icon

Ako ste zvládali obdobie po potrate?

anonymka456
5. apr 2018

Ahojte.potrebujem sa porozpravat,poradit..
Tie ktore ma chcete urazat alebo odsudzovat tak prosim nekomentujte.dakujem
No stala sa taka vec,ze som neplanovane otehotnela.s muzom mame za sebou dost velku krizu z ktorej sa nas vztah este stale dostava.Moje pocity z tehotenstva nie su vobec prijemne.Jedno dieta mame,to bolo aj je vytuzene a milujeme ho velmi.
Toho sa tiez bojim,ze ho o nieco ukratim.v case narodenia druheho by malo nieco cez dva roky.pocit ze to nebudem pre neho na 100% sa mi vobec nepaci.dalsia vec su financie.muzovi hrozi ze coskoro pride o pracu.ja pri druhom matersku mat nebudem kedze som mala zmluvu na dobu urcitu.len rodicak..uz teraz mi byva strasne zle,cele dni len zvraciam (pri prvom tehu som vracala 8 mesiacov)Stale nad tym rozmyslam.nevidim jeden pozitivny dovod a to ma ubija.. .stale rozmyslam ci dokazem ist na potrat a co bude lepsie.ano viem ze vela ludi nemoze mat deti,ale adopciu urcite nechcem.
Zeny poradte.alebo tie co ste isli na potrat,ako ste to potom zvladli?
Dakkujem

marion09
10. apr 2018

@anonymka456 a kde "stal" ked ste to dieta pocali?🙄

veronikastrickova
10. apr 2018

@tinaa64 kde sa vari na 3 porcie, sa 4 ludia nezasytia. Moj syn zje toho dost za den, ked nevues kolko mu davam ja do stravy tak ma nepoucuj o tomto a ano radsej kupim 1 kvalitnejsie bavlnene tricko ako 5 umelych, ktore sa scvrknu, zozmolkuju a stratia farbu. A ma velmi krasny zivot, je stastny ma vsetko co potrebuje, dokonca ked mu chcem kupit hracku, sam odmieta. Ja sebe odtrham, aby mal on. A penazi nazvys fakt nemam a ked mu nieco kupim je vdacny, vazi si to aj pozicia. Ale mat 2 a vediet ze som na ne sama, nezvladam to financne s partnerom to je zle. Tak mam rozum a ulahcim to vsetkym, akoba sme sa mali trapit vsetci

veronikastrickova
10. apr 2018

@tinaa64 rod aj kazdy rok 1 pokial budes moct a potom uvidime tvoj nazor na komzumny zivot

veronikastrickova
10. apr 2018

@tinaa64 a nieje to novodoby trend konzumny zivot, staci pozriet stare klasicke slovenske rozpravky deti boli iba o zemiakoch, a zilo sa im dobre az ked mali peniaze.

mircalla
10. apr 2018

@katharines Ani za pouzity, trojkombinacia urcite nie, pokial nechces mat nieco, co sa ide uz rozpadnut. Ja som predala 3 kombinaciu za 100 eur a to uz lacnejsie som ani nevidela.

charlie1980
10. apr 2018

Za mna jednoznacne ano. Bez ohladu na to, v akom stave je vas vztah. Vy ste dospeli, vy nesiete zodpovednost za vase ciny. Dieta sa na svet nepytalo. Ked je vas vztah v katastrofalnom stave, divim sa, Ze ste vobec splodili. No Ked sa Tak Uz stalo, treba prebrat Aj zodpovednost. Mali ste mat rozum. To dieta ho nema. Rozhodli ste vy.
Mam deti dve. Dve planovane. Tretie sa „pritrafilo“. Nadsena som nebola dvakrat. No prijali sme ho. Nakoniec som mala zamlknuty potrat a Dnes si vycitam, Ze Mozno som si ho „nezasluzila“, Preto sa Tak stalo.

tinaa64
10. apr 2018

@veronikastrickova ja rodit nebudem kadzy rok..atretie neplanujem..ale keby sa stalo ze bys om otehotnela tak na potrat nepojdem....totizto zo sexom prichadza aj zodpovednost

katharines
10. apr 2018

@mircalla ja ano. 😉 a slo o 3kombinaciu

katharines
10. apr 2018

@mircalla a 100€ je tiez dobra cena za kociar

tinaa64
10. apr 2018

@veronikastrickova a ta jedna porcia jedla navyse tiez nikoho nezabije..ale o by uz trebalo chciet...a nekupujem silonove tricke...bavlnene sa daju aj lacnejsiekupitale to uz jeo inom

veronikastrickova
10. apr 2018

@tinaa64 a preco neplanujes tretie? Ved to je radost. Ci kvoli urcitemu standardu, ktori chcete mat? Tak sa tu nehraj. Ked si niekto stoji za takymito slovami tak by mal mat aj 10deti, ked je takno tom presvedceny ako ty.

katharines
10. apr 2018

@veronikastrickova pisali tu i maminy, co maju 5 deti a nie idealne rodinne vztahy. Takze isto vedia, co to obnasa a i tak sa postavili za zivot.

zenaajmama
10. apr 2018

Jedno musim dodať ..naozaj v dnešnej dobe by už každy dospelí človek by mal vediet ako sa zodpovedne brániť otehotneniu.

mircalla
10. apr 2018

@charlie1980 Ja som tiez za ano. Akurat niektore prispevky, ze dieta nic nepotrebuje a vsekto sa da kupit za pomaly 2 eura....to som neni narocna, a kupujem dost vela z bazara. Ale viem, co to obnasa a ake su to naklady

tinaa64
10. apr 2018

@veronikastrickova ja sa na nic nehram..ano neplanujem a neplanujem to tym stylom ze sa budeme snazit o dalsie tak ako o tie dve kt.sme si v podstate naplanovali a cielene snazili aby sme ich mali..a asi si nedocitala alebo necitala riadne..napisla som aj to ze ked sa stane tak na potrat nepojdem a dieta prijmem s laskou...

charlie1980
10. apr 2018

@mircalla No Tak to nie....dieta toho potrebuje vela (?). Ktore ako. Ako kde. Este stale su deti, ktore su skromne (kym sa to da ukocirovat). Lenze vela rodicov ma Fakt tendenciu napchat detom vsetko. Plne izby nevyuzitych hraciek a Oni su Aj presvedceni, Ze to vsetko to dieta potrebuje.
Napr.moj starsi je velmi nakladne dieta, Lebo ho potrebujeme rozvijat v kazdom smere. Takze Ten ma toho Fakt vela. A druhy sa pri nom Fakt len vezie. Zatial. Vsetko som po starsom odkladala, Takze mladsi je takmer necitelny u nas 😄 Ale to neznamena, Ze Ani on raz nebude mat priania ine Ako starsi. Ja bych Aj to tretie prijala, Lebo vsak Zas by sa len zviezlo to dieta (Ak by bol zase chlapec😄). Podla mna tiez nie su az Tak citelne tie vydavky na male deti. Horsie je, Ked sa rozvedu a zena potom nevie kudy kam. Tak to by mi celkom stacilo Aj jedno dieta.

Mne sa vsak nepaci, Ze je dieta vobec splodene do takychto podmienok....Ze sa to riesi potratom. Dala by som im obom po hlave.

charlie1980
10. apr 2018

@mircalla Myslela som „nie“, Ze 2 € stoja handry v Kiku mozno, ktore sa rozpadnu, rovnako hracky v Pepcu za 2€. Takze to je fakt mimo realitu.

dhlinkova
10. apr 2018

@veronikastrickova Úplne súhlasím. Nič proti, ale niekedy mám problém kúpiť normálne oblečenie na syna. Pepco u mňa, nič moc, neviem či som tam za rok bola viac ako 3krát.
Ono, z niečoho človek musí platiť aj elektrinu, plienky, benzín a údržbu auta, starostlivosť o dieťa nie je iba o láske.

dhlinkova
10. apr 2018

@charlie1980 Vieš, som názoru, že radšej jedno a preto, že mu doprajem to, čo môžem, ako 3 a ich život bude o tom, že budeme počítať centy každý deň a dieťaťu odopierať všetko "nepotrebné".
Periem aj na seba, ale synovi nikdy neperiem s dospeláckym gélom.

sassannka
10. apr 2018

@veronikastrickova Nehnevaj sa, Veronika, ale z Tvojich príspevkov mi je smiešne. Dookola omieľaš o finančnom nedostatku, o tom, či budú mať deti čo jesť. Kliknem na Tvoj profil a máš tam 5 kočíkov, z toho ani jeden lacný, nové zariadenie, pekné oblečenie a s kľudom vypustíš to, čo vypúšťaš. Veľmi smutné, povýšiť konzum nad ľudský život. No nie si v tom sama, plný MK je takejto duchovnej prázdnoty. Bohužiaľ tieto hodnoty prenesieš aj na svoje deti. No, možno je predsa len lepšie, ak budeš mať len jedno.

charlie1980
10. apr 2018

@dhlinkova Ja som zas nazoru toho, ze zivot mojho nenarodeneho dietata by nezavisel od materialneho zabezpecenia toho prveho dietata, ale skor by som sa prisposobila situacii ako isla zmarnit zivot mojmu dietatu, za ktore som v konecnom dosledku zodpovedna len ja sama (s muzom). Ale kazdy mame iny rebricek hodnot, o tom nepochybujem.
Za mna.....ked uz museli sulozit a plodit v takom kritickom vztahu, potom nech maju potrebu aj postarat sa.

zooeynka
10. apr 2018

@charlie1980 len ide o to, ze vacsinou vsetka ta starostlivost zostane ajtak na zene. Chlap si dvihne kotvy, mozno posle vyzivne 60 €(mozno ani tolko nie) a zena staraj sa...Cize nezavidim autorke rozhodovanoe...

charlie1980
10. apr 2018

@zooeynka Nemala mu roztiahnut. Tot cely problem.

zooeynka
10. apr 2018

@charlie1980 suhlasim. Ale uz sa stalo...a teraz riesi nasledky. Len skoda ze chlapi tie nasledky tak nepocituju...

katusikkk
10. apr 2018

Ja si prosim vysvetlenie.Ako moze niekto napisat.."mame krizu,nerozumieme si "a pritom trtkat ako veverky"To sa ako prosim Vas da?😵

zooeynka
10. apr 2018

@katusikkk neries detaily. Proste sa stalo, pozadie ich plodenia nam moze byt ukradnute...

charlie1980
10. apr 2018

@zooeynka Ano, oni sa radsej "zbavia problemu". Ja ako matka 2 deti by som to nikdy nedopustila, hoc aky chuj by to bol. Za svoje deti sa vzdy postavim. Aj za tie nenarodene.

veronikastrickova
10. apr 2018

@sassannka nevies o mne nic, tak nepis ze ti je smiesne, vies ktore kociky som pri malom naozaj mala, ktore som iba skusala a ktore boli cez reklamacku? A mam odskusanych asi 10dalsich kocikov u ktorych viem realne povedat recenziu. A prepac, ale nevidis ani na moj bankovy ucet a ani nevudis kolko platim pravnikovy aby som vysudila o co ma okradli. Maly nosi kvalitne oblecenie a kopec z toho mu posiela krstna z Irska. A ked jeho otec mu kupi naschval male oblecenie, tak co ho mam zaramovat a pozerat sa nan? Nie, a tak to robim zo vsetkym co sa da. Posuvam dalej a za to co dostanem mu kupim nove. A moj satnik neposudzuj, tiez som ako tehotna musela chodit v obleceni, kym sa mi neroztrhalo a nemohla som si kupit vacsie. A nejde o duchovnu prazdnotu. My mame lasky na rozdavanie. Ale zial nevidis na com setrim, aby som mohla kupit malemu. Tak neposudzuj podla obalu. Neni som za potraty z dovodu este nechcem dieta, ale viem realne ked bolo dieta splodene na "zachranu manzelstva" ako to dieta skoncilo, lebo to vnimalo

charlie1980
10. apr 2018

@katusikkk Nuz, stalo sa......ved aj dieta sa splodilo-stalo sa. Proste sa to stava. Pozadie netreba riesit, hlavne ze si to uzili.

charlie1980
10. apr 2018

@veronikastrickova No ale toto dieta zrejme nebolo splodene na zachranu manzelstva, kedze sa chcu obaja zbavit. Toto dieta sa vraj "stalo". Toto bol len pokus/omyl/nahoda/nehoda. Cize nechcene obojstranne.