icon

Fajčenie v tehotenstve. Aké máte skúsenosti?

kamelia0111
17. nov 2010

Ahojte maminy a buduce mamicky, chcem sa opytat ci ma niektora z vas skusenosti s fajceniem pocas tehotenstva.....respektive chcem vediet ci moze babetko chore(postihnute), som prvorodicka, na babetko sa velmi tesim, no mamaj obrovsky strach o jeho vyvyn ☹ totiz ja viem ze je to moja vina, ale ja sa neviem cigariet vzdat, denne vyfajcim 3-4-5cigariet, prosim napiste mi mamicky fajcierky ako su na tom vase deticky???? 🙄 😔

sandra1005
18. nov 2010

Ja som tiez fajcila cca 10 rokov( obcas krabicku - obcas 2 denne). Normalne sa naser a povedz si: uz si nezapalim. Ked to budes mysliet vazne, ver tomu, ze uz si nezapalis. Ja som to dokazala( koli babatku) a viac som si nezapalila. Ale to musis naozaj chciet, nie to odkladat na zajtra. Tak drzim palce 🙂 A inac mam koleginu, ktora pocas tehu fajcila 1-2 cigy denne. Teraz ma jej syn uz 19rokov a stale nejake respiracne problemy.Ona si sice nikdy nepripustila, ze by to mohlo byt jej fajcenim v tehu, ale pre mna bol toto najvacsi motiv ze treba prestat - a hned... tak este raz drzim palce!

sakura77
18. nov 2010

moja kamoska tiez fajcila ,narodilo sa jej babatko,ktore v dvoch tyzdnoch zivota muselo ist na vaznu operaciu srdiecka,ma jazvu cez cely hrudnicek,obmedzeny zivot,ja neviem...stoji toto za to?????? 😕 😕keby mne toto moja mama urobi asi by som jej to nikdy neodpustila..jasne,je mozne,ze sa "nestane" nic,ale co ked ano?

bellugia
18. nov 2010

súhlasím s predošlou poznámkou od sakury...
Fajčenie jednoznačne nie! 😠

sebastianela
18. nov 2010

No tak ja poznám veľmi vela prípadov,kedy sa nefajčiarom narodili deti,čo boli predčasne narodené a mali zdravotné problémy. Takisto poznám fajčiarku, takú,čo fajčila krabičku denne a deti sú zdravé. A po pôrode druhého nakoniec prestala fajčiť a je maximálne spokojná, že to dokázala. Ja som prestala,keď som zistila,že som tehotná. Malý je zdravý. Najhoršie sú prvé 2-3 dni a potom sa budete cítiť super a budete na seba pyšné. Radšej si kúpte salko vyjedzte celú konzervu, ale prestať sa určite oplatí.

jespera
18. nov 2010

chces mat kvoli hlupym cigaretam -- postihnute alebo nejak ine chore dieta...a zit s tym cely zivot..??? ved par mesiacov vydrzis nie? zamysli sa nad tym ze svojim spravanim ovpyvnujes buduci zivot a buduce zdravie noveho cloveka..tvojho dietata, ..a takto vedome mu uz teraz nicit zdravie, neblazni.

sirinka
18. nov 2010

co sa hadate...kazdy hadam vie, ze fajcenie je skodlive aj ked tehu nie sme...tak naco vobec riesit, ci je to v tehu ok...
nie je, je to hlupost, nezodpovednost voci vlastnemu telu aj voci miminku...
a prestat sa da...aj ja som bola tuha fajciarka...aj moja sestra, ta este viac a teraz je tehu, tak prestala.... 😉

petraw
18. nov 2010

ja mám dve detičky pred otehotnením som fajčila ale akonáhle som zistila, že som v tom tak som s tým prestala, proste sa mi v hlave spravil blok a nedovolil mi pokračovať a nemala som ani nutkanie iba pri konci v druhom tehu som mala sem tam myšlienky na cigu ale nikdy som si ju nedala 😉
ale zas poznám aj také, ktoré fajčili celé alebo aspoň polovicu tehu a deti majú zdravučké a pri narodení boli aj dostatočne veľké obe mali cez 3,8 kg ale nie vždy to musí skončiť takýmto šťastným koncom

zivika
29. nov 2010

kazda podla vlastneho svedomia a rozmu...ked som si urobila test a zbadala som dva pasiky, dosli na mna silne emocie a prve co ma napadlo (ako vzdy, ked som bola z niecoho rozrusena), musim si zapalit...tak som isla na balkon, zapalila som si a ked som bola asi v polovici cigarety, konecne mi doslo, ze som tehotna a v brusku sa mi tvori novy zivot 🙂 a v tom momente som tu cigaretu zahasila a stala som sa nefajciarkou... poznam zeny, ktore pocas tehu fajcili a narodili sa im zdrave deticky, ale ja by som sa bala, ze by som take stastie nemusela mat a keby sa mi narodilo babatko, ktore by malo nejake komplikacie kvoli tomu, ze ja som sa nedokazala ovladnut, vycitala by som si to do konca zivota...a takto sa snazim vyhybat vsetkym nezdravym veciam...aj ked samozrejme do bubliny sa na 9. mesiacov zatvorit nemozeme, pokial mozme urobit nieco pre zdravie nasich deticiek, urobme to...ja zaspavam bez vycitiek svedomia...

astonka
29. nov 2010

dobra priležitost s touto zavislostou skoncovat-ja som nefajčiarka

tenty
29. nov 2010

ja neveriiiiiiiim ☹

salma22
30. nov 2010

ja ano fajcila som , potom som prestala a ked sme boli starsi (v brusku) tak som si dala a teraz nefajcim uz skoro rok a pol

vefi89
30. nov 2010

fajčím 8 rokov, fajčila som počas tehu, fajččím počas dojčenia. drobec je zdravý, mliečko mám stále. ja nevidím problém.
ja som silná fajčiarka, počet však nenapíšem, aby zase nemali ženy s tým problém. ale ty vyfajčíš len 5 za deň, a toho sa vzdať dá!!! pokiaľ nefajčíš po každom jedle, po každej káve a vždy na záchode, nepotrebuješ ju po sexe, tak ju nepotrebuješ vôbec 😉

maznacik007
30. nov 2010

fajcenie v tehotenstve sposobuje detom problemy vo forme alergii, astmy a pod. nie vzdy sa to musi prejavit u dietata hned ... ale tie nasledky tam su... sama som dietatom fajciacich rodicov /moja matka fajcila aj pocas tehotenstva atd/ a mala a mam z toho zdravotne problemy.

ku prispevku vefi89 tak ked niekto fajci od 13 stich a nie je ochotny prestat ani kvoli svojmu dietatu tak to je fakt nezodpovednost a velky hazard so zdravim dietata a aj so svojim zdravim atd.

s fajcenim sa da prestat poznam viacerych fajciarov ktory prestali po rokoch fajcenia a vyfajcili naozaj dost a da sa to.. a tehotenstvo je velmi dobry dovod.

lenka0283
30. nov 2010

ja som bola tiez dost tuha fajciarka ale ako nahle som sa dozvedela ze som tehotna prestala som zodna na den.Ani by mi to nedalo zapalit si ked viem ze skodim babatku a musi ten hnusny dym dychat.Teraz staci ked idem len okolo niekoho kto fajci a uz mi to neni prijemne.Predovsetkym treba mysliet na babatko nie na seba.Ak ho mas rada a zalezi ti nanom tak prestanes.

alexandrah
1. dec 2010

@kamelia0111 - ja kebyze fajcim, tak to sem asi ani omylom nenapisem, nakolko ta vsetci zlyncuju ... reci typu, mne sa to podarilo, tak musi aj tebe su blbost, nie pre kazdeho je to take jednoduche, zavislost je zavislost ... samozrejme, ze lepsie je nefajcit, to vie aj sama pytajuca sa, 5 cigariet naozaj nie je tak vela, a poznam ovela horsie mamicky, co by urobili "vsetko pre dieta", a potom na neho hulakaju, biju, nemaju nervy ... a odpovede typu, ze nema mat dieta, na to nemam slov ... z nej moze byt ovela lepsia matka, ako z hociktorej z vas!!! drzim ti moc palce, aby sa ti podarilo prestat, ale ak chces nejake povzbudenia, radsej sem nepis, alebo si pis s takymi, co maju podobny problem ... chcu prestat, nedari sa im ... a nie takym supermatkam ... co maju na vsetko jednoduchu odpoved ...

fomarik
21. feb 2011

ke dsm epo rokoch stále neotehotneli, vstúpila som si do svedomia..ja aj manžel a zo dna na den sme prestali. teraz si hovoríme, že to bola najľahšia vec v živote. Mali sme dosť silnú motiváciu a zdravie dieťatka je pre nás to najdôležitejšie. Teda fajčiť sme prestali ešte pred otehotnením.

tereza123123
21. feb 2011

Ja som fajcila pri prvom do 3 mesiaca lebo som nevedela ze som tehu v 24tt sme museli ukoncit tehu koli VVCH nezlucitelnych zo zivotom nikto mi nepovedal z coho to bolo...zacala som znovu fajcit no ako sme sa zacali snazit o babo tak len slimky ako som zistila ze sa nam podarilo prestala som lebo mi byvalo strasne zle ale od 4 mesiaca sa mi o cigaretach aj sniva.keby som mohla tak fajcim no myslienka na to ze by som tym mohla pokazit to oco sme sa tak snazili mi to nedovoli.Sesternica fajcila pri prvom a fajci aj teraz ked caka druhe a obe su zdrave.keby som to ja nemohla zvladat tak by som to asi riesila nikotynovymi zuvackami alebo tou elektrickou cigaretou tie neobsahuju skodlive latky z horenia, ale zatial tuk...tuk...sa drzim

bobocka
21. feb 2011

mna to tak strasne vytaca-otazky tohto typu 😠 su cigarety v tehu skodlive? je alkohol v tehu skodlivy a spol 😠 😠 😠 ano,vzdy je to skodlive,ci je clovek v tehu alebo nie. a ak mam raz rodpovednost za iny zivot,tak ho nebudem riskovat.zdravie dietata niekto povazuje za samozrejmost 😠 no nie je to samozrejmostou.ja som nerobila pocas tehu nic,co by bolo riskantne a preco? keby sa nedajboh miskovi nieco stalo,tak by som potom vedela,ze som to nemohla ovplyvnit,ze z mojej strany bolo konanie najspravnejsie ake len mohlo byt.ako sa budes citit,ked si das svoje 3-4-5 cigaretiek denne a dietatko sa ti narodi s poskodenim pluc? ako ti potom bude? stoji ti tych par cigariet denne za to? a nech mi nik nehovori,ze prestat fajcit sa neda! 😠 ja som bola pomerne tuhy fajciar,fajcila som zhruba krabicku denne pocas asi 10 rokov!prestala som zo dna na den a dalo sa to.nasla som si zabavku,nieco co s rukami.kazdy den som mi manikuru robila a bolo.takze ak niekto fajci 3-4-5cigariet denne,tak je uuuplne v pohode si nedat ziadnu.!!!!ja som vsak prestala na silvestra fajcit,nie koli tehu.prestala som tri roky pred tehu a som neskutocne stastna.da sa to!

janica81
21. feb 2011

nemyslíš vážne....tešíš sa a fajčiš??? nechápem, ja som fajčila prílezitostne a ked som sa dozvedela ze som tehu z minuty na minutu koniec a nemala som s tym ziadny problem....kazdopadne to velmi plodu skodi.........

adriana8
21. feb 2011

mam kamošku ktroa fajčila pred tehu a počas tehu tolko isto cca aj 1 krabicku denne a ma zdraveho silneho syna a nic mu nechyba...je pravda ze by sa to nemalo, ale to povie kazdy...ale ked si da prilezitostne myslim ze to nieje az taky strasny hriech...a tie mamicky(ak ich tak mozem nazvat) ktore pocas tehu droguju, pychaju si, fajcia travu a tým sukám sa narodi krásne zdrave bábetko a nakoniec ho aj tak zanesu (ak ho nehodia do zachoda aleboi s nim neurobia hoersie) do hniezda...a tie co si dávaju pozor na kazdu malickost a bud sa im nedari otehotniet alebo maju v tehu problemi...myslim si ze takato nerest ako je fajcenie prilezitostne neuskodí... 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
befirea
21. feb 2011

osobné skúsenosti s tým nemám, ale určite to bábetku škodí. Myslím si, že telo zažije riaden šok, ked prestaneš, čo nespravíš pre svoje bábo. Držím palce.

mamutka
21. feb 2011

ty nemozes prestat s fajcenim a tvoje dietatko nemoze pred tym jedom ujst.......kto z vas v skutocnosti naozaj nemoze?????

brisilda
21. feb 2011

mam kamaratku ktora pocas tehu fajcila ☹ mala sa narodila sice zdrava no po roku zacala mat problem so srdieckom a velke problemi s rastom 😒 dodnes to dieta uziva lieky ☹ Podla mna kazda tehotna zena ktora fajci hazarduje so zdravim vlastneho dietata !!!

iguazu
23. feb 2011

Myslim, ze autorka prispevku je rovnaka osoba, ktora svojho casu pisala, ze ci vadi, ze si dala v 8 mesiaci 5 stamperlikov....K tomu nemam co dodat

katarina87
23. feb 2011

Ja som facila pred otehotnenim...niekedy viac ,niekedy menej....akonahle som sa dozvedela ze cakam mimco,tak som prestala.nie koli sebe ale koli malej.vobec som na to nemyslela...byvala som s rodicmi a tam vsetci facili....bolo to moje presvedcenie....moja mamka facila ked ma cakala a som v poriadku,je to individualne,ale si myslim ze kazdy kto chce mat zdrave dieta tak sa zamysli a prestane fajcit.ved mozes fakcit po porode aj 100denne bude to skodit tebe a nie mimcu.

gabrish
17. feb 2014

ja som vyfajcila asi 3 cigarety za den počas tehotenstva...malý je hyperaktivny haha ale zdravy...ale každe telo matky je ine poznam aj take čo fajčili a rodili len cisarskym rezom,vraj ženy tak rodia ked fajčia,alebo sa može stat že sa dieta narodi zakrpatene ten trpasliči vzrast....vraj ten dym ide cez pupočnu šnuru dovnutra k babätku ono to tiež dícha a niečo sa mu tvorí v hlavičke...preto tie deti maju take velke hlavičky...no ved zatvor seba napr.do skrine alebo maleho zachodu🙂) a bud tam v dyme 9 mesiacov ...tak asi je na tom niečo pravda že ked matky fajčia jednu od druhej tak že to dietatko nema poriadne riadnz kislik,dícha len dym.....ja som len tie 3 cigy ale.....no krabičkou denne by si to asi posrala......??

cierneocko
3. mar 2014

Ahojte. Musím tu tiez niečo napísať. Ja poznám zenu čo fajcila v tehotenstve a stara sa o choré dieťa. Ona fajcila vela a niekedy aj dve naraz. Takze strasne daco a najhoršie je natom to že ja mam zle svedomie že som jej nedala jednu cez papulku ale ona nepocuvala ani svojho muža a nieto mna. A niekedy ju nemozem ani cítiť preto čo urobila tej malej. To niesu matky čo fajčia a nosia pod srdcom dieťa.Mala sa narodila bolo vsetko ok len bola menšia a dva týždne skor. Ale po dvoch mesiacoch im ochorela bola zahlienena a strasne kaslala z toho následne pokrutene crievka ani lekari nevedeli že čo to môže byt a následna operácia a išlo to dole vodou potom zostala v umelom spánku a ked sa to mne telicko prebudilo tak mozog mala poškodený ale to sa dalo čakať ked v dvoch mesiacoch dieťa operuku a bola to ťažká operácia .A teraz má dva roky a je leziaca a nerozpravaa ti vďaka svojej hlupej matke. Takze nefajcite lebo zdravie dietatka je to najdôležitejšie .

jablkoham
7. mar 2014

Ahojte, ja som bola tuhá fajčiarka. Fajčila som 10rokov niekedy aj viac ako krabičku denne. Keď som otehotnela, obmedzila som na pár denne, ale keď som uvidela prvé sono, tak som úplne prestala, nedalo mi to ubližovať vlastnému bábätku. Syn sa narodil zdravý, normálna váha, IQ má nadpriemerné ale má oslabenú imunitu - je alergik. Verím že to spôsobilo to fajčenie v začiatku tehotenstva. Teraz má skoro 7 rokov a cigaretu som viac do ruky nevzala. Práve čakám druhé a som rada že rastie v zdravom tele. Takže som určite za nefajčenie v tehotenstve.

jadodka
7. mar 2014

Necitala som prispevky ani problem zakladatelky, len nazov a od toho sa odrazim. Fajcenie, ci uz pocas tehu alebo aj netehu je NECHUTNEEEE, smrdite, mate hnusne zuby, casom uzke pery, zlte prsty, sinavu pokozku....neznasam tehotne fajciarky, kojace fajciarky, fajciarky s kocikom, fajciarky na ihriskach....ked sa chcete zlumpovat prosim, ale nemate narok nato aby tym akokolvek trpeli vase deti, ci uz v brusku alebo uz vonku. Je uplne jedno ci vyfajcite 1alebo 20cigariet...detom to skodi, tak budte zodpovedne a nefajcite pri detoch a ked fajcite mimo tak dodrzujte hygienu, nepusinkujte svojimi smradlavymi, dechtovymi ustami svoje deti, nehladkajte ich tymi zltymi smradlavymi rukami....a teraz fajciarky do mna...