Ako ste zvládali obdobie po potrate?
Ahojte.potrebujem sa porozpravat,poradit..
Tie ktore ma chcete urazat alebo odsudzovat tak prosim nekomentujte.dakujem
No stala sa taka vec,ze som neplanovane otehotnela.s muzom mame za sebou dost velku krizu z ktorej sa nas vztah este stale dostava.Moje pocity z tehotenstva nie su vobec prijemne.Jedno dieta mame,to bolo aj je vytuzene a milujeme ho velmi.
Toho sa tiez bojim,ze ho o nieco ukratim.v case narodenia druheho by malo nieco cez dva roky.pocit ze to nebudem pre neho na 100% sa mi vobec nepaci.dalsia vec su financie.muzovi hrozi ze coskoro pride o pracu.ja pri druhom matersku mat nebudem kedze som mala zmluvu na dobu urcitu.len rodicak..uz teraz mi byva strasne zle,cele dni len zvraciam (pri prvom tehu som vracala 8 mesiacov)Stale nad tym rozmyslam.nevidim jeden pozitivny dovod a to ma ubija.. .stale rozmyslam ci dokazem ist na potrat a co bude lepsie.ano viem ze vela ludi nemoze mat deti,ale adopciu urcite nechcem.
Zeny poradte.alebo tie co ste isli na potrat,ako ste to potom zvladli?
Dakkujem
Rozhodnúť sa musí len ona sama, nakoľko sama pozná svoje možnosti a aj prostredie, v ktorom by dieťa vyrastalo.
Ja sama som pokrstená, do kostola nechodím a to, či môj syn bude veriaci, alebo nie, ponecháme na jeho rozhodnutí. To, čo sa deje v kostole, radšej nebudem komentovať, ale sú to dôvody, ktoré prispeli k môjmu rozhodnutiu, tam nechodiť, ani počas sviatkov.
Neverím, že každý jeden, kto sa odvoláva na vieru, v prípade ak sa jedná o druhého žije celý svoj život, podľa nej a dodržiava všetky zásady. Dnes sa to proste nedá a život nie je len o tom, v čom verím, ale žiaľ, mnohkrát rozhodujú peniaze.
Predtým, akoby som sa rozhodla, si dieťa ponechať, by som určite zvažovala finančnú stránku, lebo neskôr by bola dotyčná osoba súdená zato, že dieťa trpí.
Súhlasím, dieťa je radosť a šťastie, ale aj starosť a zodpovednosť.
@tinaa64 to je slobodné rozhodnutie.Tak by som to nazvala .A presne na to je zakon aby urcoval čo je a čo nie je zabitie.
@zenaajmama slobodne rozhodnutoe zabit dieta...Takze keby uzakonili ze pwdofi!ia je v poridaku tak by si to brala v pohode hej?ved to by tiez bola wlobodna volba oedofila ci bude alebo nebude obtazovat male dievcatka ci chlapcov..
@dhlinkova tiez som vzdy tuzila po 3 detoch, teraz som rada, ze sa zvladam uzivit s jednym a zijeme ako tak normalne. Zial neda sa zit z lasky ani z detskeho usmevu a naozaj nechápem, ako to niekto nedokaze pochopit. A uz vobec nie, ked radia adopciu radsej dospelej zene, nie do 20tky ale starsej.
@zenaajmama a pytala som sa na konkretny akt odtrhavania koncatin a rozdrvenia hlavicky a nasledneho vysatia..takze mi chces pivedat ze pri tom dieta neumiera oid rukami niekho ineho?
@tinaa64 ty splietas vela veci dokopy. Chcela by som vidiet co by si robila keby si bola taky 9krat tehotna. Ci by si si s takou radostou sa chvalila tehotenstvom ako pri prvom.
@tinaa64 je to prerušenie tehotenstva.Ale viem že ty to nechapes...čo už.
@veronikastrickova nie, @tinaa64 "nesplieta". Pri narodeni dietata zena dostane cca 998€ od statu. Saty sa daju nakupit aj po 0.30 centov v sekaci alebo v charite zadarmo, pripadne zeny daruju, co je ovela ekologickejsie a satocky su pekne, mnohokrat deti rychlo rastu. Postielka nie je nutna, ak dietatko spi pri matke, plienky sa daju kupit platene a usetris obrovske mnozstvo penazi na jednorazovych, kocik sa da i za 50€, alebo satku ktora stoji nova najviac 120€.... Kde je vola je aj cesta.
@zenaajmama a ako to tehotenstvo bude dalej pokracovat? Ak prerusim sitie, pocka ma tam, kde som skoncila. Ako sa da prerusit zivot?
@katharines och joooj ..tehotenstvo sa ukončí, a život ide ďalej..
@veronikastrickova somzo siestich surodencov..som najstarsia..najmladsi ma 8mes...mama to tiez chcela podstupit ale presvedcila som ju aby to nerobila.a teraz?teraz by maleho nedala ani za svet..a predstav si..je bez chlapa omrem drobca ma este tri skolopovinne deti...a dokaze sa pistarat..a v tomto ju za to ovdivujem..ze aj napriek omuze kolko krat bola na kolenach dokazala vstat a ist dalej..a tiez nema penazi nazvys a aj napriek tomu maju deti uplne vsetko co pitrebuju..a neziju na slovensku.nema tam svoju rodinu..par priatelov...a zvlada to lebo chce a nelutije sa ako tu poniektore..svoje pohodlie obetovala za pohod!ie svojich deti...aj ked to nieje vzdy lahke ale zvlada to..a myslim si ze v pohode...nieje leniva..roboty sa neboji a ani tazkej ..a predstav si ..tie deti nechodia otrhane spinave a hladne a vies co..maju sa dokonca aj s cim hrat...
@veronikastrickova a ake veci splietam?bavime sa o zakone..tak som sa pytala ze keby nieco take uzakonili(co je dost pravdepodobne)tak aj to by bolo ok?
@katharines a čo tá žena?? Ona nemá právo žiť? A nejaky kvalitný život? Či naozaj takto to ma byť ? Nech je rodina v teple s plným bruchom a to je cele?? Nie kazdy túži po takomto živote.A ako som už pisala..kto sa nevie stotožniť životom a so zakonmi v našej krajine, môže odisť.Ja by som nežila v štate kde sa žena nemôže slobodne rozhodnúť.
@zenaajmama ja nechapem?a ake prerusenie..ked nieco prerusis vies to dat estebdojooy. A toto ako vratis spät?to ty nechapes
@katharines tak s tou sumou uber o takmer 200€. A nie, ked chcem nieco pre dieta, nebudem kupovat len zo sekaca a z charity. Plienky bavlnene tiez treba prat a za co kupim prasok? A hlavne, ked nebudem mat mlieko z coho bude zit moje dieta? Zo vzduchu, ci z lasky? Stacilo mi vidiet vcera chlapca, ktory chudak bol vonku v puncochach na kolenach takmer deravych a mikyne, hlavne ze matka vymalovana a hlava nafarbena, kocik sa rozpadal a to svojmu dietatu nikdy neurobim! Nebudem mat kopec deti a cakat kto sa nadomnou zlutuje. Toto je ta zodpovednosť, mysliet nad buducnostou mojho dietata a nie cakat na charitu!
@veronikastrickova pozri názor máš dobrý, aj pointu toho čo chceš povedať, ale dospelý človek, ktorý má aktívny sexuálny život, by sa mal aj zamyslieť nad následkami, ktoré môžu z toho vzniknúť, keď sa jej podarí otehotnieť "neplánovane" ešte 3-4x opäť znovu bude toto podstupovať? Tak potom treba autorke poradiť nech ide na sterilizáciu, ona toto absolútne nerieši, rieši len aktuálnu situáciu, ale ako tvrdí,že ochrana zlyhala, tá môže zlyhať opäť. Chápem, že rozhodnutie, ktoré urobila je ťažké, sú rôzne životné situácie, ale brať potrat ako to najlepšie riešenie mi niekedy nepríde úplne v poriadku...
@katharines ja som.napr.kociar kupila za 250 eur fungel novy..postielky ma dve..jednu darovanu a jednu novu za 25 eur..vobec nevyuzite...jedna je zlozena druha stoji v izbe len tak na okrasu..oblecko kupujem z pepca .naoc drahe ked deti rychlo rasti a a saspinia to?a dieta mevie ci am na sebedrahe ci lacne oblecko...a matka moze ist po tych 3 rokoch pracovat a zarabat peniaze...dieta do tych troch rokov ozaj vela notrebuje..kociar flasu oblecko plienky(a to iba do nrjakeho casu)nejaku tu kozmetiku..a take dieta nezje cely hrniec kedla..a na vylety sa da chodit aj za minimum penazi
Jedno musim dodať ..naozaj v dnešnej dobe by už každy dospelí človek by mal vediet ako sa zodpovedne brániť otehotneniu.
@lienqa ale ona sa nechysta ist na potrat po 10x. teraz je v zlej zivotnej situacii a robia tu niektore z nej takmer vraha
@tinaa64 no zial moje dieta zje viac ako dospely pomaly uz teraz. Urcite je viac ako ja. A Pepco u mna oblecenie 2/10 kes dostane nieco schopne nepoviem, ale inac 0bodov a radsej posuvam dalej. Za kvalitne oblecenie radsej priplatim
A tie co tu plietiete ten prasok na pranie..ved prasok sa bezne kupuje ci deti su alebo nie..a tie dve tri dvakynavyse pre druhe dieta by nikoho nezabilo...
@veronikastrickova kazda 2. Je v tazkej situacii. A nebola by schodnejsia cesta, aby sa zeny naucili hospodarit? A to, co si vcera videla, nemuselo tak byt.
@tinaa64 moje dieta nemoze klasicke detske prasky lebo bol z toho vyhadzany, a periem mu osobitne a teda uz vobec nie 2-3x do mesiaca.
Vidim, ze nabozenstke moralistky este stale uraduju, jasne, dostane sa jednorazovo okolo 800 eur a co myslite, na kolko to staci?ked zena ostane sama, kto jej zaplati najom,stravu, veci pre obe deti, kde pojde pracovat s novorodencom?
@katharines ako vies ty ako hospodarim? Chcem mat urcity standard, mat bezproblemov na lieky, a aj na kvalitnejsie jedlo, lebo aj to treba. Mam zdravotne problemy, ktore mi nedovolia ist do prace. A byt teraz s 2detmi na krku? Nie, neurobim to ani dietatu co mam, ani tomu co by bolo vo mne. Co mozem darujem posielam dalej, ale ja som neni charita a potrebujem aj pre seba. Ale to vcera bol akurat priklad, maminka sa robi chuderka ze nema pre dieta, hlavne ze na seba ma. Nikdy by som dieta nevyuzila vo svoj prospech.
@veronikastrickova hrniecti nezje O mi nehovor...a ja napr.nedam 10eur za tricko ked viem ze o mesiqc to uz bude male alebo to zaspini..tie peniaze radsej investujem inde..pre mna je dolezite abydeti mali nejaky zazitky ako znackove tricko..treba vediet hospodarit a uvazit si co je dolezitejsie..ale to je zas vsetko o prioritach..co je dolezitejsie..drahsie oblecko alebo ludksy zivot?a kde sa najedia trja ludia naje sa aj stvrty..doRych ludi sabsade Zmesti
@katharines Ja nemam problem nakupovat veci na MK, ale tvoje informacie su uplne zavadzajuce. 50 euro za kocik za trojkombinaciu sa zobud. Dieta nepotrebuje postielku? Je evidentne, ze ziadne deti nemas. Dieta sa po case zacne hybat, otacat, na posteli ho nemozem nechat bez dozoru ani minutu. Pokial dieta nahodou nie je kojene, naklady na mlieko su tak 60-70 eur mesacne. Plienky ani nehovorim.
Nasledne prikrmy - predpokladam, ze kazda matka chce davat dietatu kvalitnu stravu,
@nonymka456 Ja by som sa pokusila to zvladnut a dietatko vychovat
@veronikastrickova bohuzial dnesnym svetom hybu peniaze...davat peniaze drahe oblecko a pohodlie na vysiu poziciu ako ludsky zivot je smutne..je smutne ako ten konzu!ny zivot zrobil z ludi ani nenapisem ze co lebo zas sa niekto do mna pusti...
@mircalla 50 € za pouzity a nie novy kocik. Aj tu v bazare bol. Este, ze ma vsetky tak dobre "poznate" 😉

@katharines ano nesiem zodpovednost za seba a za dieta. Hmmm mam porodit dieta, ked nebudeme mat co jest, lebo bude treba na plienky? Najeme sa zo vzajomnej lasky? To pochybujem. Ked zvladnes vychovat 10deti v urcitom standarde, tak super. Ale ja budem mat radsej 1 budeme zit normalne ako mat deti 2 a zit ako chudaci. A ano sla by som na potrat, keby som nevedela, ze to financne nebudem zvladat. A tiez si nemysli, ze to je len tak ostat s dietatom sama bez partnera. Az take ruzove okuliare nemaj. Je aice super ze si psychicky na tom lepsie, nemas stres taky, ale po tej financnej stranke, pokial nemas fakt nasetrene bokom, si v pr*eli. A co maju moje deti chodit spinave, dotrhane, lebo nemam na prasok, na riadne oblecenie, lebo ma niekto odsudi, ze idem na potrat? Alebo mam radsej 9 mesiacov nosit dieta pod srdcom a dat na adopciu, ked viem ze by somnto nedokazala a zili by sme ako zobraci? Zial u mna v okoli je viac prikladov, ze ked bolo dieta pocate alebo porodene v krize, dopadlo to zle. Toto je pre mna zodpovednost, mysliet nabuducnost. Z lasky sa nikto nenaje, ani ta laska ti peniaze na zivot neda. A boh ta tiez nenakrmi, ani peniaze ti neposle na ucet.