Čaká nás amniocentéza
Dnes som sa dozvedela výsledky tripple testov, sú bohužiaľ zlé, takže budúci týždeň idem na amnio. Som zo toho úplne rozbitá. Síce som cítila, že tie výsledky nebudú dobré, ale aj tak sa na to pripraviť nedá a od rána smoklím a predstavujem si všetky scenáre, ktoré môžu nastať. Najhoršie bude to čakanie. Depka ako svet. Ide niekto z Vás teraž niekedy tiež na amnio?
A čo urobíte, ak výjde amnio zle? Ak sa potvrdí genetické poškodenie?
ahojte, chcem sa vás opýtať - v stredu som bola na amnio. zo zrýchlených výsledkov nám chvala Bohu vyšlo všetko oki emoticon emoticon + je to chlapček, no to sme vedeli aj predtím... čo všetko (z čoho všetkého) nám prídu ešte tie výsledky do 3 týždňov? je tam ešte zisťovaných veľa ochorení?
po akej dobe po amnio ste išli na kontrolný UTZ?
koľko po amnio ste dodržiavali kľudový režim? 🙂 🙂
@afrika My sme si zrychlene nedavali robit, takze na toto Ti neodpoviem. Ale ostatne ano. Po amnio som po tyzdni musela ist na kontrolu ku svojej gynekologicke, ktora spravila aj kontrolny UZV. O tom ma ale informovali este v nemocnici - ze do tyzdna tam musim.
No a kludovy rezim. Moja spolubyvajuca na izbe prisla poprechladana! (Dodnes nepochopim, ako sama mohla takto riskovat a ako mohla byt tak nezodpovedna a prist do porodnice s vedomim, ze je chora.) Samozrejme niekolko hodin s nou v jednej dvojpostelovej izbe a mne nebolo treba viac. Takze aj keby neviem co bolo, ja som mala kludovy rezim od stredy (amniocenteza) do nedele. :D Lekari odporucaju minimalne tri dni. Mne este aj manzel domov nosil obed a dozrel na to, ze sa najem na roztiahnutom gauci, kam som sa na tych par dni prestahovala kvoli telke a pocitacu. :D Dr. hovoril, ze nie je nebezpecna ani tak amniocenteza ako taka, ako skor to, ked sa kludovy rezim nedodrzi. 🙂
A vyšli niektorej výsledky amnio na downov aj pozitívne?? že či nasledovali ešte nejaké vyšetrenia, alebo tým už je všetko rozhodnuté..

Ja som bola vcera na amnio na Antolskej, takze vysledky o tri tyzdne... Tie zrychlene vysledky su aj tak len ciastkove, na kompletne treba tak ci tak tri tyzdne pockat. Tak mi to na genetike povedali, takze ja cakam a verim, ze vsetko bude ok 😉 drzim palce