Dula pri pôrode - áno či nie
Rozmýšľali by ste nad pomocou v tehotenstve a pri pôrode? Zavolali by ste si k sebe dulu? Ako je to u nás na Slovensku?
@dankabumbi a dulu by som teda nechcela preto,ze ja som nikoho k porodu nechcela,som bola rada,ze vobec som 😂
@dankabumbi Ja planujem mat dulu po porode, po 2 porodoch v Nemecku sa tohoto tretieho na Slovensku dost bojim a dulu beriem ako jednu z viacerych "bezpecnostnych opatreni", aby vsetko prebehlo podla mojich predstav. U nas je pravidlo, ze pri porode moze byt len jedna osoba, takze sa bude striedat s manzelom, vraj to vzdy velmi dobre fungovalo. Moj muz bol pri oboch porodoch a v predporodnej dobe mi az takou velkou oporou nebol, podstatne pre mna je, aby tam bol v samotnom okamihu porodu a po nom. Dula o tom vie a nie je to problem tak zariadit. Ja osobne som za tuto moznost vdacna a o nieco kludnejsia, ked viem, ze tam bude aj ona.
@stanka2612 jasne...samozrejme ze je to o ludoch...v kazdom po olabi sa najdu aj normalni ludia a aj blbci.
*povolani
@stanka2612 ano, je to o ludoch. Hoci by nemalo byt, pretoze profesionalnu ludsku slusnost a spravanie hodne tych titulov co nosia, by mali mat vsetci zdravotnici ako uplny standard.
Tak ako su skoleni a slusni zamestnanci v akejkolvek predajni ci banke.
@bobulazelena rodila som v Cadci v statnej nemocnici
@noname26 tak asi to nie je teda tak ze vsade mozno mat iba jednu osobu
Nie 🙂 Pri pôrode som mala priateľa a ten robil vsetko. Od hladkania hlavy ( pokial som mala na to náladu 😂 ) az po nosenie tej vecicky na grcku ( ospravedlňujem sa za vyraz 😂 )
@alchemilkazltozelena Moj partner pri pôrode bol nie preto ze by som to chcela a potrebovala. On sám chcel ist a to som ho popravde aj odhovarala, ze to zvládnem aj sama. Nie, on na tom trval, ze chce byt pri pôrode svojho syna. A to, som mu nechcela uprieť ked to chcel mal na to právo a nakoniec mi aj pomohol, no urcite by som porodila aj bez neho ako vy a iných ix žien 🙂
@noname26 mali ste prosim dulu v ba?
@simonidessa nie, v cadci
@noname26 dakujem 🙂
@babulkomale ahoj, prosím Ta vedela by si mi dať na ňu kontakt? Pôsobí aj v Bratislave?

@babulkomale
@bobulazelena baby,ja som bola rodit bez sprievodu (nikoho som nechcela) a teda vsetok personal sa ku mne spraval priam uzasne a zvlast jedna sestricka,ta bola ako anjel a to som nemala nikoho dohodnuteho a zaplateneho...takze je to o ludoch,ja som asi mala stastie 😉