Čaká nás amniocentéza
Dnes som sa dozvedela výsledky tripple testov, sú bohužiaľ zlé, takže budúci týždeň idem na amnio. Som zo toho úplne rozbitá. Síce som cítila, že tie výsledky nebudú dobré, ale aj tak sa na to pripraviť nedá a od rána smoklím a predstavujem si všetky scenáre, ktoré môžu nastať. Najhoršie bude to čakanie. Depka ako svet. Ide niekto z Vás teraž niekedy tiež na amnio?
A čo urobíte, ak výjde amnio zle? Ak sa potvrdí genetické poškodenie?
@elisssasa, tak kopirujem z mojej spravy z Prenascanu:
TRIZÓMIE CHROMOZÓMOV č. 21, 13, 18 PLODU NEBOLI PREUKÁZANÉ
Pravdepodobné pohlavie plodu - mužské
riadok pod tym:
T21 je vylúčená na viac ako 99%, T18 vylúčená na 98,8% a T13 vylúčená na 98,7 %
Výsledky tohoto testu môžu byť skreslené pokiaľ je test prevedený pred 12. týždňom tehotenstva alebo pokiaľ
matka dostala krvnú transfúziu, je po transplantácii alebo terapii kmeňovými bunkami
Takze alebo neviem citat (ziadna pravdepodobnost 1:x tam nie je), alebo su vsetci (styria) gynekologovia, ktori test poznaju a aktvne vyuzivaju negramotni blbci (co sa mi nechce verit, ze by som nezavisle od seba v dvoch roznych krajinach nasla rovnako postihnutych doktorov), alebo.... Mne z toho vychadza to posledne,
(to pisane velkym pismom je tak v sprave, na nikoho tu nechcem vykrikovat)
Ahojte zajtra rano idem na amnio do Ba, som na hranici uz v 22tt tehotenstva takze som si musela dat spravit amnio s vysledkami do 24 hodin, hrozne sa bojim ale snazim sa mysliet pozitivne, ze vsetko dopadne dobre . Mame dievcatko len chcu zistit ci nemoze mat nejaky syndrom.. Viem, ze to je rizikove vysetrenie, tak sa obavam vsetkeho. Chcem sa spytat , tie mamicky alebo buduce mamicky, ktore to mate uz za sebou, ako ste oddychovali po tom? Boli ste len na lozku a brali ste Magnezium alebo aj nejake ine vitaminy?
dakujem 🙂
@zuzanak89 ahoooj no pred chvilkou mi volal doktor,vsetko je v poriadku dawnov a patow syndrom urcite nema ani jeden ani druhy a ostatne vysledky o 14 dni ale ze to sa nemam bat vobec ze to by malo byt dobre hlavne islo o ten downov,aaa su to chlapci ale to som vedela aj pred tym 😉 .velmi sa tesim, skoro som sa rozplakala od stastia do telefonu..booze .moja myslim silno na teba, ty si skor myslela pozitivne jak ja,asi to pomaha fakt.drzim palce potom napis ako.
@elisssasa, na prepocitanie chromozomov potrebuje genetik DNA, ktoru by musel ziskat priamo od dietata, co sa nerobi. O sto percentach si pisala ty, nie ja 😉 Takze podla tejto teorie je odber plodovej vody tiez len test 😝 Tu sa analyza krvi definitivne povazuje za diagnostiku, zaujimave je, ze suhlas s testom sa podpisuje aj v anglictine (s velmi volnym prekladom) a vysledky (podla teba modifikovane) dostanes len v slovencine (videla som aj vysledky nemeckeho testu - testuju vo Francuzsku a ma ine meno, nebol moj, zas nie som taky maniak, aby som sa nechala xkrat testovat - a tiez bol percentualny, nie 1:x)
juuj Zuzka to som rada velmi,dakujem aj vy sa drzte nech uz nemame hlavne take problemy a stresy ako teraz..keby nieco kludne napis.budem rada 🙂
Ahojte,dievcata chcela by som sa spytat boli ste niektora na genetickom vysetreni u dr Krizana v Ruzinove? Mame tam ist s vysledkami screeningu...Dakujem
Jasne, mas pravdu, s chrobakom truhlikom diskutovat nema cenu, studuj dalej univerzitu uja googla, urcite najdes aj viac ucenych slovicok nez serum ci karyotyp, to bude len cele forum paf!!! Mne uz sa na tvoje invektivy a zvasty odpovedat nechce, takze si najdi iny strom na stekanie.
@elisssasa
@vroni hehe tie vase tehotenske hormony ale pracuju 🙂 nema to zmysel tu si nieco dokazovat. Je to uplne zbytocne, nic nezmenite na fakte, ze amniocenteza je jednoznacne presnejsia ale prenascan je bezpecnejsia metoda pre plod. A co vas trapi ze pre ktoru z tych metod sa rozhodla ta druha? Je to kazdeho osobna vec 😉
@zuzanak89 ahoj čítala som si celú tvoju diskusiu od toho ako ti zistili zlé výsledky až po tie dobré výsledky super sa teším, že ti to dopadlo dobre no ja reagujem hlavne kvôli tomu že mám presne ten istý problém zistili mi zlé vysledky na DS v 17tt to bolo ale podla sona podla poslednej MS mi robili testy v 16tt vyšlo mi na DS 1v 70(v termíne) a riziko NTD 1v 16000 vôbec neviem čo to znamená ty si písala že si mala 1:16 ani netuším ktoré to je číslo či to 1v 70 DS asi hej no neviem či mi budeš vedieť v tomto poradiť, čo ti robili na genetike aké testy podla ktorých odporučia amnio, a kolko si platila za zrýchlené výsledky dakujem za odpovede no som uplne na nervy
@itusa6 ahoj kam sa chystas na amnio? mna to caka tiez som ulne na nervy..tiez ide o druhe babo a pri prvom sa nic taketo nedialo, takze som to ani v zlom sne necakala..ja rozmyslam nad zeleznicnou nemocnicou u mudr. ondrejcaka..tam sa to da len zrychlene, mne je uz dlho cakat tyzden do buduej stredy a nie este tri tyzdne na vysledky :(

@pavlina156 nastastie my sme toprežili všetko a dnes už máme 6 mesačné nádherné šťastné večne usmiate bábo - chlapčeka. 🙂 držím palce všetkým maminkám, nech majú rovnaké šťastie.