icon

Bez čoho si neviete predstaviť tehotenstvo?

30. mar 2023

Ahojte, nedávno som zistila, že som tehotná a začínam pomaly premýšľať nad tým, že si dám dokopy zoznam vecí, ktoré budem potrebovať v tehotenstve (nemyslím teraz pre bábätko a po pôrode).

Vedeli by ste mi poradiť.,bez čoho si neviete predstaviť tehotenstvo, keď si spätne spomeniete? Také must have?

A naopak, čo ste si kúpili a bola to somarina :D ktorú ste ani nepoužili?

Ďakujem vám krásne

chouette0157
31. mar 2023

Pre mňa taký podsedak do auta, aby pás nešiel cez brucho je must have, mne napríklad ten tehotenský vankúš nechýbal, je to obrovská vec doma to skladovať, keď tak zrolovať perinu a je to. Tiež za mňa tie vysoké tehotenské nohavičky sú blbosť, nosila som svoje lindex obyčajné elastické. Tehotenské legíny som vynosila aj ja dosť ako tu baby písali. Odporúčam kupovať také tehotenské oblečenie, čo je rovno aj na dojčenie. A femibion. Viac asi nič.

kris_tin257
31. mar 2023

Extra vankúš na spanie ktorý teraz využívam ako vankúš na kojenie to je úplný must pre mňa 😊
Ja zas legíny vôbec lebo do práce som v nich nemohla prísť, do práce som nosila elegantné nohavice šaty a sukne to by ma v legínach nepustili ani do budovy 😀

lenkaaa25
31. mar 2023

@vani190493 ako pre koho 😁 Ja si bez nich neviem predstaviť obdobie po pôrode 😉

selena_luna
31. mar 2023

Kyselina listova, tehotensky pas do auta. A volne tehotenske oblecenie. Ja som si dlho nechcela priznat, ze normal oblecenie je mi tesne a tym otieranim koze o latku sa mi vyhodilo velmi vela koznych vyrastkov, nebolo potom 2x prijemne vypalit to u dermatologicky.
Olej proti striam. A tabletky na žáhu.

A z opacnej strany, poporodne nohavicky su najvacsia blbost.

zenulkaaa
31. mar 2023

za mna najhoršia vec - tehotenske leginy. Ja som asi jedina, ale mne čokolvek vadilo cez brucho, čo sa týkalo nohavic. Žiadne ze natiahnute cez brucho. Ja som ich musela mať pod bruchom vždy stiahnute. Takže za mna klasické leginy postačia.
A taktiež poporodné nohavičky - kupila som a nikdy nepoužila, napriek tomu, že som rodila sekciou.
A bez čoho si neviem predstavit tehotenstvo? TU ma veru ani nič nenapada špecificke. Prežila som ho cele vo svojom bežnom oblečení, takže nič tehotenské som nekupovala, aj tie leginy tehotenske som dostala...

adriana2503
31. mar 2023

@pukina presne toto som aj ja chcela napisat :D jedine tehotenske leginy,
a este ta kyselina listova na prvy trimester a potom mandlovy olej na natieranie bruska... to je vše

queen_el
31. mar 2023

Toto je take individualne, ze kazda povie nieco ine, nespoliehala by som sa na to. Ja som naoriklad vobec nevyuzila chvaleny tehu vankus a skor mi zavadzal. Naopak, velmi som vyuzila tehu rifle (aj leginy, ale tie som nosila aj obycajne, nemala som velke brucho) aj tehotenske Mama nohavicky (tie som nosila aj po porode...klasicke bavlnene nohavicky z HM...nie tie sietkove...to je zas vec, ktoru som vobec nevyuzila).
Jaj, a na zaciatku pri nevolnostiach Cola a suchy rozok 😂

kaca222
31. mar 2023

tehotenské oblečenie, najmä nohavičky a rifle, kraťasy, tepláky. A do auta jednoznačne tehotenský pás. Kojací vankúš som v tehotenstve nevyužila, spávala som na chrbte až do konca. Za to teraz pri kojení je využitý na milión % a beriem ho so sebou všade kam idem

sabinami
31. mar 2023

Ja za 2 mesiace rodim a neviem si predstaviť že by som nemala na noc tehotenský vankúš, hlavne teraz už ku koncu bez neho neviem ani v obyvacke pri telke lezat 😄 dalej tehotenské leginy aj na doma aj na vonku 😅 a ešte podprsenka na dojčenie alebo hocijaká športová bez kostic, v bežnej podprsenke ma neskutočne tlačia prsia keďže trocha podrastli a to ich mam len take plné Bčka 😅 no a ďalej klasiky ako krem na brusko - používam od začiatku odkedy som zistila že som tehotná a šla som do ElastiQ Exclusiv, vitamíny Femibion a do auta tehotenský pas ten mam od INSAFE a to je už tusim všetko 🤔

kaca222
31. mar 2023

@queen_el tie mama nohavičky z HM nosím aj pol roka po pôrode a zrovna som si objednala ďalších 10 ks :D :D. už iné nechcem

queen_el
31. mar 2023

@kaca222 hej hej podobne, su super 😀 velmi pohodlne, nic ine som nezniesla po sekcii

darijja
31. mar 2023

@vani190493 nesuhlasim 🙂

darijja
31. mar 2023

Tehu Leginy, tehotensky vankus (vo vysom stadiu teehu som si nan vykladala nohy a vedela som ho pekne skrutit ako mi zrovna pasovalo) 😀
A este konska mast. Ked ma bolel chrbat, tak ta mi pomahala.

franica
31. mar 2023

je pravda, že každé tehotenstvo je iné, mne by boli najviac nápomocné vrecká na vracanie- také ako v lietadle dávajú 😀 Keďže som vracala od rána do večera 6 mesiacov, inak oblečenie tiež žiadne extra, popôrodné jednorázové nohavičky som nevyužila ani raz. V lete sa treba fakt dobre natierať silným faktorom a odolať slnku, lebo ozaj sa rýchlo vytvoria pigmentové škvrny.

euka210
31. mar 2023

Zavisi od rocneho obdobia...ides do leta, takze pohoda, tehu nohavice, kratasy a elasticke tricka podla potreby kupis hocikedy. Asi najnutnejsia vec, hocijake telove mlieko na rastuce brucho, aby sa neurobili strie...ale aj tak za posledne 2t sa urobili, maly mal 4,5kg, vsetci sa pytali, ci cakam dvojicky 🤣🤣🤣

pinaofina
31. mar 2023

Za mna lizatka na nevolnost, sice len nejakych 9 som ich zjedla v prvom trimestri, neviem ci placebo alebo odputanie pozornosti, ale velmi mi pomohli, byvalo mi velmi zle 😅 a vtedy este lad a ladove napoje, ale tak chladnicku a mraznicku nepocitam do vybavy🙂
Kedze budes tehotna v lete, tak este mi dost pomahala mineralna voda v spreji v horucavach. Inak nic special. Z nehhmotnych to bola tehotenska yoga - bolo fajn byt na jednom mieste s ostatnymi tehotnymi zenami.

chrumka333
31. mar 2023

Pohodlné legíny,lelosi,pikaluna.lanove semienko

tiezjedna
31. mar 2023

vzhľadom na to, že som pracovala až do posledných dní pred pôrodom, tak som potrebaovala pomerne dosť elegantného oblečenia. A ku koncu vždy ten veľký kojo vankúš, ktorým som sa v posteli podkladala, inak som spala dosť na prd. A brala som viac magnézka v prých dvoch trimestroch.

luckynat
31. mar 2023

Aniball a bi-oil. Vsetko ostatne by som ozelela.

laurika173
31. mar 2023

Tehotenske leginy 👍 nic ine som nepotrebovala...

olivka84
31. mar 2023

Gauč .😁ale nie oproti prvému kedy som nič speci neriešila v druhom som sa rozhodla prežiť to o niečo lepšie takže legíny trhu z Lidla top.tehotensky vankúš 👍

dalyn
31. mar 2023

- akekolvek telove mlieko- kazdy den natierat brusko a prsia (kvoli striam)
- vela pohybu (prechadzky … ja som napr. chodila plavat 2x do tyz. pri oboch detickach) Ak ti niekto povie, ze mas papkat za dvoch tak sa treba aj hybat za dvoch 🙃
- do oblecka nedavaj vela penazi, ja som pri oboch pribrala malo, ale aj tak ti oblecko roztiahne rastuce brusko.
- oddych a relax (ale primerany, ak nemas rizikove tak sa da pocas tehotenstva robit viac- menej vsetko- nie je to choroba)
Nemala som ziade tehotenske vankuse, specialne nohavicky, leginy, vitaminy, pas do auta. Oblecko som si nakupila vacsie (zimne saty/ letne saty- v satach mi bolo najlepsie) Uvidis podla toho ako sa budes citit a v com ti bude naj.
Vela stastia 🙂

bp123
31. mar 2023

Tehotensky vankus!!!! Keby ho nemam, tak od 5. mesiaca by som nevedela spat :D

sasesoe
31. mar 2023

Artezka voda, nosili mi od Lucenca, na nevolnosti a kyselinu

palicka
31. mar 2023

Vankus, ten som potom používala na dojčenie. Ale keď som sa prevalovala na posteli, ináč by som asi ani nezaspali😀

ilene22
31. mar 2023

2 leginy Lelosi (nosim doteraz), podprsenky bez kostic, vypchavok a pre mna prenatalny odposluch angelsound. nakolko som pohyby citila velmi velmi neskoro (mozno okolo 25tt) od cca 20tt som si vecer popocuvala srdiecko a spokojne zaspala. dovtedy som mala stres, ci je vsetko v poriadku, ci sa nieco nestalo, kedze vacsina zien citila pohyby ovela skor ako ja. toto ma dostalo do vacsej psychickej pohody. samozrejme nie je to nevyhnutne, ale mne to pomohlo

rakso
31. mar 2023

Ja som si až počas tehotenstva kúpila prvé legíny v živote 😃 nie tie tehotenské, tie mi boli veľké a rolovali sa mi pod prsiami a to ma tlačilo. Najlepšie boli lelosi a nosím ich aj teraz. Tehotenské oblečenie som inak nekupovala, nosila som šaty a tuniky, ale to aj pred a po. Záleží, v ktorom období budeš mať najväčšie bruško, mne to vyšlo zrovna na marec, takže som si kúpila aj bundu so vsadkou a tú som potom využila aj na nosenie bábätka v nosiči, lebo v apríli ešte bolo tak všelijak. Tiež topánky, na posledný trimester sú najlepšie nejaké čo sa roztiahnu, keby ti moc opuchli nohy, a našuchovacie, čo nemusíš šnurovať. No a pre mňa naj pomocník, dlhočizný obuvák 😃
Ak šoféruješ, tak určite tehotenský bezpečnostný pás. Ja som ho využívala veľa, keďže som cestovala autom do práce každý deň a potom rozvážala kamarátov z piva a rodinu z osláv 😁
Odporúčam tiež vankúš, niečo na strie, tehotenské vitamíny a kefu s dlhou rúčkou do sprchy. Mali sme ju aj pred tým na umývanie chrbta, ale ja som ju potom používala na nohy, aby som sa nemusela ohýbať v sprche a kadejako šašovať na jednej nohe.

olivnik
31. mar 2023

Tehotenské leginy, šaty nosím veľa to je najlepšie a príjem.. Kebyže nemám peniaze a podporu manžela ( myslím teraz rodinné zázemie nie financie) tak to si neviem predstaviť 🤣

denda007
31. mar 2023

Soda bicarbona 🫡