icon

Išli by ste na dovolenku do Egypta v 10. týždni?

zuzik1701
27. apr 2017

ahojte,
išli by ste na dovolenku do Egypta v 10. týždni?
už to máme zaplatené, a neviem čo urobiť

Ďakujem

chovancova27
27. apr 2017

@sissy27 😉 ako povies 😖 toto uz je mimo diskusie nezapajam sa dalej 🙏 slepicaren zacina👏

lavazza75
27. apr 2017

Nie. U mna bolo vsetko ok, zacala som krvacat zaciatkom 12 tyzdna. Smer pohotovost, injekcia, smer domov, nohy hore,lezat a modlit sa. Este k tomu dufaston. Co by dom robila ak sa to stanne v Egypte? Neviem. No ja moslimske krajiny nemusim.

malabiba
27. apr 2017

Zalezi na tvojom zdravotnom stave. V Hurghade je ceskoslovenska klinika, kde ta osetria v ramci poistenia dovolenky bezplatne a zabezpecia prepravu. Z nas nikdy nikto nemal traviace problemy, nebrali sme lieky a ani sme sa specialne nepripravovali. Egypt je nadherna krajina, kde 40 stupnov pri tej vlhkosti necitit. Vo vnutrozemi je to samozrejme ine. Ludia tam cestuju hlavne kvoli uzasnemu podmorskemu svetu a neprekonatelnym pamiatkam. Bezpecnostna situacia tam nebola nikdy idealna, no aj tak tam cestuje mnozstvo ludi. Takze v prvom rade sa porad s gynekologim, manzelom, rodinou a uvidis ako sa budes citit...ja by som isla hned

sardinka336
27. apr 2017

Prečo nie? Moja pribuzná išla na dovolenku k moru vo 4. mesiaci ....a to bolo prosím pekne jej 4 dieta...takze kludne. Ja osobne by som išla. Lekari su všade. My sme s dcerou potrebovali lekara na ostrove v Indicom oceane koli zapalenemu uchu a v pohode. S druhou dcerou ktora ma cca 2 roky nas v piatok pustili z Kramarov po invazivnom zakroku a v sobotu sme leteli na Maldivy....Stat sa moze hocikedy a hocičo...keby som mala koli všetkemu knedlit doma tak nevidim svet a okrem toho lekari su všade a by sme sa čudovali ako vybavený.

alex666
27. apr 2017

Skor by som nesla, ale pamätam si, ze ked som tam bola, v lietadle s nami sla jedna zena, ktora uz bola v druhej polovici tehotanstva. Kazdy je inak odolny... Ak sa rozhodnes, tak davaj sakramentsky bacha na stravu a kupuj si balenu vodu (ta hotelova nemusi byt dobra, i ked to tvrdia). A nelez cely den na slnku, mozes z toho chytit upal, hnacky atd.

tenerifka
27. apr 2017

@sardinka336 mas pravdu vo vsetkom, ale bavime sa Egypte, kam by vacsina z nas neisla ani netehotna(ani ja, a to sa nebojim ist prakticky nikam)

snehuuulienka
27. apr 2017

nie nesla by som....co ak nastane u Teba nejaky zdrav.problem,kto Ti tam ako tehotnej zene pomoze??nehovoriac o tom co sa robi teraz vo svete,neriskovala by som...

tenerifka
27. apr 2017

Aj v 3. ci v 8.mesiaci tehotenstva by som isla hocikam, aj na Tahiti, ale do Egypta a Tuniska nie, uz len tie nervy, ze sa moze na plazi objavit nejaky pacient s kalasnikovom mozu narobit skodu. Ano, moze sa to stat aj hocikde v Europe, ale ta pravdepodobnost a mnozstvo potencionalnych obeti je ovela mensia ako v tychto hniezdach fanatikov
Kolko trvalo, nez sa na plazi v Tunisku objavila policia a urobila poriadok?
V Europe by to bola otazka sekund.
Pripocitajme k tomu nizke hygienicke podmienky a vyjde z toho, ze ani to, ze je to za lacny peniaz nestoji za to

dharmasanata
27. apr 2017

Nie ja by som už tam nešla vôbec. Mne sa tam nepáčilo žiaden kľud a vždy v strehu aby ma neokradli. Snažili sa nás aj vtiahnuť do uličky bohvie prečo..a dvakrát sa mi pokúsili vytrhnúť foťák z ruky. Na pláži vždy niekto otravoval ..a keď som videla že sa mi personál hotela chytal nohavičiek tak som mala dosť..a keď sme odchádzali už preč na ulici ležala mŕtva blondínka. Bolo to asi 9 rokov do zadu a neverím že sa to zmenilo k lepšiemu keď pozerám ako sa tam šalia.

dharmasanata
27. apr 2017

A aby som nezabudla dva dni pred koncom som chytila tú faraónovu pomstu či ako sa to volá..vody som pila len balené takže muselo zo stravy

lacibo
27. apr 2017

egypt ako destinácia je jedna vec ale letieť v 10. týždni? to už vôbec nie! na základe mnohých skúseností z okolia a bohužiaľ aj osobnej.. / 8. týždeň, Kréta /.. nikdy! príliš často sa to skončí potratom..a to rozhodne za to nestojí.. čiže za mňa veľké NIE !

sardinka336
27. apr 2017

@tenerifka tak my osobne pod 5 hviezd nejdeme nikdy nikam mimo EU ...takze o stravu a vodu sa neobavam. Rezorty su uzavrete a strazene a po uliciach nechodime. V Turecku sme boli uz 2x a v lete ideme znova...nejake obavy nemam. Skor by som sa bala v metre v Pariži alebo Bruseli prípadne v ,,Germánii,,....tam ani omylom. Je to vec uhla pohladu. Na Maldivoch boli dve batolata na ostrove velkom asi ako jedna mestska čast. V Turecku sa kupalo bábätko čo malo no nech 2 mesiace tak je vela...

zuzana1291
27. apr 2017

Nesla by som. Celkovo vysoke teploty zle znasam, nieto este tehotna. Kupanie v mori je ok, ale strava aj cestovanie je rizikove. Opalovat sa nebudes taktiez moct...papat vsetko tiez nie 😦 to je taka dovolenka naprd pre mna...

vroni
27. apr 2017

V 10. tyzdni by som kludne letela. Lietala som aj v prvych trimestroch oboch tehotenstiev a uplne v pohode. Ina vec je, ze by ma do prasiveho Egypta momentalne nedostali ani zadarmo a darovanym vreckovym.

cherrinka11
27. apr 2017

Baby ja už len pri tomto vašom čítaní mám stres 😀
Do Egypta sa da ist hocikedy či už sú hnačky alebo nie rozhodne by som tam ako tehotná nešla, nemusí sa nič stať, ale nedajbože áno a budem si to celý život vyčítať,že som sa tam trepala

luliu
27. apr 2017

Do Egypta by som tehotná nešla za žiadnych okolnosti

scandinavia
27. apr 2017

V ziadnom pripade by som nesla. Teraz na zaciatku tehu je to tak ze jeden den si zdrava a vsetko je v poriadku a druhy den bum a krvacas, mas hematom a musis lezat s nohami nahor a mas prisny kludovy rezim..ako sa potom dopravis domov? Po dalsie Egypt je znamy tym ze tam casto clovek schyta hnacky a traviace tazkosti..ak by boli intenzivne tak mozu sposobit potrat.
Je to na tebe ci pojdes a nakolko si odvazna..ja som opatrna a tehotenstvo je vymodlene takze by som to neriskovala za nic na svete.

tenerifka
27. apr 2017

@sardinka336 ale ved ok, Maldivy su super-cisto a bezpecno, aj ja som tam videla kopec malych babetiek a aj tehotne zeny, ja som za.Ale Egypt je pajzel, to nema nic spolocne s exotickymi destinaciami na urovni
Apropo....ten Tunisan prisiel na plaz od mora, takze moc ti ochrankari nepomozu

meluela
27. apr 2017

@zuzik1701
1. uz nikam nepojdem v prvom trimestri. bola som dva krat a aj ked sa nic hrozne nestalo, boli to asi najhorsie dovolenky v mojom zivote a znechutila som ich aj celemu okoliu 😀
2. do egypta v dnesnej situacii? a pri ich hygiene tam ist v tehotenstve? kazdeho koho poznam ze tam bol tak riadne hnackoval. to uz radsej senecke jazera nez egypt
mate poistenie storna? tehotenstvo tam byva ako dovod na vratenie penazi, treba kuknut zmluvu ako to mate

hettinka
27. apr 2017

@zuzik1701 ja som bola v 11. t t, aj som sa bola šnorchlovať, jeepom v púšti a vozila som sa na ťave ... len som to tam prevracala, naťahovalo ma už len pri vôni toho ich jedla, korenín...

s odstupom času, bolo to nezodpovedné a aj ked sa mi nič nestalo, už by som to nikdy neurobila ... ale boli sme v zime, nebolo tak teplo

3petka
27. apr 2017

@zuzik1701 No neviem tam sa ide letecky, a 10 týždeň je ešte asi riziko letieť? A to nehovorím o tom že by si si sakra musela dávať pozor na to čo ješ a pijes. Ja by som neriskovala

janickacrazy
27. apr 2017

@3petka Prečo by malo byť riziko letieť v 10tt? Ja som lietala v tehu bez problému až do 23tt a určite som nebola jediná, skor ku koncu tehu je to rizikové a musíš mať papier od lekára, že možeš letieť.

gabika53
27. apr 2017

Nieee, Egypt urcite nie...
1.nebezpecna krajina
2.spinava krajina
3.strasne horucavy v lete
Najdi inu destinaciu, vyloz nozky v tieni, relaxuj..dopraj babinku co najprijemnejsie prostredie...prajem krasne tehotko😘

dagaz
27. apr 2017

Bola som v Egypte..aj s 4r.synom. nemali sme faraonovu pomstu..nastastie...ale cesi vedla nas veru mali a riadnu. Boli sme s malym u nich na klinike keasna cista lekar uzasny..mali sme zapal stredneho ucha. Nie tehotna by som veru nesla. V rezorte cisto pekne..mimo rezortu spina..lunik IX ...treba si naozaj premysliet ci to stoji zato.

hettinka
27. apr 2017

ja už by som tam nešla ani netehotná ... raz stačilo, úplne a do konca života. Vrátane všetkých ostatných krajín tohto typu.

yanni
27. apr 2017

@janickacrazy ja som lietala do 32!!!!!! tt a nemala som ani nijaky papier a bez problemov. Lietala som takmer kazdy mesiac hore dole po svete. Ale hlavne medzi Saudskou Arabiou, kde momentalne zijeme a Nemeckom, kde sme doma. ALe toez dovolenky ako Emiraty, Oman, Kuwait, Bahrain, Seychelly, Maldivy atd.
Nikde sme ani my dospeli ani deti nemali NIJAKE problemy.

Pre zakladatelku diskusie, letu sa bat nemusis ak nemas zdravotne problemy. tepla tiez nie, ak ho dobre znasas.
Za mna, co mam fakt precestovane velaaaaaa ci v tehu ci mimo, sama, s muzom, s potomstvom, Egypt ci Tunisko asi na moto "raz vidiet a zomriet". Nejak ma to tam uz netaha, hlavne nemam rada to ich obtazovanie. To jedine mi tam vadilo.

3petka
27. apr 2017

@janickacrazy do nejakého 16 týždňa nie je placenta až tak uchytenia a môže sa odlúčit vzhľadom na tlak ktorý vzniká pri vzlietnutí a pristátí aspoň tak my to vysvetlil Dr. A jasne že aj posledné mesiace sú rizikové

nadula01
27. apr 2017

@chovancova27 @sissy27
Ja som bola 2x v egypte,nebrala som ani antinal a nehnackovala som,ostatní áno,ale keď som sa dívala na nich ako doslova žeru a na pláži v tých horúčavách si dali pivo,zmrzlinu a k+tomu miešane drinky, tak sa nedivim že sa išli zblázniť, čo ich tak preháňalo
Dokonca som si aj pár krát umyla zuby v ich vode
To ale nemení nič na tom,žeby som tam v živote nešla ako tehotná

maaaria3
27. apr 2017

ja by som isto nešla... všetko už bolo napísané

wind123
27. apr 2017

Ja som cestovala v 7. tyzdni do Mexika...vsetko bolo uplne v pohode, aj som snorchlovala,opalovala sa, chodila do miestnych restik...proste vsetko to co ostatni robili....ale ja som mala bezproblemove tehotenstvo aj bez nevolnosti...takze ak sa citis ok,chod a uzivaj 🙂