icon

Čakáme tretie bábo a bojím sa ako to zvládneme

anula106
1. okt 2014

Ahojte. Hladam u vas pomoc a rady,prip.vase skusenosti. Mame doma 3,5rocneho a 11mesacneho synceka. Cakame asi mesiac tretie babo. Manzel sa vyjadril,ze prislo to moc nevhodne a najradsej by bol,keby som sla na potrat. Ja mam velmi protichodne pocity,iste je,ze na potrat nepojdem(ani si ho nemozme dovolit),ale predsa si neviem predstavit ako to zvladnem s tromi detmi. Mm chodi do zahranicia,pride asi po mesiaci na tyzden,cize som na deti sama. Auto nemame,chodit s tromi detmi peso bude o drzku a o navsteve dr.ani nehovorim...bojim sa toho,niekedy si zelam,aby sa babo rozhodlo "odist"...poprosim hlavne mamicky,ktore maju podobnu skusenost,aby mi napisali,ci sa to da zvladnut ☹

lusynda1
20. okt 2014

Ja mam zatial len jedno a chcem ich mať veľa. Neboj sa zvládneš to. Ja som počula že dve deti je najťažšie potom už s každým ďalším že je to ľahšie. ten najstarší ti už pomaličky bude pomáhať neboj. Bude to oteckov zástupca a tvoj malý "veľký" pomocník. Buď rada koľký by chcely a nemôžu. Držím palce.

megies777
20. okt 2014

@martabalalajka ja len manželovi 😉 no a teda pridala som sa do skupinky jún 2015, tak dúfam že tam nebude niekto z môjho okolia, kto by ma zatiaľ spoznal 😀 😀 nechce sa mi s tým ešte príliš von. Držím palce aby sa manželovi splnil sen o chlapcovi 😀 Aj môj veľmi túžil po chlapcovi a do tretice sa nám podaril. Teraz si už robí srandičky, že musí vyrovnať skóre na 2:2 tak uvidíme čo sa mu podarilo tentokrát 😀 😀

martabalalajka
20. okt 2014

@megies777 No vazne, mate 3 chlapceka...Dufam, teda, hlavne aby bolo zdrave, no a ked to bude chlapcek tak to bude spneny sen 😀 Do skupinky sa tiez pridam, ale az neskor, kedze su tu baby co su z mesta, a kedze my sme ako velka dedina, hned by to vedelo cele mesto 😲

anula106
autor
20. okt 2014

@martabalalajka tak moja mama to vie aj sestry a svagrins,par kamosiek

bandikovajana
22. okt 2014

Baby najväčším paradoxom je ze ked to dieťa nechcete tak otehotniete a ked ho chcete tak to nejde 😔 držím Vám všetkým palceky a isto to zvládnete treba len veriť

bandikovajana
22. okt 2014

@megies777 aj my sme si tak robili srandu ze ak sa nám podarí tak nech je to 2:2 😉

martabalalajka
25. okt 2014

@megies777 ahoj. Chcem sa opýtať teda ak ti to nevadi, ci ste použili nejaky osvedčený recept na chlapčeka. Ci sa jednoducho podaril 🙂

megies777
25. okt 2014

@martabalalajka haha no neviem či osvedčený, ale tak je známe, že mužské spermie sú rýchlejšie ale majú kratšiu životnosť. Dievčenské sú lenivé ale prežívajú dlhšie. Takže ak vieš presne kedy máš ovulku, stačí na to ísť presne vtedy a mali by mužské vyhrať, a ak nevieš presne kedy ju máš, tak sa odporúča sexovať dakedy okolo ovulky každý druhý deň (tak sa obnovujú spermie u mužov) 😀 😀 Ale tak vieš to sú len teórie, keby to bolo zaručené, už dávno si každý spraví to čo chce. Nám to vyšlo, som rada 😉

evakrupova
26. okt 2014

Drž sa anula106, určite to zvládneš, som na tom podobne ako ty, ja so štyrmi deťmi. Viem čo je žiť bez pomoci príbuzných, sama takmer na všetko. Zvládnuť celú tú logistiku okolo je niekedy ťažké. Ale určite sú na tom ľudia aj horšie. Tiež viem, čo je cestovanie autobusmi, ale predstav si, že som vždy mala šťastie na milých ľudí, ktorí mi vždy ochotne pomohli. A poviem Ti, že aj keď sa občas cítim ako "u cigáňov" (nič proti nim, myslím tým teraz na ich hlučný prejav), som hrdá na svoju peknú rodinku. Konieckoncov starám sa ako vládzem, robím čo môžem a ostatné už vyrieši za nás život sám...

filipal
27. okt 2014

@anula106 bolo od teba totalne necitlive nechat trojrocne dieta- chudatko v horucke ist peso 6km k lekarke a nazad! Ale hlavne, ze ti zeny - matky na Slovensku tlieskaju, ako ta nemaju odsudzovat. ja by som ta nahlasila na socialku. Tvoj chudacik syncek sa branit nemohol,ale to, ze ty nemas rozum, je len tvoj problem. A este arogantne odpisujes, tym, co ta vyzyvaju k zodpovednosti. Sama si v uvodnom prispevku napisala, ze by si bola rada, keby to tretie dietatko "odislo". Tak co sa pohorsuju nad Sasenkinou radou? Ta ma aspon rozum.

Pre tie co necitaju celu diskusiu: anula 106 pise, ako jej trojrocny syn musel ist peso k lekarke v horucke 3 km tam a 3 km nazad.asi na 3. strane.

anula106
autor
27. okt 2014

@filipal ja tlieskam tebe!!!! Bravo !!! Zase jedna "najmudrejsie"...mas nieco k teme napisat?!nie?!tak nekomentuj

siska53
27. okt 2014

@dai lenze nie kazdy moze brat antikoncepciu a po sterilizacii tiez mnohe zeny mavaju problemy a teda podla mna to nie je pre kazdeho vhodne.
Ja som brala hak 2m. A mala som take problemy pocas toho,ze som si povedala nikdy viac. A navyse moju vtedajsku gyndu ani nezaujimalo,ze mam nabeh na krcove zily.
Z kondomov mam zas svrbenie..sterilizacia je vazny zasah do organizmu a mnohevto zle prezivaju,mne to moj gyndos ani nenavrhol pri 2.sekcii.
Tak tiez si davame pozor,ked uz na taku vec pride. Co zas pride malokedy.
Ona hladala spriaznene duse v podobnej situacii (su,ci boli).
Aj tak si to musia vyriesit oni,nie my.
Pekny den.

filipal
27. okt 2014

@anula106 no, iste nie som najmudrejsia, ale som mudrejsia, na tom sa zhodneme. Viem si zariadit zivot inac ako ty. Ale na to je treba trochu rozumu. Ale tebe okrem neho chyba este aj pokora.

anula106
autor
27. okt 2014

@filipal verim tomu,ze mas lepsi zivot ako ja,urcite mas aj viac rozumu...tak mi prosim ta vysvetli,preco by som mala byt pokorna? A voci komu? Tebe?!!!

dai
27. okt 2014

@siska53 este je tu moznost ze sa da chlap sterilizovat - nie je to ani zasah velky a aj je to 100%🙂 pozri, ja som zato aby sa deti rodili do rodin kde su chcene - to je vsetko...
Pekny den aj tebe a spriaznenym dusiam

smutnazienka
27. okt 2014

@anula106 Ahoj.My sa uz pozname z mojej diskusie.Len sa divam,ze mi to pripomina tu moju : Zase velmi velke chytracky,co sa to toho ani nerozumeju,ani nevedia ako to bolo...ale su najmudrejsie...
Len ti chcem povedat,riad sa podla seba a hlavne,ked mas podporu manzela.Ale nema ti kto pomoct??? Lebo to budes mat naozaj narocne.Ale drzim palce,aby ste to zvladli.Si odvaznejsia ako ja. 😵 Rozdiel medzi nami je ten,ze ty sa na to dietatko citis,kym ja vobec nie.papa a vsetko dobre.

olivia6
27. okt 2014

idete tu s kozou na trh, tak musite ratat s tym, ze si tu kazda moze napisat svoj nazor. Arogantne sa oborit na tie, co nesuhlasia so zakladatelkou, tiez nie je dokaz taktnosti...

anula106
autor
27. okt 2014

@smutnazienka ahoj.neviem ci som ti pisala v tvojej diskusii,asi nie,ale sledovala som ju,teda aspon zo zaciatku. Potom tam uz bolo mnoho "inych tem",ktore sa ako byva zvykom,vykluju ked sa zapajaju "mudre" hlavicky. Ty si sa rozhodla ako rozhodla,ja som sa rozhodla pre dieta. Aj ked to budem mat hlavne ja tazke,verim ze to zvladnem. Rodinu mam poblizku,mamka mi dufam pomoze...aspon zo zaciatku...Manzel je s tym tiez uz v pohode,len v mojej hlave viria otazky ake to bude...aj ty sa drz a dufam ze si ok 🙂

elizeenka
28. okt 2014

Tes sa ze cakas tretie,je to dar a zvladnes to. Poznam mamicku co ma 3male a caka stvrte a planovane. My strasne chceme tretie a uz 1,5roka sa nedari☹,hned by som stebou menila. Drzim palce a mysli pozitivne ze si dostala sancu mat dalsie mimi🙂,vela stastia

smutnazienka
28. okt 2014

@anula106 Jasne ze to zvladnes. 🙂

1katkas
18. dec 2014

@anula106 aj ja som otehotnela po tretikrat, budem to mat zaujimavejsie... a ani na sekundu som nepomyslela na to, ze si dieta zabijem.. s trochou skromnosti a vela lasky sa da vsetko zvladnut 🙂 drzim palce

matafen
18. dec 2014

No ono sa to urcite da zvladnut, 3 deti po sebe nie je az taky zriedkavy jav a aj v kratsich intervaloch, aj v horsej situacii a horsich podmienkach, je to len otazka komfortu a tvojich priorit. Tvoje vlastne zaujmy pojdu este viac do uzadia ako doteraz, ale na to si si uz pri 2 malickych detoch asi zvykla. Ja mam len jedno dieta, ale niekolko kamaratok s 3 a je to urcite iny zivot. Podstatne je, aby ta to materstvo naplnalo, aby si sa necitila frustrovana. Ale ak nad tym rozmyslas stylom "keby sa babo radsej rozhodlo odist" a ani od manzela nemas podporu, tak to nie je veru dobry zaklad 😒

anula106
autor
19. dec 2014

@1katkas ak ste si vsimli,temu som zakladala pred par mesiacmi. Odvtedy ubehol nejaky cas,"predychali"sme prvotny sok a babatko je stale medzi nami v brusku. Sice si to nejak neuvedomujem a ani neviem predstavit co to bude,ked sa narodi,ale pojde to 😉...a matafen,lahko sa pise s jednym dietatom 😉😉😉
@matafen

matafen
19. dec 2014

@anula106 Nemyslim, ze by sa to komukolvek pisalo lahko, kebyze je v takom rozpolozeni ako si vtedy bola ty, posobila si dost zufalo. Ja by som sa asi citila takisto ako ty, keby sa neplanovane pritrafilo. Ale nechapem, co ta tak rozladilo na tom, ze mam jedno dieta, ved ja som nepisala o sebe, ale o mamickach s 3 detmi, s ktorymi sa poznam a denno-denne stretavam, ich pohlad na vec a styl zivota. Chcela som ti vyjadrit podporu, ze sa to da. Drzim ti palce 😉

anula106
autor
19. dec 2014

@matafen ved to,ze ked som mala jedno dieta,lahko sa mi tiez rozpravalo a radilo ci povzbudzovalo. S dvomi som si uz uvedomila ten rozdiel a preto ma zaskocilo este tretie,podla mna dost skoro. Ale ved nejak bude,ked bude dievcatko,bude to super,ked dalsi chalan,tak uz "osivejem" 🙂🙂🙂

rybca
19. dec 2014

@anula106 ahoj, ja som v podobnej situacii. Syn 5,5, dcera 1,5 a som v 20tt, jedno posmyknutie a bolo, kedze sme sa o prve snazili 1,5 roka s Dufastonom a o druhe 2,5 roka s Clomidom, sme vobec neratali, ze by to po jednom raze nepozornosti takto dopadlo. Tiez mam strach co a ako zvladnem, mm chodi domov vecer okolo siestej, kazdy den musim so synom 4x do skoly, uz s dcerou mam uplne rozhadzany rezim, jedine co ma trochu upokojuje, je, ze sa narodi do tepla, ze sa nebudeme musiet zaoberat obliekanim, vyzliekanim, deti ked budu doma, budu moct byt na zahrade, nastastie sa vie syn s dcerou pekne zahrat..🙂 Na vsetko som sama, rodina je 1300km od nas. Ja som sice vobec neuvazovala o potrate, ale mam strach ako to budem zvladat...🙂 Dufam, ze male bude aspon prvych par mesiacov take pokojne ako boli jeho surodenci..🙂)

1katkas
19. dec 2014

@anula106 vsimla som si..a jasne, ze to pojde 🙂 sme na tom podobne🙂 moj trojrocny bude mat v auguste 4rocky.. len ja to budem mat tazsie, v brusku mam dva pokladiky neplanove necakane a rovno dvojite prekvapenie

anula106
autor
19. dec 2014

@1katkas ejha,tak tomu sa hovori prekvapko 🙂.moja sestra mala dvoch chlapcov a potom zrazu sup tiez neplanovane a rovno dvojicky. Maju uz vyse 1,5roka,je to drina. Tak ma doma 4 chalanov 😉drzim prsty aby si v pohode zvladla tehotenstvo a potom aj to ostatne

anula106
autor
19. dec 2014

@rybca aj ja sa upokojujem tym,ze nejak prve mesiace prezijeme a potom budu prazdniny a nebudem musiet vsetky deti chystat,ked pojdem s najstarsim do skolky...aspon nieco 😉.

fazulka7
4. okt 2015
Používateľ fazulka7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fazulka7.

Poznám viacero rodín, čo majú tri aj viac detí a základom je synchronizácia všetkých aktivít a povinností všetkých členov. Keď budeš mať väčšie deti, dosť pomáha, ak budeš mať zapnutý Family Locator na mobile, čiže budeš vidieť, kde sa ti deti nachádzajú. Ide to cez túto aplikáciu http://www.sygic.com/family-locator/features