icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

kattyy3
29. jan 2015

@liligreg Vela zien mava od zaciatku tehotenstva vytok ci uz biely alebo do zlta sfarbeny nieje dovod na paniku. Ja osobne ho mam od zaciatku a uz si to ani nevsimam. Samozrejme lekarke to spomen pri najblizsej navsteve ale pokial ta nic nestipe a nesvrbi malo by to byt ok. Kazde telo sa inak vyrovnava s tehotenstvom. Hlavne ziadne stresy

mrkvicka060
1. feb 2015

@nika234 ahoj. Ako sa citis? Ja mam zajtra dostat ms. Dufam teda ze nepride. Stale ma boli podbrusko podobne ako pri ms, ale nie uplne tak. Pobolievaju ma aj prsia a mam ich take nafuknute a take tuhe, tvrdsie ci ako by som to nazvala. Aj krize ma bolia, ale to ma vzdy pred ms. Vobec neviem. No dnes som si robila rano test, bol negat, teda aspon podla mojho poloslepeho oka 🙂 som 12 dpo a velmi dufam ze som testovala prilis skoro.. Ale sklamanie ma neminulo ☹ stale dufam..

nika234
2. feb 2015

@mekvicka060 ahoj,drzim ti palce veeeelmi!mna riadne boleli len bradavky a sem tam pichla vo vajecnikoch a podbrusko len tak sem tam a aj to tak zvlastne... teraz ma len tie prsia tak som zvedava aj ja,ale zacala som sa na tvari aj vyhadzovat ako pred ms tak sa moc netesim

meedulienka
autor
2. feb 2015

to all, dievcata, je na prenatalny skrining nieco potrebne? mam na mysli, napr. tehotenska knizka ...
dakujem.

ivankaberrynka
2. feb 2015

Ahojte. Ako sa máme? Chvíľu som sa neozvala. Mám angínu a bolo mi dosť ťažko, lebo všeobecná dr. mi neodporučila v 1.trimestri žiadne lieky. Iba homeogene9, ktoré mi vôbec nepomohli. Našťastie som bola bez horúčky. Kloktám repík, pijem echinaceu a naparujem sa nad morskou soľou. Skúšala som všeličo, ale toto mi najviac vyhovuje. Dnes som v 10+0 tt. O týždeň v stredu idem na poradňu. Dúfam, že napriek angíne bude všetko ok. Držte sa babule 🙂

ivankaberrynka
2. feb 2015

@radka752 Ahoj. Ja mam tiez problemy so spankom. Uz som tu o tom aj pisala. Googlila som o tom a vraj to nie je nic nenormalne v tehotenstve. Nastastie..

mrkvicka060
3. feb 2015

@nika234 no ok. Tehotna nie som. Dnes 14dpo som si robila test - negat. Keby som bola, test by ukazal uz aspon slabu ciarku. Takze tento mesiac nevyslo, ale ved nevadi, ideme dalej. Len vcera som mala dostat MS, uz druhy den slabo spinim ale MS nie a nie sa spustit. Som uz z toho hrozne nervozna, necitim sa dobre ☹ drzim ti palceky, dufam ze ti to vyjde. Budem cakat ako sa to u teba vyvinie, daj potom vediet 🙂

nika234
3. feb 2015

@mrkvicka060 tak mi je to luto ze ti to nevyslo,nabuduce to uz urcite vyjde... ja som vcera trochu zacala sponit ale ms mam dostat az 8.2 a stalo sa mi to prvy krat ze tak to spinim.ale vobec sa necitim ako pred ms len co ma tie prsia bolia ale podbrusko len sem-tam

mrkvicka060
3. feb 2015

@nika234 juuuuu, tak to vyzera slubne 😉

nika234
3. feb 2015

@mrkvicka060 🙂 no bodaj by si mala pravdu ale nejdem sa zbytocne tesit aby som nebola sklamana,urcite ti dam potom vediet ako som dopadla a tebe budem drzat siiiiilno palce 🙂

nika234
3. feb 2015

@mrkvicka060 nooo takze uz sa skoncili moje nadeje,dosla mrcha,ale nejako skoro... mozme znovu snazilkovat ☹

xxelisxx
6. feb 2015

Ahojte babule taksa k Vam pridavam.Presne na vianoce som si robila test a bol pozitivny.Po novom roku som bola u doktora bola som v 7+2 tt bolo krasne vidiet srdiecko,potom som uz bola v poradni 29 januara a uz bolo krasne rozpoznat hlavicku,rucicky,nozicky a brusko 🙂 A teraz 12 februara idem zase uz mi budu brat krv na vsetky mozne vysetrenia.Tak sme dostali najkrajsi darcek pod stromcek po roku a pol 🙂

mrkvicka060
6. feb 2015

@nika234 fuha, tak to dost skoro prisla. Mne sa tiez 3tieho uplne rozbehla cez den. Mrzi ma to :( Skusame dalej. Drzim ti palce, a nech sa tu co najskor stretneme s dvoma ciarkami..

nika234
6. feb 2015

@mrkvicka060 veru skoro a uz sa aj skoncila...este mi netrvala 3 dni.trosku som smutna ze sa nezadarilo ale hlavu hore,no nie?

kattyy3
8. feb 2015

Ahojte baby tak som po dalsej kontrole naposledy sme boli 7t+2 a merali 1,1cm no a teraz sme uz 9t+2 a meriame uzastnych 2,4cm takze zatial vyzera byt vsetko ok. Uz mi lekarka zrusila injekciu prolutex a sme iba na fraxoparine a utrogestane tak velmi dufam ze to zvladneme. Konecne z lekarkinych ust padli trosku upokojujuce slova vraj najhorsie je za nami a kazdym tyzdnom sa markantne znizuje sanca na potrat. Juj moc sa tesim a verim ze anjelik v brusku je silny a spolu so mnou to zvladne. No zial stale mi je tazko po kazdom jedle a vecer fakt neprijemne tak dufam ze coskoro aj to prejde. Drzim vsetkym nam palce

mrkvicka060
8. feb 2015

@nika234 no ked bola taka kratka tak neskusis si este spravit test? nechcem ti robit nejake nadeje alebo co, ale pre istotu?

xxelisxx
8. feb 2015

@kattyy3 Drzim ti velmi palce,nech sa ta malicke drzi zubami nechtami 🙂 Ja som v 12+0tt tak dufam,ze to kriticke obdobie bude uz za nami.Tiez som sa bala,mam pco a zaroven aj nadvahu a podarilo sa nam to uplne prirodzene,ziadne lieky som nebrala.Takze to berem aj ako zazrak.A inak ako to je ked ti doktor povie,ze si napr.v 8+3tt tak to je vlastne prebiehajuci 9 tyzden nie?

nika234
8. feb 2015

@mrkvicka060 uz som si robila a nic,asi zajdem k dr. a popytam sa ho ci je vsetko ok 🙂

radka752
8. feb 2015

Ahojte. Tak ja som bola v piatok u lekara lebo som chora. Zvazoval antibiotika ale po rozhovore s gynekologom som sa rozhodla pre homeopatika. Cely vikend som prelezala ale zajtra idem do prace. Je mi lepsie len ten kasel ma hneva. Dufam ze to skoro prejde.

kattyy3
9. feb 2015

@xxelisxx ano presne ako hovoris ja som teraz 9t+4 a to je uz desiaty. Inak trosku sa mi vcera vsetko zkomplikovalo zacalo krvacanie a utekala som na kontrolu nastastie zatial babo ok dali mi injekciu a magnezium a PNku a dnes naobed zas ale dala som si magnesko a lekarka povedala ze sa to stava treba lezat a malo by to prejst tak dufam bo ma to velmi vystrasilo.

xxelisxx
9. feb 2015

@kattyy3 tak teraz uz len pekne lez,odpocivaj...urcite je ten maly chrustik u teba spokojny a len tak sa ta nevzda 🙂 Drzim silno prsty.Ja idem vo stvrtok na krv tak dufam,ze bude vsetko ok a bude mi robit aj sono.Ono to takto ani nepride,ze by som bola tehotna az ked vidim na sone toho maleho chrobacika 🙂

ivankaberrynka
10. feb 2015

@xxelisxx Ahoj a vitaj medzi nami 🙂 Ja som dnes 11+2 tt. Zajtra idem na kontrolu. Naposledy som bola pred mesiacom a to sme videli srdiecko vtedy prvykrat. Moc sa uz zajtra tesim. Byva mi zle väcsinou vecer, iked nezvraciam - len 3x som doteraz, aj to som si vsimla, ze po mastnom. No a prsia ma stale bolia, brusko rastie, spinkavam poobede, takze zrejme je babulka vnutri v poriadku. Drzim ti palceky 😉

ivankaberrynka
10. feb 2015

@kattyy3 Ahoj. Teda, na krvacanie si daj pozor. Zapriahni koho sa da a nech sa o teba staraju. Vela lez, vstavaj len na wc a papat. Ja som v prvych tyzdnoch len trosku spinila a som lezala vkuse, az ma telo bolelo po par dnoch. Nastastie to prestalo a sosovicka rastla dalej. Drzim ti moc palce, myslim, ze sme si raz pisali o nasich problemoch ak si dobre pamätam. Jaaj, velmi dufam, ze budete ok.

ivankaberrynka
10. feb 2015

@radka752 Ahoj Radka. Aj ja som bola chora. Tiez som bola bez liekov. Iba homeogene9 a na kasel homeop. sirup stodal. Uz mi je dobre nastastie. Ale tento 1 trimester mam taky stresovy. Stale musim lezat. Na zaciatku tehu spinenie, potom naordinovany kludovy rezim, potom angina.. Hadam ma uz nic viac neprijemneho necaka. V ktorom tt si, ked dr. rozmyslali nad ATB? Mne moja vseobecna povedala, ze mi do 4 mesiaca neda ziadne ATB.

xxelisxx
10. feb 2015

@ivankaberrynka Ahoj,dakujem za privitanie 🙂 Mne bolo zle celé vianoce,ale ani som nevracala len ma napinalo.Absolutne mi nechutilo nic jest a ked som bola hladna to bolo este horsie.Stale ma pobolievalo v podbrusku a aj prsis ma boleli,aj sa mi zvacsili,cely januar som bola este doma to mi jeden den uz bolo v pohode a druhy zase zle.Zvykla som si aj ja poobede pospat,ale teraz uz chodim do prace.A to nehovorim o tom,ze som pomaly cele vianoce prespala,bo som bola stale unavena.A teraz vobec ani nemam pocit,ze by som bola tehotna akurat ma velmi casto pali zaha a to som doteraz nikdy nemavala.Ci sa brusko zvacsuje ti takto ani moc povedat neviem,bo mam nadvahu,tak vidieť to neni,ale ja to vidim na obleceni,ze zrazu mi je na bruchu nejake tesnejsie 🙂 tak dufam,ze malicke sa ma tam vo vnutri dobre a vo stvrtok ho uvidim. A este pred par dnami som sa smykla na lade a spadla som,davam si strasny pozor,ale vtedy fakt neviem nad cim som rozmyslala.Ale nastastie som padla na bok nie na brusko.

ivankaberrynka
10. feb 2015

@xxelisxx Ja si tiez strasne teraz davam pozor na cestách. Az si niekedy pripadam ako pokakana 🙂 No a nadvahu mam aj ja. Iked nie vela, ale tiez citim na pase. Od zaciatku tehu nosim len troje leginy, ktore striedam. Ale ja som mala brusko aj pred, takze teraz to na mne uz tak veelmi vidno 😀 Najlepsie je, ze som este nikomu nic nepovedala. Vsetkym tvrdim, ze som pribrala, lebo som doma, ze nemozem do prace kvoli chrbtici...Jaj, zajtra uz budem prechadzat pomaly do 2. trimestra, tak potom uz vyjdem s pravdou von 😉

xxelisxx
10. feb 2015

@ivankaberrynka Aj ja uz mam nachystane leginy len sa mi zda byt na ne este zima.Chcem si aj nejake tehotenske rifle kupit.Aby som mala co nosit.No ja som v nejakom 12tt+asi2 den.No v podstate prebiehajuci 13 tyzden a to uz je vlastne druhy trimester nie?Ja som to povedala vsetkym 🙂 Ako to dokazes utajit,ja som to chcela tiez utajit aspon tri mesiace,ale nevydrzala som to 🙂

kattyy3
10. feb 2015

@xxelisxx dakujem velmi pekne snazim sa nic moc nerobit len lezat a wc a papat hore inak aj mna uz vsetko z toho boli. No presla som tromi kontrolami v nemocnici a vraj zatial ok nevedia co to sposobuje ale snat to skoro prestane. V piatok mam dalsiu kontrolu tak verim ze nas anjelik sa ma dobre a jeho to neovplyvnuje snazim sa nestresovat ako mi povedali lekari a byt v pokoji. Ani oni vraj vsetko nevedia.

ivankaberrynka
10. feb 2015

@xxelisxx Ked som bola prvykrat tehu, tak sme to povedali rodine. Moja potenc. svokra sa postarala o rozsirenie tejto spravy a este v 1.trimestri sme o babulku prisli. Bolo to strasne tazke zniest svoju bolest a este aj pohlady, ci otazky vsetkych tych ludi, co to vedeli. Takze preto sme tentokrat vydrzali.

xxelisxx
11. feb 2015

@ivankaberrynka tak to ti verim.Ja som sa tiez bala to povedat,ze co ak sa nieco stane,kazdy by sa ma vypytoval a kazdy by ma lutoval a to som nechcela.Tak najprv to vedela len ama,ktorej som to vtedy zakazala niekomu povedat.Ale postupne,prehliadka,prva poradňa a uz som vlastne v prebiehajucom 13 tyzdni tak uz to vobec netajime.Zajtra sa idem zase pozriet na toho nášho malickeho anjelika.Strasne by som uz chcela vediet co to bude,ale este si nato asi pockam.Mala som taky pocit,ze to bude chlapec a bola som o tom presvedcena,ale zase som citala,ze pri dievcatku byva chut na sladke.A ja momentálne sladke tak mozem 🙂 Tak uz nemam ziadne,ani len tusenie.Je nam to jedno co to bude hlavne nech je to zdrave,ale aj tak by som to uz rada vedela 🙂