Dve deti mám a tretie na ceste. Čo s tým?
Ahojte, chcem sa opýtať a poznať hlavne skúsenosti vás mamičiek , Neviem či ste niektorá boli v takej situácii ako ja ale ak áno tak mi dajte vedieť ako ste to riešili. Mám dve krásne deti 5 rocne a 8 mesacne babo. Zistila som ze som tehotna, ani neviem ako sa to stalo,proste necakane. Som v 7 tt...neviem co robit, pretoze najmladsi ma predsa len 8 mesiacov a je co robit okolo neho...a do toho este jedno take malinke?..neviem ale netrufam si...uvazujem nad UPT...manzel nechava rozhodnute na mne, pretoze ja som s tymi detmi doma, ja sa tocim okolo nich...aj ked priznal ze by to tretie chcel, aj ked by to bolo narocne...ale ak ten druhy nechce tak potom naco..Ja ked som videla tehotensky test, plakala som, proste nie som s tym zmierena, ze by som hned mala aj tretie dieta, je to na mna privelka zataz..viem, ze by som to nezvladla, hlavne psychycky....neviem co robit a ako to vyriesit? Neboli ste niektora v takej situacii?Ďakujem
@silvia0201 ak mozem tykat, nemozes to tak brat..a uz vobec nie porovnavat so zvieratami, ci riesit zabitie dietata.. ziadne dieta nezabije ak to urobi vcas... a ci sa to tu tymto matkam Terezam paci alebo nie, mame aj taku moznost...a nikto nema pravo hovorit ci pisat ci to spravne je, alebo nie.
..a odchadzam..dieta sa mi zobudilo 🙂
@arabela82 sama sa priznam, ze ja by som to nezvladla ☹ mala som zly porod a preto ma druhe babo moc odraza. keby vsak uz bolo na svete tak by to uz bolo super 🙂 rozhodnutie je len a len na tebe, lebo sama vies ako sa citis a ako to zvladnes. ak ti to pomoze kamoska otehotnela ked mala doma 3mesacneho syna, neocakavane ale zvladla to! kedze sa jej druhy syn narodil v 7mesiaci je medzi malickymi rozdiel vyse 10mesiacov 😉 ale musim uz nat, zee vsetko super zvlada, urobila si proste svoj rezim a je spokojna! vysmiata mamina, ktora sa velmi tesi z dvoch malych chlapcov! sama uzna niekedy, ze je to narocne lebo obidvaja su malinky este, ale nikdy by to nemenila! vzdy povie, ze to berie ako by mala dvojcata a to az take hrozne nie je... maj spravne rozhodnutie a vela zdravia a sil do zivota prajem!!!
@arabela82 moja, neboj sa...kukni do mojho pasu, aké mám ja rozdiely medzi detičkami...malý mal 3 mesiace ked som otehotnela...a este k tomu 3 rocná dcérka...tiež som mala strach, poplakala som si...a tiež neviem ako sa to stalo.. ale povedala som si že Boh to asi tak chcel (alebo osud ak chceš) a že všetko čo sa stane v živote má nejaký význam...prosím ťa, nechod na UPT, prosím....máš dobrého manžela, určite rodinu, všetko bude fajn...uvidíš...my sme otehotneli ked sme mali rozostavaný dom, bývali sme u našich ešte s mojimi troma surodencami, bolo nás doma dokopy 9!!! k tomu mamka ťažko chorá, otec si rád vypije, no mala som pocit niekedy že končíííím....sťahovali sme sa pred Vianocami, bola som v 8. mesiaci, a zvládli sme to...kúpili sme dvojitý súrodenecký kočík, bábo do pol roka sa velmi nenhýbe, kde som ju položila, tam bola, spinkala, a za ten čas, ked ona rástla, rástli aj staršie deti a učili sa samostatnosti-akej takej, v rámci ich veku 🙂))) teraz konečne sa Tánička naučila chodiť a je to super...milujem ich, ked ich vidím vo vani ako sa spolu kúpu všetci traja a hrajú sa, je to pocit na nezaplatenie.. budú spolu rásť, spolu chodiť na diskotéky, budú mať možno spoločných kamarátov, spoločné záujmy...neboj sa, zvládneš to, život prinesie omnoho ťažšie a zložitejšie veci ako je toto, takže hlavu hore a teš sa na bábo, poterbuje tvoju lásku...je to len počiatočný šok, ktorý prejde ale všetko pojde dobre, uvidíš!!!! drž sa 😵
@stvura no ja ti ten kočík tiež určite odporúčam! bol to skvelý pomocník. Aspoň mi malý nezdrhal kade tade. Kúpila som z druhej ruky a za to isté som ho potom predala, takže ma to nič nestálo a VEĽMI pomohlo. Mala som Peg Perego duette, bol super, s volantom, perfektne sa ovládal, vaničky išli do všetkých strán nakliknúť, naložili sme veci do koša a išlo sa!
aj ja mám dve malé deti a je to na zbláznenie...často mi je do plaču ale zase dieťa dať preč to tiež nie je bohvieaká skúsenosť...je to len na tebe či by si si to celý život nevyčítala....ale ked máš uplnu rodinu dobrého muža a ludí okolo seba, ktorí ti pomožu tak si ho nechaj!ale rátaj s tým, že čas pre seba mať dlho nebudeš...
@arabela82 mozno budem jedina, ale ja ta nebudem presviedcat, aby si si dieta nechala. sama som v situacii, ze by som v pripade tehotenstva riesila rovnaku dilemu ako ty.
musis si zvazit nielen moralnu rovinu, ale aj (a to hlavne), ci dalsie dieta zvladnete fyzicky, psychicky aj finacne, pripadne ci vam je niekto schopny a ochotny pomoct. vynosit a porodit dieta totiz este nieje hrdinstvo, tym sa vsetko len zacina.
rozhodovanie bude urcite tazke, ale ver si, ze sa rozhodnes spravne. a ci uz bude odpoved "ano" alebo "nie", pamataj na to, ze nie si povinna nikomu nic vysvetlovat.
ahoj, ja zial nie som v tvojej situacii,,,,ano pisem zial lebo mi sa snazime o babo uz roky a nic z toho, preto moj nazor je urcite ovplyvneny tym co prezivam ale napisem ti nechod na potrat,,,,ak babo nebudes chciet daj ho radsej na adopciu , alebo do hniezda zachrany,,,,ale na potrat nie :((...aj ked rozhodnut sa samozrejme musis len ty, nutit ta nikto nemoze
My máme rozdiel 15 mesiac a neviem si to vynachváliť, aj keď je to makačka 😉
@arabela82 Neviem, ci Ti pomozem a poradim, ale ja som veriaca a mne v zivote velmi pomohla viera v Pana Boha. Jednoducho som mu vzdy zverila svoju starost a povedala som mu, ze ked ma do takej situacie "dostal", tak nech mi v nej aj pomoze. Viem, ze je to trochu nadnesene, ale keby som vsetko v zivote brala smrtelne vazne, tak som uz po infarkte. Tvoj manzel by dietatko prijal, tak ho prijmi aj ty. Uvidis, aku radost Ti v zivote prinesie. Skus si predstavit, zeby Tvoji rodicia Tebe nedali zivot...Zeby rozhodli za Teba, ved Ty chces zit, nie??? Aj dietatko, co nosis pod srdcom chce zit, tak mu daj na to sancu. Poznam v zivote vela pripadov, tiez kamaratka necakane otehotnela, ked mala ist do zahranicia pracovat a nakoniec to babatko vyriesilo za nu, pretoze spontanne potratila. Asi aj samo vycitilo, ze ho nechcu. Lebo tak to naozaj bolo...
Poznam iny pripad. Dospely muz, knaz, dakoval na svojej omsi rodicom, ze si ho nechali. Lebo jeho mama si ho chcela ist dat vziat na odporucanie lekarov, ze bude postihnuty a nakoniec sa narodil zdravy a navyse stal sa knazom.
Neviem, ci si veriaca, ale skus toto tvoje trapenie ponuknut Bohu, popros ho, aby Ti pomohol v tejto tazkej situacii za cenu, ze tomuto dietatku das zivot....
Ja som mala 10 mesacne dietata, ked som zistila, ze som tehotna. Zaciatky su vzdy tazke, hlavne, ked nema Ti kto z rodiny pomoct, ale ak mas dobreho manzela, bude vam dobre, neboj...Urcite to utuzi viac vase vztahy.
A o par rockov budes plakat pri pohlade na svoje tretie dieta, ked ho uvidis vystupovat v Materskej skolke na DEN MATIEK, ked Ti poda do ruky kvietok a povie Ti : "Mama, dakujem Ti."
@arabela82, my mame len jedno dieta. Bude mat 3 roky ale dava nam nenormalne zabrat. Posledne dni len placem, co som z nej na nervy. U nas doma plati, ziadne dalsie dieta, urcite nie teraz, mozno o niekolko rokov ano, a mozno uz nikdy. Jedno vsak viem, ak by som otehotnela neplanovane, necham si to. Pretoze aj napriek tym starostiam, nervom a obmedzeniam, dokaze dat dieta nieco neopisatelne. A to si nas dcerka stale vyzaduje, stale sa s nou treba hrat, venovat sa jej, prestala cez den spavat, nikto nam s nou nepomaha atd. Kludne by som povedala, ze je aj za dve deti. Ale keby sa uz stalo..... nevravim, mozno si poplacem, mozno ponadavam, ale nakoniec sa budem tesit. Prinesie to zmenu do nasho stereotypu. Mozno budem este viac na nervy, ale s myslienkou dat to dieta prec, myslim, ze taketo myslienky mat nebudem. Ale toto si musite ujasnit vy dvaja, naozaj vy DVAJA. Ja by som sa velmi bala len jedinej veci, aby sa to narodilo zdrave a to ci uz planovane alebo nie. Drzim palce, aby ste sa rozhodli spravne.
@katka1981 aj môj má tri roky a poviem ti, že nám pomohla veľmi škôlka. doma spávať nechcel, tam zase krásne nabehol na režim a spinká aj doma. Doma mal záchvaty vzdoru, odmietal sa obliekať, prezliekať, obúvať, celý deň jeden rev a tam počúvam, aký je to najlepší chlapec. Mne poradila psychologička, že dieťa potrebuje aj inú autoritu, aby som skúsila tú škôlu a veľmi pomohlo. Doma sa zase pohrá so sestričkou. Možno by sa aj tvoja pohrala so súrodencom, keby nejakého mala🙂 Ale každopádne viem čo to je, keď je dieťa trochu viac náročné. Držím palce.
@lili777, presne potrebuje skolku, no nevzali ju, a 470 eur na sukromnu nemame. Ale ak by ma vzali do prace..... tak budem musiet dat ju do sukr. este dufam ze pomoze odvolanie. Ona je vsade ako anjel. Urcite skolka pomoze najma nam na nervy. A surodenec? Jedine ze by vyrastla z vrtochov. Ja si myslim ze ona ako jedinacik bude trpiet, lebo ma moju povahu. Ale pokial sa nezmeni, nehrozi......
Ja si myslim, ze keby si naozaj chcela ist na UPT tak sem nenapises... Musi to byt asi sok neplanovane otehotniet a este k tomu tretie dieta, ale to urcite zvladnes 🙂 Maly vekovy rozdiel je super, urcite sa spolu pekne vyhraju... 🙂 Ja budem mat teraz druhe, moje prva dcerka bola neplanovana, a take je to pre mna uzasne, ze uz teraz v tehotenstve vieme, ze chceme mat tretie s malym vekovym rozdielom 🙂 My sme tiez traja, mam brata aj sestru a je to super velka rodina. Drzim palce pri rozhodovani, hlavne aby ste SPOLU s manzelom nelutovali.
píšem sem po dlhsej dobe...ja neviem ale mnohe ste tu pisali, vsak ti pomoze rodina, blizky..ale zamysleli ste sa nad tym, ze ked raz mam deti, tak necakam ze mi budu pomahat iny? To akoby urob si dieta, ale nech ti pomahaju aj iny. Ved o tom to vobec nie je.A po druhe mne ani nema kto pomoct, rodicov mam daleko a svokra v zivote nebola na prechadzke ani z jednym s mojich deti, tak aka pomoc? Chcela si mat deti , tak sa staraj ne???...po dlasie mnohe ste ma tu odsudili za to, ze pohodlna, kavickovanie s kamaratkami, tak bohuzial kavu nepijem a kamosky tu nemam,vsetok svoj cas a energiu venujem detom ani sama pre seba nemam cas. Tak potom ake kavickovanie a hrat sa na panicku??to vobec nie je o tom. Ak by som to chcela robit, tak nemam ziadne dieta. To ako mozte take pisat????Ved deti ti beru vsetok svoj cas a odoberu ti konicyk ktore si predtym robil, keby som chcela cas pre seba a robit to co predtym asi nemam deti vobec nie????...a tie co maju tri deti a skoro za sebou...vidim ake chodia utrapene, nestastne a hlavne zdrvene z tych deti a len po nich vrieskaju....lebo uz nevladzu....tak potom naco maju tolko deti, ked iba po nich vrieskaju??...to co ma potom to dieta za zivot, ked matka je nervozna , ze je toho na nu vela, ze to nezvlada psychicky??....a ma mat to tretie dieta len preto lebo sa to musi??...a viacere pisete neurobili by ste to....ale ani jedna ste nenapisala svoju vlastnu skusenost...kazda ste tu pisali, moja kamaratka ma tri ....moja mama tiez mala tri deti a zvladla...jezisi maria...ale v akej dobe sa zilo predtym a v akej teraz?....niekedy sa mi rozum zastavuje o tom co to tu pisete...ja som niezadala o nazor toho , kto len videl kamaratku ze ma tri deti..alebo jej mama mala tri deti...a o akej vrazde to tu horovite...ved v 7 tt je to este len embryo...ziadny plod...ani dietatko...este to nie je vyvinute....take vase rady a nazory, ved nejak bude...do frasa ale naco mam mat to tretie dieta, ked ho nechcem....a ked nejak bude ani nebudem mat pomaly za co uzivit??...a odsudzovat niekoho za to, ze to chce urobit nech ma dovod hociaky je ubohe...nemate pravo na to odsudzovat za to zenu co to urobi...je to jej osobne rozhodnutie
@arabela82 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😕 😕 😕 😕 😕 😕
Citace ze Tveho prispevku:
...a o akej vrazde to tu horovite...ved v 7 tt je to este len embryo...ziadny plod...ani dietatko...este to nie je vyvinute....take vase rady a nazory, ved nejak bude...do frasa ale naco mam mat to tretie dieta, ked ho nechcem....a ked nejak bude ani nebudem mat pomaly za co uzivit??..
Tva reakce svedci o tom, ze NE vsechny zeny by mely dostat Bozi DAR tak "lacino"...
Tady rady neni..rikas, ze i Tvuj muz nechava rozhodnuti na Tobe...
ja poradim Vam oboum: NESEXUJTE, kdyz to bez "nasledku " neumite.. 😠 😠 😠
@arabela82 podla toho co si teraz napisala si sa aj tak uz rozhodla 😉

@arabela82 ahoj chcem ti napisat je to dost ale nie si na tom tak zle moja dobra priatelka zistila ze caka 4 dieta uz to 3 bolo neplanovane a manzel ju surovo poslal na interupciu a vyhraza sa jej ze ostane s detmi sama bola to 1. reakcia teraz sa to trosku utriaslo ale neviem ked jej bude rast brucho ako to bude brat uz pri 3 dietati ju do konca deptal takze ak je tvoj manzel rad tak to si vyhrala, ja by som bola tiez v soku tiez mam male ma 12 mesiacov ale interupcia nie je riesenie mna by bola dusa keby som si spomenula teraz by moje dieta malo tolko rokov, islo by do skolky, do skoly, dospelost nesies si to potom so sebou po zbytok zivota