Čo povedať mamine?
Ahojte baby,
pred pár týždňami som mala s priateľom pohl. styk. Samozrejme kedže neberiem antikoncepciu tak sa chránime kondomom,ale pred cca. týždňom a pol sme spolu spali a roztrhol sa nám kondom a kedže som nemala plodné dni nechali sme to tak (samozrejme čo bola chyba,ale čítali sme na internete,že mimo plodných dní je malá šanca otehotnieť) no a bum robila som si test a dve čiarky..V pondelok som objednaná k doktorke,ale musí ísť so mnou aj mama kedže nemám 18..Prosím poradíte mi čo jej povedať alebo aspoň ako ju na to pripraviť? A čo sa týka dieťatka bojím sa čo bude či je v mojom veku lepší potrat alebo si ho nechať.Samozrejme viem,že to malé stvorenie za nič nemôže..
PS: do albumu Vám pridávam aj fotku dvoch rozdielnych tehotenských testov
@cecil36 svata pravda
a co tvoj priatel?chce to babo?ak ho chcete obaja, tak je to jasne!!! 🙂
teraz, ked to uz mamina vie,zober ju ku doktorke,ked bude pocut srdiecko,urcite sa zacne na babo tesit.
a co by mamina povedala,keby si jej navrhla,ze dietatko vynosis a potom ho das na adopciu?ked ta posiela na potrat,tak by jej to nemalo vadit,ze?(to len cisto teoreticky,aby si videla ako zareaguje) darujes niekomu dieta a nepodstupis riziko,ze uz dalsie nebudes moct mat kvoli intrerupcii.....
Ked ho lubis nechaj si ho 🙂
@zirafa112 sorry, tvoja mama je deges. a coze o 10 mesiacov uz budes samostatna, rozumna, financne zabezpecena ked vravela ze v 18r. uz by to bolo ine??? Matku by som neriesila vobec. dieta vynos, a do rodneho listu zapis priatela ako otca dietata. legalne sa moze o dieta strat on. Ty si ten mesiac pred 18r. rozhodni ci budes pri matke alebo priatelovi vychovaat dieta ale matka by na to potratove vnuca nikdy nesiahla ak by som bola tebou.
Teba bavi zakladat na MK temy o tom ako si tehotna a bojis sa mamy a potom sa vyzivas ako ta tu zeny na 50 strankach presviedcaju aby si nesla na potrat?nezalozila si nahodou aj toto?https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/mam-17-rokov-bola-som-na-potrate-a-znovu-som-tehotna/
@fidka79 no neviem odkial mas pocit ze ma poznas .. asi ta niečo žerie a chces si to vybit na niekom inom 😉
ale mne to je jedno ...
A pre tvoju info žiaden "bakšiš" sme od rodicov nedostali ... ani jackpot nevyhrali ...
Vsetko sme si pekne zarobili ... a urobili vlastnoručne ..
Ale ked je pre niekoho blábol to .. že skutočnú krásu života vidím skôr v rodine a nie v peniazoch .. tak to je uz jeho problem ..
Do buducna sa pozerajte prosím na moj dobrý umysel podporit autorku a nie hladat dôvod vyryvat
A obzvlásť tato veta ma zarazila "ale ono sa to prejavi ta bezmedzna dovercivost v buducnosti 😉 "
hanbite sa za seb .. že druhým takto prajete
@fidka79 vy sa musíte hrozne nudiť ... ale to nie je môj problem ... prosím nekontaktujte ma už ..
Ja som sem prispela s úmyslom pomôcť ....a nie sa tu s niekým hádať o mojom živote ... o ktorom neviete nič ..
Ak vás niečo trápy vo vašom živote ... tak to zmente ...a nehľadajte problém u druhých ..
@flavia1 nie je nič divné na tom že po týždni a pol má takýto test. Ja som mala 8dpo rovnaký
@valalta prečo by som si to vymýšľala? neviem čo je srandy na tomto..V živote by som toto nepriala zažiť nikomu..Proste toto nieje sranda a už duplom nie robiť si srandu z niekoho to mňa naozaj nebaví..Najradšej by som bola keby sa to nikdy nestalo a nikdy to nezažiť pretože počúvať od mamy aká som atď. to je na výmysel? to je skôr do plaču (ale má pravdu moja mama)
@tanickaskorokubikova ja som tiež mala slabulinkú čiarku 5 dní pred menštruáciou, je iné 8 dní DPO ako 8 dní po styku... ale ja sa nechcem hádať🙂
bude dobre neboj sa 🙂 nepoznam mamu ktora by sa netesila na dieta v rodine, je to predsa dar 🙂
@flavia tak mama to včera povedala môjmu ocinovi cez mobil lebo som ju veľmi nahnevala jasné,že ho to nepotešilo a bol veľmi nervózny,ale už vychladol a možno je to dobre,že sa to dozvedel a kým je preč lebo aspoň rýchlejšie vychladol...Mamina už tiež vychladla,ale je za potrat tak skúšam pomoc ešte cez Alexis poradňu 🙂
@zirafa112 Určite nechod na potrat,kvoli tomu,že si to rodina praje,či sa hnevá...mám kamaratku ktora bola v 18tke na potrate,nemala ešte školu ale ani priatel ju nechcel,posielal ju na potrat aj jeho rodina,ona podlahla a v 12tt. si babo dala vziať aj ked som ju prosila nech to nerobí...že to bude lutovat,samozrejme doteraz s tym nie je vyrovnana,a najhorsie pre nu je to že teraz uz s novym priatelom nemoze mat 3roky dieťa,...jeden dr.jej povedal ze to je mozne kvoli potratu ktory absolvovala,ma zjazvenu maternicu...takže určite si nenechaj dieťa vziať ak ty a priatel ho chcete...ked ho na usg uvidiš a budeš pocut srdiečko tak si to mozno este viac uvedomis ze pod tvojim srdcom bije dalsie srdiečko...daj mu sancu a uvidiš,že väcsiu lasku ako je laska k dieťaťu viac nezažiješ...je ta najkrajsia a najčistejšia na svete..
@zirafa112
Ahoj, nenechaj si v tomto radit od nikoho! Je to tvoje telo a tvoja mama nebude zit v tvojom tele. Neciti a nebude nikdy citit to, co ty! Musis predsa vediet ci chces. Ako som citala, tvoj priatel babatko chce, lubis ho, mate kde byvat, tak kde je problem??
@alchemilkazltozelena Strašne negatívny komentár... Poľa toho ako to tu opisuješ, by asi žiadna žena na svete nechcela mať dieťa... Inak neviem, ale tu na koníku je xyz žien, ktoré majú o pár rokov viac, tiež nemajú vlastné bývanie, na mnohé z nich sa dokonca partner úplne vykašlal a žijú pri rodičoch alebo ich dokonca rodičia ani nepodporia. Ak autorka témy si chce dieťa nechať, tak asi má okolo seba ľudí, ktorí vie že ju podporia a možno na tom bude omnoho ale omnoho lepšie ako nejaká 25 ročná tehotná, na ktorú sa všetci s prepáčením vys... . Nikto nehovorí, že to bude jednoduché, ale k decku vstáva rovnako 18 ročná ako 35 ročná, a povedzme si úprimne, ktorá to asi fyzicky zvládne lepšie? Neviem, ale nevidela by som to tak negatívne...

@zirafa112 ak ma vlastny byt, obaja dieta chcete, tak nie je o com. Donutit na potrat ta nemoze, nemusi ti sice pomahat a tak, ale toto teraz neriesis...