Antikoncepcia po pôrode - ohrozí to ďalšie tehotenstvo?

aylinn
10. feb 2020

Ahojte, premýšlam nad antikoncepciou po pôrode, nikdy predtým som ju neužívala. No bojím sa, že ak by sme potom za nejaké 3 roky možno plánovali druhé tak by som mala problém otehotnieť.. toto sa nám podarilo dá sa povedať na prvú šupu, ale ajtak to bol zázrak, pretože partner mal (podla lekarov) nefunkčné spermie a ja som tiež cely život žila vtom že deti mať nebudem kôli mojim problémom.. máte niekto takú skúsenosť že by to išlo ťažšie "vďaka" antikoncepcii?

fridi96
10. feb 2020

Podla mna počkaj a po pôrode keď ideš ku gyn po šestonedelí tak sa porozprávajte o tom...ja napr. kojím a menzes som nemala ešte stále tak vravel dr že nemusím užívať antiku len keď chcem ako tak je to prevencia a chráni ped tehu cca tak ako antikoncepcia 🙂 ale chranime sa inak to sú len zbytočne hormóny 🙂 ja som nebrala vôbec ani predtym a tehotná som nezostala ani raz len keď sme to už chceli sa nám podarilo na prvú šupu 😄😄

zdencaaaa
10. feb 2020

Antikoncepciu beriem odkedy pohlavne zijem. Ked sme planovali dietatko, tabletky som vysadila a tehotna som bola do 9 mesiacov. Menzes po porode som dostala na 28 den (u mna sestonedelie neplatilo). Ovtedy beriem HAK znovu kedze druhe dietatko neplanujeme

vinejka6
10. feb 2020

Antikoncepciu som brala vyše 6 rokov, po vysadení som o pol roka otehotnela a to som si ani nepočítala plodné dni, namerala teplotu atď., niektoré ženy sú presvedčené, že po vysadení antikoncepcie ťažšie otehotneju, alebo to trvá dlhšie, no čo ja viem, je to individuálne, ale podľa mňa anti nato až taky veľký vplyv nemá.
Ďalej, po pôrode, ak hneď neplánujú druhé dieťatko a ak aj žena kojí, treba sa chrániť(antikoncepcia, kondom, teliesko atď.,) TREBA!! pretože je tu milión príbehov a aj ja také ženy poznám, ktoré kojili a mylne sa domnievali, že keď koja, neotehotneju. Je to BLBOSŤ! Stačí si pozrieť zopár príbehov tu na MK. Takže ak hneď neplánujete druhé, je určite potrebné sa chrániť.
No a ak žena koji, predpisuje sa bez hormónova - nehormonálna antikoncepcia. Napr. Cerazette. Cerazette obsahuje malé množstvo jedného druhu ženského pohlavného hormónu, gestagén dezogestrel. Z tohto dôvodu sa Cerazette nazýva tableta obsahujúca len gestagén (POP = progestogen only pill). Na rozdiel od kombinovanej tablety, POP neobsahuje popri gestagéne aj hormón estrogén.
Väčšina POP účinkuje hlavne tak, že bráni preniknutiu spermií do maternice, ale nie vždy zabráni dozrievaniu vajíčka, čo je hlavným účinkom kombinovaných tabliet. Cerazette na rozdiel od väčšiny POP obsahuje dávku, ktorá je vo väčšine prípadov dostatočne vysoká na zabránenie dozrievaniu vajíčka. Výsledkom je vysoká antikoncepčná účinnosť Cerazette.
Najlepšie bude ak zájdeš za svojím gyn. A porozprávate sa o najvhodnejšej antikoncepcii.

mishell000
10. feb 2020

po pôrode som brala HAK 8 rokov, chceli sme ďalšie bábätko tak som vysadila a ihneď som otehotnela...

mona9119
23. feb 2020

Ahojte, po prvom porode, po sestonedeli som si vypytala antikoncepciu od svojej gyn. a kojila som 8 mesiacov. Predpisala mi Cerazette ako sa tu spomina v jednom z komentov, ved chranit sa treba. Noo o mesiac na tom ako som dcerku odstavila od kojenia som znovu otehotnela, takze ani antikoncepcia nepomohla.. po dalsom porode budem asi riesit inak..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre