Dve deti mám a tretie na ceste. Čo s tým?
Ahojte, chcem sa opýtať a poznať hlavne skúsenosti vás mamičiek , Neviem či ste niektorá boli v takej situácii ako ja ale ak áno tak mi dajte vedieť ako ste to riešili. Mám dve krásne deti 5 rocne a 8 mesacne babo. Zistila som ze som tehotna, ani neviem ako sa to stalo,proste necakane. Som v 7 tt...neviem co robit, pretoze najmladsi ma predsa len 8 mesiacov a je co robit okolo neho...a do toho este jedno take malinke?..neviem ale netrufam si...uvazujem nad UPT...manzel nechava rozhodnute na mne, pretoze ja som s tymi detmi doma, ja sa tocim okolo nich...aj ked priznal ze by to tretie chcel, aj ked by to bolo narocne...ale ak ten druhy nechce tak potom naco..Ja ked som videla tehotensky test, plakala som, proste nie som s tym zmierena, ze by som hned mala aj tretie dieta, je to na mna privelka zataz..viem, ze by som to nezvladla, hlavne psychycky....neviem co robit a ako to vyriesit? Neboli ste niektora v takej situacii?Ďakujem
@arabela82 presne v tejto situácii som bola aj ja.len s tým rozdielom,že som mala jedno dieťa a tiež som otehotnela,keď mala dcéra 8 mesiace.a druhé bábo som si nechala.nebudem ti hovoriť,že aké to bolo ľahké,že jedno,dve,či tri deti je to isté,lebo nie je.ten prvý rok bol hrozný.veľa krát som si poplakala.manžel stále v práci a ja som bola na deti sama.keď som prišla z porodnice,tak jeden týždeň bola dcérka u mojich rodičov,aby som sa s malým ,,aklimatizovala,,a potom už bola dcéra stále doma a ja som behala raz okolo jedného raz okolo druhého.prvý rok prešiel ani neviem ako.teraz je to už o 100% lepšie.dokonca mám čas si vypiť aj kávu-aj keď studenú 😀 😀 Syn bude mať v júli 2 roky a stále v noci nespí.ale tak čo už.ale aj tak neľutujem,že ho mám.stálo a aj stojí mi za to.
takže to rozhodnutie je len a len na tebe.bude to určite ťažké,ale zvládnuť sa to dá.ten prvý rok je určite najhorší.
držím palce
@arabela82 urob tak, ako to ty cítiš... žijeme v takej dobe, že máme na výber a pokiaľ sa na to necítiš - mať tretie dieťa, tak ho na silu nemaj, mohlo by sa ti stať aj to, že by si ho mohla z niečoho obviňovať. Ano, je tu otázka svedomia, ale o tom musíš rozhodnúť ty. Ja osobne by som si to asi nechala, ale nepoznám tvoju situáciu, ani rodinnú, ani finančnú a možno tvoja psychika už teraz volá po niečom inom, ako po dieťati... To, ako ťa tu obviňujú, k tomu sa vyjadrovať nebudem, pretože obviniť niekoho je tá najľahšia vec na svete, ale nech si každý najprv poriadne preberie svoje vlastné svedomie.- Takže riaď sa hlavne srdcom ale i rozumom a nabudúce sa lepšie zabezpeč proti nečakaným situáciám.... A chcela by som vedieť, či tie baby, čo ťa obviňujú neberú ATC - pretože každý druh ATC je v podstate akési zabitie niečoho....
myslím, že Arabela82 je už dávno rozhodnutá, tak neviem, načo si tu pýta rady - aby každý názor zamietla? Ja osobne si myslím, že pokiaľ je rodina fungujúca, manžel sa na dieťa teší, tak pri dvoch sa vychová aj to tretie. Ja tiež kričím,že tretie dieťa nechcem, ale keby náhodou prišlo,určite nebudem rozmýšľať nad potratom.Poznám tisíc mamičiek, ktoré to zvládajú,tak to asi také strašné nebude a navyše, nechodia ani nešťastné ani utrápené, ako píše Arabela82. Rozčúliť nás dokáže aj jedno dieťa, nemusia byť na to ani tri, ale to všetko prejde,deti vyrastú a bude to len ľahšie.A čo sa týka finančnej stránky, prvých pár rokov to také hrozné určite nebude, však máš plno vecí po prvých dvoch deťoch, nie? Mám kamarátku,ktorá má troch synov,každého po roku a pol,najstarší už chodí do škôlky a ona je s dvomi doma a nikdy som ju nevidela chodiť utrápenú a ani po nich vrieskať.Teš sa radšej, že máš zdravé deti, lebo ľahšie vychováš päť zdravých detí, ako jedno postihnuté. A viem o čom hovorím, máme také dieťa v rodine a viem,čo to obnáša.
a ešte niečo doplním aj ked to nie je moja vlastná skúsenosť. moja mama nás má 6, otec nebol nadšený už tretím, takže jej moc nepomáhal, už brata jej odporúčali dať preč, ale ona si ho nedala vziať a potom mala aj mna pričom sa jej už vyhrážali, že ak ma nedá preč zomriem aj ja aj ona. dnes už mám 24 a vlastnú dcéru pre ktorú by som chcela aspon troch súrodencov. a dedko, ktorý svoje deti moc nechcel je teraz najlepším dedkom na svete.
a ešte pridám. moja sestra, ked sa vydávala tak bola tehotná. po narodení dcéry, hned otehotnela, medzi babami nie je ani ročný rozdiel. ked otehotnela zasa jej "super" manžel ju prehováral na potrat, ked nešla celých 9 mesiacov s nou nehovoril. po narodení to bolo v pohode, lenže o pár rokov sa situácia zopakovala a znova 9 mesiacov bez slova, ale teraz je hrdý otecko syna a vôbec si neuvedomuje že keby to bolo na nom tak by ho na svete nebolo
takže aj ťažké situácie sa dajú zvládať len treba chcieť
...obvinujete ma tu ze neuzivam ATC..a kto povedal ze nie?...niekedy aj ta zlyha....taka blba zasa nie som, ze sa nechranim pred otehotnenim...jednoducho sa to stalo a nepomohla ani ATC....
@arabela82 neber vsetko ako utok na svoju osobu. Vies, na MK malokedy najdes pochopenie pre taketo temy. Je to forum o detoch a o vsetkom co sa ich tyka. Je tu plno mamiciek, ktore deti mat nemozu ale snazia sa ako vedia. Ja viem, ze to znie ako fraza ale mnohe by dali zivot za to, aby mohli vobec pocat, donosit a vychovat dieta. Nikto do tvojej situacie nevidi, nevieme v akom si rozpolozeni a preto sa rozhodni ako uznas za vhodne. Ale pocitaj aj s nasledkami, ktore ta skor ci neskor dobehnu akokolvek sa tomu budes branit.
@arabela82 Napíšem svoj názor...Na zlyhanie antikoncepcie moc neverím,aj keď stáva sa to 1z 10 000 možno.Ale treba to zobrať tak:ja som bola nezodpovedná,tak teraz by si to mala napraviť,začať milovať svoje ešte nenarodené dieťa a dať mu šancu na život.Lebo si mu dala šancu aby sa o svoj život hlásilo!!!
@arabela82 Ja Ti napíšem moju vlastnú skúsenosť. Máme doma 3 malé deti a za nič na svete by som ich nemenila. A vekový medzi nimi nie je veľký. Medzi najstarším a druhým synom je 18,5 mesiacov a medzi druhým synčekom a najmladšou dcérkou presne 13 mesiacov. Tiež, keď som zistila, že čakáme tretie bábätko (napriek HAK), som plakala, ale nikdy by som na UPT ani len nepomyslela. A to ani nehovorím, ako ma takmer všetci na ňu posielali (druhý pôrod som mala veľmi ťažký, aj keď bol sekciou a takmer som v popôrodnom období umrela). Takže som neplakala preto, lebo tu bábo je, ale preto, či to zdravotne zvládnem. Tehotenstvo som zvládla (aj keď s určitými komplikáciami), celé tehotenstvo som sa sama starala o 2 malé deti i domácnosť. Malička sa narodila v 37.týždni a za nič na svete by sme ju nedali. A ani po návrate domov mi nikto s deťmi ani s domácnosťou nepomáhal (manžel pomôže, keď je doma, to áno, ale keď ja v robote od rána do večera, nebudem čakať, že príde domov a nech všetko porobí, lebo som bola s deťmi. Mamka býva 30 km od nás, pracuje v mieste bydliska a stará sa o chorú starkú, takže žiadne dochádzanie k nám nehrozí. A svokrovci sú iná kapitola). Deti rastú a úžasne držia spolu. Nie je to ľahké, ale všetko sa dá zvládnuť. Sama s nimi zvládam domácnosť, menšie nákupy i prechádzky. Nevyspala som sa už takmer 4 a pol roka, ale napriek tomu mi nechýba úsmev na tvári. A nemyslím si, že každý, kto má 3 a viac detí je automaticky nervózny a kričí kade chodi. Možno poznáš len nesprávnych ľudí.
@arabela82
Ja mam doma tri male deti a su po sebe, najstarsi ma 6 rokov, potom je dcerka 4 rocna a 1,5 rocna dcera, je to niekedy tazke, pretoze som na deti sama, kedze mm pracuje v zahranici a chodi domov raz za cas a hlavne teraz, ked najmensia je vsade a treba na nu vsade strihnut, hlavne ked sme von, ale ja sa tesim, ze mam tri krasne zdrave deti, pretoze som ich aj chcela a nas byt je plny radosti, hluku a smiechu a mne to tak vyhovuje, deti ma jednoducho robia stastnou a nemenila by som za nic na svete a niekedy si vravim, ze by som este aj stvrte prijala,ale urcite nie teraz, az ked deti trochu odrastu, ale neviem co bude, zatial mi tieto moje tri striebra stacia
@micka21 :D kazdy druh ATC je zabitie coho? Taky kondom zabija co? pokial ho teda nenatiahnem niekomu na hlavu, neviem si velmi predstavit, co zabija :D A co zabija HAK? Alebo DANA? Alebo pesar? :D Naozaj ma to zaujalo..
@arabela82 prisla si sem rozhodnuta ist na UPT a potrebujes potlapkanie po pleci, ze je to ok. Zabudni na diskusie, na to, co ti kto radi a zamysli sa sama, co chces, co si pre to ochotna urobit a co to bude obnasat. Pre Teba. Pretoze kazdy to preziva inak. Poznam pripad, kde po UPT zena skoncila na antidepresivach na cca dva roky, pretoze to nezvladla. Ale poznam aj pripad mamicky, tkora na antidepresivach skoncila po porode tretieho dietatka. Kazdy ma ine zvladanie zatazovych situacii, skus sa do seba pozriet, co to bude znamenat pre teba - mat vela prace okolo dalsieho dietata, alebo mat deti dve a vycitku svedomia/tazivu spomienku/atd.. Pre mna nie je myslitelne ist na UPT, nie z dovodu viery (tu v Boha ja nemam) ale preto, ze nepoznam dovod, ktory by ma k tomu donutil (okrem extremov znasilneia a pod). A hlavne rozhodni sa spolu s manzelom a nie za jeden den. Pockaj tyzden-dva, nechaj to trosku ulezat a rozdychat. Je to zavazne rozhodnutie o zivote, tak sa neunahli.
@arabela82 vies, to "len embryo" ma uz svoje srdiecko... je to kus z teba a tvojho manzela...
antikoncepcia zlyhala? tak sa netreba spoliehat len na nu, ale bud to kombinovat, alebo sa dat sterilizovat... sice je to nezvratne riesenie, ale vyzeras byt skalopevne rozhodnuta, ze uz ziadne babo nikdy...
len nechapem, preco sa prides poradit na pro-baby forum a cakas pochopenie... som jedna z tych, ktora to nema take jednoduche s pocatim a donosenim, takze sa mi taketo pribehy citaju velmi velmi tazko...
kazdy tu povieme svoj nazor, to je hadam dovolene... ale prepac, ak ten nazor nie je zhodny s tvojim, neurazaj sa a neprskaj siru vsade okolo seba...
@arabela82 pridaj sa sem:
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/deti-naroz...
alebo sem:
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/cakame-babatko-i-napriek-tomu-ze-sme-si-davali-pozor/
ja mam 2,5 rocnu slecnu, 10 mesacneho fesaka a som v 5-tom mesiaci......su tu niektore ovela "horsie" na to ako ty.....
@arabela82 Ahoj, pred 3 tyzdnami som zazila podobny sok. Mam 4,5-rocnu dcerku, 2-rocnu dcerku a materskej akurat tak dost. A zrazu celkom necakane mi meskal menzes, tak som si po 3 dnoch spravila test a bum. Bolo to velke prekvapenie, lebo ani jeden z nas sme momentalne o tretom dietati neuvazovali. Ja som sa tesila, ze este vydrzim rok doma, najdem si robotu a konecne budem mat trochu zmeny v zivote plus si aj financne prilepsime, lebo teraz musime zvazovat kazdu investiciu. No preychavali sme to asi 3 dni. Ale my sme vobec nad potratom neuvazovali, len sme sa proste potrebovali zmierit so situaciou. Bude to o hubu, ale verim tomu, ze o takych 5 rokov uz bude dobre a budeme sa tesit aspon z velkej rodinky. My sme tiez traja surodenci a fakt bolo velakrat fajn mat sa s kym pohrat, porozpravat. Tak verim, ze sa rozhodnes spravne 🙂
@arabela82 ak beries deti ako zataz, lebo z tvojho druheho prispevku to tak dost vyznelo, nemala si mat ziadne a nie tu po nas ziapat, teda po zenach co sa ti snazili dodat odvahu a pomoct ti a podporit ta... ked vies, ze to dieta nechces, tak urob ako chces, ale nezabudaj, ze mas doma muza, ktory ho chce a aj ked to teraz nechava na teba, nie je iste, ze ti to tak lahko odpusti...
a neurazaj tu maminy, nie kazda chodi utrapena, urevana a uz voben nevrieskaju po detoch... to co je za nezmysel?
zo zaciatku mi ta bolo aj luto, ze si sa do takejto situacie dostala, ale po tom, co si tu vsetkym co to s tebom mysleli dobre, vynadala, staraj sa sama, naco si zalozila tuto diskusiu, ked uz si davno rozhodnuta? 😠
Ja mam medzi starsimi detmi 16 mesacny rozdiel, ked som otehotnela druhykrat, som sa tiez bala ako to zvkladnem, kedze syn bol dost zaplakane a zamamane dieta. Dcera to asi vytusila, lebo do roka to bolo velmi dobre a spave dieta. Mala som surodenecky kocik phil&teds, bez ktoreho by som asi zosalela, ale s nim to bolo super. Dcera spinkala dole schovana a syn sedel hore ako kral na trone. Pre ludi sme boli ako atrakcia, kazdy sa zastavoval aky su zlati. Moje obavy pred druhym tehotenstvom boli zbitocne, mozno aj preto ze dcera bola taka dobra. A nedala by som ju za nic. Teraz mame tretie, je to tiez velmi dobre dieta, starsi su cez den skolke takze mam dost casu. Keby si druhe tehotenstvo mala dvojicky, tiez by si sla na UMP? Takto to je setrnejsie. Jedno spi v kociku a druhemu sa venujes. A ked budu vacsie, tak sa spolu zahraju same. Odkedy chodia do skolky, tak sa im nemusim tolko venovat, ci doma, alebo na ihrisku. Tiez som bola na ne sama, kedze som z ineho mesta a svokra pomoze, len ked musi, sama od seba nikdy a manzel je 3 tyzdne v mesiaci na cechach. Tiez som niekedy z toho nanervy, kedze byvame v panelaku, v dome so zahradou by to bolo lepsie a niekedy aj kricim, to sa tomu nevyhnes ani ked mas len jedno dieta, ale nieje nic krajsie ako ked ti dieta povie : mamka lubim ta. ako ked cely zivot pozeraz na deti a myslis na to ze moje by mala prave xy rokov. Nech uz sa rozhodnes ako kolvek vela stastia, ale zvladnu sa to urcite da.
Ahoj, ja nie som v podobnej situacii, ale dovolim si sem prispiet. To, ze uvazujes nad UPT je skor vysledok soku, ako triezve uvazovanie. Ako tu uz mnohe pisu, druhe dietatko bude v case narodenia uz relativne samostatne, chodiace. Ano, bude to tazke, narocne, kopec rusnych noci, hory plienok, pradla a dalsich veci, o ktorych ti asi nemusim pisat. Ale bude to aj krasne, uvidis. Ved si uvedom, ze take iste ako dietatko, ktore nosis pod srdcom, boli aj tvoje deticky (teda taka mala zubrienka) a dala by si ich zabit? Musim pouzit toto slovo, lebo nezalezi, ci ma dietatko 2 mm alebo 120 cm. A co ked sa to stane o nejaky cas znova? Das prec aj dalsie? Treba sa k tomu postavit celom a radsej rozmyslat, aky dvojkocik si zaobstaras, nez uvazovat na UPT 😉
Este mi neda nevyjadrit sa k manzelovmu postoju - nechava to na teba, aj ked to dietatko chce. Rieste to spolu, nie ze to nechava na teba. Je to aj jeho dieta, tak ak ho chce, nech ti povie - nechajme si ho, zvladneme to, lubim vas.
A ty to zvladnes, neboj. Je to naozaj len pociatocny sok, kedy nevidis pozitiva, len same negativa. Ale deti nebudu navzdy male, nesamostatne, nebudu vzdy len preplakane noci a pokakane plienky. Hlavu hore!
Ja som z troch deti a sama planujem "zaobstarat" si k dvom este jedno a keby sa "prihodilo", tak by bolo tu. Postarali by sme sa.
Drzim ti palce, aby si sa rozhodla pre dietatko, aby ste mali z neho radost (zo vsetkych), aby ste to zvladli. U nas chodi po uliciach dost mamiciek, ktore maju tak 3-rocne dietatko a dvojkocik s rocnym dietatom a novorodencom. A cuduj sa svete, su vesele, usmiate, navstevuju ihriska a herne a hlavne maju z deticiek radost. A myslim, ze nie kazda takato mamina tretie tehu planoval 😉
@sammy u nas je to obdobne. mame deti 3,5 a 1,5. planovala som sa vratit aspon na nejaky cas do prace a potom mozno niekedy dalsie.... teraz som v 6. mesiaci a medzi detmi budu zase necele dva roky. tiez som to musela asi tyzden predychavat kym mi doslo ze buducnost nebude cierna ale budeme mat doma dalsie nadherne slniecko. rodina byva daleko, pridu len ked je to nevyhnutne. najradsej si robim vsetko sama, angazujem sa v materskom centre... 3 deti nebudu mat asi vsetko ako jedinacik ale zase su obohatene o ten vztah medzi sebou. 🙂
@arabela82 😕 😕 😕 az teraz som si precitala tvoj druhy prispevok....vies co???? do tych nasich skupin, co som ti dala linky sa ani nepozeraj a uz vobec nam tam nepis......
naco si zakladala diskusiu, ked nechces nic ine pocut????
JA mam dve deti, rozdiel 18mes. tretie na ceste, to bude rozdiel 15mes......
mam cas na svoje konicky, chodim aj na kavicku s kamoskami, aj na kozmetiku a kadernicke.....kto si to vie zariadit a rozdelit cas, ma vsetko co chce.....a ani mne nema kto pomoct......
na kavicku chodim s detmi a kamoskami tam, kde maju detske ihrisko a tam ich "vypustim" a my debatime a kavickujem....ku kadernicke a na kozmetiku tiez, ale s tym rozdielom, ze si to dam v case, ked deti spia v surodeneckom kociku a ja mam tiez relax 😉 a unavena a nervozna tiez nie som....spim kedykolvek s detmi.....a stiham aj upratat a navarit, poriadit v domacnosti.....
takze sa nevyhovaraj, ze deti beru vsetok cas a konicky....
a ked si rozhodnuta to dieta nemat, nechapem, naco tu chodis rozculovat ine maminy, ked ti chcu pomoct.... 🙄
@arabela82 Citam o tvojom rozhodovani o dalsom dietatku, ktore cakate a tiez som si precitala mnohe reakcie od mamiciek, co tu pisu - od velmi povzbudivych po dost akoby az obvinujuce (co radosti urcite neprida). Okrem iheho pises, ze nemas pomoc s detmi - tuto situaciu VELMI dobre poznam. Ja mam sice len 2 rocneho chlapceka, ale kolko som sa naplakala, ze som sama, aj ked sme boli obaja chori, tak nam nemal kto pomoct. Nasa au-pairka mohla len niekedy, mama daleko, svokrovci sice nie az tak daleko, ale zato maju zdravotne problemy, takez mozu prist len vynimocne. Proste starostlivost o nase jedine dieta ma vycerpava niekedy dostatocne. Rozumiem, co asi prezivas. Preto aj chapem, ze pre teba asi je riadny sok cakat dalsie babatko. Aj napriek tomu si myslim, ze je fajn dat dietatku sancu. Hlavne aj ked mas podporu v manzelovi! To je vzacne! Nie si nahodou z BA? Ak by ano, tak ak by si mala zaujem, tak by sme sa mohli aj stretnut, postrazit si vzajomne deti. Hm? Prajem ti vsetko dobre a vela pokoja! 🙂
@arabela82 Precitala som si tvoj druhy prispevok a keby som si ho precitala skor, ani si tu nederiem hubu 😠 Naco teda ziadas radu? Naco????Tolko ludi ti tu venovalo svoj cas odpovedanim (a mohli si veru dat tu kavicku)... Co mam na to povedat? Ak ho nechces, tak je asi rozhodnute, ci sa mylim? Len mi je luto toho nenarodeneho babatka, ktore ani nedostalo sancu pozriet na tento svet.
ja len s kratke:čo by niektoré maminky dali zato,keby aspoň jedno dieťatko mali 😢 dieťa je dar a dary sa neodmietajú 😉
myslim ze by si to hravo vladla aj s tretim babom.mam tri deti a popravde ak sa naskytne o takych 10 rokov neskor moznost tak urcite este jedno chcem.a na deti som uplne sama.manzel byva cele dni v praci a stary rodicia nam vobec s nicim nepomahaju.a psychicky to zvladam.je normalne ze pri detoch su aj starosti.na tvojom mieste by som si ho urcite nechala.na potrat by som urcite nesla a ani na adopciu by som ho nedala.neviem si predstavit.dat niekomu moje dieta.toto by som urcite nezvladla.cele tehu rastie vo mne zivot,kopancekuje a ked sa narodi uvidiet naposledy ten maly uzlicek a nikdy ho uz nevidiet by som sa zblaznila...
@arabela82 Moja draha, po precitani Tvojho druheho prispevku idem okamzite poziadat administratorku, aby zamkla tuto temu. Ty tu sem napises svoj prispevok, chces, aby sme sa tu k tomu vyjadrovali a nakoniec si zo vsetkych nazorov vyberies tie, ktore sa Ti aj tak nepacia a ostro ich kritizujes. Myslim si, ze si po psychickej stranke este nevyzreta a sama si jedno velke Dieta. Je pravda, ze to mas fakt tazke, lebo ked deti maju deti, tak je to tazke. Ty nepotrebujes rady druhych, sama vies najlepsie, co je pre teba najlepsie. A ver tomu, ze ked to dietatko zabijes-das si ho odstranit, v co si asi aj rozhodnuta, toho pocitu vrazdy sa nikdy nezbavis. Dieta je dar, a treba ho vediet prijat. Alebo dat aspon niekomu na adopciu, tak mu zachranis zivot. Zelam ti v zivote, aby si bola naozaj stastna.
tato tema by sa mala zamknut nema zmysel to dalej rozoberat
@arabela82 tak moja zlatá!!! ja som napr. jednou z tých mamičiek, čo ti písali, ktorá má SAMA tri deti krátko po sebe...napísala som Ti že to neľutujem, a nemám pocit, žeby som chodila strhaná a vrieskala po deťoch a bola zničená, lebo mám 3deti (nie 7 ako mali naše staré mamy, čudo že neskončili na psychiatrii alebo po mostom nie?) Ja som sa už tolkokrát v živote poučila o tom, že neoplatí sa byť dobrý k druhým ľuďom, písala som Ti v dobrej viere, že ťa povzbudím, a ty napíšeš takýto príspevok pre ženy, ktoré ti uprimne radia, pretože TY SAMA si požiadala o rady, načo si sem potom písala? si rozhodnutá ísť na potrat tak to urob!!! a o rok sa možno znova pošmyknete a zas to urob, ako ked si ideš dať vytrhnuť zub...alebo odstrániť embryo...veď to nieje živý tvor ani dieťa, je to "len" embryo.....ja nechapem ako vobec môžeš mať deti, keď máš také názory, nehnevaj sa, totálne si ma vytočila svojím druhým príspevkom, to je sila teda...maj sa krásne a ži si s pocitom, že pri tých dvoch deťom mohlo byť aj tretie a nieje...lebo ho nedokážeš uživiť, to je trápne...ale je to tvoja vec, len nanbudúce sem radšej nepíš, len vytáčaš normálnych ľudí....čau
@arabela82 ten druhý príspevok akože nemám slov! ja z duše nenavidím tieto témy. Tá nespravodlivosť tá nespravodlivosť ma trápi a rozčuluje! je mi z toho do plaču ☹
Mamičky Vám tu krásne radili, chceli pomôcť a Vy si to ani nevážite, ale kritizujetea ešte im aj nadávate. 😔 za ten čas, čo napísali svoje príspevky si mohli dať kávičku, najesť sa, pozrieť telku, prečítať časopis....
nemám slov na vás. Načo ste sem písali, keď ste už rozhodnutá? 😠
a nahlásila som tému adminovi, rovnako ako včera rovnako otrasnú otázku

@kukujka 100% suhlas!!!
@arabela82 A preco teda ziadas poradit, ked uz si ocividne rozhodnuta? Netreba sa hned urazat a vsetkych naokolo obvinovat. Prepac, ale za svoj stav si mozes sama, ziadna z nas ti pri "tom" nesvietila. Je to mozno kruto napisane ale co ine si cakala? Kludne chod na zakrok, ved znicis "len" embryo. A potom napis, ci sa ti podarilo znicit vycitky svedomia. 😖