icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

julypetkova
29. dec 2014

@simona2007 mala by si vyhladat lekar ,nechcem ta strasit ,ale ja som tak o babo prisla ,nieje to ziadna sranda ,radsej 100krat zbytocne ako 1 a neskoro...!

radka752
30. dec 2014

@misdan No s tými nevoľnosťami je to v práci dosť náročné. Je mi zle hneď ako sa prebudím a trvá to celý deň, kým nezaspím. Ale myslím, že problém je hlavne v tom, že v práci nemôžem jesť pravidelne. Lebo kým som bola doma cez sviatky a jedla pravidelne každé 2 hodiny niečo malé, tak som nemala až také nevoľnosti.

misdan
30. dec 2014

@radka752 no veru, ja som si nakupila do prace take male susienky a ked ma chyti vlci hlad /co je teraz odkedy som tehu nejako castejsie a intenzivnejsie/ tak si supnem aspon nieco taketo male..i ked je to nanic, aj u mna je to v praci nepravidelne- dnes som obedovala napr. o pol 3 :/
A posledne dva dni je mi rano trocha blbo, trva to cca do 8mej, co uz som hodinu v praci- ale zatial sa to dalo predychat a prezit 😀
Joj no drz sa, nech to prejde cim skor.. 😉

kattyy3
30. dec 2014

Ahojte dievcata, aj ja by som sa rada k vam pridala. Som po dvoch MA, vsetkych moznych vysetreniach a konecne tento mesiac sme sa mohli opat zacat snazit a dnes rano som zistila ze sa nam hned zadarilo. Som velmi stastna a zaroven sa aj bojim nech nam to do tretice vijde. Ja zatial nemam vela priznakov okrem nafuknuteho bruska a akych si motylikov v podbrusku sem a tam. Tak 7.1 idem na kontrolu a potvrdenie drzim nam vsetkym palce nech sme stastne maminky

6michaella6
1. jan 2015

ahojte 🙂 neviem či sem ešte patrím lebo ja som zistila že som tehu dnes ráno 01.01.2015 🙂 takže super začiatok nového roka ...meškala mi asi týžden, najprv že prechladnutie alebo stres. prve dva testy som si robila den po vynechaní a neukázali nič...tento bol 6 dní po vynechaní a boli vidieť 2 // ...inak bolesti v podbrušku a krížoch aj v noci a dosť intenzívne ako pri MS, biely výtok a túto noc taká pachuť v puse ako krv alebo také niečo

misdan
1. jan 2015

@6michaella6 ahoj, ale ano vitaj kludne este medzi nas, vsak si otehotnela v decembri 🙂 a kraasny darcek na novy rok 😉 Inak tato nasa mini skupinka aj tak coskoro asi zanikne, ked sa kazda zaradime podla terminu k augustovkam alebo septembrovkam 2015 😉

ivankaberrynka
1. jan 2015

@misdan Bola by škoda, keby zanikla. Ja som taká nadšená z tejto skupinky 😉 Baby, kde by ste chceli rodiť? Ja viem, že je to ešte skoro, myslieť na tieto veci, ale bolo by fajn spoznať sa aj mimo MK 🙂

misdan
1. jan 2015

@ivankaberrynka mas pravdu, mozno to tu udrzime 🙂 ja som tiez velmi nadsena, nakolko este to u nas nevie takmer nikto a tu som sa v pohode mohla sa vami vytesovat a zdielat prve pocity 🙂 - zajtra idem az k lekarovi, velmi sa tesim aj bojim zaroven...
Inak, ty si teda na rizikovom?..ja mam rizik. pracovne prostredie, da sa vsak scasti upravit, tak uvidime co na to gynekolog zajtra.
A vobec nie je skoro mysliet na take veci- ja som si za ten tyzden, co to viem, tooolko browsovala na nete 😀 a aj na porodnicu som uz myslela..odkial si? Ja byvam v NR, ale trvale mam este stale v BA, aj mamu a sestru..uvazujem teda nad porodnicou BA- Antolska alebo NZ- kedze tam moj gynekolog ma nejaky uvazok a chodi tam operovat a rodit..

ivankaberrynka
1. jan 2015

@misdan Ja by som chcela rodiť buď vo Zvolene, alebo tiež možno v NZ. Ja som zo Žarnovice. Aj u nás to ešte nikto nevie, preto sa cítim rovnako v tom, že tu sa môžem s niekým o tom porozprávať..
Nemám asi také celkom rizikové, ale mám zakázaných veľa vecí - medzi nimi aj milovanie, čo si neviem predstaviť ako to zvládneme 🙂

kattyy3
1. jan 2015

Ahojte tak nad porodom asi kazda z nas hned uvazuje a zvazuje co a kde by bolo najlepsie. Ja byvam v Hainburgu a urcite by som tu chcela rodit len sa trosku bojim kedze lekarku mam v BA ktorej doverujem a zial nemecky viem malo len sa ucim. No sluzby sa tu vraj nedaju porovnat takze asi to Hainburg vyhra.

ivankaberrynka
1. jan 2015

@kattyy3 Moja sestra býva v Eisenstadte a jej kamarátka tiež rodila v AT, ale neviem v ktorej nemocnici presne. Veľmi si pochvaľovala,,,aj sestra keď ju bola pozrieť, tak hovorila, že to je neuveriteľné, aké služby ponúkajú tam a aké na SVK. Keby mám možnosť, tiež by som tam rodila..

misdan
1. jan 2015

@ivankaberrynka jee tak by sme sa mozno v NZ mohli stretnut 😉 aky mas prespokladany termin porodu?
A tak nejako to zvladnete, ved su aj ine sposoby.. 😀

red_kika
1. jan 2015

@kattyy3 ja byvam v senci ale pojdem do kochu. Prvy porod som mala na kramaroch, to mi stacilo 🙂 co sa tyka penazi, tak koch je taky isty drahy ako hainburg, len samozrejme pre mna blizsie. Pre teba iste hainburg. Ale myslim zetieto dve porodnice sa daju porovnat

ivankaberrynka
1. jan 2015

@misdan To ešte neviem, lebo keď som bola u dr. 29.12., tak mi len povedal, že je to začínajúca gravidita a mám sa ukázať o 3 týždne. Pretože ja som asi len 2-3 týždne po oplodnení...

monika_123
1. jan 2015

@ivankaberrynka ja ked pojdem k dr budem v 6tt+2 a budem presne mesiac po oplodneni myslis ze uz bude daco vidno?

ivankaberrynka
1. jan 2015

@monika_123 Jasné, že bude. Taká malá bodka. U mňa to boli možno 2 mm iba.

radka752
2. jan 2015

Ahojte. Tak ja som z okolia KE a tiež som si už na nete pozerala skúsenosti iných žien ohľadom pôrodu a niektoré skúsenosti ma doslova vydesili. Takže stále neviem, ktorú si vyberiem. Ja by som mala byť teraz v 9tt a o 2 týždne som objednaná prvýkrát do poradne. Som z toho dosť nervózna - či bude všetko v poriadku. Prvýkrát by som konečne mala na ultrazvuku vidieť aj niečo iné ako bodku :D

nikusik89
2. jan 2015

@meedulienka
Ahojte🙂 V prvom rade gratulujem všetkým tehulkám. Pridávam sa k Vám 🙂 Som z okresu KN. Poslednú MS som mala 19.11.2014 a prvý test som si robila 19.12.2014 (2dni po očakávanej MS) už som mala //. Gyn mi vtedy naordinoval duphaston 2x1tab. denne nakoľko mám len jeden vaječník, na sono ešte nebolo nič. Čiarka na teste silnela a 31.12.2014 som bola znovu na vyšetrení. Na sono bolo vidno bublinku (gestačný vak) a povedal mi lekár že som podľa neho 5tt 🙂 Vraj to čo máme vidieť v 5tt sme videli a dúfajme, že sa bude malinké vyvíjať pekne. Toto je moje prvé tehu, a dúfam, že bude úspešné. Som trocha vystresovaná,že či je to skutočne tak ako má byť, že v 5tt. je treba vidieť presne toto🙂 Lekár je celkom opatrný typ, ale aj celkom skoro som tehu odhalila....síce ako pozerám, tak väčšina to odhalila tiež pomerne skoro alebo aj skôr ako ja 🙂 Teším sa, že existuje táto skupinka, aspoň si tu poradíme a podelíme sa o info. Ja zatiaľ beriem obyčajnú kyselinu listovú. Na ďalšie vyšetrenie idem 21.1.2014 (o tri týždne) vtedy už dúfam budeme vidieť aj niečo viac 🙂)
Inak príznaky nepociťujem tiež žiadne, akurát som poriadne nafúknutá na poobedie...a mám celkom veľa vyrážok na to, že ani v puberte som nič nemala :D
O tehu sme zatiaľ s manželom povedali len najbližšej rodine, rodičom a súrodencom...s ostanými ešte počkáme chvílunku;)
Prajem Vám pekný deň:*

luucka32
2. jan 2015

@sev111 ahoj ako sa citis?uz zdravsie? Tak partner to dnes nevydrzal a poslal ma k dr.videla som po prvy krat nas hrasok je tam kde ma byt pekne v maternici si oddychuje a rastie som v 6tt a 2.2 idem na podrobnejsie sono

luucka32
2. jan 2015

@nikusik89 vitaj medzi nami a gratulujem ti

ivulienka81178
2. jan 2015

Ahojte ja som v 8tt..je to moje 3tehotenstvo ktore zatial drzi.Mam uz 11rocneho syna o jedno babo som prisla tak hadam to teraz uz konecne vydrzi.Beriem tabletky na udrzanie plodu byva mi cele dni zle mavam aj sem tam bolesti v podbrusku az je to hrozne.Tesim sa na babo ale toto tehotenstvo ma strasne vycerpava.Prve tehotenstvo bolo suprove sice je to aj vekom mala som 24..ale cim som starsia zle to znasam..Dufam ze to vaetko zvaldnem aj napriek vsetkemu tomu sa tesim na to malicke.Drzim vam vsetkym palceky.🙂

somtoja13
2. jan 2015

Ahojte! je tu medzi vami daka tehulka co ma ako ja poruchu zrazanlivosti krvi?

6michaella6
2. jan 2015

žienky aj vas tak boli podbruško? Mňa celkom dosť a aj križe...potom to prestane a o chvilu znovu. Bojim sa ci to nie je aj nejaky zapal alebo co. Doktora som dnes nestihla tak sa chystam v pondelok.pondelok..a este sa chcem spytat aj vy mate traviace problemy? Mne creva pracuju az je to neprijemne. Ked je to uz takto na zaciatku tak co uz neskor?! 😞

sev111
2. jan 2015

@luucka32 ahoj lepšie tiež som bola na sone no srdiečka nebolo ešte vidieť idem zas o 2 týždne neviem kedy vystaví teh knižku

ivulienka81178
2. jan 2015

@6michaella6 ja som dnes bola prave preto na pohotovosti..lebo sa to nedalo vydrzat tak ma bolelo v podbrusku.Ze vraj mam infekciu dala mi anti..a babätko v poriadku..Skus otom lekarke povedat ..drzim palce 🙂

liligreg
3. jan 2015

baby, vcera som bola u dr., lebo som si rano nasla na papieri taky oranzovo-bledoruzovy vytok... nastastir povedal, ze on zoadne krvacanie nevidi, len co ma zaskocilo, tak vravel, ze to vyzera na piaty tyzden.. no ja som mala ovu, okolo mikulasa, tak nie je to malo? zatial, zr vifel len vacok, nieco strssne malinke v nom, ale yo si ani nebol isty, ci to nieco je

misdan
3. jan 2015

@nikusik89 ahoj, gratulujem, mame to podobne, ja som mala poslednu MS 22.11. a tiez idem 21.1. na kontrolu tak si mozme drzat palce, aby srdiecka pekne bili 🙂

@ivulienka81178 no ty si uz skusena mamina! ;) drzim palce, nech nevolnosti cim skor ustupia..

@6michaella6 ahoj, mna podbrusko neboli vobec, iba raz za par dni ma nieco pichne..a creva-no pracuju hlucnejsie, aj mi rychlejsie travi a som taka hladna az mi je blbo 🙂

@liligreg uff tak hlavne, ze ste ok..neboj ja som mala ovulku tiez okolo 7.12.a napisal mi 5.tt. ale podla MS som bola vcera 5tt+6, dnes uz 6tt+0. Ono podla mna oni to este neriesia, mne ani nevyratal termin porodu nic take..je este skoro, su opatrni..

misdan
3. jan 2015

@all inak baby ja som odvcera uz oficialne "tehotna zamestnankyna" 😎 Hned po gyn som sla za sefom, dala som to pisomne, nemusim na rizikove len sa mi trocha upravia prac.cinnosti, tak som happy 😎

liligreg
3. jan 2015

@misdan no ja som mala byt vcera 6+0tt..teda ja som to tak halabala od oka cez tehu kalkulacku ratala, lebo posledna ms bola 1.11 ale ako na potvoru, tomu cyklu zasibalo, zvycajne mam 35 dni cyklus a vtedy som mala az okolo mikulasa ovu.. a viem, ze otehu som mohla len po mikul., lebo nebolo casu na tutumutu, sme sa s drahym minali ☹ povedal, ze mam prist o dva tyzdne, tak dufam, ze uz daco bude vidno.... ty si bola kedy u dok?

nikusik89
3. jan 2015

@misdan No, hej, tak to sme fakt na tom velmi podobne 🙂 super🙂 A ako čítam tvoje odpovede, to lekár ani mne nerátal termín pôrodu ani nič, ešte mi ani fotečku zo sono mi nedal... oni to asi až časom upresnia, veď ozaj tie MS môžu narobiť šarapaty...a aj môj lekár je opatrný, lebo mi aj povedal, že je ozaj skoro a treba dúfať, že sa bude tehu vyvíjať dobrým smerom, takže ozaj si držať palce a dávať na seba pozor, ostatné je na prírode a na "šéfkovi" tam hore 😉
ja som mala ovu tak okolo 4.12.cca, podľa MS som 6tt+4dni(mám na to aplikáciu v telefóne, kam som si značila ovu a pod.) a podľa lekára to je presne o týždeň menej. V podstate to teraz nejak extra neriešim, hlavne nech je vždy vidno na sono to čo má 😉 A už sa veru teším na ďalšie vyšetrenie :D
Babenky, držím nám všetkým palce a verím, že z nás bude pekná skupinka (neskôr už maminiek), ktoré si budúd radiť "ostošesť" :D pekný víkend 😉 🙂