icon

Je nebezpečné ležať a spať na chrbte v tehotenstve?

romi012
2. jan 2018

Je to fakt nebezpečné???

Strana
z2
something
3. jan 2018

Necitala som vyssie ale...hovori si tomu syndrom dolnej dutej zily,ked lezis na chrbte,babatko ti na nu tlaci,je dobre si lahnut na pravy bok alebo si lavy bok podlozit aby sa zila odlahcila

lenkaam_1
3. jan 2018

Jabso spavala na bruchu di cca 33tyzdna inak spat neviem potom ba chrbte 🙂 maly je v poridaku ja tiez

lillystranska
3. jan 2018

@deti95060810 nie si netopier až som kávu vyprskla jak som sa začala smiať 😂

bubbble
3. jan 2018

tiez som spavala na chrbte az do porodu (42tt), vyhovovalo mi to. Keby si si stlacila dolnu dutu zilu, samej by ti bolo zle. Potom ju treba odlahcit tak ako pise @something . Pokial ti to vyhovuje, nebala by som sa. 🙂

fledia
3. jan 2018

Ahoj, ja som tiez spavala na chrbte a pre istotu som sa spytala aj mojho gynekologa, ci to neuskodi a povedal mi, ze pokial sa mi tak dobre spi, nech nemenim.

nikaeli
3. jan 2018

Myslim, ze je to subjektivne podla tvojich pocitov. Mne napr.na chrbate nie je dobre, ale na lavom boku tlacim malenu hlavicku v panve a strasne so sebou hadze a na pravej strane mu zase tlacim nozky pod rebrami - vtedy kope tak, ze mam pocit, ze mi ich vystrci z hrdla. Takze chcem-nechcem, musim pockat na chrbate, kym sa ukludni a az potom sa mozem ulozit tak, ako to vyhovuje mne. Ja na chrbate nezaspim, takze som casto hore aj do druhej-tretej, ak neratam skubanie nohami, aj do stvrtej ☹

ankare
3. jan 2018

@romi012 ak to Tebe nerobí zle, kľudne si tak pospi

shades3
6. feb 2018

vela sa pise o tom, ze by sa v tehu malo spavat idealne na lavom boku, vsetko ostatne VRAJ moze byt menej vhodne. ide hlavne o to, ze vo vyssom stadiu, ked je brusko velke a tazke, moze zatlacit na privod kyslika smerom do mozgu, co nasledne sposobi u mamicky brnenie v rukach, nohach, zavrate, a ked je jej zle, nasledne to moze mat vplyv aj na babatko a aj jemu sa bude dostavat menej kysliku. ALE - ak spis s vankusom a nemas ziadne z tychto priznakov, tak je vsetko v poriadku. To je len, ze sa to MOZE stat. Ja som v prvom tehu stale spavala na chrbte, vobec som o tomto nevedela, a mam zdravu krasnu dceru.. ked som sa nahodou zobudila na strpnute ruky a nohy, automaticky som zmenila polohu.. Teraz som znovu tehu a snazim sa spat na boku, a ked sa v noci zobudim na cikanie, tak lezim na chrbte.. nerozkazes si, telo sa da do polohy, kde chce byt. Myslim, ze ked sa zobudis na to, ze ti je zle, tak polohu aj tak automaticky zmenis 🙂 netrap sa prilis, hlavne spinkaj tak, aby si si co najlepsie oddychla x

Strana
z2