icon

Ako získať kompletnú zdravotnú dokumentáciu počas tehotenstva?

14. jún 2025

Ahojte, je možne dostať sa ku dokumentacii, ktorá bola vedená počas tehotenstva u gynekologičky? Gynekologičku som po pôrode zmenila za inú a stará gynekologička posiela len stručny výpis z karty. Rada by som teda vedela, či je možne aby mi stará gynekologička dala podrobný výpis o celom tehotenstve. Ďakujem za rady ak má niekto podobnú skúsenosť 🙂

ivka21
14. jún 2025

Raz som potrebovala z chirurgickeho oddelenia moju správu a musela som písomne písať vedeniu nemocnice aby mi ju vydali. Že to je majetok nemocnice aj keď ty si pacient. Myslím že toto bude podobne

kiki68
14. jún 2025

Ak nejdes do ineho statu, tak musi vydat povodnu kartu dalsiemu lekarovi. Mozes o to poziadat cez poistovnu, alebo noveho lekara.

maranco
14. jún 2025

pozri si aj elektronickú kartu https://www.npz.sk/ či tam podrobne zapisovala

petruldo
15. jún 2025
@kiki68

Ak nejdes do ineho statu, tak musi vydat povodnu kartu dalsiemu lekarovi. Mozes o to poziadat cez poistovnu, alebo noveho lekara.

@kiki68 ani takto kartu nemusí vydať, ak sa rozhodne len pre výpis tak aj to je podľa zákona

kiki68
15. jún 2025
@petruldo

@kiki68 ani takto kartu nemusí vydať, ak sa rozhodne len pre výpis tak aj to je podľa zákona

@petruldo no mne to takto povedali na poistovni, tak neviem. Ako ja tiez neviem aky ma zmysel, ze niekto drzi dokumentaciu. Ja som takto prechodom do AT stratila celu dokumentaciu z gyndy, cize vobec nevedia co vlastne kedy bolo a nebolo.

viestta
15. jún 2025
@kiki68

@kiki68 nemusi, pri prechode k inemu lekarovi staci ak vyda opis karrty

petruldo
15. jún 2025
@kiki68

@petruldo no mne to takto povedali na poistovni, tak neviem. Ako ja tiez neviem aky ma zmysel, ze niekto drzi dokumentaciu. Ja som takto prechodom do AT stratila celu dokumentaciu z gyndy, cize vobec nevedia co vlastne kedy bolo a nebolo.

@kiki68 zle ti povedali. Podľa zákona je zdravotná dokumentácia majetok zdravotníckeho zariadenia, nie tvoj

kiki68
15. jún 2025
@petruldo

@kiki68 zle ti povedali. Podľa zákona je zdravotná dokumentácia majetok zdravotníckeho zariadenia, nie tvoj

@petruldo Pritom oni to po pol roku iba poslu do archivu a to je cele. Nikdy to uz nikto nenajde v podstate. Ale podobne je to v AT, tu som pred par dnami zistila, ze porodnica vo Wien nikdy nedala nejaky update do systemu, podobne dalsie oddelenie. Ja ze to vidia akoze a oni pozeraju a pytaju sa , ze ako to vlastne teda bolo s prvym porodom. No asi nikde to nie je idealne. Akurat blbe je, ze ja mozem zamlcat podstatne veci, resp o nich nemusim ako laik vediet.

petruldo
15. jún 2025
@kiki68

@petruldo Pritom oni to po pol roku iba poslu do archivu a to je cele. Nikdy to uz nikto nenajde v podstate. Ale podobne je to v AT, tu som pred par dnami zistila, ze porodnica vo Wien nikdy nedala nejaky update do systemu, podobne dalsie oddelenie. Ja ze to vidia akoze a oni pozeraju a pytaju sa , ze ako to vlastne teda bolo s prvym porodom. No asi nikde to nie je idealne. Akurat blbe je, ze ja mozem zamlcat podstatne veci, resp o nich nemusim ako laik vediet.

@kiki68 do archívu vuc sa posúva dokumentácia hneď po zrušeni ambulancie ak ju neprevezme nový lekár. alebo 20 rokov od poslednej návštevy ambulancie a 20 rokov po smrti pacienta.