icon

Čo povedať mamine?

zirafa112
6. nov 2015

Ahojte baby,
pred pár týždňami som mala s priateľom pohl. styk. Samozrejme kedže neberiem antikoncepciu tak sa chránime kondomom,ale pred cca. týždňom a pol sme spolu spali a roztrhol sa nám kondom a kedže som nemala plodné dni nechali sme to tak (samozrejme čo bola chyba,ale čítali sme na internete,že mimo plodných dní je malá šanca otehotnieť) no a bum robila som si test a dve čiarky..V pondelok som objednaná k doktorke,ale musí ísť so mnou aj mama kedže nemám 18..Prosím poradíte mi čo jej povedať alebo aspoň ako ju na to pripraviť? A čo sa týka dieťatka bojím sa čo bude či je v mojom veku lepší potrat alebo si ho nechať.Samozrejme viem,že to malé stvorenie za nič nemôže..
PS: do albumu Vám pridávam aj fotku dvoch rozdielnych tehotenských testov

Čo povedať mamine?
flavia1
8. nov 2015

@zirafa112 ja viem, že rodičia veľmi ovplyvňujú svoje deti názormi a hlavne je veľmi ťažké im odolať, keď od teba chcú niečo, čo ty nechceš. Ja mám o dosť rokov viac ako ty a stále na mňa zle vplýva, keď sa napr. hádajú, alebo majú zlú náladu. Ja teraz čakám druhé bábo, čiže je mi veľmi ťažko Ti radiť a myslím, že rady sú zbytočné. Urobíš aj tak to, na čo nájdeš silu. Nech je to akékoľvek rozhodnutie, má to tak byť.

zirafa112
autor
8. nov 2015

@janinah toho drobca určite nie 🙂 A bojujem dúfam,že aj gynekologička si ma zastane 🙂
@1234lubka nie nič ti neušlo 🙂
@valalta kde píšem,že som bola na potrate? o čo ti prosím ide? prepáč,ale ja niesom žiadna kur*a ako ma tu opisuješ čo chodí každý piatok chlastať a potrebuje upútať na seba..Nie nebola som na potrate!

1234lubka
8. nov 2015

@zirafa112 no tak ked mi neuslo tak nemas co riesit....ved je to tvoj zivot...uvidis aka bude mamina stastna ked sa narodi...moha suseda otehotnela v 16tke...no to mala iny cirkus...potom opat v 18tke..uz bola objednana na potrat ale zaspala 🙂 dnes ma 36 a nevie si predstavit ze by svoje deti nemala 🙂

luciferkax
8. nov 2015

@zirafa112. Drzim palce... ja som otehotnela v 18-ke....dlho somotalala to mamine povedat..nevedela som ako...ale.odhalila ma rychlo..dva tyzdne mi.meskala menstruacia a ona si to vsimla 🙂 tak sa ma spytala ze.co a ja.ze asi som tehotna.."vybrala tehotensky test ze si mam spravit..jasme ze dve.ciariska...povedala iba :pekne a pokracovala v domacixh prqcach a ja som sa ucila..vecer sa ma.pytala ze co.budeme robit..s kludom..bola som prekvapena kedze bola dost uvrieskana 🙂 🙂 bola zaskocena ale tesila som sa..do porodu som stihla zmaturovat aj sa vydat 🙂 mamina sa tesiiii z vnuka a my zo syna

majkuska
8. nov 2015

@zirafa112 ja ta prosim ajv mene tvojho dietata nepocuvaj v tomto mamu. Teraz mas 17 velmi ta ovplyvnuje, ale raz sa osamostatnis a tym iz nikdy nezmieris, ona bude viest svoj pokojny zivot no ty nie. Prosim ta ak si bola vyspela natolko spat zo svojim partnerom tak ta teraz prosim bud tiez tak dospela a nevzdaj sa toho drobceka. Mozno sa s tym mama hned nezmieri, ale potom ano ividis a bsetko bude dobre.

womankc
9. nov 2015

@zirafa112 tak bola som zvedavá , že ako si dopadla. No poviem ti , že za mňa sa tvoja mama môže hanbiť i keď teda jej postoj aj chápem .-....... Máš kde bývať? máš! , priateľ očividne sa mieni o teba postarať, školu dorobíš, nebude to ľahké, ale dorobíš . Áno mama ti síce chce dobre , ale ona na ten potrat nepôjde. Spýtaj sa jej, či niekedy bola na takom zákroku, keď ťa tam posiela ...........
Chápem jej postoj, ale nie je to dobré riešenie .

betunka39
9. nov 2015

inak, mám sice 5 deti a test som si robila prvýkrat, až teraz pri poslednom tehu, ale nepíše náhodou zakladaťeľka, že pre dýždnom a pol mali nechranený styk a hned by jej po takom kratkom čase, ukazalo, že je tehotna?
@valalta a ako píšeš, už je tu podobna tema a tými istými reakciami. Nechcem tým rýpať do zakladaťeľky, ale nahlodalo to vo mne červiček pochybnosti, ked som si všetko pospajala.

tanickaskorokubikova
9. nov 2015

@betunka39 zakladateľka písala že im praskol kondóm 18.10 a test robila 6.11 takže nieje to skoro a mne test vyšiel 9dni po takze nieje nič divne na tom že má pozitívny test a tiež písala že s tou druhou témou nemá nič spoločné 🙂

mm2008
9. nov 2015

@7certik7 ahoj, nemusí cítiť ešte "nič" .. teda jasné, že mi rastie dieťa v brušku , to áno, ale ja osobne som sa nerozplývala nad tým, možno som "bezcitná" ... ale ja neviem, u mňa vzťah k dieťaťu sa vytváral po pôrode a tiež to chvíľu trvalo, jasné, tešila som sa z každého pohybu.. ešte počas tehotenstva, ale tak normálne, racionálne... ale žeby som sa extrémne rozciťovala .. to nie ...

mm2008
9. nov 2015

@valalta 😠 to je iná téma.... čo ty spomínaš... o inej osobe..., a nie o tejto ... !!! 😠 kuk sem: https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/mam-17-rokov-bola-som-na-potrate-a-znovu-som-tehotna/ !!!

libka1
9. nov 2015

@zirafa112 rozhodni sa sama, nenechaj v tomto mamu rozhodnut za seba 😉 pokial mas podporu priatela, ale nie len formalnu, naozaj citis ze je pri tebe, nenechaj sa dotlacit do toho co nechces.

viera27
9. nov 2015

@fidka79 "ak nemas 18 vsetky veci aj len okolo porodu potratu zakrokov anestezy podpisuje zakonny zastupca...cize mama sa to dozvie skor ci neskor..."

nemas pravdu. Od 16 je UPT na uvazeni dotycnej, zastupca je len upovedomeny, ale jeho suhlas ani podpis sa nevyzaduje
https://www.zzz.sk/clanok/3835-umele-prerusenie...

zuzu188
9. nov 2015

@fidka79 musim sa @ivca88 zastat..ja mam 22,s muzom mame vlastny byt,ktory sme si kupili sami,vlastne auto (nie na leasing),rodicia nam nikdy nic nesponzorovali...ano,nas financne taha moj muz,ale vravi mi,ze ja mu to oplacam tym,ze sa staram o domacnost,o deti a o neho..o rok uz budem dufam pracovat aj ja..mam rovesnikov v mojom okoli,co od skoncenia strednej pracuju,vsetko ziskali sami a tak isto poznam kopu ludi,co su omnoho starsi ako ja a prizivuju sa na rodicoch 😉 ..takze to,ze je niekto starsi este neznamena,ze musi byt aj po kazdej stranke samostatny

fidka79
Odpoveď bola odstránená
hena6
9. nov 2015
Používateľ hena6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hena6.

Ja len verim ze sa priatel neotoci chrbtom ale ju podpori

maria200981
9. nov 2015

@zirafa112
ja som bola v podobnej situacii 10 rokov do zadu... akurat ze mamke som tak ukazala rovno tehotensku knizku lebo som tiez rozmyslala ako jej to povedat... :
nastastie mam mamku ktora ma stale podrzala aj v dobrom aj v zlom takze mi povedala ze ak sa rozhodnem akokolvek bude stat pri mne....nehovorim ze bolo vsetko lahke.....dcerke par mesacnej zistili alergiu z ktorej dostavala zapal pluc...na matury som sa ucila pri jej postielke v nemocnici ked zaspala....a neskor pocas materskej som externe studovala na vyske a popritom robila vodicak...ale vysledok je taky ze mam teraz vedla seba 10 rocnu slecnu ktora mi pomaha teraz s mladsim surodencom ked treba a som stastna mamka

zuzu188
9. nov 2015

@fidka79 ja doma ostat nechem,nudim sa doma...to moj manzel by bol rad,keby som ostala doma..on v case,ked sme sa spoznali uz pracoval,ja som len brigadovala popri skole (hlavne preto,aby som odbremenila trochu rodicov ),ked som otehotnela musela som s brigadou skoncit..my sme babatko planovali,podarilo sa nam o rok skor,ale velmi sme sa obaja tesili...obe tehu som mala rizikove a dalsie deti uz zrejme nebudem moct mat,tak sme stastni,ze mame aspon dve..zakladatelke som uz pisala,ake to bolo u mna s oznamovanim tehu a so skolou..bolo to narocne..hlavne to ranne vstavanie do skoly,ked maly celu noc preplakal..u mna na skole sa nedalo studovat externe,tak som musela dostudovat dennou formou,ale zvladla som to

vikusss
9. nov 2015

@maria200981 vysoku sa skolu popri.malinkej? Uff mas moj obdiv

maria200981
9. nov 2015

@vikusss ano studovala som externe ...skoncila pedagogicku a posledny rok ju bravala kazde rano do prace kedze som jej bola v skolke aj ucitelka 🙂

klaudulienqa
9. nov 2015

@fidka79 neviem ci zijem v okoli zvlastnych ludi,ale u nas v 22rokov ma väčšina aspon svoje auto 😀 ja som mala 19a muz 20ked ame menili druhe auto a nzda sa mi ze som na nom bola zavisla alebo na rodicoch 😀 ja sice studujem na vs este, muz pracuje,tak si myslim ze je to uplne normalne ze ja mam na starosti dceru a skolu a on pracu +mame aj byt a zacinali sme od nuly ako vacsina

vikusss
9. nov 2015

@maria200981 aj ja som na pedagogickej :D no uz teraz.mam.dost to si.ozaj neviem predstavit ako si to dala.ale zrejme si nedochadzala ci? Ja.kazdy den 4hod. Cestujem.... :/ bode aj ja by som uz brala nejaku malicku fazulku... 😉

vikusss
9. nov 2015

@klaudulienqa a ako si si zarobila na vlastne auto ked si nepracovala ale studovala? A estw k tomu aj byt ... Teda ak to neplatil vsetko on tak.mi to pride take zaujimave ako si sa k tomu dopracovala daj aj mne radu budem ta nasledovat 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
klaudulienqa
9. nov 2015

@vikusss pracovala som po brigadach od 15tich a vzdy som si vacsiu cast odkladala
@fidka79 ved jasne ze teraz na rodicpvskej dov. Som zavisla od manzela ale kedze chodim na externe tak tie si vzdy musim zarobit. Samozrejme ze su aj taki co vyuziju situaciu,ze muz je o desat rokov starší, len ten ked potom zisti ze nevie nic robit tak ju posle kade tade, poznam u nas jednu taku, ale hold, jak si zariadis tak mas, vzdy je to tazke, vzdy sa aj my hadame kvoli tomu co bude,co je, ale to k zivotu patri,niekto ma rodicov ktori deti financuju stale ini si pomozeme sami

zirafa112
autor
9. nov 2015

Baby bola som dnes u doktorky a prekvapila ma pretože keď sa opýtala či sme naozaj rozhodnutý za interupciu ostala som ticho a začali sa mi tlačiť do očí slzy a mama bola tiež ticho no tak som povedala,že mňa sa nepýtajte moja mama chce za mňa rozhodovať..V tom doktorka mojej mame vysvetli zákon a povedala jej,že má podpísať papiere,že vie o všetkom aby už nemusela chodiť..Čiže dúfam,že už chápe,že ma nepresvedčí a nedonúti ísť na potrat a hrala som jej na city ako ona mne pretože mi povedala,že ma ľúbi a záleží jej na mne tak som jej povedala,že tak ako jej záleží na mne tak mne záleží na drobcovi..A čo sa týka priateľa ten sa vyjadril,že nás chce oboch :3 čo som rada <3 a mali ste pravdu som tak namäko z toho malého špuntíka je taký malinký .. No a 3.12 mám ísť znova k nej a mám jej povedať už na 100% či mi vystaví tehotenskú knižku alebo papiere na potrat,ale ja som presvedčená,že to bude tá knižka <3 poviem Vám,že je to fakt zázrak 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zirafa112
autor
9. nov 2015

@fidka79 samozrejme školu dokončím to je to najmenej čo ma trápilo pretože mám šikovného priateľa a ten mi vždy pomôže čiže to je v pohode a drobček sa ma narodiť 7.7.2016 čiže akurát cez prázdniny čo aj dosť pomôže 🙂 Zatiaľ si niečo našporím z brigády aj keď nie veľa,ale aspoň niečo a za už 8 mesiacov sa hádam nejak zariadime...Len môžem vás poprosiť,že čo také v tehotenstve papať a čo nepapať nech drobcovi neublížim 🙂

jana_eyre
9. nov 2015

@zirafa112 gratulujem!! Uz dlho ma tu na koniku nic tak nepotesilo, prajem vela zdravia a prijemne tehotenstvo..

mamjka
9. nov 2015

@zirafa112 kyselinú listovú papať 🙂 a "nepapať " kofeín nikotýn a alkohol a čím menej liakov.....a ževraj plesnicvé syry a huby nie