Čo povedať mamine?
Ahojte baby,
pred pár týždňami som mala s priateľom pohl. styk. Samozrejme kedže neberiem antikoncepciu tak sa chránime kondomom,ale pred cca. týždňom a pol sme spolu spali a roztrhol sa nám kondom a kedže som nemala plodné dni nechali sme to tak (samozrejme čo bola chyba,ale čítali sme na internete,že mimo plodných dní je malá šanca otehotnieť) no a bum robila som si test a dve čiarky..V pondelok som objednaná k doktorke,ale musí ísť so mnou aj mama kedže nemám 18..Prosím poradíte mi čo jej povedať alebo aspoň ako ju na to pripraviť? A čo sa týka dieťatka bojím sa čo bude či je v mojom veku lepší potrat alebo si ho nechať.Samozrejme viem,že to malé stvorenie za nič nemôže..
PS: do albumu Vám pridávam aj fotku dvoch rozdielnych tehotenských testov
@zirafa112 toľko dramatu do toho nemusíš . V tej vete chránili sme sa , daj len chránili sme sa , ale žiaľ stala sa nám nehoda. Viem , že sa budeš veľmi hnevať , ja to chápem, no stalo sa a budeš babka .......
Za sa toľko nebičuj, však si nikoho nezabila . Možno si mohla ešte trošku s intimnosťami počkať, ale tak to už teraz netreba riešiť ... Stalo sa no čo, slnko bude svietiť , voda tiecť .........
@womankc musíte byť veľmi dobrá mama vaše deti musia byť na Vás hrdé 🙂
mm2008 ďakujem (dúfam,že si ho budem môcť nechať) ..Oca nespomínam lebo toho som chcela až po tom čo by som to povedala mamine lebo môj oco je kúsok viac nervák čiže ten by ma asi vyhodil ,ale rodičia aj jeho aj moji vedia o nás 🙂
@tomsta003 ďakujem , tak to cítim
Mala som veľmi prísneho otca, na nás dievčatá teda mimoriadne . Keď som si pomyslela vo veku žirafky, že čo ak by, tak som sa bála moc, až do chvíle, kedy bola u nás známa otcova a nejak rozdýchavala, že jej dcéra ledva mala 17 otehotnela a ja som započula ako môj otec na jej otázku , čo by on robil , je povedal : no čo zabijem ju? nie no pomohol by som je to moje dieť a. No isto by najprv nepríčetne hučal, možno by sa mi aj ušla , ale vzápätí by som mala všetko zabezpečené .
Ja som od prírody samaritán. A nedovolila by som , aby sa moje deti trápili ........... Už som neraz nad tým rozmýšľala, blížia sa mi deti do toho veku, vždy mi proste vyšiel rovnaký výsledok ........ podpora
keby sme sebecky zmýšľali všetci, kam by sme dospeli
@zirafa112 ďakujem snažím sa, ale neboj aj ja viem ziapať heheheheheheh . Všetci máme svoje chyby aj zlé dni ........ Ale snažím sa tak, aby moje deti nemuseli riešiť to čo ty, že by sa báli povedať , to by ma naozaj mrzelo , veľmi si zakladám ,aby sme mali otvorený vzťah .
Neboj dobre bude , len budeš musieť zaťať na chvíľu zuby
A k tvojmu ocovi , verím tomu, že bude uhučaný až až a potom sa roztopí a bude dedo roka , to tak býva
Viete čo je sranda? že dnes má moja mama meniny..Takže to asi ešte odložím
Ja ako mama by som to najlepšie predýchala, keby za mnou prišli obaja nádejní rodičia a videla by som, že budúci otec vie čo sa mu pošťastilo a chce a bude sa o svoje dieťa a svoju ženu starať.
T.j.najskôr návšteva gynekológa a potom si sadni s frajerom a všetko premyslite :
1.kde budete bývať
2.svadba?
3.kto sa bude o dieťa starať kým budeš mať skúšky
Keď obaja predostriete rodičom REÁLNY plán, budú síce šoknutí, ale budú vidieť, že ste zodpovední za svoje činy 😊 a nie mykať plieckom "ja neviem"....
Budeš mama ! Tak hlavu hore 😊 Mysli, cíť a konaj 😉 a detto aj tvoja polovička 😊
Držím palce !
@sue lenže moji rodičia ho neakceptujú pretože si myslia,že tým,že je odomňa starší nieje pre mňa správny
@yollanda ja 17 a on 23..
A viete čo poviem Vám,že ešte som len na začiatku tehotenstva,ale je krásne vedieť,že niečo vo vás rastie..Ten pocit,že jeho život závisí od vás a aj to,že sa musíte s niekym deliť o svoje živiny a chrániť svoje druhé ja.:3 Milujem ho už teraz tak prosím držte palce nech všetko dobré dopadne 🙂
yollanda klamať jej? to nie radšej ju nejak presvedčím o tom,že to naozaj zvládneme ak nám pomôžu 🙂
@womankc Pekne ste to vystihli...narodenie dietata nie je ziadna katastrofa, ani v tomto veku...Je jasne, ze treba mat zazemie socialne, financne...A to, ze zmienena mama, z ktorej ma mlada strach, bude starou mamou...To je velmi emotivne napisane a je to "silny" argument...Nuz, drzme mladej palce!
@zirafa112 Skús poriadne porozmýšľať, čo si praješ ty sama!!! Mama sa bude hnevať, to je jasné, určite bude šokovaná, ale neurob nič proti svojej vôli!!! Možno ťa aj ako rodič bude presviedčať, ísť na potrat, pretože nemáš školu, zázemie, možno nie. Dôležité je to čo chceš ty, pretože v budúcnosti sa môže stať hocičo a potom si budeš vyčítať a trápiť sa, viem o čom hovorím, pretože kamarátka urobila kvôli rodičom to čo nechcela. Má to naozaj ťažké!! žiť s tým pocitom, vidím to na nej!!! Skús mamine skôr povedať riešenia, ktoré si našla. S priateľom si sadnite a porozprávajte sa, čo všetko urobíte, keť si bábo necháte. Budem ti držať palce 😉
No budem sa sním musieť a od začiatku pretože zo začiatku som bola za potrat,ale teraz už viem,že by to bola chyba veď náš krpček za to nemôže..Už asi aj viem čo mamine poviem,ale kedže ma dnes meniny nechcem jej ich pokaziť tak to nechám asi na zajtra 🙂
@zirafa112 bez urazky ale z tvojich komentarov mam pocit ze si to vsetko jednoducho predstavujes a niekto by ti mal asi otvorit oci...nebude to vetko jednoduche, dieta nie je hracka, na ktoru ked nemas naladu ju das nabok, ty sama si este dieta, len nedavno si mala 17...najprv to dieta musis vynosit 9 mesiacov, a ver tomu, nebude vsetko ruzove, potom porod, ten ti radsej nebudem opisovat...to zazijes sama, ale tiez to nie je prechadzka ruzovou zahradou, a potom sa zacne kolotoc, na ktory neviem ci si pripravena fyzicky, psychicky, financne, atd, naozaj to nie je med lizat, je to sice vsetko pekne, ale aj velmi tazke, namahave; byt matkou je velka obeta, obeta na cely zivot, mozno ma teraz budes odcudzovat ze ti to tu takto pisem, ja ti chcem len dobre, aby si necakala ze vsetko bude jednoduche a bez problemov, je to dlha cesta, narocna a namahava vychovat maleho cloviecika a starat sa on az kym sam "nevyleti" z hniezda...
čo povedať mamine? PRAVDU. A maminka o priateľovi vie? Ak vie, tak asi tuší, že sa spolu nemodlíte - musí rátať aj s takouto verziou - tehotenstvo. Takže len a len PRAVDU. Inak ja som niečo podobné zažila, trvalo 3 mesiace kým som mame povedala čo a ako, samozrejme nadšení neboli rodičia, svadba bola do krátkeho času, narodilo sa dieťa a o rok rozvod. V súčasnosti je syn študent VŠ 3 ročník. no nie je to med lízať, to je pravda.....
@alchemilkazltozelena Tolko negativizmu..." pôrod, to ti nebudem ani opisovat"...Neglorifikujme to,ani nedemonizujm, je to dana schopnost zenam od prirody! nech sa dievca radsej tesi a nie boji! myslim si, ze toto vsetko asi uz pocula...a byt matkou nie je obeta, ale jedno z uchvatnych poslani zeny!

@zirafa112 prečo by sme ťa mali obviňovať, vieš koľko je takých ako ty????? a aj oveľa mladších. Čo je svet svetom, tak takýchto udalostí už osud namiešal 😀 😀 😀 😀 😀