Čo by žena nemala konzumovať a piť počas tehotenstva?

vasjar
28. sep 2020

Ahojte.
Co by zeny v tehotenstve nemali konzumovať, piť?

veronikaszabova
28. sep 2020

@vasjar jedla som vsetko okrem suroveho masa, pila vsetko okrem alkoholu.

vasjar
autor
28. sep 2020

@veronikaszabova no co mi vravia, tak ze žiadne bylinky, krevety zelené čaje

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
28. sep 2020

No ja som dostala cele lajstro v Rakusku, ale z toho co nemas su hlavne surove a zle tepelne upravene veci, tiez prilis koreniste, rozne sytene sladene napoje, energy napoje ako Red Bull. Co sa odporuca je ovocie, zelenina, aspon dva litre vody ci nesladeneho caju, celozrnne produkty, jogurty, dobre tepelne upravene chudsie typy masa. A samozrejme pozor na sladke, mozes , als neprezieraj sa tym vo velkom. Tiez z ryb ma byt tuniak iba 1x za tyzden.

vasjar
autor
28. sep 2020

@kiki68 a tie čaje, aké druhy? Môžem aj zazvorovy?

mtoth
28. sep 2020

Vsetko papam a pijem, ale s mierou. Co som uplne vylucila je caj z cerstvej maty. Celkovo bylinkove pomenej. Zazvor podla mna urcite mozes, mne bol odporuceny dokonca, ked som mala grc obdobie. Napr masko nejem vobec lebo mi prestalo chutit, zas mam o to vacsiu chut na sladke. A dam si. Vzdy si dam to co si telo a maly pytaju😊 Dnes som napr pocitovala velku chut na kavu, tak som si spravila.

lylyjana
28. sep 2020

netreba jest nedostatocne tepelne upravene maso a ryby (rybacie sushi, tataraky, pozor aj na burgre kvoli mletemu masu), bryndzu len pasterizovanu (Liptov ma aj verziu pre tehotne, je tam normalne aj symbol, ze vhodne pre tehotne) - na salasi by som si isto nedavala halusky, pozor na kofein - najnovsia studia hovori, ze kava je zla uplne aj v najmensom mnozstve, plesnove syry a samozrejme alkohol urcite nie.

guiseppinka
28. sep 2020

Ked ti bude zle zo vsetkeho aj z vody, tak budes rada, ked budes vediet vypit aspon nieco a zjest suche rozky... A nebudes riesit co jest a nie... Mam pocit, ze otehotnenim zenam prepne a pridu o zdravy rozum. Hlavne pri prvom dietati

lylyjana
29. sep 2020

@guiseppinka mne napriklad nebolo zle, tak som riesila, co mozem a co nemozem. Jedla som fakt, skoro vsetko, ale vzdy som sa zamyslela, ci je to dobre pre plod. Nevidim na tom nic zle, ked to niekto riesi.

vasjar
autor
29. sep 2020

@guiseppinka ani nevrav 😬

vasjar
autor
29. sep 2020

@lylyjana super vďaka. No moje obľúbené plesové syry, a to som si ich pred 2 dňami nakúpila😑 a takú obyčajnú raňajkovu kávu ktorá je bdzkofeinova?

vasjar
autor
29. sep 2020

@mtoth ďakujem. A v ktorom si týždni?

vasjar
autor
29. sep 2020

@mtoth v nedeľu keď som ešte nevedela ze som tehotná, som zjedla čerstvú mätu (asi 3-4 lístky)

lauriema
29. sep 2020

@vasjar No ja napíšem za seba, ale pribrala som veeeeeelmi vela😉😀Kávu nie, zelený čaj nie, surové mäso nie, ani údené som nejedla. Jedlá som pomelo je to vraj veľmi zdravé pre tehotné ženy, kuracinku, ryžu, zemiaky v strašne veľkom množstve 😂Koláče ani nepoviem že koľko som pojedla, 🤦‍♀️Vajíčka vraj tiež netreba často.... Huby som nejedla a píla som čistú vodu a čaj

lylyjana
29. sep 2020

@vasjar no a tu prichadzame k tej casti, kedy neytreba prehanat a pouzit sedliscky rozum. Mozes si dat aj virgin mojito, ale nie ze na litre caju pit z cerstvej maty. Cize pokoj. Tu kavu bezkof..urcite mozes a raz za cas aj normal kavu, si myslim. Jedine velke striktne nie ma alkohol. Ja som si napr. raz za cas camembert doma ugrilovala. U nas napr sushi sa nemoze kvoli tomu, ze nemame more a ryby nebudu najcerstvejsie, ale v Japonsku, je sushi tehotnym odporucane. Netreba to prehanat s nicim, len zapoj zdravy rozum.

mtoth
29. sep 2020

@vasjar som v 22tt, ked som bola asi cca v 10tt som vypila asi liter caju z cerstvej maty. Lebo som bola stastna ako krasne narastla a nevedela som, ze sa nemoze. 🤷🏼‍♀️ A zijem aj ja, aj maly a dokonca aj pekne rastie tak to asi nebolo az tak velmi zivotunebezpecne.

kiki68
29. sep 2020

@vasjar zazvorovy sa velmi neodporuca, ale ja som ho pila a jedla tony zazvoru do 15tt a nic sa nestalo.

nikola992
1. dec 2020

@kiki68 no, to si úplne nemyslim, že sa nemôže zázvorový čaj. Veď predávajú zázvorové lizatka na tehotenské nevoľnosti 🤷🏻‍♀️(Skor pit s mierou) Ale sú super aj na nevoľnosti z jazdy v aute/autobuse 😁

leeo
1. dec 2020

@vasjar napr. tuniak, vstrebava sa do neho vela skodlivin z mora, napr. ortut a pod. A surove maso, plesnive syry.. vlastne ak si vezmeme co je v dnesnych potravinach obsiahnute, tak nic. Ale tak skus aspon tie vyssie spomenute vynechat. Bylinky tiez radsej nie pokial ich dobre nepoznas.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre