Čo povedať mamine?
Ahojte baby,
pred pár týždňami som mala s priateľom pohl. styk. Samozrejme kedže neberiem antikoncepciu tak sa chránime kondomom,ale pred cca. týždňom a pol sme spolu spali a roztrhol sa nám kondom a kedže som nemala plodné dni nechali sme to tak (samozrejme čo bola chyba,ale čítali sme na internete,že mimo plodných dní je malá šanca otehotnieť) no a bum robila som si test a dve čiarky..V pondelok som objednaná k doktorke,ale musí ísť so mnou aj mama kedže nemám 18..Prosím poradíte mi čo jej povedať alebo aspoň ako ju na to pripraviť? A čo sa týka dieťatka bojím sa čo bude či je v mojom veku lepší potrat alebo si ho nechať.Samozrejme viem,že to malé stvorenie za nič nemôže..
PS: do albumu Vám pridávam aj fotku dvoch rozdielnych tehotenských testov
@zirafa112 preco raniť to su len emocie ved privedies nový zivot na svet to ma byt akoze ranenie?? ona ti chce len dobre v tom ju chapem a skus sa vzit do jej situacii tiez by si tak reagovala ze by si sa bala ako to tvoje dieta zvladne ako bude skola a podobne ale ty to das ..... ja verim v to ze nakoniec budete spolu kocikovať .... 😉 🙂
ach ženy moje, čo by som ja dala za to aby som mala dve čiarky na teste...
@vikusss ja ju chápem aj som jej to povedala,že by som sa na jej mieste tak zachovala,ale nech aj ona mňa pochopí,že ľúbim svoje dieťatko a tak isto ľúbim aj ju a proste,že nedokážem sa ho vzdať a potrat nieje riešenie..Dala som jej aj príklad,že nech skúsi dať napríklad sestru preč či by to dokázala
@zirafa112 ja len tak kratkom, precitala som si tomtu cele, ty si rozumna baba ako citam , mamina mozno este zmeni nazov , mozno to bola taka prva sokova reakcia , najdi na nete nejake rozkosne fotecky miminiek a povedz , ze take moze stiskat o par mesiacov , to by ju mohlo zlomit , drzim palce 😉
@zirafa112 troska tukam mimo na tablete , pardon 😀 , zabudla som napisat , ze jej mas tie fotky ukazat
Porozpravajte sa vsetci spolu aj s priatelom.aby videla aky ma postoj on.Pises za mama ho neakceptuje kvoli veku.my mame tiez rozdiel 6 rokov,ja som bola na strednej a on robil.mama skoro omdlela 🙂. A uz sme spolu 17 rokov.
@miculienka nezlomilo ukazovala som jej jednu babu mladú s bábätkom a povedala,že nie (nie akože je za potrat)
@zirafa112 to len na margo toho aby si si uvedomila, co pre ine by to znamenalo keby si najdu ciarky na teste.. staci sa ist pozriet do diskusii snaziliek co vsetko robia pre to aby sa im aj po rokoch podarilo otehotniet a ty rozmyslas nad potratom. neviem preco sa deju taketo veci. niekto velmi tuzi a nema, niekto netuzi a ma. to je ta spravodlivost sveta. chcela som tym povedat len to, ze aby si sa aj ty o par rokov neocitla v diskusiach snaziliek, lebo zacnes po babatko velmi tuzit ale zial, nebude sa darit. ty musis vediet aka si, ci si typ rodinny alebo napriek svojmu veku rozlietany a si za kazdu party. Napr. ja v tvojom veku som velmi tuzila po dietati, ale chcela som mu najprv vytvorit podmienky, ale uz keby sa to stalo, nesla by som na potrat za nic. Ale zas su baby, ktore su "partymanky" a ked sa to stane, dieta im je pritazou a tak potom aj tie deti dopadnu.. vychova, starostlivost atd. otras.
@zirafa112 och, to ma mrzi ☹ , kolko ma mamina rokov ?
@cecil36 to je tak , kazda mama chce pre svoje deti to najlepsie , tazka to situacia , tiez si to neviem predstavit u nas , ja mam ale este male deti , zas ked sa nahodou cosi potratom pokafre a uz nebude moct mat deti , to by mali zas vycitky do konca zivota , velmi velmi zlozite
@miculienka 48
Kiežby sa to nikdy nestalo :(
@zirafa112 odvratit sa to uz neda , ale tak poznam ohodne mladsie babky , aj tu u nas v ulici mame cerstvu 38 rocnu babku , jej dcera ma cca ako ty , ocino uz vie , ze co na to on , moze byt , ze chlap zareaguje inak , aj take uz bolo
on o tom nevie ešte lebo je v nemocnici a tam mu to hovoriť nejdem,ale povedal,že ak budem tehotná tak ma vyhodí
@miculienka aj moja byvala svokra bola v 38 babka, ona mala starsieho syna v 16-tich a jej potomok tiez dlho necakal 😀
@zirafa112 a mate kde byvat?
ach... no ani neviem co napisat k postoju tvojej mamy.. za 10mesiacov mas 18rokov, cize ked budes rodit budes uz prakticky dospela - takze nerozumiem preco tvoja mama povedala ze by to bolo ine, keby si uz bola plnoleta..
myslim, ze najviac kto ti do toho moze rozpravat je tvoj priatel a ty samotna, najlepsie by bolo, keby ste si vsetci svorne sadli a porozpravali sa..
ak je tvoj priatel dospely, zarabajuci muz, dieta by aj chcel a ty si k dietatu naklonena, nerozumiem v com by bola lepsia interupcia.. to, ze sa necitis tehotna je uplne normalne, ved babo, ktore mas v sebe ma teraz len par milimetrov.. o par tyzdnov sa to bude zdat uplne ine, budes plna hormonov, ked uvidis na utz prvy krat malu bublinku, neskor ju ucitis... to vsetko chce cas - aj pocit tehotnosti, aj zvyknut si na tu predstavu.. a zvykne si aj tvoja mama.. teraz je uz len na tebe ako sa rozhodnes - teraz si uz naozaj velka..
drzim palce aby vsetko dobre dopadlo..
@zirafa112 jajajaj, tak to nie je dobra prognoza , este ten tvoj priatel moze zakrocit , a to tak , ze sa priamo postavi pred tvojich rodicov , povie , ze ta chce , aj vasecdieta a ze sa postara o vas - teda ak to tak je , uz potom len cakat reakciu bud alebo
@cecil36 😀 tak sikovna bola a ostalo aj v rodine
@zirafa112 ked ta vyhodia, mas kde ist? Co na to priatelovi rodiacia a priatel? Kde byva? Vies, lebo mozno by ta teraz vyhodili, ale prejde naval hnevu a strachu, male bude na svete, dokoncis skolu a budu ta volat spat.
@zirafa112 konieckoncov , dieta si nesplodila sama , boli ste pri tom 2 , tak nesiete zodpovednost obaja , nebojuj sama , nech ti v tom teda pomoze aj priatel , rieste to spolu , ako aj vyssie ti napisali , mali by ste si vsetci spolu sadnut a pozhovarat sa
ked ta mama nuti na potrat, nech sa zamysli nad rizikom, ze uz nikdy potom deti mat nemusis... ci si to vezme ona na zodpovednosť.... ved to nie je sranda...
skus argumentovať tymto. lebo ako som tu uz raz pisala, radsej skor, ako NIKDY 😝
mama s tebou nemusi ist k dr...ja som otehotnela na zaciatku tretiaku na strednej v 17-tich a bola som u dr sama...on mi iba povedal,ze ked nie som plnoleta,musim to oznamit rodicom...rodicia sa samozrejme hnevali,nad potratom sme ani neuvazovali...s mamou sme sa par tyzdnov nerozpravali a oco to zobral lepsie,neskor sa na maleho velmi tesili a nevedeli sa dockat,kedy sa narodi....po porode chodili pysni,ze maju vnucika 🙂...dokoncila som tretiak,rok som mala prerusenu skolu a starala som sa o maleho..potom som si uz len dokoncila posledny rocnik a zmaturovala som,maturovala som s druhym syncekom v brusku..do skoly som chodila dennou formou,maleho mi strazil kto mohol..bolo to namahave,hlavne to ranne vstavanie,ked mal maly horsiu noc,ale da sa to zvladnut,ked sa chce..v skole aj brali ohlad na to,ze mam male dieta a ked nieco,musim pri nom ostat doma...nelutujem,ze som mala deti tak skoro a nikdy by som nemenila...s dietatom zivot nekonci 🙂
@zirafa112
@zirafa112 Držím ti palce a verím že mamine sa to uleží v hlave a podporí ťa v tom aby si si bábätko nechala 🙂
A baby máte moju obrovskú vďaku za podporu 🙂
@zirafa112 my sme zo zaciatku byvali u nasich,aby mali istotu,ze dokoncim skolu a hned po mature sme sli do svojho 🙂...manzel tiez pracoval (ked sme sa spoznali,ja som mala 16 a on 23 😀 ),dokonca si este porpi tom zacal robit VS,tak to bolo obcas na nervy...rodicia to rozdychaju 🙂..inak moja mama mala o dva roky menej ako tvoja,ked sa stala babkou 🙂..drzim palce 🙂
Myslím, že si otehotnela skôr ako pred týždňom a pol... tie čiarky by tam ešte neboli.. len uhniezdenie trvá niekoľko dní. Čím skôr jej to povieš, tým sa budeš menej trápiť. Povedz jej to normálne a to, že si tehotná, keď ju sklameš, bude sa s tým musieť vyrovnať. No ak si otehotnela, malo to tak byť 🙂 držím palce.

@vikusss áno chcem ho,ale po rozhovore s maminou som si nie istá čo je najlepšie nechcem raniť ju,ale predovšetkým nechcem zabiť svoje dieťa chcem mu dať život a lásku