icon

Čo povedať mamine?

zirafa112
6. nov 2015

Ahojte baby,
pred pár týždňami som mala s priateľom pohl. styk. Samozrejme kedže neberiem antikoncepciu tak sa chránime kondomom,ale pred cca. týždňom a pol sme spolu spali a roztrhol sa nám kondom a kedže som nemala plodné dni nechali sme to tak (samozrejme čo bola chyba,ale čítali sme na internete,že mimo plodných dní je malá šanca otehotnieť) no a bum robila som si test a dve čiarky..V pondelok som objednaná k doktorke,ale musí ísť so mnou aj mama kedže nemám 18..Prosím poradíte mi čo jej povedať alebo aspoň ako ju na to pripraviť? A čo sa týka dieťatka bojím sa čo bude či je v mojom veku lepší potrat alebo si ho nechať.Samozrejme viem,že to malé stvorenie za nič nemôže..
PS: do albumu Vám pridávam aj fotku dvoch rozdielnych tehotenských testov

Čo povedať mamine?
zirafa112
autor
9. nov 2015

@jana_eyre ďakujem 🙂 len dúfam,že všetko bude dobre a nič sa nepokazí 🙂
@mamjka tak kávu nepijem,nefajčím alkohol aj tak nemôžem, lieky nejem pokiaľ niesom chorá a huby mám rada len na pizzi :D čiže super :3 ďakujem

lenadka
9. nov 2015

@zirafa112 + nepiť tonic obsahuje chinín

zirafa112
autor
9. nov 2015

Ako čo sa týka všetkého bublinkáveho tak nemôžem piť nič iba jemne sýtená aj to nesladená kvôli mandliam 🙂

mm2008
9. nov 2015

@zirafa112 a ked sa môže opýtať, aké papiera mama podpísala?

miculienka
9. nov 2015

@zirafa112 vzdy ked sa ti nebude nejake jedlo zdat, ze by si ho mohla, tak si radsej vygoogli , pozor aj na bylinkove caje , nie vsetky sa mozu , dr.ti mohla dat nejake brozurky o tehu , mozno najblizsie 🙂

zirafa112
autor
9. nov 2015

@mm2008 iba jeden kde sa píše,že zákonný zástupca alebo doprovod pacienta bol poučený v zmysle zákona atď.
@miculienka bylinkové čaje nepijem skôr ovocné a vodu, ale Caro môžem piť nie kedže je to bezkofeínová káva

miculienka
9. nov 2015

@zirafa112 ano, caro mozes aj pri miminku ci je v brusku ci uz vonku a dojcis , aj tie ovocne si kukni radsej , kadeco v nich je , tu kys.listovu si kup v lekarni , pripadne aj nejake vitaminy pre tehulky ale ak mas pestru stravu tak to nie je nevyhnutne a vela spi

zuzu188
9. nov 2015

@zirafa112 ja som jedla uplne vsetko aj pocas tehotenstiev aj pocas dojcenia

zirafa112
autor
10. nov 2015

Baby a môžem Vám oznámiť dobrú správu 🙂 Moji rodičia sa rozhodli mi pomôcť s dieťatkom čiže žiadny potrat <3 môžem mať kľudné tehotenstvo a ani školu nemusím prerušovať 🙂 Už len veriť,že bábätko sa narodí živé a zdravé 🙂 Ďakujem Vám všetkým za pomoc a podporu a mladým mamičkám odkazujem,že nech sa nikdy nevzdávajú aj keby to malo stáť čokoľvek 🙂 ĎAKUJEM

poohie
10. nov 2015

@zirafa112 super, drzte sa! 😉

vikusss
10. nov 2015

@zirafa112 mozno mi ani neuveris ale citim sa byt taka stastna ako keby som bola ja tebou uuplne ti zo srsca prajem vela zdravia stastia a uzivaj si tehulkovanie

kemonka
10. nov 2015

@zirafa112 tešim sa s tebou, aj tomu, že si to mamina premyslela....vela šťastia 😵 😵 😵

moonlightflower
10. nov 2015

Super, gratulujem, držím palce a veľmi sa teším 🙂 čakajú vás krásne chvíle 🙂

alexandra206
10. nov 2015

@zirafa112 Gratujem k babetku a krasne tehulkovanie

mamjka
10. nov 2015

@zirafa112 už teraz si úžasná mamina 🙂

nely459
10. nov 2015

Dala som si tu namahu a precitala celych devat stran tejto konverzacie. Nuz otehotnela si ale postavila si sa k tomu uzasne, naozaj som milo prekvapena, kiezby takychto zodpovednych bab bolo viacej 🙂 velmi ti drzim palce a ver, ze ti raz tvoje dieta bude za toto vdacne..tak ako ja som vdacna mojej mame za to, ze nesla somnou na potrat, ja som sa totiz mala narodit postihnuta, napriwek tomu si ma nechala a narodila som sa zdrava 🙂

womankc
11. nov 2015

@zirafa112 paráda , som veľmi rada, že rodičia sa rozhodli takto . Prajem krásne tehuľkovanie a všetko dobré . Určite to nebude ľahké a isto sa ti pripletie do cesty aj veľa skúšok, ale v konečnom dôsledku to bude krásne

zirafa112
autor
16. nov 2015

Ďakujem baby 🙂

nely459
16. nov 2015

@zirafa112 ako sa mas? Ako sa veci dalej vyvijaju?

zirafa112
autor
16. nov 2015

@nely459 mám sa fajn len mi je už pár dní neznesiteľne zle,ale snáď to prejde a ešte riešime pár vecí ohľadom bábätká a financií no a v piatok sa máme stretnúť s babou od poradne Alexis tak som zvedavá,že načo všetko máme nárok a tak 🙂

lauricka
16. nov 2015

@zirafa112 no konecne nejaki normalni rodicia! Ze ich pozdravujem! 😉

nely459
16. nov 2015

@zirafa112 noo tak to si este pockas kym ti to prejde :D mne bolo zle do stvrteho mesiaca..fujky

zirafa112
autor
16. nov 2015

@nely459 nestraš :D :D dnes som sa cca. o 2:00 zobudila na to ako cítim všade niekde jedlo už nech to prejde :D Som si povedala,že jedno tehotenstvo stačí :D

nely459
16. nov 2015

@zirafa112 no moja...to si este len na zaciatku :D

mayusik
16. nov 2015

@zirafa112 az teraz som sa dostala k celej diskusii,no ked som si precitala,ze rodicia ti pomozu.... az mi slzy vykrkli. tak to ma byt. Dieta je Bozi dar. tak nech vsetko dobre dopadne. drzim prsty 🙂

zirafa112
autor
16. nov 2015

@mayusik Ďakujem :3 🙂

miculienka
16. nov 2015

@nely459 nestrasme ju 😀

alexandra206
16. nov 2015

@zirafa112 este si len uzijes do 9mesiaca ale aj tak je to to najkrajsie obdobie

iukas
16. nov 2015

@zirafa112 jeej, zacala som diskusiu citat prvy den, ked si napisala, a az teraz som sa tu opat dostala a strasne som rada, ze to takto dobre dopadlo.🙂 velm drzim palce. si sice este mlada, ale vyzera, ze mas zdravy usudok a skvelych rodicov. Drzim palce, nech je tehu bez komplikacii a male babo zdravucke🙂

lara1507
16. nov 2015

Panebože dievča zlaté... Jedz normálne a nič NEGOOGLI prosím ťa! Fanatizmus, ktorý z toľkého ,,môžem-nemôžem??" viac uškodí ako potravina. Fakt nič nerieš. Jedz akoby si nebola tehotná a všetko vkľude vpohode. Si iba tehotná, nie chorá, nie si alergická na 3/4 potravín predpokladám, tak nečítaj moc prosím 🙂
Držím ti palce aby si bola šťastná mladá mamina a uvidíš, stojí to za všetko na svete 🙂