Čakám tretie dieťa a neteším sa
ahojte mam doma dceru ma cca 2,5 roka a skoro pol rocneho chlapceka zistili sme ze cakame dalsie ale ja to neviem niako spracovat neviem sa ani len tesit bola som aj na sone ale vobec nic to somnou neurobilo som az nestatna myslite ze to prejde
@alexandra206 ja ta uplne chapem, ze sa netesis,ani ja by som sa velmi netesila. Poviem to uprimne, budes to mat tazke, ale zas ked budes chciet zvladnes 😉 . A absolutne rozumiem, ze nemas nikoho na vodenie. Ja som hladala pre syna niekoho na vyberanie zo skolky (skolka je od 7-12) a nenasla som nikoho. Mamu uz nemam, svokra 25 km odomna, otec 30km zdr.problemy, kamosky chodia do roboty (inak toto by ma zaujimalo kde beriete tie kamosky bezdetne a nepracujuce), tie na materskej maju co robit so svojimi detmi, hladat sesedku nehori bo dieta vodim 20km tam a 20 spät (najst vitalnu dochodkynu s vlastnym autom je sci fi) a dcera chodi do skoly. Esteze muz robi ako robi a niektore dni vybera on. Ked uz sa inak neda vyberie moj otec, ale to je tak 1x za 2mesiace a najazdi pri tom 100km. Mna dost vytacali rady najdi kamosku, susedku... To co mam chodit po bytoch a zvonit, ze dobry nechodite do roboty a mate auto? 😀 Ale k teme, no tesit sa nemusis ani skakat od radosti z tehu. Ak si rozhodnuta si babo nechat zvladnes to. Obcas bud neekologicka matka (to je z inej temy) a odpal sa od deti prec, vyvetrat si hlavu na niekolko hodin. A nech si trebarz muz na to aj dovcu zoberie alebo zaplati au pair. Drzim palce, zvladnes vsetko co budes chciet 🙂
@alexandra206 na dvor jasne ze ano, ale take ze: podme sa poprechadzat s kocikom po dedine asi nehroziii 😃
@celasapremenim tak ked bude niako moc chora tak stopneme skolku
@99zuzula prečo nie?
@katrin21 teraz je to nerealne takze mozno raz
Ahoj, bola som v podobnej situácii... jeden syn mal tri roky,d ruhý pol roka a mne nedošla menštruácia.. test pozitívny... bola som z toho nešťastná, nevedela som si to predstaviť, ako to zvládnem, bábatko bolo strašne náročné, strašne uplakané a teraz dalšie? bola som na prvom sone... stále nešťastná.. o týžden na to som začala krvácať a potratila som.. až potom som začala byť naozaj nešťastná a smutná, že to bábatko cítilo,ž e ho nechcem... :(
@cecil36 kamaratka co mi vodila dceru bola zamestnana... 😉 ako ucitelka zs koncila o pol tretej a o tretej mi doviedla dceru spolu so svojim synom. Dalsia kamoska co mi pomohla pred porodom bola tiez zamestnana ale slobodna bezdetna a byvala s mamou dochodkynou, takze aj ta jej s nasimi detmi pomohla, deti ju volali "babka", asi mam stastie na kamaratky 😉 😉
nakoniec v tomto pripade je to passe, ci sa niekto najde ci nie.... mamicka bude vodit dieta same, lebo dcera sa boji cudzich ludi a ona ju aj tak nikomu vodit neda...
@luciferkax nepotratila si ho preto ze si ho necela
MOJA STARKA HOVORI, ZE TRETIE DIETA JE ZA ODMENU :D TAK SA TES :D JA MAM DOMA 2- MESACNE A TROJROCNE BABO A SOM TIEZ ASI TEHU :D
@99zuzula Čo by nehrozilo čo tu dramatizuješ? V meste to iste čo si myslíš...tiež deti treba obliect a podobne, ked sa narodi v lete tak pomaly ziadne obliekanie okrem topanok a klobuka nehrozi kedze eodpadavaju bundy a x vrstiev. Do školky by so dala jednoznačne, to sa časom ukaze či to bolo dobre alebo ako. Ja netvrdim ze nebudu aj blbe dni. A čo tu pištíte ze male deti su starosti...tak ja vam poviem ze tej 4 mesačnej stači dat jest, suchu plienku a dajme tomu mať ju pri sebe nech ma vidi - staršie deti v panelaku ze dovi dopo...furt sa to nudí, zapara jeden do druheho a robi nervy...furt len tablety ich zaujimaju, o učení do školy ani nehovorim čo šedivých vlasov mam ked sa s nimi učím....lebo dcera je šuchtava ta kym otvori vrchnak na pere tak ja by som uz mala tie d. u. aj napisane. Takze o nič jednoduchšie mi to nepride ako s maličkými deťmi len je to iny level. Nenadarmo sa hovorí male deti male starosti, velke deti velke starosti.
@alexandra206 ja viem.. ale vtedy mi to tak prišlo... a naozaj ma to mrzelo.. rok a pol nato sme sa začali snažiť predsalen o tretie a ja ho dodnes nemám... neotehotnela som, potom som otehotnela a potratila zasa, aj napriek tomu, že som "zdravá" :(
Mamina zvládne mať tri detičky s malým rozdielm, prvý rok bude "o hubu", ale potom tie ostatné musiab yť krásne, :D :D vždy som túžila mať veľa detí, resp.. aspon tri, max. 4 :D :D
@cecil36 vsak jasne, to boli len typy kto by pomohol, susedy, kamaratky, tetky....kedze nema tak nebude na silu hladat. Mozno sa casom najde, ked sa nenajde poradi si nejako aj bez toho.
Tiez si myslim ze netreba sa zbtocne vytesovat, ako radia niektore co to zvladli lavou zadnou. Radsej si potom povedat, ze to nie je az take strasne a byt milo prekvapena ako to zvlada. Uz to ze nema auto je strasna nevyhoda, co si my motorizovane nevieme ani predstavit. U nas aj do skolky co je 500m v dosahu chodi 90%rodicov autom....a veru aj ja.
@99zuzula no vidite a ja uz s dvoma chodim vsade busom
@jolinka tak to uprimne zavidim. Ja taku kamosku nemam.Oni by aj ochotne mozno boli, ale ziadna nekonci o 12.00 😝 a dokonca ani o 15.00. A v mojej stvrti nebyva ani jedna. Ale ano, je to off topic kedze maminka sa rozhodla inak.
@99zuzula ja si to bez auta neviem ani predstavit kedze mam skolku 20km od bytu.
@alexandra206 a skolku mas ako daleko?
@cecil36 asi 10-15min
...viem ako sa citiš...bola som na tom rovnako,ale ver mi,prejde pár týžd.a budeš sa tešiť,aj napriek obavám...a teraz ked sa obzriem späť...všetko sa zvládlo..úplne v pohode,i ked boli chvile ked som mala toho naozaj aleže naozaj dosť...prevažujú tie milé spomienky...a čas letí tak strašne rychlo...chlapci uz maju 6 a 7 rok.,dcera 11.Držím palce!
@alexandra206 no to sa da v pohode peso, ja to mam v spicke busom aj 1h, co bez auta non sens..
@jolinka môj svokor okomentoval že "trtkať s rozumom" :D :D :D
@cecil36 tak mne chodi aj bus to som tam za 5min a mesto mam cca 20min
@sardinka335 neviem ci si reagovala na mna, ja som nic nedramatizovala. Len so ti napisala ze nemozes porovnavat dvoch skolakov plus kojenec s 3rocnym, 1rocnym plus novorodenec. Zjavne ti skolaci su cely den v skole, sami sa vedia obliect, najest, nevozia sa v kociku a nekakaju do plienok. To ze sa s nimi musis ucit je uplne ina tema aj iny typ starostlivosti, bez ktorej by "prezili".
@alexandra206 - a vie čo sme si povedali s MM, ked sme zistili, že cakame 3. dieťa? Podotykam, ze fakt necakane, lebo obaja mame diagnozu NEPLODNI🙂))a vidis, dopracovali sme s k 3 deťom...takže nič nie je nemožné🙂))
ale k veci...povedali sme si, že sme buď 1. tak vyborní rodičia, že tam niekto hore rozhodol, že nám dopraje ešte jedno dieťa, aby sme aj z neho vychovali fajn človeka
alebo 2. sme tak nanič rodičia, že nám dal ešte jednu šancu to napraviť🙂))
@filipkoko dakujeme veru tie pocity boli sok riadny potom depky aj z tej roboty ale ja som si svoje pocity nenechávsls pre seba ale hovorila som o nich mužovi ked som malá depku proste moj muz vždy vedel ako a co mi má povedať snaží sa mi plniť moje rozmary ha raz som spomenuls ze mám chuť na pistacie ze som ich už dlho nemala on to mal stale c hlave a o pár dni sme boli v obchode a hned do kosiks alebo s cipssmi to iste to su take veci ze viem ze na muža sa môžem vzdy spoľahnúť tak isto ako ked máme s deťmi nejaké kontroly vzdy sa snažím si ich po objednacst tak aby sme sli spolu našťastie máme auto a kedze sme veľká rodina tak 7 miestne.a ked sme sa dozvedeli ze je to dievčatko to bol pocit az neuveriteľný.ale moje kríze muz mi pomáhal s auta do auta vstávať s postele zo stoličky no hrozné má seklo.a ako sa hovorí co má nezabije to má posilní.
@emilia25 mohla by si moja mila aspon ciarky davat, ked ma clovek precitat ten tvoj kilometer, musi sa dost premoct :D
@mima595 aj my sme mali necakane tretie a supeeeer :D par dni som rozmyslala co ako doriesime a veru aj stvrte by som prijala, keby sme mohli bez zadlzenia zvacsit byt :D
ahoj, len by som ti chcela poradit ohladom dcerky,
precitaj si knihu Syndrom travenia a psychologia - Gut and Psychology Syndrom, napisala ju Natasha Cambell -Mc Bride
rozhovor s pani lekarkou
http://articles.mercola.com/sites/articles/arch...
mala ukazka
"WHEN WE START THE GAPS TREATMENT AT THE AGE OF 2, 3, 4, UP TO 5, YOU GIVE YOUR CHILD A REAL CHANCE TO COMPLETELY RECOVER FROM AUTISM, FROM ADHD, ADD, DYSLEXIA AND DYSPRAXIA — AND THAT LARGER GROUP OF CHILDREN WHO DO NOT FIT INTO ANY DIAGNOSTIC BOX… THESE ARE THE CHILDREN WITH WHOM DOCTORS USUALLY
BEHAVIORS DEVELOP AND PLAY SKILLS DEVELOP IN CHILDREN AND COPING BEHAVIORS DEVELOP.
IF THE CHILD'S BRAIN IS CLOGGED WITH TOXICITY, THE CHILD MISSES THAT WINDOW OF OPPORTUNITY OF LEARNING AND STARTS DEVELOPING AUTISM DEPENDING ON THE MIXTURE OF TOXINS, DEPENDING ON HOW SEVERE THE WHOLE CONDITION IS, AND HOW SEVERELY ABNORMAL THE GUT FLORA IS IN THE CHILD."
neprelozim ti to moja anglictina nato este nie je perfektna, niekto ti s tym urcite pomoze.
http://www.doctor-natasha.com/
http://www.gaps.me/preview/?p=446 tu sa da nastavit cesky jazyk
v podstate sa informacie tykaju zlej crevnej mikroflory,a aky ma vplyv na cinnost mozgu
a do veku 5tich rokov sa da este pomoct dietatu
zaregistrovalasom sa tu len preto, lebo uz si ani lekari nevedia dat rady s diagnozou, a to jej uz nukali aj lieky na ukludnenie,
tusim tu chodi aj detska lekarka, hadam ti to vysvetli lepsie ako ja,
@medionka ani to cele necitam, ja som citala taktne o traviacom trakte naposledy, od gastroenterologicky a tiez mi su taketo veci jasne🙂 preto jej stale hovorim, ze to bude v traveni
necitala som o traveni iba toto a naozaj je toho vela aj na nete aj kadetade, ked sa clovek zaujima
a strava je alfa omega rieseni vsetkych nasich zdravotnych problemov a psychickych toboz
@alexandra206 zatiaľ čítam len 4.stranu, že máš "zle " dieťa. Ja už som ti písala predtým, ja tiež a to nuž je o rok starsia ako tvoja a nevyrastla z toho, zatiaľ. Viem ako to oberá o sily, sú dni keď som z nej zúfalá. A tých je veľa. Mne veľmi pomohlo, že išla už ako dvojročná do skolky, hoci na pol dna. Skus ju dať aj ty, oddýchnes si a načerpas silu. A tiež odporúčam psychológa, už ti tu písali o doktorke Dibarborovej v BA, my sme boli pred mesiacom u nej tiež a nestačili sme sa diviť. Zrazu vieme prečo je naša dcéra taká aká je...a našou zlou výchovou alebo prístupom to nie je. Aj to veľmi človeka ukludni, že neni zly rodič. A drž sa, bude to náročné obdbie, ja som na tom podobne, budem mať 3 deti v rozmedzí 4 a pol roka a tešiť som sa začala až nedávno a doteraz má pre padajú pocity paniky. Tiež hlavne kvôli dcere, mladší syn má teraz 14mesiacov a je to našťastie anjelik. Klop klop klop ☺
@alexandra206 a manžel kedy ráno chodí do práce? Naša skolka je otvorená už od 6:30. Nám nosí muž do skolky dcéru, teraz ju máme od domu 2 min a ked nemôže muž, tak susedka, čo tiež tam čosi syna. Predtým chodila do skolky súkromnej, čo bolo 10 min autom a vybrali sme škôlku pri muzovej kancelárií a cestou do práce ju tam hodil. Vyzdvihovat chodím ja, to ma človek čas v kľude sa obliecť, mladšie dieťa nachystat atď. Ráno s troma deťmi si to úprimne neviem predstaviť ani ja, musela by som o 5 vstávať, aby sme o 8 stihli škôlku. A to hlavne preto, že dcéra jevzdorovite decko a nechce ani vstať, ani sa obliecť a už vôbec ucesat. 3 hystericke výstupy mám skoro každé ráno. ..

@alexandra206 tak si sprav, aspon na take blizke vozenie, pri troch detoch treba, lekar a ine... a aj ta skolka je ine pohodlie, ked mas auto...