icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

misdan
27. dec 2014

@monika_123 inak aj nam na prvu supu..jeto az neuveritelnee 😀

misdan
27. dec 2014

@meedulienka jej takze tiez prve super 😎 no mna podbrusko vobec..
Inak aj ja som testla este aj 24.12.- bol to len moj 2.test..este rozmyslam ze ci kupit a testnut este cez tyzden- ci silnie..nech nejdem k tomu gyn zbytocne :/
A povedala som to zatial iba mojej sestre 🙂 Zvysku rodiny tiez az po gyn..

Joj z tych jedal a pripitkov a trosky alkoholu by sme si asi vobec nemali robit tazke hlavy. ja som salat normalne jedla 4 dni. Jedine, co tak som znizila kavu na max. 1 denne, ale mam doma aj tu Caro, takze tu uz budem pit..a caje som vsetky bylinkove dala dozadu do policky 😀
Ja mam zatial iba cistu kys. listovu, ktoru som zacala uzivat v decembri pred zacatim snazenia..ale poptyam sa gynekologa aj na nejake vitaminy, lebo ja moc zeleniny a ovocia nepapam, aj ked samozrejme odkedy viem ze som tehu tak sa snaziiim 😀

meedulienka
autor
27. dec 2014

@misdan, mne ostal este jeden test, tak rozmyslam, ze ho dam zajtra ... zajtra pride aj brasko, tak radsej ... ale stale mam obavy ... to je take, ze ja sama tomu neverim, pokial mi to doktorka nepotvrdi ... ale uz teraz sa mamka aj teta tesia na to male 🙂 u nas v rodine by to bolo z nasej strany take, ze prve vnuca 🙂
ano, viem,nemali ... ale akykolvek clanok si najdem, tak nesmieme to a to .. a prave prve dni su dolezite, ci vsetko bude ok ... tak len preto stresujem, cize mne by pomohlo, vypnut pc a dat ho prec a si len uzivat tehulkovanie 🙂
kavu som prestala pit ...ja som ju nikdy ani tak pit nemusela, v novej praci som zacala, ale aj to len preto, lebo som to videla ako trosku taky utek z prace hned zrana a aspon aj s kolegynou sme pokecali 🙂
keby si videla ako ja sa snazim ovocie jest a jest 🙂))

klara030
27. dec 2014

@misdan ahojte, tak ja som v 6tt a tiez sa veru citim, akoby som tehu ani nebola 😀 😀 😀 pre istotu som si robila test, aj napriek tomu, ze mam tehu uz z krvi potvrdene 😀 😀 😀 Inak nemam vobec ziadne priznaky. Och a tie pripitky, no je to tazke kamuflovat..... Ja som sa hrala na soferku, ze nemozem lebo soferujem. Ale, mame doma stale niekoho na navsteve a to je horsie. Na silvestra som si kupila Vineu a budem si ju nalievat do sampusoveho pohara a tvarit sa, ze je to sampus 😀

meedulienka
autor
27. dec 2014

@all, a ano, zacala som uz riesit pohlavie babatka, viem, choreee ... ale tak velmi sa tesim na to male 🙂

klara030
27. dec 2014

@meedulienka Tak ja som na tom veru podobne 🙂 tiez moje prve tehu a nemam zatial ziadne priznaky 😀 a to som teraz v 6tt. V noci trochu nespavost, neviem ako tehu na to vplyva veru. Nic ma neboli, nieje mi zle, iba sa v noci okolo 2-3 zobudim a neda sa mi zaspat.

meedulienka
autor
27. dec 2014

@klara030, podobne .. tiez zatial bez nejakych vacsich priznakov ..to budenie som mala aj ja, sa mi stavalo, ze o tretej som vstala, a uz som nevedela zaspat, uz som bola vyspata 🙂ale odkedy som doma, tak sa to ukludnilo a spavam celu noc 🙂 tak verim, ze u kazdej z nas je to v poriadku a som rada teda, ze nie som jedina, ktora zatial teda nema tie take prave tehotenske priznaky 🙂

monika_123
27. dec 2014

@misdan fakt aj mne to pride neuveritelne,,,najprv som muzovi hovorila ze nech si nemylsi ze to vyjde na 1x,ze to moze trvat aj rok tak uz aby sme zacali a aha 😀
@klara030 a tie pripitky neviem neviem. Ja som sa to dozvedela iba dnes a 25.12. sme boli u svokrovcov tam so msi dala asi 3pohariky mini hrusky,takze hadam v pohode.horsie bude na silvestra u svokrovcov ako sa len vyhovorim ze nic nechcem to som teda zvedavaaa 😀 len baby zaujimalo by ma to nocne budenie ja sa tiez uz asi 4noci budim okolo 3 to co ma znamenat 😀

misdan
27. dec 2014

@meedulienka v pohodickeee, my uz sestrou tusime, ze to bude dievcatko..a chcela by som Stelku 😎

misdan
27. dec 2014

@klara030 tak tu nespavost mam trocha i ja..stale sa budem..malo spim..

klara030
27. dec 2014

@monika_123 no mne je to budenie velkou zahadou. Ja som bola vzdy velky spachtos a v noci ma nic nezobudilo a teraz? Nechapem veru tomu 😒

misdan
27. dec 2014

@monika_123 presne presne s tou myslienkou sme do toho isli aj my, ked som tu i vo svojom okoli videla, ako sa mnohym zdravym nedari- ze reku skusme pomaly, ze vsak to kym sa podariiiii..a hla 😀 az sa citim previnilo medzi tolkymi dlhorocnymi snazilkami..

meedulienka
autor
27. dec 2014

@monika123, nam podobne, presne to iste som hovorila mojmu priatelovi, ze niekto to skusa aj rok, dva ..ze zdrave pary maju termin povedzme 6 mesiacov, a este my dvaja, co ja som bola aj na operacii, tak som si nemyslela, ze sa to podari na druhy cyklus a podarilo, neuveritelne 🙂 ze si sofer? ze sa necitis dobre? mhm ...tazko sa hovori, alebo jednoducho budes kamuflovat a manzel bude pomahat 🙂
inak s tym budenim, mozno je to vsetko len v nasich hlavach ....treba sa dat do kludu a bude to ok 🙂
@misdan, takze nie som vadna, ano? 🙂 no mne teta hned povedala, ze dievcatko, mhm ..zeby som oskaredela? ;) a ja som povedala chlapcek, ale no neviem ..podla tych indicii a roznych cinskych testov, to vychadza na dievcatko 🙂

misdan
27. dec 2014

@meedulienka nie nie si vadna 😀 len sa moc tesime 🙂 no inak ja mam tvar trocha ako pubertiak, ako pred MS, takze snad to takto nebude cele tehu 😀

meedulienka
autor
27. dec 2014

@misdan, podobne, tvar pubertaka, uz dlho som takto nevyzerala 🙂)

ivuss01
28. dec 2014

Dievcata, chcem sa pridat k teme 🙂 ja som 24 nasla // k dr sa chystam zajtra, 🙂

ivuss01
28. dec 2014

@meedulienka mozes dat link alebo nieco na tie indicie alebo cinske testy? diiiky

ivuss01
28. dec 2014

@misdan vyhadzana som aj ja, nikdy som tak nebola :-/

luucka32
28. dec 2014

@misdan dakujem ja som si urobila vodicak pred necelim mesiacom tak pripitok vzdy odmietnem stym ze soferujem..v noci sa budim aj ja a vela krat nemozem zaspat az nad ranom a to uz drobec zase vstava tak moc toho nenaspim..ja som aj trosku nervozna ci vsetko je ako ma byt ja pojdem asi najskor k dr.az 7.1.a tiez to tak vizera ze sa nam to podarilo na prvy krat.

potvorka77
28. dec 2014

Cauteeee aj ja som v tom!! Mala som 2 duchov na teste ale dnes mi ukazal ten digitalny test ze som. Haluz je ze som.to vedela od zaciatku.je to moje 3tie tehotenstvo. Dcerku mam jednu. To posledne sa ukoncilo same v 5tt 3d3dni takze teraz som opatrna ale nic mi nebrani sa tesit. Viem ze tentoraz to bude ine a my budeme buduce vianoce 4ria🙂 gynekologa mam az 17.1. Tak budem cakat na peknu fotecku. Priznaky mam snad vsetky okrem vracania. Zaujimave ze je citim v kuse tlaky v lavom vajecniku kedze z laveho som otehotnela. Hovori sa ze na zaciatku tehu to zena citi a tiez po porode ked dostane menzes ale to som u mna nepostrehla vtedy. Ja to nasim povedat idem,lebo minule tehotenstvo som sama citila ze nemam nic hovorit asi mi nasepkaval 6ty zmysel ze mam byt ticho. Ale ked sa to pokaslalo.aj tak som to ppvedala neslo to nepovedat. Aj som od nich vtedy pptrebovala pomoc. Teraz to bude ine tak to chceme pri najbližšej moznej príležitosti povedat. Zaroven nie sme povercivi co sa ma stat stane sa a ja osobne som vedela o tolkych skorych tehotenstvach a deticky su krasne zdravé🙂) kupila som si dnes birell a tesim sa ako si vecer strngneme ked krpec zaspi 🙂)

red_kika
28. dec 2014

Caute baby, dnes som na teste mala pekne viditelnu ciarku...2 dni len dchovia. mala som skoru ovu, uz na 11dc tak som zvedava co povie doki (este som nevolala). Podla kalkulacky mi vychadza 11.9.2015.... Par dni pred mojou 30tkou ;)

potvorka77
28. dec 2014

@red_kika tak to si mala ovu ako ja🙂 mne to vykalkulovalo na 6.9. 🙂

misdan
28. dec 2014

@potvorka77
@red_kika tak vitajte kocky a gratulujem vam 🙂

radka752
28. dec 2014

baby gratulujem. Ja som teraz podľa tehotenskej kalkulačky v 8 tt. Posledné 2 týždne mi je veľmi zle, aj keď predtým som bola v pohode a jedla všetko zaradom. Teraz jem iba na silu, lebo keď nezjem nič, tak mi je ešte horšie. Sviatky prešli celkom v pohode, aj keď mi bolo ťažko od žalúdka a doma sme mali iba také lieky, ktoré tehotné nesmú, tak som to riešila bystrinkou. Dúfam, že tie nevoľnosti už nebudú dlho trvať.

misdan
28. dec 2014

Tak urobila som si dnes este 3.test a som natesena, ze ciarka pekne zosilnela 🙂

@radka752 fu drz sa..ja v kutiku duse dufam, ze mna nevolnosti obidu, neviem si predstavit fungovat s nimi v praci.. ☹

misdan
28. dec 2014

Tu je moj dnesny vecerny 🙂

svatava74
29. dec 2014

@misdan krasny...blahozelame.....super... 😉

sev111
29. dec 2014

@svatava74 no ja budem mať druhé bábätko po vyše 7r ale viem že sa asi nedotisnem ku kočíkovaniu 😀 bude to mať pod palcom veľká sestrička 😀
@luucka32 pekné čiaročky 🙂 ako sa inak držíte ja som chorá dnes som si nasadila oscilo a stodal verím že budem s bábätkom čo najskôr fit
@misdan tiež srdečne blahoželám všetkým tehuľkám 😀
@monika_123 super testík mne na štedrý deň ukázal 2-3 nevieš náhodou dokedy takto ostane displej?
@meedulienka blahoželám

monika_123
29. dec 2014

@sev111 ja som si robila v sobotu a dnes uz cisty displej,tebe este stale ukazuje?