrajsi dar pod srdcom mam este vacsi odpor k potratom
@kvetinka4... paci sa mi tvoj prispevok,presne napisane a bez odcudzovania a urazania.S tym sa neda nikdy vyrovnat.Mozno zabudnut a vytesnit to z hlavy,ale nikdy to neprejde.A ked je este clovek citlivy.Skor by sa mala pani niekomu zverit,blizkej osobe,mame alebo nejakej kamaratke....
velmi ma tato tema zobrala 😒
vlastne ani nemalo zmysel ju zakladat,naco? ved nase usilie ju podporit v tom,ze to zvladnu bolo od zaciatku zbytocne,lebo oni chcu IBA podporu,resp.odobrenie ich rozhpdnutia 😢
A vlastne nie ONI, muz dal prikaz,zena kona....mozno o par rokov bude od tejto zeny prispevok........AKO ZIT S TYRANOM 😖
ak ma moj muz nepodrzi v tazkej chvili,naco mi je taky muz....a ak mi povie,chod na potrat....mozem od takeho cloveka cakat,ze bude so mnou v dobrom aj v zlom cely zivot?vzdy bude nalinajkovane co mozem a co nie?
Viete,mamicky,najsmutnejsie mi je vsak z tejto veci....su tu nadherne fotky v albumoch,vidiet radost z deticiek...a tieto fotky tu davaju aj mamicky,ktore zadavaju taketo temy 😢
darmo,je demokracia...hm....co uz.... 😠
pouzivame kondomy. hak nemozem zo zdravotnych dovodov
@1katkas toto nie je pekne od teba... trochu krot vasne...
Halooo vsetky moralistky... precitajte si najskor otazku, kym odpoviete! holly30 vas nevyzyva, aby ste ju sudili, ale oslovuje tie z vas, ktore to zazili, ako sa s tym vyrovnali!!!
@holly31 praskla vam guma?
@holly31 este mi napadlo ked pises ako by ta zabilo, keby si mala dat zive deti niekomu inemu... citala som si jeden pribeh matky, ktora porodila dietatko s Dawnovym syndromom- navrhovali jej aby isla na interupciu, lebo ked sa syn narodi jeho srdiecko nebude vladat a nikto jej nevedel povedat ako dlho bude zit. Radila sa teda so zenami, ktore si tym presli- s tymi ktore isli na interupciu. vraveli, ze to bolo strasne- ked im strekli injekciu aby vyvolali porod, deti sa zacali spinat a branit proti smrti. Tie zeny z toho mali traumu daleko vacsiu ako ona, ktora priviedla na svet chore dieta, 6 mesiacov sa o neho starala a dodychalo spokojne v jej naruci.. Len tolko ku umierani... Umierat totiz bude niekto upplne iny- nie ty. Vela stastia pri rozhodovani.
@krasneleto ako preco? vidim, ze teraz ani ty nepodporujes potrat podla citania tvojich prispevkov
mne je tumamicku luto,lebo by babatko aj chcela...ale podpora ziadna a tak sa teraz zo strachu radsej pokladikov vzda,presne som nazoru ako tu niektora z vas pisala...nech sa poradi s mamou,svokrou....mozno to bude uplne v pohode,kolko babiciek odislo skor do dochodku kvoli pomoci vnucatam...
@1katkas nemyslim si ze je bezcitna... a ty nemas pravo ju takou nazvat len preto ze by si to neurobila
ano som proti potratom za okolnosti kedy su otazkou pohodlnosti atd... nemam vsak pravo ju hanit
@holly31 Tak take veci sa stavaju...Kondom je na nic.Ale potom mozes cakat zase o rok,alebo skor ci neskor taketo problemy zas...Mozno by som uvazovala na tvojom mieste o nejakej inej ochrane,su aj rozne telieska alebo nalepky...podla mna si to nechala nahode..ale to uz je teraz neskoro o tom hovorit,ja len pre buducnost...Drzim ti palce vo vsetkom,v zivote a nech uz to dopadne akokolvek,nech to dopadne dobre. 😵
@krasneleto nepraskla, aspon sme si nic podozrive nevsimli. preto nechapem ako...
@holly30 ahoj, mám kočík pre dve deti, darujem ti ho zadarmo aj doveziem, len ich nechaj žiť, prosím!!! a viem, že aj ostatne zeny a dobrí ludia radi pomozu, tak nech niesu peniaze dovodom na to, ze zabijete svoje dve deti. Ja mam tiez tri malinke deti, a nedala by som ich zanic na svete. Ked som otehotnela treti krat, mali sme zle obdobie, aj financne aj psychicky a aj som si poplakala, ale teraz sme stastni a niet nad krásny pohlad na svoje tri male deturence ako sa spolu hraju a pomahaju si...a ktovie, mozno prave tvoje deti, ktore mas pod srdcom ťa raz zachránia. Boh vie, preco vsetko robi, a clovek sa mu nemá priečiť.

@holly31 ako na taketo temy nereagujem no neda sami ,nechapem ako moze niekto svoje deticky zabit namiesto toho ab yim umoznil pekny zivot u nejakej rodiny ktora by ich milovala a chcela,je to velmi sebecke nedokazem pochopit ako moze matka zabit svoje deti tak dobrovolne....je to kazdeho osobna vec ved mne to moze byt jedno ja nebudem zit s pocitom ze som zabila ale nedokazala som nereagovat