Čo znamená chemický potrat?
čo to znamená? Ďakujem za rýchle info
ahoj...keď som bola v pôrodnici, tak mi jedna mamička, ktorá tam bola so mnou na izbe, hovorila, že jej prvé tehotenstvo bolo ukončené práve takto ("chemický potrat"), pretože došlo k vážnym komplikáciám a vlastne plod odumrel v maternici v piatom alebo šiestom mesiaci? (už si to nepamätám) ☹ , takže pomocou liekov - nasadených intravenózne - jej vyvolali umelo kontrakcie... ☹ ...
Pre tina7729.Precitala som si ze cakate babo.To ze nie niektora mamina musi mat predcasne ukoncenu graviditu z roznych dovodov,to je naozaj strasne,ale nehovorte hnus.
Jaj! je to potrat tabletkami... nič hrozné... robí sa do 9 týždňa tehotenstva.
Vždy lepšie ako UPT v nemocnici... toľko blbých otázok od sestričiek a doktorov a neskutočne veľa vyšetrení a stresov a veľa peňazí..
Nechápem čo sa robí okolo toho rozruch, ale praktizuje to skoro celý západ, USA, UK, Cyprus, boha! dokonca aj v Nigérii, Indii, Brazílii, Kanade a vo všetkých krajinách kde je zakázaný potrat vykonávaný tzv "doktorom, šamanom, či babicami"
Lieky ktoré obsahujú presne rovnakú účinnú látku tu hltá každý tretí starec na SK a aj ľudia s žalúdočnými vredmi! a tu sa hovorí o takej strašnej škodlivosti? pričom na potrat stačí len 12 tabliet, ktoré vlastne žena ani neprehtne!
selimrey, to snad nemyslis vazne, ze sa nejedna o nic hrozne! Je to hrozne, ci uz to podstupujes z akychkolvek dovodov. Mne sa na tu tvoju odpoved neda nereagovat. Skutocne neda!!! Tymi tabletkami neliecis chripku 😠
hnus na prehlad umelych potratov (link co pridala spalka) je slabe slovo... to je uplna hroza 😔
@anlady aj ja som mala chemicky potrat, zial nasemu babatku sa nespustilo srdiecko, muselo odist, nevybrali sme si to, chceli sme ho. Ale k tomu potratu: je to potrat liekmi, do par hodin po ich uziti sa spusti krvacanie, ktore je ale nenormalne silne, nesmies byt absolutne sama a pocitaj s tym ze vlozky ti stacit nebudu, skor plienky a to riadne velke, ale zas toto trva len jeden den a potom sa uz len docistujes. Mala som aj interupciu tehotenstva v nemocnici, (mechanicku), teda podla mna aj ked je to podla lekara vacsi zasah do tela, to som znasala lepsie. Uspali ma ked som sa zobudila uz bolo po tom, mala som len nieco ako normalnu periodu s predlzenym cistenim. Dodam len tolko pre moralistky co by sa do mna pustili, neboli to prerusenia tehotenstva ktore som chcela aby som sa dietatka zbavila, naopak bolo to po brani hormonalnej podpory a dlhom snazeni o dietatko, ale zial nevyslo nam to asi 4x a potom sme to vzdali
pri takychto otazkach je niekedy lepsie ak si najskor kuknes nieco v google .
pisem co ujo " gugl" nasiel
Chemický potrat - prostaglandin
Tato forma potratu využívá chemikálie vyvinuté firmou Upjohn Pharmaceutical Co., které vyvolávají velmi silné děložní stahy, které vypuzují vyvíjející se dítě. Tyto kontrakce jsou mnohem silnější než normální přirozené porodní stahy, takže nenarozené dítě je jimi často zabito - v některých případech dojde dokonce k utržení hlavy. Jedna z komplikací potratáře provádějící potrat touto metodou je, že se dítě narodí živé. Vlastně dvě nejděsivější komplikace potratáře jsou mrtvá matka nebo živé dítě.
Chemický potrat - RU-486
RU-486 se používá, jestliže matka nedostane menstruaci. "Lék" zabraňuje, aby se čerstvě počaté dítě mohlo uhnízdit v děloze a přijímat základní hormonální výživu. Dítě, kterému již začalo tlouci srdce, je vysíleno, umírá a je vypuzeno. Děti, které použití tohoto přípravku přežijí, mají podobné deformace jako při užívání přípravku Thalidomide. Navíc může prostřednictvím RU-486 dojít k ovlivnění DNA matky, což následně způsobuje vznik rakoviny a zapříčiňuje vznik zárodečných defektů u budoucích počatých dětí.
Tiez dufam, ze sa jedna o biochemicke tehotenstvo - prirodzeny velmi skory potrat v tehotenstve...
co uz je to za zenu,ktora dokaze napisat,ze potrat-v akejkolvek forme je ''nic hrozne''.Zeny,ktore potratili spontanne by o tom mohli knihu napisat co vsetko pri tom prezivali...sama som to zazila az 2 krat a teda citila som vsetko mozne okrem ''nic hrozne'' k ostatnemu sa vyjadrovat nebudem...nemame na krku kokos,take kazda vie co a preco robi...ale moj (pro-life) nazor by bol ucinny liek na nizky tlak,takze radsej si ho necham pre seba.
chemicky potrat je potrat vyvolany chemicky - niecim umelym = liekmi. najdite si info na webe, ved je toho plno. je to proste svinstvo.
co tak niektore antikoncepcie ktore zabranuju uz oplodnenemu vajicku - uz dietatku uhniezdit sa v maternici 😕
xenicka13 oplodnene vajicko je zatial len zygota!!!v ktorej sa prvy tyzden len delia bunky ...tych buniek musi byt vela aby sa mohli po uhniezdeni specializovať na svoje funkcie...až vtedy to zacina byť dietatko...a mozte ma aj zo svety zniest je to tak!

asi mas namysli toto nie?
:https://https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/biochemi...