Bojovať či ísť na potrat. Aký máte názor?
Ahojte tehulky....som uplne na dne. So svojim muzom sme už 13 rokov a mame krasnu 2,5 rocnu dcerku. V poslednej dobe nas vztah akosi ochladol ( muz ma vela roboty v praci a so stavanim domu pre nas a ja byvam s malou sama od rana do vecera). Nasla som si milenca....zacala som prezivat to co mozno ani pri manzelovi nie. Teraz som zostala tehotna. S tym druhym.....Ja neviem co mam robit.n Neviem co dalej. Ked som sa to dozvedela bola som stastna ale postupne som si uvedomila, ze toto nemozem urobit svojmu manzelovi....Neviem ci dokazem zit s tym, ze on vychoava cudzie dieta ako svoje ale neviem ci dokazem zit ani s tym, ze by som si to dala zobrat. Skusala som rozne domace recepty na privolanie menstruacie ( ananas, teply kupel, tazke cviky na brucho ) a teraz vobec neviem ci ma zmysel este rozmyslat aby sa dietatko nenarodilo s nejakym poskodenim......Prosim ake su vase nazory, rady? Uvitam vsetko co mi aspon trocha pomoze rozhodnut sa. Dakujem.
Inak je to desna situacia, nikdy by som to nechcela zazit!
fakt sila! Ak manzela nelubis a milenca ano tak opusti muza a chod za milencom no cakaj ze dieta da sud otcovi a nie tebe.si nezotpovedna zena ale to ty vies .moja rada:potrat nie rozvod zalezi podla reakcie manzela.potom je dalsia moznost.potrat nie rozvod nie zatlkat ze dieta nieje jeho a zabudnut na milenca.ale zabudnut!!!!! A modlit sa aby sa podobalo na teba. Dalsia moznost je potrat ktory ja odsudzujem! No rataj s tym ze asi budes trpiet a viac nez do teraz lebo zabijes pre svoju hlupost! Nech sa rozhodnes akokolvek bude to boliet
@palculienka789 je to těžké rozhodnutí a nikdo Ti neporadí,vždycky tym bude ztráta,ale záleží na tom která bude bolestnější,i když je tady varianta,že si s manželem promluvíš a on bude souhlasit s tím,že bude vychovávat cizí dítko,ale víš dopředu,že to jednoho krásného dne nedopadne tak,že to bude Tobě a tomu malému-v té době už velkému nebude vyčítat,stačí když přijde do puberty a nebude se chovat podle jeho představ,co bude potom,a co bio otec bude se podílet na výchově? je to opravdu nezávidění hodná situace a je potřeba zvážit všecky stránky věci,možná by pomohlo,kdyby jsi se na nějakou dobu odstěhovala k rodičům a sama si v klidu všecko probrala,neuvidíš se ani s jedním ani s druhým,takže budeš oproštěna od jejich názorů a případných výčitek,prostě tohle rozhodnutí je jen na Tobě,tady si můžeš jen přečíst pár názorů druhých maminek,přiznávám,že jsem byla kdysi v podobné situaci,s bývalým manželem jsem se rozešli,našla jsem si přítele a za chvíli zjistila,že jsem těhu,přítel se toho lekl a řekl ať jdu na potrat a BM se postavil tehdy proti,k jeho dobru,protože se posléze ukázalo,že je to jeho,ale to až se skončily veškeré gynekologické problémy,co jsem tehdy měla,ale to je už z jiného soudku,každopádně vám držím pěstičky a jen to nejlepší rozhodnutí pro všecky
@palculienka789 ze ked si si nedavala pozor trebars pri styku... ja by som to muzovi mojmu neorobila, uz len z toho dovodu ze stavia dom pre teba a tzy povies ze to ochladlo a co si cakala??? sak stavia dom, nahana peniaze len aby vam bolo dobre? my mame tiez taky utlm- muz zacina karieru, ja to iste a nemame chut na sex a za to ho mam podviest ze sa snazime???
@palculienka789 Pytas sa, ako mozes toto manzelovi urobit? Uz davno si urobila, ved ho uz davno podvadzas. A teraz sa snazis ublizit aj dietatku v Tebe, par Tvojich pokusov ma za sebou a bohvie, co ho este caka. Vie to, podla mna. Uz to je zly zaciatok. Ale potrat je naozaj velmi krajne riesenie v zavaznych situaciach, niektore zeny ani vtedy k nemu nepristupia, tato ma od takych daleko. Ak milujes muza, s ktorym cakas dieta, pories svoj aj tak nefungujuci vztah a chod do noveho s muzom, ktoreho milujes, nech sa teda o Teba postara ako poriadny chlap a o svoje dieta a ak Ta lubi, nemoze mat problem prijat aj to z predosleho manzelstva. Pokaslala si toho uz dost, je nacase zacat robit spravne veci a postavit sa k veciam zodpovedne. Ale toto je sudene podla velmi mala informacii. Pripadne zajdi za psychologom.
@domini25 - jj je to tazka skuska vztahu. ale podla mna su aj horsie veci vo vztahu a daju sa riesit 😉
ja si myslim, ze kazda prekonana kriza zlepsuje vztah... 😉 uz mame par kriz za sebou-roznych obidvaja sme spolu strasne spokojni a stastni. ked je dvojica schopna spracovat ten problem a prekonat ho, ako keby sa vztah posunul do vyssieho levelu 😉
@edie63 trosku si protirecis. na jednej strane je tato tema vymyslena, a na druhej hovoris, ze ty by si si nedovolila radit niekomu v takto vaznych otazkach. tak sa rozhodni. ja som sa rozhodla - myslim si, ze ten prvy prispevok nie je vymysleny. myslim si, ze je realny. a toho sa drzim. dala som zakladatelke temy svoj nazor bez toho aby som ju zhodila, alebo sudila. ja som predsa neoslovila nikoho cudzieho na ulici s obtazujucou otazkou ci nema vazny problem na ktory potrebuje radu. ja som reagovala na otazku zakladatelky temy - ona sa pytala predsa. tento detail si si asi nevsimla.
ak je tato tema vymyslena, tak nech sa paci, nech sa zakladatel(ka) dobre bavi. zivot cloveku vzdy kazdu srandu spocita 🙂
mylis sa, na internete a dokonca s neznamymi ludmi sa vo velkej casti riesia prave take veci ktore nemozes z nejakeho dovodu riesit s rodinou, ci priatelmi... anonymita je jedna velka vyhoda internetu.
no a na zaver, s tou nudiacou sa zenou si mierne vedla 🙂 ja na rozdiel od vacsiny z vas nesedim doma na MD a nenudim sa 🙂 chodim kazdy den regulerne do prace a nudu tam teda nemam 🙂 a ani doma 🙂 na MK chodim do inych tem, tu som napisala len preto, ze v prvych prispevkoch sa niektore zeny do palculienky pustili ako srsne.
Ako neviem co jej stale nakladate ona sa pytala na rady a nie naobvinenia!!a to tak isto neznamena ze ja to schvalujem ja som sama potratila tak ze je pre mna nepripustne nechat si zobrat dieta a nie toz este mu ublizovat.tak ze to plinie s toho ze vasmu vstahu je koniec...neviem si predstavit chlapa ktory by to predychal....a moja rada nechaj si babo aj tak chlapy stoja za prd...
Bojovať 😉 ,detičky sú ta najlepšie na tomto svete a sú tvoje-chlap hociako milovaný je vlastne cudzí muž 😉 ,nebude ta chcieť ten bude iný-hlavne aby mal rád tvoje detičky 😉 a ak chceš ostať s manželom tak nerieš a hotovo.Kopec mužov nevie o tom že ,,ich deti ,,niesú ich a sú šťastný 😉
@susik77 aka rada v takejto situacii??? cokolvek spravi,tak to bude na piiip.uz to posr.la.
moznost cislo jeden:ostane s muzom a zataji mu neveru a bude zit s tym ,ze on chudak maka jak fretka pre nu a jej dve deti,no len jedno z nich je aj jeho(biologicky).taketo nieco nebude trapit len zenu bez chrbtovej kosti.
moznost cislo dva:povie muzovi co spravila a on to podla m na neprekusne a tak rozbije rodinu a najviac tym zas budu trpiet deti.
moznost cislo tri,ze si da dieta vziat a bude sa tvarit,ze sa nic nestalo-dobrovolne znemozni zivot dietatku,ktore za nic nemoze.uz teraz je chuda nechcene a pritom je tu len kratucko. 🙄
tak ktora z tych rad je ta spravna? no ziadna.cokolvek nech spravi,tak to na piiip skonci.strasne mi je luto tych deti a toho chudaka manzela.ale hlavne deti.ja nechapem ako mozu byt dospele zeny taketo nezodpovedne??? keby to spravila nejaka mlada zaba,ktorej sa hormony vzburia a puberta s nou plieska,tak prosim...ale dospela zena po 13 rocnom manzelstve??? 😠 pises,ze potrebuje poradit.ja jej radit nebudem.v tejto situacii je kazda rada na piiip.cokolvek spravi,tak zivot jej deti uz nikdy nebude ako by mohol byt,keby muza nepodviedla.mozno ostane s milencom a rozvedie sa a nakoniec bude jej dcera zit v novej kompletnej rodine a bude chodit k tatkovi na vikendy.no ako k tomu pride on ,co fakt maka ako fretka aby zabezpecil rodinu a postavil im krasny barak? potom,ze sa chlapi cuduju,ze nechapu co zeny vlastne chcu? akoze on to ma teraz ako chapat.pracuje,aby sa jeho rodina mala dobre a co ma za to? zena mu liha s inym.no skvele. 🙄
ked som v manzelstve nespokojna,tak zorganizujem chvilku s manzelom a veci predebatujem,nie? ci zvolim jednoduchsie riesenie a idem za inym? trosku sebecke,nie? nemyslela na dceru?
no a mozno kvoli vymyslenej teme si tu baby skacete do vlasov a minimalne tri krat som citala "a ty si kto, ze si dovolis"....ved sa nehadajte.., kazda si povedala svoj nazor..
@lea1333 ale nemoze snad cakat ze ju tu niekto podpori a poradi co ma spravit.... moja rada??? ja by som chodila kanalmi keby som takto niekomu ublizila a preco si to ma to dieta odskakat?? co sa ono pytalo na svet?? proste keby som mala takuto sutuaciu tak si ani o radu nepytam...ved je normalne ze ak chce byt s muzom pojde na potrat a ked s milencom tak dieta si necha.... nemoze nikto ocakavat ze jej muz bude vychovat cudzie dieta..jedine ze by bol samaritan....

@edie63 - to je jej rozhodnutie, ci to chce prezentovat tu alebo len s jej manzelom, nie tvoje... 😉