Dve deti mám a tretie na ceste. Čo s tým?
Ahojte, chcem sa opýtať a poznať hlavne skúsenosti vás mamičiek , Neviem či ste niektorá boli v takej situácii ako ja ale ak áno tak mi dajte vedieť ako ste to riešili. Mám dve krásne deti 5 rocne a 8 mesacne babo. Zistila som ze som tehotna, ani neviem ako sa to stalo,proste necakane. Som v 7 tt...neviem co robit, pretoze najmladsi ma predsa len 8 mesiacov a je co robit okolo neho...a do toho este jedno take malinke?..neviem ale netrufam si...uvazujem nad UPT...manzel nechava rozhodnute na mne, pretoze ja som s tymi detmi doma, ja sa tocim okolo nich...aj ked priznal ze by to tretie chcel, aj ked by to bolo narocne...ale ak ten druhy nechce tak potom naco..Ja ked som videla tehotensky test, plakala som, proste nie som s tym zmierena, ze by som hned mala aj tretie dieta, je to na mna privelka zataz..viem, ze by som to nezvladla, hlavne psychycky....neviem co robit a ako to vyriesit? Neboli ste niektora v takej situacii?Ďakujem
ja si tiež myslim,ze si to dieťatko nechaj...predsa ho chce aj tvoj manžel...možno v buducnosti si to nebudes ten potrat vyčitať len ty sama ale aj tvoj muž...že si dala zabiť vaše spoločne bábo...myslim že to zvladnes...teraz sa ti to zdá ako vec ktoru nezvladnes...ale ako aj ine dievčata tu pisali-budes mat uz 2väcsie detičky ked sa narodi to tretie...
a určite sa zamysli aj nad tym co by ine baby tu dali za zdrave bábo a predsa ho nemaju aj napriek roznym bolestivym zakrokom a rokom cakania...daj tomu malemu stvoreniu pod tvojim srdcom šancu žiť.
@arabela82 predtym ako to urobis, nakontaktuj sa prosim na http://www.alexisporadna.sk/
@arabela82 no mám dosť 😖 tak nádejne to vyzeralo milá arabela82 s tebou... no... neviem, aký môžeš mať problém, keď tvoja otváracia otázka vyznela milo, vrúcne a úpenlivo a mamičky ti rozpísali svoje životné skúsenosti, aby ťa povzbudili... a ty zrazu "šialený" nečakaný obrat.... tiež čakám tretie bábatko, no s obrovskými problémami. Preto nad tebou - tvojím perfektným milujúcim manželom, krásnymi detičkami a pohodovým životom - si klepem na čelo!!!!!! Nechápem, čo ťa mohlo tak strašne vytočiť na všetkých pozitívnych komentároch... snáď fakt máš vypnutý mozog a myslíš si, že by ti tu na modrom koníkovi 3-detné mamičky radili si dať dieťa vziať??? a otázku moja milá, si smerovala presne tam! mamičkám, ktoré majú skúsenosti s výchovou viacerých detičiek!!!!!!!! Ak si chcela radu mamičiek, ktoré dieťa "odstránili", mala si dať názov témy nie Dve deti mám a tretie na ceste.... ale Idem na interupciu s tretím dieťaťom.... ale alibizmus musí byť až do konca, však? btw. moja teta tiež šla na upt s tretím dieťaťom.... teraz majú všetko, krásny dom, zabezpečené študujúce deti.... už len jedno im teraz chýba... ten stratený život... a tým, že sústavne obdarúvavajú všetky detičky v rodine to neporiešia.....
A teraz naozaj zmierlivo: Neverííííííííííííím, že môžeš takto pesimisticky zmýšľať, keď pri tebe stojí tvoj milovaný muž, ktorý to dieťa chce... preto Ti želám veľa síl a veľa šťastia
tiež mam 3 deti a prvy rok je naročny ale neskor je to genialne zahraju sa spolu lubia navzajom a samozrejme aj povadia ale stoji to zato!
ahoj, ja som vsetko necitala, iba tvoj prvy prispevok, ja mam pocit, ze by ti niekto mal pomoct. poznam podobne stavy, pri prvom dietati som si nevedela predstavit hned otehotniet, mala som popr. depresiu. Teraz mam druhe, hned je svet ruzovejsi, citim sa lepsie a mam aj pozitivnejsie myslenie. Myslim, ze Tvoje svedomie bude mat tazky problem, ked si babatko das vziat..
Chapem Tvoje obavy, ja mam s dvoma detmi bez babiek - byvame daleko tiez vela roboty, hlavne ked pridu choroby a tak, ale viem, ze keby sa postastilo , nedala by som si vziat. Konicky tiez nestiham, nie som supermama, ktora stiha vsetko, aj sport, kavicku, kadernika, kozmetiku.. Nestiham, ale mam viac casu pre deticky.
Dokonca si ani k telke na minutu nesadnem, a co?
Ked budu vacsie prejde to, je to kratkodobe stresujuce obdobie. drzim Ti palce, nechj sa rozhodnes spravne, spravne pre Teba, ale zvaz aj svoj psychicky stav a nechaj si pomoct.
@arabela82 ja mám 2deti (3 roky a 11mesiacov) momentálne som tehotná s tretím dieťaťom (mojím vlastným). Mám priateľa, ktorý má dve deti z prvého vzťahu, čiže spolu budeme mať toto dieťa už 5te. Ja sa teším, on je vystrašený. Hoc sme si 8mesiacov hovorili, že chceme bábo, čakali sme, že príde trošku neskôr (aspoň 3-6mes) snaženia. Vekovo máme deti : 5,4,3, 11mesiacov a teraz som na začiatku tehu. Tiež mi hovoril, že malá ešte nemá ani rok, že deti sú malé, no nechala som ho 2dni samého, rozmýšľal a sám mi povedal, že si toto necháme (aj keby sa na hlavu postavil, tak by som na potrat nešla, predsa som ho chcela a je jedno kedy príde) no chlapi sú chlapi. Zľakol sa, zase plač, plienky, možno aj brucha sa bojí predsa vieme čoho, sme dospelí ľudia ha ha... no to je jedno. Máme 2izby a teraz nás tam bude 7ľudí. No ja sa nebojím, práveže je to výzva pre moje inžinierske hobby. Poschodové postele pre deti (už som videla aj rozkladaciu posteľ pre 3deti) oblečko mám, fľašky a cumle to je nič pár centov, len so sporením bude trošku problém. Sporím deťom každý mesiac na knižky po 50-100e, tak teraz sa to bude musieť rozdelovať na ďalšie účty a síce budú dostávať hoc len po 5-10eur mesačne aj tak niečo... a s výchovou hmm. Môj syn je hyperaktívny, neposedí ani 5sekuúnd, dcérka je na mňa naviazaná tak, že keď ma nevidí plače až piští jak tur. Moje rána vyzerajú ako po bombardovaní, no do obeda aspoň roztriedim prádlo od hračiek a iných vecí. Denne periem aj 4x práčku, že už nemám ani kam vešať. Ak 2dni neožehlím, tak tu mám Everest na doske, varím ako pre armádu spásy, každý deň musím všetko naozaj všetko umývať, deti prezliekať aj 5-6x denne, aby boli aspoň 5minút čistý.
Je toho oveľa viac - do toho sa snažím zarobiť aj ja niečo na bazáriku, mám kamarátku, ktorá má 2deti, čaká tretie a keď sú všetci po kope, konečná ale sú to proste deti. Či kričím? Nevládzem? s.a.m.o.z.r.e.j.m.e !!!!!
- niekedy som ako raketa od rána do 1rána sa nezastavím, len napiť, najesť trochu a zase dookola. Iný deň som nepoužiteľná vyžmýkaná handra. No a čo? Chcela som deti, tak sa strarám nie? Nie som ani prvá ani posledná.
- k minulosti.... predtým naše mamy nemali automatické práčky, mikrovlnky, ani elektrické trúby, či chodítka, hrazdičky, stoličky na kŕmenie, hopsadlá a iné sprostosti, ktorými zabavia deti.... žiadne hrajúce fisher price hračky, či kolotoče, mobily, ktoré strčia na pár minút dieťaťu do ruky "nech je ticho" ... a zvládli to.
... pralo sa ručne na 5-6deti a bolo všetko ok nie? ja som rada ak stihnem ručne vykefovať malému koberec, na ktorom sa hrá s autíčkami.
predstav si, že keď porodím toto dieťa o 3-4mesiace mi bude srdce pišťať, že chcem ešte jedno. Deti ti odrastú, sú stále viac samostatnejšie (nekŕmiš ich, jedia sami, idú sami na wc, len im utreš riť, oblečú/vyzlečú sa sami, len pozbieraš prádlo po byte... a podobne)
- ak máš aspoň 3ročné dieťa, pomôže ti občas s menším - podá mojej malej fľašku, hrkálku, zachytí ju ak lezie kam nemá (hoc malá kričí, lebo ju ťahá za nohu ale nedotkne sa mi zástrčky a pod)
- 5ročná malá mi včera chytila malú po ležiačky na posteli na ruky a robila č..č..č.. ako bábike a malá sa ukludnila tiež pomoc nie? spolu robia zle, spolu sa prehrajú, chvíľu facky/kopance za 2minútky sa ľúbia a bozkávajú o život...
všetko je to o povahe rodiča.. ak nemáš na to nervy, si nerváčka, ktorá sa nedokáže ovládať, tak kašli na to. Ja síce znesiem veľmi veľa, no teraz som tiež podráždená, no to robia tie hormóny a kričím už aj za blbosti ale snažím sa ovládať aspoň pred deťmi...no poznám seba aká som. Viem, že tie deti zvládnem hoc aj na jednej nohe s prstom v zadku a stojí mi to za to. Keď som zvládala 2deti bez partnera sama, tak zvládnem aj 5detí s partnerom. Veď 2hlavy je viac ako jedna no nie???
@lilyen2011 uplne fantasticky si to napisala a to ja som si myslela, ze to len u nas je psychiatria,ja tiez povrestim na deti,ale tie chvile ked si ku nim vecer lahnem a citame si rozpravku su na nezaplatenie a ako pises deti odrastu su samostatne a tie dve starsie niekedy uz ani neviemm, ze mam,kedze maju kamosov tak sa snimi hravaju a ja sama s malou v byte uvazujem, ze este by sa nam aj stvrte hodilo,,lebo o 5 rokov tu uz budem uplne sama sedavat, deti budu mat svoj svet a mna jednoducho uz nebudu tak potrebovat ako teraz
arabela82 a zakladatelke temy by som odporucala, aby si dietatko nechala a dala ho uplne malicke na adopciu, ked ho tak velmi nechce - je vela rodicov, ktore ho prijmu s otvorenou narucou, kedze vlastna mat ho nechce , urob vlastne dieta stastne v inej rodine, ked ty sa ho chces zrieknut, ale nezriekaj sa ho takym drastickym sposobom, to dieta si ta vybralo a chce prist na svet, tak mu to dovol, ty si bola stvorena pre neho a ono pre teba, a ked ho nechces tak urob stastne dieta a rodinu, ktora sa plnohodnotne o neho postara,kedze ty nie si toho schopna a nabuduce pri tom stastnom a slastnom akte si uvedom,ze niekedy krasny moment ma dosledky na cely zivot,takze sa podla toho aj zariad
@lilyen2011 super príspevok, ako slohová práca, klobuk dole nad tvojou silou a chuťou do života... držím palce a želám pevne nervy
Hm....citam citam aaa nejde mi do hlavy tvoje zmyslanie!Ty nevies co je ANTIKONCEPCIA?dve deti uz mas,so svojim muzom spavas a vies ze by si dieta zatial nechcela TAK POTOM PRECO NEJES TABLETKY alebo niaku inu moznost antikoncepcie.Ach boze nechapem,keby som ta stretla do riti by som ta nakopala!!!Mam 21rokov cize ty mas viac skusenosti ale mne to ani tak nepride!V tvojej otazke znie co stym?A co to dieta je len niaka vec ktoru mozes zahodit!CO STYM SI MALA ROZMYSLAT KED SI S MUZOM SPALA BEZ OCHRANY.
@arabela82 ahoj precitala som tvoje prispevky, tak ti chcem napisat len tolko, lebo mozno uz si aj po kyrete, neviem... ja som mamina s 3 detmi. po prvej dcerke som neplanovane otehotnela, no co uz, chceli sme dalsie dieta, tak sme si poevdali, ze sice troska skoro ale nech bude. zial potratila som. bola to rana pod pas, pretoze to dieta bolo chcene. potom sme sa z toho dostavali isty cas, aj fyzicky aj psychicky. a potom to prislo, znova sme sa pokusali o babo a bum, podarilo sa 🙂 na usg mi lekar oznamil ze cakame dvojicky. bol to sok, obrovske prekvapenie, ale co? teraz mame 3 deti a nehovorim ze to nie je narocne, je to tazke, ale ideme dalej tak ako vieme, ved nebudu tie deticky stale take malinke, povyrastu a bude to jednoduchsie, v niecom mozno tazsie, ale budeme sa snazit aby to bolo dobre. tiez som s nimi vacsinou sama, a je to masaker, a nie som idealna maminka ako z reklamy, usmiata a oddychnuta a pod. a mam casto aj nervy, stava sa. ale ja osobne verim, ze na to bol dovod, preco sme pocali dvojicky.
takze neviem ako si sa rozhodla, mas v mnohom pravdu a v mnohom mozno aj nie. ale kazda sme ina a treba respektovat nazory toho druheho. ak si sa rozhodla dat malinke prec, je to tvoje rozhodnutie a pokial si ho enchas aj to je tvoje rozhodnutie. chcela som tu napisat len preto aby si nemohla pisat, ze sa ti ozvali len maminky, ktore nemaju skusenost s vychovou 3 deti. vela stastia do zivota.
@arabela82 necitala som co ti pisali baby, urcite sa ta vacsina snazila podporit. citala som len tvoje prispevky.. nechapem na co si sem vobec pisala takuto temu 😠 . cakala si ze ti vsetky odobrime ze chces zabit (ano zabit, nie prerusit tehotenstvo) vlastne babetko? ☹ Ze ta to podpori "hor sa na kyret"? fakt nechapem.
mam aj odpoved na tvoju otazku v uvode: tes sa!! ale asi takuto odpoved necakas 🤐
mame 2 deti, dufam ze onedlo sa podari aj 3.babo bude, hadam aj 4.
dobre som sa pobavila, ze co s tym 😀DDDD
mam pocit, ze dotycna chcela pozehnanie, ze moze ist na potrat. snad sa rozhodla spravne 😒
Neznášam moralizovanie a poučovanie človeka, ktorý je v situácii, keď potrebuje podporu.... Viaceré by ste sa mohli hanbiť za to, ako sa tu obúvate do matky dvoch detí... 😠 😠 Ja nie som zástancom potratov, tiež čakám teraz tretie bábo a nemali sme to v pláne, ale nebudem tu niekoho osočovať, len pod rúškou anonymity si uľavovať a pridávať vrásky. Myslím, že celkom stačilo, ak by ste sa vyjadrili len tie, ktoré tie tri dietky skutočne máte. Dať nejaké konkrétne tipy a rady a nie súdiť. Je na každej žene, ako sa rozhodne, že svojím životom a životom svojej rodiny naloží.. Každý si vie svoje možnosti zhodnotiť aj sám..a ak sa niekto obráti na MK s prosbou o radu, tak určite nechce čítať VAŠE riadky s nadávkami... @arabela82 verím, že si sa rozhodla správne... 🙂 😉 Ak si si bábenko nechala, tak ti želám príjemné tehuľkovanie a drobček nech je zdravý a prináša do tvojej rodiny len a len radosť.. Ak si sa rozhodla inak, ber to ako fakt, ktorý tvoje okolie musí len bez výčitiek rešpektovať... Všetko dobré... 🙂
@lilyen2011 veľmi oceňujem tvoj príspevok..aj mne dodal silu... 🙂 😉 presne to mi vŕta v hlave ako usporiadať v domácnosti o rozlohe 40 m2 5 ľudí .... 😀
@csina
nas bydlelo ve 43m2 6 ..4 deti a 2 dospeli..
obyvak byl zarove loznici - rozkladaci gauc umoznoval sedacku na vecerni posezeni pri Tv...a 2 postylky s dvojcaty tvorily a zdobily roh..
druhy pokoj mely starsi deti, kde byl nabytek se 3ma zasoupacima postelama 😉
Ja na toto obdobi vzpominam moc rada..neprisly mi tyto prostory jako stisnene..mozna dele na uklid - co se tyce skladani postele na vecer a po ranu..jinak super😉
ostatni nabytek jsme "honili" do vysky..skrinky a policky vse nad hlavou..do vysky..pekne, barevne z ikey apod
@irriss priznám sa že prvý moment mi to prišlo absurdné a nereálne, aby sme sa sem zmestili..ale čím viac nad tým premýšľam, tým viac sa mi to vidí byť v pohode.. 🙂 my sme ten byt kupovali s prvou dcérkou a prerobili sme ho na 2 izbák, veľmi funkčný a bolo nám vtedy povedané, že deti mať už nebudeme.. 😀 a ajhľa, 3. na ceste..nuž ale čo, hypotéku platíme, kopec prachov v tom a sťahovanie ešte v nedohľadne..musela by som urobiť ťažký kompromis, pretože bývame v super lokalite, krásny park, pri dome kúpalisko, všetko blízko.. a za predaj tohto bytu by sme dostali niečo, niečo treba doložiť a väčší ale v nevyhovujúcej časti mesta by sa možno podarilo...ale aj to by bolo treba prerobiť, investovať veľa peňazí.. tak možno zvládneme aspoň kým bude bábo malé bývať spolu v ňom a potom sa uvidí, zamestnám sa po MD a zas bude niečo na prilepšenie.. 🙂
@arabela82 ja mam tri deturence ked mala dcera 4 roky yn mal 3roky a do toho bol novorodenec tiez sme to neplanovali takto po sebe aj ked viac detí som vzdy chcela proste dve sa mi videlo malo no vravím neplanovali sme to tak chytro po sebe proste sa pritafilo vtedy som netusila ake to bude narocne no nedokazala by som cinit inak len ho prijat a vychovat narodil sa nam krasny chlapcek je uplne iny vyzeral ako anielik obrovske modre ocka a blond vlasky je velmi sikovny ma skvelu pamat a nikdy som nelutovala to ze ze sme ho prijali aj ked su chvíle kedy som znicena uplne grogy byvame v 2izbovam byte a ide to ked clovek miluje nieje co riesit vsetko sa da drzím ti palce aby si to zvladla a neurobila nejaku hlupoist ktora ta bude prenasledovat cely tvoj zivoit
@janie80 ale každopádne si nemyslím, že je nutné ju súdiť..ak aj bola... vieš, ja len nad tým uvažujem, že niekedy ľudia zbytočne prudko reagujú..ja chápem, je to fajn ventil môcť sa vyjadriť tak bezprostredne, anonymne...ale je to také blbé.... 😒 nikto netuší, aké je celé pozadie jej príbehu... ktovie, teraz mnohé uvažujú tak, a v jej situácii by to videli opačne.. napísala som to len preto, že ma už rozčuľuje, ako v každej druhej téme niekto niekomu nadáva. osočuje ho, dáva zbytočné moralistické rady.. načo? ja už mám strach normálne niekam prispieť a len tak voľne diskutovať..nedajbože založiť tému... ☹

@arabela82 nedavaj si to dieta prec! Budes to lutovat od prveho momentu, ako zistis, ze si to skutocne urobila. Ja som zo 4 surodencov a neviem si predstavit, ze by nas bolo menej. Taky krasny vztah, aky mame medzi sebou, nezaplati nic na svete. Ja som v stredu nasla // na tehotenskom teste po 2 rokoch, operacii cyst a endometrioze a vies co by som dala za to, aby to bolo uz tretie mimi? Co by za to dali vsetky dlhorocne snazilky nie len tu na MK. Zvaz to, dieta je Bozi dar. A to dieta sa jedneho dna o teba postara.