icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

luucka32
11. jan 2015

@ivankaberrynka to je tazko vysvetlit ake su to pocity...ked ze som uz rodila tak to moze trochu prirovnat tomu ako sa my stahovala maternica po porode pri kojeni.ani pri jednom tehu som to necitila len sufam ze to bude o.k.kazde tehotenstvo bolo ine aj ine chute tak sa modlim aby to bolo v poriadku.ty to este ale moc neprehanaj s pracou.sa este setri.ja sa uz moc nenasetrim syn ma 2r.take male zihadlo... 😀

majkacha
11. jan 2015

Dievcata, ste tu este niektora cca 7tt bez viditelnej akcie srdiecka? ☹

ivankaberrynka
11. jan 2015

@majkacha Ahoj. Neboj sa. To este nic nemusi znamenat. Niektore zienky v tomto tt dokonca nemali ani plod, iba prazdny gestacny vak a neskor sa vsetko pekne zacalo vyvijat a teraz maju velke zdrave deti 🙂

majkacha
11. jan 2015

@ivankaberrynka Dakujem za povzbudenie. Viem ze to nemusi nic znamenat, a uz si ani nepamatam ako som to mala pri prvom tehotenstve 🙂 Ja som mala gestacny vak, to zltkove cosi a "asi" plod 3,6mm. Len teda bez akcie srdiecka. Aj ked podla menzesu som bola 6+4, podla utz 6+0... Uz sa v tom ani srnka nevyzna a to cakanie do piatku ma znici ☹

liligreg
12. jan 2015

@majkacha ja tiez cakam na piatok.. bola som 2.1 u dr. lebo som si nasla bledoruzovy vytok, myslela som si, ze som 7 tt aj podla kalkulacky, aj podla oplodnenia a dr. ma uzemnil, ze to je 5tt, ze to je len zacinajuce tehu...no zostala som ako obarena a som uplne nedockava..cakat dva tyzdne!! ale baby mi tiez tu piali,co otehu v rovnakom case, ze im dr.vravel 5tt..takze nam nezostava nic ine len verit, ze je vsetko tak, ako ma byt

radka752
12. jan 2015

@ivankaberrynka Vďaka. Pozriem si to.

red_kika
12. jan 2015

@somtoja13 fuh, som rada ze niesom asama, ktora ma v 5+2 len vacok riadne viditelny. uz som sa zlakla.
lebo lekar mi napisal ze ozvy ani YS (kto vie co to je) nieje viditelne.

somtoja13
12. jan 2015

@red_kika ahoj ja akurat sedim u lekara na dalsej prehliadke tak som zvedava ci uz bude aj srdiecko vidno...ale mne nic zle nepovedal zeby malo byt viac vidno.

red_kika
12. jan 2015

@somtoja13 tak ja som bola na pohotovosti a tam lekary su velmi skupy na nejake vyjadrenia.
a uz si nepamatam ako to bolo pri prvom synovi. prvy obrazok som dostala az v 11tt, kde uz bolo vsetko pekne vidno.

red_kika
12. jan 2015

@somtoja13 ja idem az zajtra, na kontrolu, ze ci je vsetko ok od soboty

somtoja13
12. jan 2015

@red_kika Tak uz je vidno aj krpca aj srdiecko 🙂 drzim palce aby si aj ty videla;)

red_kika
12. jan 2015

@somtoja13 jeeej super, no som zvedava co ja...lebo to este nebudem ani v 7tt

neznama23
12. jan 2015

Dnes rano urobeni.asi sa mozem zacat tesit.poradte kedy mam ist k doktorovi

red_kika
12. jan 2015

@neznama23 ja som neplanovane musela ist ked som bola 5+2tt...ale normalne by som sla az okol 7tt

neznama23
12. jan 2015

Dakujem za radu

nikusik89
12. jan 2015

@neznama23 Ahoj, ja som mala podoný test 3dni po meškaní MS a hneď somm šla k lekárovi...ale nič nebolo vindo, tak ma objednal o dva týždne, vetdy už bolo tehu 🙂 videl vak a objednal ma o 3týždne, to bude 21.1. vtedy už by som mala byť 8tt. 🙂 Teda ak ti je dobre a ani žiadne problémy sa nebudú ukazovať tak máš čas, ale ak si netrpezlivá ako som bola ja a chceš sa ukludniť tak choď maximálne ťa objedná;) držím palce 🙂

mamulienka30
12. jan 2015

@neznama23 okolo siedmeho tyzdna, ja tiez tak idem, zajtra budem 6tt+2

somtoja13
12. jan 2015

@red_kika ani ja nie som,podla veľkosti miminka mi povedal že mam pekných 6 týždňov.potom napíš ako si dopadla

neznama23
12. jan 2015

Dakujem za rady aj som tak planovala ze by som osla koncom buduceho tyzdna ku doktorovi

lavinis
12. jan 2015

ahojte, ja som si dnes našla veľmi rýchle // na teste, tak do 2 sekúnd, keďže mi meškajú kramy 8 dní.

v stredu idem k lekárovi, zatiaľ to asi prvé tri mesiace okrem mamy a pár blízkych ľudí nepoviem nikomu, keďže tie tri prvé tri mesiace sú neisté

misdan
12. jan 2015

@red_kika to YS je asi zltkovy vak- anglicka skratka.

red_kika
12. jan 2015

@misdan aha.. Ja som z tycho nazvov a skratiek mimo.. Bublina bola ale bodk nie. Ta bodka sa potom nazyva vacok? Som myslela ze ta Velka bublina je to

mamulienka30
12. jan 2015

@red_kika - pokial viem je dutinka, v dutinke neskor plodik, plodik zo srdieckom... dutinka a zltkovy vak bude to iste, ked sa zltko vstreba, vznikne plodik, nie? Zlozite toto nejako 😅

red_kika
12. jan 2015

@mamulienka30 no necham sa zajtra prekvapit

mamulienka30
12. jan 2015

@red_kika - na kolku ides? Ja mam termin o jedenastej u noveho lekara, hadam to vobec najdem, netusim, kde to je, navigacne v aute bude pracovat 😀

misdan
12. jan 2015

@red_kika zltkovy vak sluzi na vyzivu embrya. je amnionova dutina, v ktorej je embryo a zltkovy vak. neskor sa pomery menia.

ivankaberrynka
12. jan 2015

@lavinis Ja som to nepovedala ani mame. Len ja a moja polovicka to vieme. Uz mi zacina rast brusko trochu, aj prsia. Esteze je zima, ze sa to da ako tak schovat 🙂

lavinis
13. jan 2015

ja som si povedala, ze kaslem na povery 🙂 ved ak sa nieco stane, tak aj tak to poviem mame a presne tym istym najlepsim priatelom 🙂 ale kazdy to ma inak a v niecom inom sa citi komfortnejsie 🙂 ja mam ist do zahranicia za priatelom,t akze si bohuzial ten komfort tajomstva nemozem dovolit...tiez by som sa najradsej pred mamou objavila az s bruchom...ze ahoj, babka :D

red_kika
13. jan 2015

@mamulienka30 uz sedim.. Ale nemam termin. Takze musim cakat

mamulienka30
13. jan 2015

@red_kika ja idem na 11:20 😅 Ale ty sa asi dostanes skor na rad ;) Ja idem do sprchy a urobit zo seba cloveka 😀