Druhé dieťa v 32. rokoch
Ahojte ženy chcem sa opýtať mám 32 rokov a čakám druhé dieťa v čase pôrodu budem mať 33 r a veľa ľudí z okolia mi vraví že to je už dosť vysoký vek..je to tak aj podľa vás?..nám sa dlho nedarilo prvé som rodila v 26..
@anonymous87 ty sa smejes a ani netusis,ze ak tebe vela ku geriatrickej rodicke nechybalo. Geriatricka rodicka sa oznacuje zena, ktora rodi 35 a vyssie
J som mala prve v 24
A teras mam tiež 32. Zajtra mam sekciu.
Je to v pohode.
Ani nám sa nedarilo dlho
Moja mamka mala v 36 tokov 4 dieťa
A vedčinou prve rodia po tridsiatke
Tym, co ti toto hovoria, odkazala by som ich za dobrym neurologom a ukazala im najnovsie vedecke vyskumy, ktore jasne poukazuju na to, ze cim neskor zena rodi, tym lepsie jej mozog bude fungovat v starobe. Progesteron a estrogen totiz vplyvaju na mozog a zvlast pamat a je vedecky dokazane,ze zeny, ktore rodili 35 a este starsie, maju pamat a funkciu mozgu ovela lepsiu ako mlade rodicky.
@luciaaaaa ved ja sa nehadam. Samotna sestra sa na tom smiala. Ako nechapem tvoj koment trosku
@luciaaaaa ak si to budes pamatat, ze to sem mas napisat :DDDD
@bluka2
Prvý bol v hroznom prostredí (Kramáre), rodila som s ďalšími 3 ženami, odeľovala nás len taká kvázi stena, všetko som počula, hrozná lekárka, celé neosobné, hrozné sestričky, furt sprosté poznámky. Bála som sa bolesti, nechala si pichnúť epi, zjavne mi ho pichli neskoro, úplne mi zastavil rozbehnutý pôrod. Skysla som na boxe takmer 8hodín. Malý začal mať problémy, ja som nevedela tlačiť, nič som necítila, malý sa narodil v momente, keď sa začali ku mne zbiehať doktori na cisársky vďaka jednej duchaprítomnej PA, ktorá využila chvíľu, keď tá nemožná doktorka odišla a pošepkala mi, čo mám robiť. Bolo všetko, oxytocín, skákanie na brucho, malý mal nižšie apgar skóre, ja brutálne poranenia. Šili ma asi 45 minút. Po pôrode strašné bolesti, triaška, mala som modré prsty na rukách nohách, začínajúci zápal šitej rany, antibiotiká. Mala som totálny pocit zlyhania a celé to bolo proste zle. Druhý pôrod som absolvovala v Kochu, príjemné a pokojné prostredie, celý čas pri mne bola jedna lekárka a jedna PA a moj muž, žiadny Václavák. Muža nikto nikam neposielal na chodbu a podobné srandy, sestrička mu ešte aj čaj lievala, keď šla okolo. Celú druhú dobu pôrodnup som si mohla robiť, čo som chcela, po zlej skúsenosti som ya dohodla s lekárkou, že epi chcem iba v nejakej hraničnej situácii, súhlsila. PA ma pravidelne kontrolovala, pomáhala, lekárka len tak spoza dverí nakukla občas a konštatovala, že mi to ide skvele. Keď som začala cítiť tlaky, tak ma PA s mužom odprevadila na box (rozumej, v podatate ma tam tí dvaja odniesli), bez sprostých rečí a poznámok typu “veď rodíte, tak čo čakáte”. Porodila som na jednu kontrakciu a jedno zatlačenie, bábo mi hneď dali na brucho. Po pôrode úplný nával endorfínov, pokoj, pohodička. Dodnes, keď si na to spomeniem, mám zimomriavky. A nikdy nezabudnem, ako sa PA naklonila nad moje práve narodené dieťa a pošepkala jej do uška “vitaj medzi nami, drobček”. Dalo by sa ešte o tom písať veľa, Le tak zhruba takto 🙂
V 33 rokoch v dnesnej dobe dost zien este len zacina uvazovat o prvom dietati... ja som mala druhe v 43 rokoch...to je vyssi vek...nie 33, to je uplne v pohode
Ja som porodila tretie vlani a to som mala mesiac pred 36kou a bol to môj naj pôrod,do nemocnice som sa sama odviezla autom a aj z nemocnice som si odviezla sama malú princeznicku 😊🥰🥰Vek je len číslo...😁
No je to práveže super vek. Nám sa nedarí ani
teraz pred 30r a keď by sa nám podarilo aj v 45 tak budem šťastná a je mi jedno kto si čo o tom myslí.
V mojom okoli rodia zeny 35+ a nikomu to nepride cudne.. ty mas idealny vek.. neries, rob ako ty citis.
Si mladá, 😉neries, užívaj si..😍je tu kopec mamičiek po 40tke..
Ja som prvé porodila, keď som mala 32 a druhe zatiaľ neplánujeme, no o pár rokov by sme ešte jedno chceli. Kašli na okolie 🙂 Len pre pobavenie - keď som si v prepúšťacej správe z pôrodnice prečítala, že som "geriatrická" rodička, tak som skoro padla na riť od smiechu 😂
Prvé dieťa 22, druhé 38 a ešte lámem muža na jedno. Snáď do 40tky stihneme 🤣
Ahoj, ja som mala prvé v 22,druhe v 32,a tretie v 34,to je úplne v pohode, mám kamošky ktoré mali prvé po 30 tke, a nie je ich málo
Mam 33 a budem rodiť svoje prvé..snažili sme sa od mojich 28. Vôbec nie si stará, tých ľudí pošli do teplých krajín nech sa starajú sami o seba..
@1angelika tehu som mala hrozne, byvalo mi strasne zle, vela som schudla, predcasne kontrakcie, ale to nebolo mojim vekom...ja som mala roky problem donosit dietatko, predtym som 5 krat potratila...nakoniec som rodila prirodzene v ukoncenom 38 tt..porod v pohode...lepsie ako pri prvom, ktoreho som mala v 24 rokoch...mam naj kamosku z detstva, ktora prirodzene otehotnela v 41 a v 43 rokoch a porodila dve zdrave deti....
Dobrý deň potrebovala by som rádu
Som tu nová a neviem kde mám písať
Z manželom sme mali nechránený p ..s 6.5
Od 7.5 mám bolestný pod bruškom
Terás už ma bolia prsia pod bruškom pálenie záhy
Často má napína na zvracanie niekedy ma bolí hrdlo a tečie mi z nosa jeden deň len test som si robila negatívny tak nechápem ďakujem pekné za rady
Dosť vysoký vek?!!! Moje nervy... Ja mám toho roku 32 a čakám 3. dieťa.
Žena, veď si ešte mladá a tie reči, že dosť vysoký vek odignoruj.
Ja sa nestačím čudovať tým pestrým poznámkam, ktoré sú len výsledkom ťažkej frustrácie... Fakt nerozumiem načo niečo také vyfľusne zo seba. Akú reakciu vlastne očakáva??!... 🤔 🤦🏼♀️🤌
Prajem Ti všetko dobré a hlavne zdravie, aj bábätku ❤️
32-33 je vysoky vek?? Kolegyna mala prave druhe v 38 a uplne v pohode, ma dve zdrave baby. Ak ti doktor nepovie, ze si rizikova pacientka z nejakeho dovodu, tak sa na to uplne vykasli.
Poradí mi niekto ďakujem

@simca06022011 vtedy to bola rarita veď rodili ženy v 20 tke🙂a hneď po sebe voľakedy bol málokedy veľký vekový rozdiel.Vobec sa to nedá porovnať.My sme mali na ulici pani, ktorá mala v 37 r.tretie dieťa a moja mama sa jej spytala či už je babka🙂taká hanba a to bolo jej dieťa.Moja krstná rodila v 33 r a už pozerali na ňu cez prsty, že je stará.Ale ako pises ani rodenie v strednom veku nie je ružové a ľudia budú deti živit a vychovávať do dôchodku popri tom starší rodičia a vlastne problémy