Čakám tretie dieťa a neteším sa
ahojte mam doma dceru ma cca 2,5 roka a skoro pol rocneho chlapceka zistili sme ze cakame dalsie ale ja to neviem niako spracovat neviem sa ani len tesit bola som aj na sone ale vobec nic to somnou neurobilo som az nestatna myslite ze to prejde
ste sa pustili do @99zuzula a pritom napisala pravdu...je to tak...ale ako pise @mima595 vsetky sa tu hraju na hrdinky, milujem ked citam "dala som to bez epiduralky, porod bol nadherny"a podobne veci, ktore akoze nech sa na mna nikto nehneva, mi tak vyunievaju akoby tie co rodili s epi boli teraz menjcenne, alebo horsie zeny, ze sa neobetovali a opovazili sa si vypomoct medicinou, aby menej trpeli...to hrdinstvo niektorych na mk mi uz pekne lezie na nervy 🙄
Ok ja som zla matka venujem sa jej kolko mozem co sa da aj jedny aj druhy rodicia a je jednoducho taka je velmi urevene upistane a nervozne dieta niekedy je az nezvladnutelna ja sa snazim aj aby neziarlila aj ju zoberem ked je aj mali hore ale nepomoze ked dostane zachvat nemozes ju ani len zobrat bo nedycha musi sa vyrevat ale ok ako vidim sa zle staram dakujem
@alexandra206 normalne, ze ti nezje domacu stravu hej?
sasi, ja viem, ze je to otrasne citliva tema, aj si tehotna, nervozna, riesis Situaciu, pevne verim, ze to nie je nic na mozgu u nej, ale nevyvinuta nervova stustava a prejde to
len tam treba fakt tony lasky tomu dietatu, aby nevyrastla v agresora, lebo potom budes riesit celu skolku a skolu este lepsie veci
a ja vidim, ze robis vsetko co mozes, ale ta strava, to je nutne nejak skusit aby jedla normalne veci a zeleninu hoci namixovat do dacoho na daco, ale nech papa, lebo ak len zobe, tak zobe asi aj velmi zle a to jej nepridava k chovaniu
vela deti a takychto citlivejsich je specialne reagujucich chovanim prave na nevhodnu stravu
@alexandra206 viem o com pises my mame doma tiez 2apol rocneho a nevieme si snim rady, niekedy je ako med niekedy je taky zlly ze snim rady nevie nikto , boli sme aj snim u psychologicky a tiez povedala ze stoho vyrastie a to sa mu venujeme vsetci nakolko mame iba jedno ..a neeboj ona stoho vyrastie ..preto druhe tak lahko nebude kym stoho nevyrastie... a neeboj zvladnes aj 3 tie babo ,,
@celasapremenim nie cokolady nelubi mas ked obcas jej cosi kupia nasi alebo svokra a ecka nie bo moc neje
@celasapremenim ona nezje nic len troliku moj 6mesacny zje viac ako ona
@schwarzbacherova ale vidis som zla asi sa malo staram
@alexandra206 moja dcera nejedla prikrmy, to bolo zle fakt, ze som videla, ze neje ani nepriberala, ale dojcila som ju dlho, tak to dorovnala a potom sa rozjedla, len dva a pol rocna ak neje...
vies co to nebude na mozgu, to bude v traviacej sustave toto, creva, lepok? nieco s travenim
@celasapremenim vsetky vysledky ma dobre nechudne
@alexandra206 ale no... vsak uz nehovor tolko...ona zla, ja zla. nema to vyznam. ak ma dcerka fakt nejaky problem, neurologicky alebo psychicky... je to urcite narocne, ale treba sa pozriet na to tak, ze potom za to ona fakt nemoze.
Vies, ja som mala tiez veeeeelmi narocne dievcatko. moja mladsia dcerka sa na 2,5 roka este neotacala ani na meno, nerozpravala, zato skrecala cele hodiny vo dne v noci ako dive zviera. Cakala som vtedy tretieho synceka, a ona sa mi v noci posadila a zacala z plnych pluc vrieskat, kyvala sa po sediacky a ziapala, nic, absolutne nic nepomahalo, uz sme aj nejake homeopaticke sedativa dali a nic... 😝 😝 casto skoncila az na svitani, ked uz trebalo vstavat... Chudak babo v brusku bolo oskrecane, len sa mi tak metal v bruchu ked ona ziapala. Ked sa maly narodil, mala som pocit ze to babo ma svoji menej namahy a energie ako ona. Samozrejme skrecala aj nadalej cca do jeho 4 mesiacov. Ja uz som bola cisto ze na psychiatriu , esteze aspon staaria dcerka bola OK. Takisto sa hadzala o zem, stacilo zabocit inde kde ona chcela ist, a uz pol hodiny vresk na zemi, nedostala v obchode lizatko ci nanuk, vresk, raz sa mi zubami zavesila na mraziaci box a tam visela a metala sa od zlosti /no aspon sme otestovali ze ma pevne zuby 😀 😀 😀/
Napriek vsetkemu som dcerku nikdy nenazyvala "zlou" vedela som ze ma nejaky problem, nakoniec i ma dg. narusene porozumenie, receptivna dysfazia. 😉 naucili sme sa s nou pracovat, ako k nej pristupovat a ucit ju. velmi isla dopredu, vo vsetkom sa zlepsila, spravanie, rozpravanie atd...
@alexandra206 preco pises, ze sa zle staras? preco sa urazas? ved ti nic take nepiseme, snazime sa ti poradit, pomoct. Teda aspon ja urcite... ver, ze ty potrebujes len pochopit, preto sa tak sprava apotom bude dobre, prides na pricinu. v tom ti moze pomoct prave ta kniha.
tiez som mala dceru nejedlíka, to neries, co zje, to zje... sustred sa na ine veci, akurat jej davaj co najmenej sladkeho....
@jolinka mio behame po doktorouxh psychloogicka nula bodou cakame na ct hlavy v january ci je vsetko ok bo uz nevladzem
@alexandra206 lahko sa to hovori, ale treba zachovat klud. s velkou pravdepodobnostou ani CT hlavy nic zavazne neodhali a dcerka asi bude z kategorie "narocne dieta"
@jolinka klobuk dole
sasi a boli ste aj na gastre na testoch s nou uz? (pises, ze vsetky vysledky ma dobre a nechudne)
U nás to bolo tak.tešila som sa uz konecne do prace malého nahlásila do skolky vsetky vecicky postielku perinky všetko po chslsnoch dala prec ze uz dalsie babo nebude aj ked predtým sme sa snažíli ale nedarilo sa tak sme to vzdali.no a prišiel jún vten den som sa aj na gyndu objednals na preventivku no ked som prišla domov tak ns mňa vybehli 2 mega cisri a to mi ms meškala 2 dni tak na 4 den meškania mi doktor potvrdil začínajúce tehu.no s moje pocity veru dlho som to predychsvsls lebo msly mi uz v auguste 3 roky výpoveď co som chcela dať uz som nemohla lebo by som nemala matersku preradiť bližšie sa tiez nedalo kto by zobral tehotnú takže som začala vybavovat predlzeny platený rodicsk malého mi do škôlky zobrali ale posudkovs neodporučila škôlku tak som dala odklad no mne v robote zas neuznali rodicsk taká som bola nahnevávs zo všetkého no na koniec som od augusta na pn takže mi chodia z cr peniaze co vlsstne teraz mám miesto porodneho keďže na 4 uz nebude nic aspoň takto bude na novu vybsvicku a tiez som stastna lebo po 3 chlspoch čakáme dievčatko slzbetku splnila som si taký mslinky sen v každom tehu 4d Sono ale to som si dopriala az teraz pri 4 trhu tiez som chcels si uzit tehu ako prve teda nákupy oblečenia príprava prostee tsk ako pri prvom tak aj teraz pri poslednom.neboj aj ty ak zacitis prve pohyby pocity sa otočia.ja som malu cítila od 14 tyzdna ale nie pohyby ale nejak sa mi vypucala tak ze som ju pod rukov citila taky malinky kopcek velky presne ako moje prsty a od vtedy som ju z tyzdna na tysden takto citila bola som fakt prekvapená ze ju môžem tak skoro citit lebo ten malinky kopcek nebol stale len ked som lezala a po chvili.a s detmi no ja mam skolaka takze chodime ho do vedľajšej dediny zaviesť s muzom autom a stredneho do skolky ked ma muz rannu idem najprv do skolky a mali sa naucil busom chodit sam kupili mu TELEFON a hned mi zavolá.od noveho roku ide aj najmladsi a ja 2 mesiace budem oddychovať a pripravovať sa na nasu princeznu vysnivanu.
No a uz je to tu, @alexandra206 nakoniec nema ani auto, takze vase rady ako nasupa deticky do auta a sup na nakupy, alebo ake to bude super ze najstarsia bude mat UZ tri roky ked sa tretie narodi, a pritom uz teraz riesi jej zdravotne problemy....a ako to vsetko zvladne, len sa nema lutovat!! Este ked bude mat nahodou dalsi cisarsky, ako sa aj predpoklada po roku, cele tehotenstvo sama a stresy z dcerkinych stavov.
Zdoraznujem ze stale je od tretieho dietatka neodhovaram!! Len ukazujem na negativa toho ze bude mat tri deti skoro po sebe. A kedze ich je neporovnatelne viac ako pozitiv, rady typu ako to zvladne, lebo ste to zvladli vy, niektore dokonale ktore maju napr.len to blbe auto, a rodili napr.prirodzene, jej nepomozu.
Moja jedina rada je nehrat sa na bojovnicku, a urcite dat starsiu dcerku hned do skolky, (ak je to v ramci kazdodennej tury s kocikom mozne). Moja dcera mala tiez podobne navaly zlosti a nastupom do skoly ustali o polovicu, a po roku skolkovania presli skoro celkom.
A druha rada hned po porode, ak bude cisarsky si zavolat domov pomoc aspon na zaciatok, aby sa jej pri natahovani s tromi detmi neporobili zrasty, lebo potom bude riesit este aj svoje problemy. Ak sa neponukne byt doma manzel, tak najst babky, tetky, alebo aj nejake kamosky co su blizko, napr. aj tu na koniku a dokazu viest dokonalu domacnost pri 3,4,5 detoch a este stihat aj konicky. Kazda nie sme taka dokonala a poziadat o pomoc nie je hanba.
@alexandra206 inak susedkina dcerka mala tieto afektivne zachvaty, ze upadala od zlosti do bezvedomia, pri placi prestavala dychat 😖 chodili s nou po psychologoch, dokonca ku detskemu psychiatrovi... neviem ci im pomohli alebo len dieta z toho vyrastlo, spominala ze to mala pocas celej dochadzky do skolky, ze kvoli tomu nesla ani do skolky v prirode.
@celasapremenim aj prejavy autizmu sme mali , mohla by som rozpravat skazky 🙄 🙄 uz sa mi ani nechce verit ze je to za nami.
@99zuzula kazda zataz je vec porovnania. ked nesies 5 kilovy batoh, je ti tazky, ale ked nosis 10 a potom ti z 10 kil vezmu 5 dole, tak zvysnych 5 kil ta doslova nadlahcuje. 😉 Niekto ma posebe, niekto narocne ci postihnute jedno, ktore je za 3 zdrave, niekto nema ziadnu pomoc, niekto ma pomoc ale nema auto, niekto nema partnera alebo je partner viac na skodu nez uzitok 😕 😕 😕
Situacie su rozne... a na autorke temy je, co si vyberie. Niekoho povzbudi pribeh tych co zazili podobne a nakoniec to nejako zvladli lebo museli. /samozrejme uplne identicky priebeh ma asi malokto/ niekomu zase pomoze, ked mu ini uznaju ako to ma strasne tazke a narocne a niekomu pomozu prakticke rady ako to zvladat, ako zapriahnut pomoc okolia atd.
@katrin21 na zaciatku spominala ze druhe mala cisarskym, a kedze bude rodit po roku, tak vacsinou volia znovu cisarsky sby predisli prasknutiu maternice. Neviem nemusi to tak byt, ale ak bude aj tretie cissrskym tak by som po prichode z nemocnice urcite nechcela byt na tri takmer nesamoststne deti sama. Jasne zvladnut to zvladne, aj zo zasitym bruchom sa moze obracat, ale nasledky zisti az neskor.
@alchemilkazltozelena Milá Alchemilka píšeš že tie ženy čo si vytrpeli pôrod normálnou cestou ,už to nemôžeš počúvat .Je to vec každej mamičky,či si v dnešnej dobe pomôže medicínou pri pôrode , ja som rodila vtedy keď ,sa nedal naplánovať pôrod cisárskym rezom ,ale rodila som v bolestiach a ešte k tomu sama ako slobodná mamička ,a nič by som nezmenila po 14 hodinách bolesti som porodila synčeka a nič by som nezmenila ako mi ho dali do náručia na všetku bolesť som zabudla .A keby som čakala dieťa tak by som rodila zase tak , to je to najkrajšie keď žena v bolestiach privedie na svet dieťa . To je môj skromný názor aj keď som už dvojnásobna babička .PS : a nemala som to ľahké sama s dieťaťom .
@alexandra206 Ahoj, nejdem tu citat uplne vsetko, ale dufam ze to co napisem Ti pomoze... Najdolezitejsie je, aby si bola zdrava a v pohode, pretoze uz dve deti mas a potrebuju Ta. Pises, ze svokra pomaha, tak nech pomahaju kamosky, tety, muz alebo ktokolvek moze, ozaj niekoho popros. Skus si to v myslienkach organizacne naplanovat, napr. kto by odviedol najstarsiu do skolky, ci by niekto mohol zatial postrazit dvoch drobcov a tak. Lebo chystat kazde rano 3 deti a seba a stihat napr. skolku do 8.00 je na maslu. Nemas nahodou aj narok na daku socianu vypomoc, netusim ako to je... Ja chodim obcas strazit malicku kamaratke, ma len 2 mesiaciky, aby sa s nou a synom nemusela trepat do skolky...vraj jej to velmi pomaha, nemas niekoho takeho? Ja mam len jedno dieta, ale z kategorie supernarocne... v noci sa budi aj 10-15 krat hlavne zo sna, niekedy 1/2 hodiny reve na cely dom a neda sa utisit, rok spi na mna natlacena takze som permanentne nevyspata a unavena. Nechcem sa stazovat, je to uzasne, krasne a mudre dievcatko a som velmi stastna ze ju mam. Viac deti by som nechcela, resp. neviem ci by som zvladla...Pred pol rokom som od vycerpania odpadla, bola 15 min v kome a niekolko dni v nemocnici, vraj mam epilepsiu... Preto pisem, radsej zdrava maminka s 2 detickami, ako mama s vaznymi problemami a 3 detmi a silami v koncoch... Zo srdca Ti zelam, aby si sa rozhodla spravne... babo je naozaj dar..., ak si silna a muz Ta podpori zvladnete to spolu! Vela stastia prajem 😉
@lune presne tak, dobra rada. Podla mna sa tiez treba ked sa malicke narodi "zbavit" tej najstarsej. Ked sa jej nepodari skolka, co by bol najlepsi pripad, lebo trojrocne dieta potrebuje kolektiv a seberovnych kamaratov. Tak nejakej kamaratke co ma podobne velke dieta, pripadne babka, teta, niekto kto sa jej aspon cez den povenuje. Trojrocne dieta nevydrzi sa hrat cely den s rocnym surodencom ani sa pozerat ako sa mamicka stara o babetko. Toho si uzije dost aj ked pride domov do vecera. Ked ju bude mat doma cely den tak sa zozeru navzajom. Sice mi budu zase oponovat ze surodenci maju by spolu a ze dcerka sa bude citit odvrhnuta ked ju niekam na poldna da a donesie choroby zo skolky. No ano ale ja by som to riesila takto.
@99zuzula - ale toto si riesia mamicky uz za pochodu...podla toho, ako to ktorej vyhovuje viac...niekedy je jej lepsie ist so vsetkymi 3 do skolky, jedno ostane v skolke, s ostatnymi spravi nakup, alebo lekarku...a ide domov...
ale zase aj opacny pripad...vonku je hnusne, skaredo, tak ostanu vsetci 4 doma....najhorsi bude mesiac, kym sa vsetko ustali...potom sa zohraju a pojde to
@alexandra206 - uvidis, vsetko sa da....este mas cas 8 mesiacov..za ten cas ti deti podrastu a už to bude ina kava....len sa nesnaz myslieť negativne, co sa neda....ale co sa bude dat....napr. nech na zaciatku vodi do skolky to najstarsie manzel....
@mima595 manzel nebude moct vodit malu do skvolky robi od rana do vecera

jo a nehovor jej, ze je ZLA, lebo tym to dieta bude mat v sebe pocit nelasky a bude vyvadzat este viacej.. vazne..... Ak aj nieco zle spravi, povedz a vysvetli jej, preco a co sa nesmie robit aze je to nevhodne, ale nehovor jej stale , ze je zla, alebo ZASA TY, alebo tak...
SKus ju viacej chvalit .. to je niekedy ucinnejsie, deti tuzia po pochvale...