Ako získať kompletnú zdravotnú dokumentáciu počas tehotenstva?
Ahojte, je možne dostať sa ku dokumentacii, ktorá bola vedená počas tehotenstva u gynekologičky? Gynekologičku som po pôrode zmenila za inú a stará gynekologička posiela len stručny výpis z karty. Rada by som teda vedela, či je možne aby mi stará gynekologička dala podrobný výpis o celom tehotenstve. Ďakujem za rady ak má niekto podobnú skúsenosť 🙂
Ak nejdes do ineho statu, tak musi vydat povodnu kartu dalsiemu lekarovi. Mozes o to poziadat cez poistovnu, alebo noveho lekara.
pozri si aj elektronickú kartu https://www.npz.sk/ či tam podrobne zapisovala
@kiki68 ani takto kartu nemusí vydať, ak sa rozhodne len pre výpis tak aj to je podľa zákona
@petruldo no mne to takto povedali na poistovni, tak neviem. Ako ja tiez neviem aky ma zmysel, ze niekto drzi dokumentaciu. Ja som takto prechodom do AT stratila celu dokumentaciu z gyndy, cize vobec nevedia co vlastne kedy bolo a nebolo.
@petruldo no mne to takto povedali na poistovni, tak neviem. Ako ja tiez neviem aky ma zmysel, ze niekto drzi dokumentaciu. Ja som takto prechodom do AT stratila celu dokumentaciu z gyndy, cize vobec nevedia co vlastne kedy bolo a nebolo.
@kiki68 zle ti povedali. Podľa zákona je zdravotná dokumentácia majetok zdravotníckeho zariadenia, nie tvoj
@kiki68 zle ti povedali. Podľa zákona je zdravotná dokumentácia majetok zdravotníckeho zariadenia, nie tvoj
@petruldo Pritom oni to po pol roku iba poslu do archivu a to je cele. Nikdy to uz nikto nenajde v podstate. Ale podobne je to v AT, tu som pred par dnami zistila, ze porodnica vo Wien nikdy nedala nejaky update do systemu, podobne dalsie oddelenie. Ja ze to vidia akoze a oni pozeraju a pytaju sa , ze ako to vlastne teda bolo s prvym porodom. No asi nikde to nie je idealne. Akurat blbe je, ze ja mozem zamlcat podstatne veci, resp o nich nemusim ako laik vediet.
@petruldo Pritom oni to po pol roku iba poslu do archivu a to je cele. Nikdy to uz nikto nenajde v podstate. Ale podobne je to v AT, tu som pred par dnami zistila, ze porodnica vo Wien nikdy nedala nejaky update do systemu, podobne dalsie oddelenie. Ja ze to vidia akoze a oni pozeraju a pytaju sa , ze ako to vlastne teda bolo s prvym porodom. No asi nikde to nie je idealne. Akurat blbe je, ze ja mozem zamlcat podstatne veci, resp o nich nemusim ako laik vediet.
@kiki68 do archívu vuc sa posúva dokumentácia hneď po zrušeni ambulancie ak ju neprevezme nový lekár. alebo 20 rokov od poslednej návštevy ambulancie a 20 rokov po smrti pacienta.

Raz som potrebovala z chirurgickeho oddelenia moju správu a musela som písomne písať vedeniu nemocnice aby mi ju vydali. Že to je majetok nemocnice aj keď ty si pacient. Myslím že toto bude podobne