icon

Čaká nás amniocentéza

adeli79
19. okt 2012

Dnes som sa dozvedela výsledky tripple testov, sú bohužiaľ zlé, takže budúci týždeň idem na amnio. Som zo toho úplne rozbitá. Síce som cítila, že tie výsledky nebudú dobré, ale aj tak sa na to pripraviť nedá a od rána smoklím a predstavujem si všetky scenáre, ktoré môžu nastať. Najhoršie bude to čakanie. Depka ako svet. Ide niekto z Vás teraž niekedy tiež na amnio?
A čo urobíte, ak výjde amnio zle? Ak sa potvrdí genetické poškodenie?

adeli79
autor
1. okt 2013

@pavlina156 nastastie my sme toprežili všetko a dnes už máme 6 mesačné nádherné šťastné večne usmiate bábo - chlapčeka. 🙂 držím palce všetkým maminkám, nech majú rovnaké šťastie.

vroni
1. okt 2013

@elisssasa, tak kopirujem z mojej spravy z Prenascanu:
TRIZÓMIE CHROMOZÓMOV č. 21, 13, 18 PLODU NEBOLI PREUKÁZANÉ
Pravdepodobné pohlavie plodu - mužské
riadok pod tym:
T21 je vylúčená na viac ako 99%, T18 vylúčená na 98,8% a T13 vylúčená na 98,7 %
Výsledky tohoto testu môžu byť skreslené pokiaľ je test prevedený pred 12. týždňom tehotenstva alebo pokiaľ
matka dostala krvnú transfúziu, je po transplantácii alebo terapii kmeňovými bunkami
Takze alebo neviem citat (ziadna pravdepodobnost 1:x tam nie je), alebo su vsetci (styria) gynekologovia, ktori test poznaju a aktvne vyuzivaju negramotni blbci (co sa mi nechce verit, ze by som nezavisle od seba v dvoch roznych krajinach nasla rovnako postihnutych doktorov), alebo.... Mne z toho vychadza to posledne,
(to pisane velkym pismom je tak v sprave, na nikoho tu nechcem vykrikovat)

zuzana0702
1. okt 2013

Ahojte zajtra rano idem na amnio do Ba, som na hranici uz v 22tt tehotenstva takze som si musela dat spravit amnio s vysledkami do 24 hodin, hrozne sa bojim ale snazim sa mysliet pozitivne, ze vsetko dopadne dobre . Mame dievcatko len chcu zistit ci nemoze mat nejaky syndrom.. Viem, ze to je rizikove vysetrenie, tak sa obavam vsetkeho. Chcem sa spytat , tie mamicky alebo buduce mamicky, ktore to mate uz za sebou, ako ste oddychovali po tom? Boli ste len na lozku a brali ste Magnezium alebo aj nejake ine vitaminy?
dakujem 🙂

zuzanak89
1. okt 2013

@ladydka tak ako? čakám a stále si nič nenapísala? dúfam, že je všetko OK, ja budem zajtra čakať, držím palce

ladydka
1. okt 2013

@zuzanak89 juuj Zuzka ved aj ja cakam kedy mi zazvoni telefon a zatial nic.. 😒

ladydka
1. okt 2013

@zuzanak89 ahoooj no pred chvilkou mi volal doktor,vsetko je v poriadku dawnov a patow syndrom urcite nema ani jeden ani druhy a ostatne vysledky o 14 dni ale ze to sa nemam bat vobec ze to by malo byt dobre hlavne islo o ten downov,aaa su to chlapci ale to som vedela aj pred tym 😉 .velmi sa tesim, skoro som sa rozplakala od stastia do telefonu..booze .moja myslim silno na teba, ty si skor myslela pozitivne jak ja,asi to pomaha fakt.drzim palce potom napis ako.

elisssasa
Odpoveď bola odstránená
elisssasa
Odpoveď bola odstránená
vroni
1. okt 2013

@elisssasa, na prepocitanie chromozomov potrebuje genetik DNA, ktoru by musel ziskat priamo od dietata, co sa nerobi. O sto percentach si pisala ty, nie ja 😉 Takze podla tejto teorie je odber plodovej vody tiez len test 😝 Tu sa analyza krvi definitivne povazuje za diagnostiku, zaujimave je, ze suhlas s testom sa podpisuje aj v anglictine (s velmi volnym prekladom) a vysledky (podla teba modifikovane) dostanes len v slovencine (videla som aj vysledky nemeckeho testu - testuju vo Francuzsku a ma ine meno, nebol moj, zas nie som taky maniak, aby som sa nechala xkrat testovat - a tiez bol percentualny, nie 1:x)

zuzanak89
2. okt 2013

@ladydka tak aj mne potvrdili, že výsledky sú v poriadku, plačem ako malé dieťa, neviem prestať, tak sa držte a pôrod nech dopadne v poriadku, držím palčeky

ladydka
2. okt 2013

juuj Zuzka to som rada velmi,dakujem aj vy sa drzte nech uz nemame hlavne take problemy a stresy ako teraz..keby nieco kludne napis.budem rada 🙂

zuzanak89
3. okt 2013

@ladydka tak potom daj vedieť ako ste dopadli pri pôrode 🙂, ja to mám ešte trochu ďalej ako ty 🙂, inak ešte tá cukrovka čo sa robí, to nemám rada, a aj ja dúfam, že všetok stres už máme za sebou 🙂, papa

stastenka42
3. okt 2013

Ahojte,dievcata chcela by som sa spytat boli ste niektora na genetickom vysetreni u dr Krizana v Ruzinove? Mame tam ist s vysledkami screeningu...Dakujem

elisssasa
Odpoveď bola odstránená
vroni
4. okt 2013

Jasne, mas pravdu, s chrobakom truhlikom diskutovat nema cenu, studuj dalej univerzitu uja googla, urcite najdes aj viac ucenych slovicok nez serum ci karyotyp, to bude len cele forum paf!!! Mne uz sa na tvoje invektivy a zvasty odpovedat nechce, takze si najdi iny strom na stekanie.

elisssasa
Odpoveď bola odstránená
vroni
4. okt 2013

@elisssasa ; ze ti tie topky tak na srdci lezia, nebudes ty ich redaktorka? Uroven vyjadrovania by tomu nasvedcovala. Pobavila si, ale krcmoveho dialogu stacilo a ty evidentne iny sposob nezvladas, takze akykolvek dalsi tvoj prispevok ignorujem.

emee
4. okt 2013

@elisssasa
@vroni hehe tie vase tehotenske hormony ale pracuju 🙂 nema to zmysel tu si nieco dokazovat. Je to uplne zbytocne, nic nezmenite na fakte, ze amniocenteza je jednoznacne presnejsia ale prenascan je bezpecnejsia metoda pre plod. A co vas trapi ze pre ktoru z tych metod sa rozhodla ta druha? Je to kazdeho osobna vec 😉

elisssasa
Odpoveď bola odstránená
elisssasa
Odpoveď bola odstránená
vroni
5. okt 2013

@emee, to som chcela povedat, amc je o nejake +- percento presnejsia, prenascan neinvazivna metoda, kazdy nech sa rozhodne, co mu vyhovuje viac 🙂

elisssasa
Odpoveď bola odstránená
stuckatt
15. jan 2014

@zuzanak89 ahoj čítala som si celú tvoju diskusiu od toho ako ti zistili zlé výsledky až po tie dobré výsledky super sa teším, že ti to dopadlo dobre no ja reagujem hlavne kvôli tomu že mám presne ten istý problém zistili mi zlé vysledky na DS v 17tt to bolo ale podla sona podla poslednej MS mi robili testy v 16tt vyšlo mi na DS 1v 70(v termíne) a riziko NTD 1v 16000 vôbec neviem čo to znamená ty si písala že si mala 1:16 ani netuším ktoré to je číslo či to 1v 70 DS asi hej no neviem či mi budeš vedieť v tomto poradiť, čo ti robili na genetike aké testy podla ktorých odporučia amnio, a kolko si platila za zrýchlené výsledky dakujem za odpovede no som uplne na nervy

itusa6
28. jan 2014

@emily_666 ahoj, ako sa dajú tie testy urýchliť - resp. výsledky z odberu?

itusa6
28. jan 2014

@emily_666 ahoj, môžem sa spýtať, kolko ťa stáli tie zrýchlené výsledky? a ako sa to vlastne rieši?

emily_666
28. jan 2014

@itusa6 to pred odberom sa ťa spýtajú, ako to chceš

itusa6
28. jan 2014

@emily_666 kolko stoja tie zrýchlené výsledky ?

emily_666
28. jan 2014

@itusa6 vyše 200 stoviek ☹ lenže chcela som istotu a nie čakať tak dlho

itusa6
28. jan 2014

@emily_666 ja to zvažujem tiež, neviem či vydržím tak dlho čakať , asi mi za tie peniaze stojí

okbukaj
30. jan 2014

@itusa6 ahoj kam sa chystas na amnio? mna to caka tiez som ulne na nervy..tiez ide o druhe babo a pri prvom sa nic taketo nedialo, takze som to ani v zlom sne necakala..ja rozmyslam nad zeleznicnou nemocnicou u mudr. ondrejcaka..tam sa to da len zrychlene, mne je uz dlho cakat tyzden do buduej stredy a nie este tri tyzdne na vysledky :(