Ako sa vyrovna s interupciou?
Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?
@holly31 no , si uz velka :D tak bud bol kondom prasknuty, alebo poskodeny, co mal manzel skontrolovat... je to tam niekde aj v navode tusim.. alebo praskol... ina moznost ako sa dostali spermie k tebe proste nie je. nesudim ta... uz sa to stalo. prajem ti len aby ta to proste nedostihlo pretoze som vnutorne presvedcena ze toto nie je tvoje rozhodnutie...
@krasneleto som na seba hrda, lebo nemam jej zmyslanie...a tym, ze je bezcitna som nic zle nenapisala, hadam nebude zenou roka ked povoli zabitie...
@terezka1947 Mne pomohla svokra a svagrina a to tak,ze to ani neviem opisat.Pri porode prvej som bola 2 tyzdne nehybna,napuchnuta,na umretie...a ona sa starala nielen o mna,ale aj o decko...A to som ju poznala asi pol roka po svadbe...Takze cloveku pomozu naozaj niekedy taki,ktorych ani nepozna alebo s nimi nerata...
@holly31 porad sa s mamkou,svokrou...najdete riesenie...ja viem,ze to nemas lahke...ale ver,ze si to mozes potratom este viac skomplikovat...uz pisat nebudem,fakt na teba myslim...a drzim palce pri rozhodovani..
@1katkas aj ja som na teba hrda.. ale nedava ti pravo na nu utocit. ty nie si jej svedomie ani jej maternica.. ani s tym zit nebudes. neprisla pre upalenie. tvoje reakcie sa mi zdaju trochu ostre na to ze nie si v jej situacii. zenou roka nebude.. ale ani ty svojimi horucimi slinami co na nu plujes nebudes... ma moznost sa rozhodnut. vybera lahsiu cestu. jej vec. jej svedomie. ona si to ponesie do zivota. pytala sa ci sa s tym da vyrovnat... nepyta ocenenie za svoj cin pre pana jana...
@holly31 tak prepac,chcela som iba pomoct radou....
@danussskah m s manzelom nemame nikoho a po porode to bola katastrofa,kym sme pomalicky prisli do vsetkeho a poviem ti,ze sme rozhodnuti mat dalsie deti...tesime sa na ne 🙂
@krasneleto presne,nejakym osocovanim sa nic nevyriesi...ani jej muz nie je urcite tyran,proste je chlap a chlapi su taki..sebci...Urcite sa tiez boji,ze ju chap necha aj s 3 malymi detmi.Aj to sa stava.A to uz potom naozaj nie je ,,sranda,,.Urcite su na nu tlaky,nie je to lahke...ale svedomie ma len ona a urobi to tiez len ona.Drzim palce a idem uz spat,prajem dobru noc... 😵
@danussskah aj ja. dobru noc
@holly31 s interupciou sa zeny vyrovnavaju velmi zle a tazko, dokonca existuje aj terminus technicus - medicinska dg. jednotka - postinterupcny syndrom...tiahne sas to celym zivotom a vacsinou to narusi aj partnersky vztah. hapem, ze premyslas nad touto moznostou, ked mas doma 8mesacne babatko a v brusku dve dalsie deticky a peniazky nemate nazvys.. vlemi tazka situacia.. al ver mi, aj ked pojdes na interupciu-neulahcis si to, len to bude inym sposobom tazke a zrejme aj zufale, lebo sa mi zdas byt citliva a vnimava zena, skus mrknut na nete viacej o tom, co sa so zenou deje po interupcii a specialne, ked sa rozhodnu s partnerom pre dvojnasobnu interupciu.. drzkaj sa...
Tak ženy keď ste také múdre zas jak furt 😀 Tak určite viete čítať... Nepýtala sa vás ani či je potrat zabitie, ani či je mamou roka a ani či je bezcitná len chcela vedieť konkrétne o niekom kto na tom bol... Ja tiež potraty odsudzujem, som veriaca ale na otázky odpovedajte pokiaľ máte čo odpovedať, keď ste na tom neboli alebo o niekom neviete tak ste sa tu nemali podľa mňa čo ozývať, rovnako ako ja len sa trochu chovajte slušne...
mňa by zaujímalo,či jej muž bude taký hrdina a pôjde na vazektomiu,aby sa celá situácia nezopakovala...asi sotva,skôr ženu bude posielať na sterilizáciu,keďže asi žiadna antiko im nesedí..
ja som o dvojicky prisla.....MA.... je to par tyzdnov, tiez som sa bala, tiez niesom zabezpecena, ale tesila som sa, a dala by som zane aj zivot!bol to MA a trpim kazdym dnom!!!! neprajem nikomu!!!!
@holly31 a este ti chcem povedat, nerozhoduj sa takto zahoruca, nechaj si trocha casu, nech sa to uleží. Na všetko sa budeš ináč pozerať, uvidíš. Lebo ak to urobíš, výčitky neskončia ani do smrti..a možno aj potom budu trvať. Vrahovia su hrozní, ked niekoho zabiju, každý sa nad tým pozastavuje, a odsudzuje ich, ale ked rodic zabije vlastne dieťa- DETI ( v tvojom prípade) to sa robí bežne, a každý hovorí, že je to len jej vec, je to zverstvo.
@holly31 Nehnevaj sa, ale to sa až zle číta. Tvoje deti už sú tvojou súčasťou, žijú, bijú im srdiečka. To si teraz pokrytecky nahováraš, že keď ich ešte necítiš, že neexistujú, či sú to len zhluky buniek??? To by ťa zabilo, keby si ich porodila, dala na adopciu a rozmýšľala, či sú šťastné v inej rodine? V rodine, ktorá by ich pravdepodobne veľmi ľúbila? Trápilo by ťa, či ťa nenávidia, že si sa ich vzdala? A dokelu, predstava, že si svoje deti dobrovoľne dáš zabiť, s tým žiť dokážeš? A či ťa nebudú nenávidieť, lebo si im ani len nedala šancu žiť? Je mi strašne smutno z toho, čo si tu popísala. Ozaj nikto z nás nevie, ako sa nám môže v okamihu zvrtnúť život, verím tomu, že všetko, čo sa nám v živote deje, má svoj zmysel a dôvod. A keď ti raz tvoja dcéra povie, že túži po súrodencovi, čo urobíš? Lebo samej jej bude smutno. Dokážeš sa jej pozrieť do očí s vedomím, že si ju obrala o súrodencov? Veľmi dúfam, že svoje rozhodnutie zmeníš a že v tebe zvíťazí život....
@holly31 presne v takejto situacii som bola aj ja.este som sa nestihla spamatat z 1.porodu a bola som zase tehotna.dcerka mala vtedy tiez len 8 mesiace.viac ako o financie som sa bala toho ako to budem zvladat po fyzickej aj psych.stranke.a strasne som sa bala aj porodu kedze 1.bol pre mna dost hrozny.poviem ti pravdu ze ked som zistila ze som tehu tak som sa vobec netesila a ani manzel.aj sme si poplakali.bolo mi luto aj dcerky ze si ju nebudem moct uz tak uzit a venovat sa jej na 100%.toto ma trapilo najviac.ale aj napriek tomu ze sme este babo neplanovali a netesili sa na neho tak aj napriek tomu som ani na sekundu na potrat ani nepomyslela.a postupne sme sa na babo zacali tesit.dnes som eada ze mam doma to moje male chlapciatko zamamkovane a nedala by som ho zanic.ty ale cakas dvojcata tak je to trochu ine.
@holly31 len ty sa musis rozhodnut .my to za teba neurobime.ale mysli na to ze kde je laska pre 1 dieta tak sa najde aj pre 3deti.a ja verim tomu ze sa rozhodnes spravne.a k tvojmu manzelovi...ja by som svojmu manz.nedovolila aby mi vravel ze mam ist na potrat.lebo je to moje telo.co ak sa ti nieco stane? Na to ste nemysleli?
@billam Hej hej jasné ale naše zákony to povoľujú a každý sa na to pozerá ako mu vyhovuje a pokiaľ to naše zákony ako vraždu neberú, tak aj ona má právo nebrať to tak... Ako som písala, ani ja by som nešla, dvojičkám by som sa dokonca tešila ( hoci sa tiež zatiaľ nesnažíme), ale taká možnosť v našej krajine existuje a ženy majú pávo využiť ju
Nechapem zeny, ktore sudia autorku tohto prispevku... Nie som za interupciu, sama cakam babatko a velmi sa tesim, ale vsetky velmi dobre vieme, ake to je zit v dnesnej dobe na Slovensku, kde nie je iste absolutne nic. Jeden den mate pracu a druhy den nie... Obdivujem rodiny, ktore si dovolia mat v dnesnej dobe dve deti alebo dokonca viac... Viem, ze deti su radost, treba sa uskromnit, ale velakrat uz nie je ani z coho sa uskromnovat, a to musi byt fakt zle. Som toho nazoru, ze uz aj jedno dieta je v dnesnej dobe luxus... A fakt ze je... Uvery a seky sa, zial, nezaplatia same, jest musime tiez nieco, a kazda vieme, kolko stoji take babatko, navyse, ked mamina strati aj mliecko. Je to hrozne, ale zial doba je taka... Tazka dilema - interupcia alebo donosit babatka a zostat kvoli financnym problemom napr. bez domova cela rodina? Alebo mat deti hladne? Kto to nezazil, ani nepochopi, ja si to tiez neviem dost dobre predstavit, ale autorka pise, ze jej nema ani kto pomoct. Ja mam nastastie rodicov aj svokrovcov, ktori by nam pomohli, keby bolo treba, takze ja by som mala rozhodnutie v tejto situacii lahke... Autorke prajem vela vela sil nech sa uz rozhodne akokolvek...
@lenuliatko
kebyze ich da na adopciu, ma peklo na cely zivot, spolocnost ju zozere zaziva..odsudi, znenavidi,... krkavciu matku, co sa takto zbavila svojich deti, dala ich prec.. ked pojde na potrat, nikto sa nic nedozvie... a bude klud. Aj o tom je nasa spolocnost.
Keby @holly31 dala temu, ze caka dvojicky a planuje ich dat na adopciu alebo anonymny porod... a ako sa s tym ine zeny vyrovanali..tak ju tu niektore "dokonale a svate" sundaju pod ciernu zem, aka je to vobec prisera, ze deti da prec... to by len bolo urazok 🙂 a nenavisti a zloby...
Neraz je pre zenu a jej zivot prijatelnejsi potrat ako zachovanie zivota, pretoze my ako spolocnost este stale sme neempaticki, chladni, nechapavi...
@veva123 pokial by naplno kojila, tak by pre babatka potrebovala len plienky...drogeria, lieky..stačia pre všetky tri deti naraz...s oblecenim problem nebude....ak by nekojila, tak pediater do jedného roku dieťaťa predpisuje UM...ako som pisala, male deti toho vela nepotrebujú...finančne náročnejšie to začne byt, ked budu mat 6 rokov a pôjdu do školy...a to holy nemôže vediet ako budu na tom financne...a navyse bude cas, ked budu všetky tri deti naraz v škôlke a ona si môže konečne oddýchnuť.
@mima4 viem, ja som na to pozerala skôr z jej pohľadu. Lebo potom sa jej veľmi ľahko môže stať, že bude mať peklo celý život tak či tak, jej vlastné svedomie ju zožerie zaživa, znenávidí sama seba a taký život stojí za figu. Ale jasné, takto to je pohodlnejšie, hlavne keď si myslí, že oklame samu seba, svoje city, svoje srdce a svoje svedomie.

@terezka1947 rodina to vie. ale to tu rozvadzat nechcem