Čakáme tretie bábo a bojím sa ako to zvládneme
Ahojte. Hladam u vas pomoc a rady,prip.vase skusenosti. Mame doma 3,5rocneho a 11mesacneho synceka. Cakame asi mesiac tretie babo. Manzel sa vyjadril,ze prislo to moc nevhodne a najradsej by bol,keby som sla na potrat. Ja mam velmi protichodne pocity,iste je,ze na potrat nepojdem(ani si ho nemozme dovolit),ale predsa si neviem predstavit ako to zvladnem s tromi detmi. Mm chodi do zahranicia,pride asi po mesiaci na tyzden,cize som na deti sama. Auto nemame,chodit s tromi detmi peso bude o drzku a o navsteve dr.ani nehovorim...bojim sa toho,niekedy si zelam,aby sa babo rozhodlo "odist"...poprosim hlavne mamicky,ktore maju podobnu skusenost,aby mi napisali,ci sa to da zvladnut ☹
Bola to taká krásna téma, o sile matiek a láske k deťom. Priznám sa, že som si poplakala od dojatia s mnohými z vás, ktoré ste nešťastné zistili, že čakáte neplánovane ďalšie dieťatko a po pár dňoch ste ho chceli ako nič iné na svete... 😔 Kým sem neprišlo pár ľudí riešiť.. čo vlastne? Obmedzenosť vlastného dokonalého pohľadu na svet? Prosím, nechajte túto tému mamičkám, ktoré majú podobnú skúsenosť ako jej zakladateľka. A nechajte ostatné maminky, ktoré ďalšie dieťa neplánujú, získať silu z príbehov o tom ako sa to dá zvládnuť, ak sa to prihodilo aj im. 😔
@anula106 ja som nepovedala, ze mas ist na potrat vobec nikde.
@anula106 určite to zvládneš/te...mužovi povedz, nech sa pozrie na tých dvoch či by aj na nich povedal daj ich preč a neboli by? chcel by to? zamýšľal sa niekedy nad tým, že každé dieťatko má právo žiť? a my dospelí máme sa správať zodpovedne a keď už sa stalo tak to brať ako to je a neuľahčovať si to.
Myslím si, že ten kto dokáže vychovať 2 deti zvládne aj 3., aproppo kopu vecí a výbavičku už máš, čas na 3. si pri dvoch tiež nájdeš a detičky sa ešte lepšie učia jeden od druhého...o tom, že keď raz vyrastú budú si sami sebe veľkou oporou asi ani hovoriť nemusím....takže hlavu hore zvládneš ...všetko je v živote tak ako má byť 🙂 ja som z 2 detí, mám 2 a chceme tretie....prečo? osobná skúsenosť a krstná ktorá má 6detí....to je RODINA...nám mamám sa zdá byť s 2 veľa roboty a pritom pre ne je najlepšie keď ich je viac držím palce aby sa narodilo zdravé, tehu bolo bez komplikácií a tešila sa, lebo ono sa už teraz teší na Teba!!! 🙂
@fidka79 1. Nechápem - Ja som niekde spravila taký preklep, že "nejakej" som napísala ako "neakej"?
2. Myslela som to vo všeobecnosti, že v rámci celej spoločnosti tu budú chýbať mladí a šikovní ľudia, ktorí sú ochotní a schopní pracovať. Nemala som teraz na mysli starostlivosť v rámci rodiny, hoci aj to stojí za zamyslenie. Je pravdepodobnejšie, že štyri deti sa o svojich rodičov postarajú ľahšie ako jedno. Hoci, samozrejme, všelijako to môže dopadnúť. No tu ide o princíp. Málo detí to jednoducho neutiahne, zarobiť na seba, vytvárať hodnoty, odvádzať dane na školstvo, vzdelávanie, na zdravotníctvo (nemocnice plné starých a nevládnych), a v neposlednom rade aj na tie dôchodky pre armádu zostarnutých "husákových" detí, ktoré boli príliš pohodlné na to, aby vychovávali viac detí ako dve.
@ewellina naposledy sme boli preludnena zemegula a zrazu niet deti?! 😀
@zeriempizzu Ja hovorím o Slovensku.
@ewellina a slovensko ma okolo seba mur?
@zeriempizzu Takže nech vymrie naša kultúra, náš národ, však nás tu vystriedajú moslimovia z islamského štátu. Tí sa už "postarajú" aj o tých, čo ešte zostali.
@zeriempizzu určite nie sme preľudnená zemeguľa. Akurát nedávno o tom rozprával v rádiu nejaký odborník, že preľudnenie je len oblastné - čiže sú oblasti, kde žije príliš veľa obyvateľov, ale stále je na zemi veľa miest, ktoré sú neobývané. Okrem toho, Európa vymiera, takže obávať sa preľudnenia určite netreba.
@ewellina to pisem kde? Trosku si emotivna. A strasne prehanas.
@molka take iste reci su i o tom ze globalne oteplovanie NIE je vlastne pravda. Tiez to tvrdia odbornici.
moja známa išla na potrat ked čakala druhé bábo.vraj dve je vela,a teraz ked jej prvé podrástlo tak vidno že ju to trápi,ked moje dve deti sa pekne prehrajú,pobijú,a jej plače ked od nich odchádzame,lebo konečne sa má s kým hrať,....skrátka trápilo by ťa to,ak by si šla na potrat a jak by ti deti vyrástli,by si lutoval.to je môj názor....
Je fajn ucit svoje deti ze nemaju mat hned co si zaumienia a ze v zivote to nie je len o tom mat viac..a viac...a viac...a verim ze toto zakladatelka svojim detom zabezpecit dokaze, tieto diksuie nikdy nie su o tom ze deti nebudu mat na knizky a jogurty. Velkost nadbytku, ktory mnohi myslne zamienaju za bohatstvo, este same o sebe stastie v zivote nikomu neurobilo. Najdolezitejsie veci v zivote sa kupit nedaju. Doporucujem knihu kde zriadenec s hospicu (pre vyssiu vrstvu) v USA robil rozhovory s klientami co spatne povazuju v zivote za dolezite a co by urobli inak keby mohli. Zazracne sa tam nikde nespominaju ziadne vety ako ze peniaze hybu svetom, skor si kazdy na zaver uvedomi ze podstata bola niekde uplne inde.
Ide o spravnu motivaciu, o zivotny priklad, ako zabojovat casto aj v krizovej situacii.
Niekto aj v 4 clennej rodine dokaze deti naucit ako zdielat jednu sadu Stekeez a ze sa zbieraju spolocne, niekomu aj jedinacik potrebuje tych Stekeezov viac a viac a viac, aj rovnakych aby sa s nimi mohol hrat vsade.
Myslim ze tu sa nespravne stavia do opozcie zbytocny prebytok, kde si niekto hycka 1-2 deti natolko ze by z toho v pohode vyzili aj dalsie 2 a dava sa do protikladu uplne socialne zavisla rodina, o ktorej tu rec nie je a v realite sa tu o takych nejedna, nie ze by neboli ale toto nie je to. Viz napr. nedavna diskusia tu na MK o potrate, ktory sa uskutocnil nakoniec, kde sa najprv tiez hralo na financnu neistotu a pri ponuke pomoci sa prevalilo ze to zdaleka nebolo take horuce a skor slo o nervy a pohodlnost. Nic proti ale treba pomenovat ako je a nie hrat sa na nieco co nie je.
@zeriempizzu áno, aj emotívna, aj som to trochu prehnala, aby si si uvedomila, kam to ženieš.
No neboj sa, musím sa ísť venovať budúcim generáciám, takže už tu nebudem strácať čas. A ty si daj trebárs tú pizzu. 😉
Prajem pekný deň.
@zeriempizzu tak ťažko si overíš globálne otepľovanie na vlastné oči, ale ak je človek trochu scestovaný, tak vidí, ako sa kde žije. Aj tak je to len názor proti názoru. Človek nakoniec ani nemusí byť odborník, stačí mať logické uvažovanie a základy matematiky, aby si dokázal spočítať 2+2.
Ach jaj, k tomu iba tolko, že by som bila také nezodpovedné ženy 🙂 Ahoj
@2712sasenka -úúúúúúúúúúúúúbohýýýýý a nevhodný komentár!!!!!!!!! Ona potrebuje radu a povzbudenie,nie trápne reči....Ach jááááj!!!!!!!!!
Ja mam tiez 3 deti. 5 mesacne, 2 rocne a 3,5 rocne. Vsetko sa da zvladnut, aj ked niekedy privolavam vecer, aby sme isli vsetci spat🙂 Momentalne ma najmladsia bronchitidu, chodime 2x denne do nemocnice a ti dvaja starsi su tiez chori, ale nie na nemocnicu. Manzel je momentalne v zahranici, ale v noci pride. Hura. Inak pracuje tu, len sem tam ide do zahranicia. Ale zvladam to. I ked niekedy aj pomaly na prasky🙂 Takze sa neboj, ked sa narodi, nedas ho prec za nic na svete. Drzim palce.
@anula106 v prvom rade gratulujem k babatku, zvladnut sa da vsetko 🙂 ja mam trojmesacne dvojicky a dvojrocneho chlapceka. da sa to zvladnut, myslela som ze to bude horsie. bola som v soku ked som zistila ze budu dvaja, otehotnela som neplanovane (napriek pouzivaniu antikoncepcie!! @2712sasenka ) takze o to vacsie prekvapko. vzdy som myslela na to ze je vela ludi ktori babatko mat nemozu a dali vsetko za to aby boli na mojom mieste. samozrejme mame aj narocnejsie dni, ale potom ked je dobre tak to za to stoji. deticky su velka radost, prajem ti nech si ich uzijete 🙂
@2712sasenka len problém je v tom, že ona nepotrebuje výčitky ale radu pomoc a podporu...
Dakujem vsetkym mamickam za povzbudive slova a podporu. Verte,ze z kazdeho prispevku som si nieco vzala,dokonca aj z tych "mierumilovnych"...Tak len teraz aby vsetko dobre dopadlo 🙂
@anula106 ja ti neporadim...ja mam sice 3 deti ale nie takto po sebe ako to bude u teba...chcem ta len podporiť...určite to bude naročne ale zvladneš to...maley ti nechodi už do školky? to maš počas dna o starost menej..rodinu nemaš nablizku aby ti zo začiatku pomohli kym si nejaký režim najdete...uvidiš že to pojde, držim palce
Jasne ze to nebude zozaciatku prechadzka ruzovou zahradou. Ale zaciatky su vsade a stale najtazsie. No si zena ! A povedzme si na rovinu, zeny su take, proste zvladnu vsetko... a este uvidis aka budes stastna, ze mas tri krasne a zdrave deti. A nakoniec aj ony sami budu spokojne, ze ked budu mat vlasten rodiny, budu mat ku komu chodievat na navstevy 🙂
A taka perlicka.. ak moja babka zvladla vychovat 11 deti, tebe 3 nemozu robit problem 🙂
Drzim prsty !

@bejulka11 ano najmudrejsia,vies,tie peniaze,co by som dala za potrat,radsej pouzijem pre zivot...a o tych znackovych veciach som nenarazala na teba osobne,ale vseobecne...trochu porozmyslaj a precitaj si svoj prvy prispevok. Vcit sa do mojej koze,keby tebe tak niekto premudrelo napisal, radsej si zahryzni do jazyka resp.prstov,ako nieco napises...eto vsio z mojej strany k tvojim usudkom...