icon

Čo povedať mamine?

zirafa112
6. nov 2015

Ahojte baby,
pred pár týždňami som mala s priateľom pohl. styk. Samozrejme kedže neberiem antikoncepciu tak sa chránime kondomom,ale pred cca. týždňom a pol sme spolu spali a roztrhol sa nám kondom a kedže som nemala plodné dni nechali sme to tak (samozrejme čo bola chyba,ale čítali sme na internete,že mimo plodných dní je malá šanca otehotnieť) no a bum robila som si test a dve čiarky..V pondelok som objednaná k doktorke,ale musí ísť so mnou aj mama kedže nemám 18..Prosím poradíte mi čo jej povedať alebo aspoň ako ju na to pripraviť? A čo sa týka dieťatka bojím sa čo bude či je v mojom veku lepší potrat alebo si ho nechať.Samozrejme viem,že to malé stvorenie za nič nemôže..
PS: do albumu Vám pridávam aj fotku dvoch rozdielnych tehotenských testov

Čo povedať mamine?
katka1981
6. nov 2015

@zirafa112, s mamou musis ist do 14.rokov, vtedy vysetruje detsky gynekolog a tam musi byt rodic.

zirafa112
autor
6. nov 2015

@katka1981 mám 17 🙂

klaudulienqa
6. nov 2015

Napríklad moja mama so mnou išla aj keď som mala 20. Máme dobrý vzťah, a sama som jej aj povedala, že mi dva týždne mešká a že potrebujem väčšie podprsenky tak či nepojde so mnou na nákup :D Ale samozrejme že nebola so mnou vnútri :D Len som ju chcela mať ako oporu, aj keby mi napr. lekár povedal, že bábo nebude :(

katka1981
6. nov 2015

@zirafa112, ja viem, tym padom, mozes maminu vynechat.

petrao2
6. nov 2015

@zirafa112 potrat urcite neries p 1. Budes to cely zivot lutovat(mam tetu po potrate a uz nemohla mat potom deti) a po 2. Ak mas s maminou dobry vztah a rozumiete si tak ta urcite podpori....
Mala som kolegynu a jej dcera otehotnela ked mala 15 s o 10 rokov starsim a stale vravela ze len nech porodi a potom ju zabije 🙂 ale ked sa maly narodil bol to najkrajsi den v ich zivote,vztahy sa zlepsili,rodina zcelila a mlady su dodnes spolu a chlapca rastie pre radost.
Aj ked to ma svoje uskalia ae urcite to ma aj svoje pekne,svetlesie stranky a ak ti bolo dozicene mat dieta tak to ber tak ako to prislo pretoze vela zien sa trapi koli neplodnosti.
Drzim palce a prajem vela statia a radosti a hlavne podporu zo strany rodiny a mamky 🙂

zirafa112
autor
6. nov 2015

@petrao2 Veľmi pekne ďakujem 🙂

petrao2
6. nov 2015

@zirafa112 neda mi...mam kmotru a to ze je tehotna nikto nevedel do 6 mesiaca,bola sikovna to utajit(18 rocna) jej mam sa to dozvedela tak ze mala zapal obliciek a doktor jej povedal ze ako tehotna musi ist do nemocnice na infuzie a jej mamka skoro dostala infarkt.Teraz sa uz natom zabavaju ale veru ze je lepsie povedat to vcas ako takto sokovat 🙂

zirafa112
autor
6. nov 2015

@petrao ja by som to chcela tiež utajiť,ale mám ísť na výber mandlí

andreadca
6. nov 2015

@zirafa112 moja...neutajuj...zbytočne sa budeš stresovať...viem si predstaviť s akým stiahnutým žalúdkom pôjdeš za mamou, ale to sú 3 minúty kým to zo seba vysypeš a potom už bude dobre...ja by som sa na tvojom mieste "vyzradila" čo najskôr nech si to tehotenstvo môžeš v kľude užívať. Držím palce nech všetko dobre dopadne...

cecil36
6. nov 2015

@zirafa112 uff mam rovnako staru dceru, tiez je druhacka na gympli, ale asi by ma porazilo, ak by teraz s niecim podobnym vyrukovala na mna. Kazdopadne drzim palce, nech to dopadne podla tvojich predstav...

luckahh
6. nov 2015

Ja mám čerstvých 18 a 7 mesačného chlapa 🙂 ak máš niekoho kto ti pomôže.. ja by som nemenila 🙂

luckahh
6. nov 2015

A ešte ak máš nejaké otázky :D kľudne napíš

ava11
6. nov 2015

K ostatnemu sa nebudem vyjadrovat, len je dost zvlastne, ze pred tyzdnom a pol sa vam roztrhol kondom a ty uz dnes mas ciarky na teste. Obvykle to trva aspon o tyzden dlhsie, kym sa vobec nejaky naznak na teste objavi. Aj oplodnenie nejaku chvilu trva, nie je to v tej sekunde ako dosexujete.
Kazdopadne ak je to cele pravda, tak drzim palce, nie je to prave najlepsia situacia na svete, ale s podporou sa to zvladnut da.

martina833
6. nov 2015

@ava11 1,5 tyzdna staci, hovorim z vlastnej skusenosti 🙂

kkarolkaaa
6. nov 2015

@luckahh ste nadherni, tiez mam doma takeho 7 mesacneho spuntika 🙂 drzim palce

ivca88
6. nov 2015

@ava11 ja som na 8 dpo (days past ovulation) mala ducha ... a takých ako má autorka som mala na 10-12 dpo ...
Takze viem svoje ... a to som mala odsledovanu ovulaciu lekárom ...

ivca88
6. nov 2015

@zirafa112 vieš co ... ja mám 22 rokov .... som štastne vydatá za svoju detsku lásku od mojich 15-tich 🙂
máme dom ..autá ... proste vsetko ...
No vieš co sme nemali .. ? Bábo ...
Od 20-ky som sa trapyla ... nemohla som otehotniet ... a ani muz nemal najlepsie výsledky ...
Rozhodla som sa prispiet aj preto .. ze prave 7.11.2014 som s plačom zaspávala v nemocnici po laparoskopii ... kedy sa vo mne špárali ...len aby zvýsili moje šance byt matkou ...
Dnes ... po roku .. sa blíži moj termin porodu ... a ja dakujem bohu za to stastie ...
A prave preto ... co som si prezila ... ti musim napísat ze vek a financie nie su vsetko ..
Nie si o tolko mladsia odomna ... aby si to nezvladla ...

Váž si to ... ze ty si si niecim takýmto nemusela prejst ...
A to ze sa bojís rodicov.. no ... to je samozrejme ...
Ale ver mi ... urcite budi neskôr velmi radi ...
Hlavne sa ty a tvoj partner teste na bábo .. a ujasnite si to ..ze sa podporíte a ze to spolocne zvladnete 🙂
Lebo rodicia vám budu pomáhat ... ale len prve roky ...
Potom uz zbytok zivota budes len ty a tvoj muz a vase dieta ...

A inak toto su moje testy ... ako silneli ...
8 dpo je 8 dni pi ovulacii ...
Avsak ku gynekologovi sa odporuca ist az po 2 týždnoch meskania ... cize na tvojom mieste by som este týžden a pol pockala ... inak na sone nemusi byt vidno gestačny vak ..

Veľa stastia 😉 :-*

majkuska
6. nov 2015

@ava11 no ja tiez z vlastnej skusenosti 7 dni po ovulke som mala pri synovi rovnaky test ako zirafa

@zirafa112 viem ako to jes rodicmi, ale neboj dobre to dopadne, najdi odvahu a uzivaj si tehotenstvo. A u4cite sa nenechaj odradit niektorymi nazormi, ze niesi na to zrela. Nieje to o veku, ale to co v sebe nosis. Osobne poznam mamicku 20 tnicku a ta to zvlada bravurne super a poznam mamicku s dvomi detmi v 37 a je totalne psychicky z toho mimo, sama to nezvlada, poporodna depresia najmensie uz ma 11 mesiacov to starsie 2 roky a tri mesiace a ona sa total zlozila. A jej nazory ako nikdy som nemala byt matkou a podobne, radsej nerozoberam.Takze hlavu hore, pozri mam 31 rokov 3 deti mladosti som si tiez vela neuzila, kedze s otcom mojich deti sme chodili od mojich 17 tich, brali sme sa po dvoch rokoch randenia, ale nemenila by som , este dokonca vravim ze to tretie som mala mat skor, ze uz sa na to teraz citim stara, ze uz sa mi to vsetko nechce ako vked som mala 2_?Drzim palce

trajamusketiery
6. nov 2015

Drzim palce aby to mamina prijala dobre 🙂 a urcite daj vediet ako to dopadlo 😉

tova
7. nov 2015

@zirafa112 tvoji rodicia budu ase tvrde oriesky ked sa im priatel nepaci koli 6r. rozdielu. Keby si mala 30r. a priatel 36r. by od radosti skakali ze konecne si niekoho nasla. Dieta bude tvoje, rodicia ti mozu pomoc s vychovou alebo nie tak ako aj v 30r. Rovnako 30r. zeny maju problem vychovat deti koli financiam alebo zdravotnemu stavu. Nie kazda 30r. zaraba a ma vlasty byt a znackove veci pre dieta. Ano prvych 5r. budete potrebovat pomoc, ale ked dieta pojde na ZS obaja mozete pracovat na plny uvazok tak ako pracuju 30, 40r. zeny. Suseda mala 18r. ked otehotnela, vynosila a dala dieta na adopciu lebo jej mama ju prinutila. Dievca neislo na VS, stara sa o cudzie dieta, dnes bola na ihrisku s cudzim 3r. dietatom a o jej vlastne uz 2r. sa stara niekto iny. Kazdy o tom vie, a ked je schopna sa starat o cudzie aj o vlastne by vedela , kto vie co jej chodi v hlave hlavna vec ze mamka je spokojna. Dalsia znama bola 4 krat na potrat a jej zistili rakovinu maternice, dalsia bola tiez na potrat okolo 20r. a v 45r. po xxx ivf otehotnela. Ak si typ zeny co ma rada deti, a deti v buducnosti planujes urcite sa riad podla toho co chces ty a nie mama. A ak priatel to dieta chce, nedava logiku aby si isla na potrat koli mame, vynos ho a dieta mu daj ved to je bio otec dietata ma rovnake pravo ako ty.

vikusss
7. nov 2015

@tova musím uznať že po prečítaní tvojho príspevku som ostala ako obarená ..... svätá pravda neviem ani čo napísať ale musím uznať že to naozaj dalo niečo do seba 🙂 😉 ty by si kludne mohla byť aj psychologičkou po rozhovore s tebou by ma asi nič netrápilo aj keby som mala neviem aké problémy 😀 😀 😀 <3

zirafa112
autor
7. nov 2015

Baby povedala som to mame vyobjímala bola smutná nahnevaná a tak sa to striedalo,ale je za potrat..Povedala,že školu by som ukončila to vie,ale chce aby som proste šla na potrat a ďakovala mi,že jej dôverujem a že som jej to nepovedala cez meniny..Ale ja sa ho snažím vybojovať

7certik7
7. nov 2015

Coze to je tvoja mama? Nechce sa mi vobec tomu verit!! Ked mne mamma povedala ze nech sa opovazim cosi urobit s malym..a teba posiiela na potrat??.ber tto tak ze ti chce dobre..ale je to tvoje diieta ty musíš vediet,ci ho chcee ci nechces..ci sa budes vediet alebo nebudes vediet postarať..pisali sme si a dobre vies se ked pojdee na potrat budes to lutovat :/

lydia15
7. nov 2015

Pockaj nech sa jej to ulezi v hlave.Mozno nakoniec bude rada.Si takmer dospela,keby si uz mala 18 tak by mama nic nezmohla.Donutit ta nemoze.

zirafa112
autor
7. nov 2015

@7certik7 áno viem,ale sama neviem čo chcem a vôbec sa necítim ako tehotná,ale nechcem mu zobrať život
@lydia15 povedala mi, že keby mám 18 tak by to už bolo iné

vikusss
7. nov 2015

@zirafa112 prepac nerozumiem tomu ze ta vyobjímala a posiela ta na potrat to sa ta ani nespýtala co chceš ty?? ako si to cele predstavuješ a podobne ??

zirafa112
autor
7. nov 2015

@vikuss vyobjímala ma aby som vedela,že je pri mne,ale že ona mi nedokáže pomôcť tak som jej povedala,že nečakám ich pomoc,ale podporu

7certik7
7. nov 2015

Ty uz teraz musis mat cit k nemu lebo ho nosis v brusku..ale ak.neemas cit taoo neviem

vikusss
7. nov 2015

@zirafa112 nevieš veď si písala že si ho chceš nechaŤ že si rozhodnutá... nechcem byť zlá ale si predstav že tebe by niekto takto vzal život raz to budeš veľmi lutovať .... a ked takto mamina reagovala a ta aspon objala tak je tam sanca ze za par dni zmeni nazor len si musis stat za svojim....

zirafa112
autor
7. nov 2015

@7certik7 ja ho ľúbim,ale necítim sa ako tehotná fakt keby som si nerobila test tak ani nvm,že som v tom..Ale drobčeka ľúbim